Søg
Close this search box.

Raiguer-regionen på Mallorca

Finca els Calderers, gammel herregård lavet om til etnologisk museum, i Sant Joan, Mallorca.

I denne artikel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Rejsemål i Raiguer regionen på Mallorca

Alaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. På bjerget over Alaró finder I ruinerne af den gamle fæstning og borg, Castell d’Alaró, et sted der siden den tidlige middelalder har præget områdets historie og kulturarv. Heroppe nydes desuden nogle af de smukkeste panoramaudsyn over øen, og I kan tilmed overnatte heroppe på et lille hostal. Overnatningstilbuddene i Alaró er lige så unikke som byen selv, her er både mulighed for luksusophold, privat finca eller feriehus samt hyggelige boutique hoteller. 

Overnatning og aktiviteter i Alaro

Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Alcúdia byder på masser seværdigheder og aktivitetstilbud, der er næsten intet I ikke kan i Alcúdia. Alcúdias gamle middelalderby er et skønt sted at tilbringe et par timer, hvor I kan se og mærke den utrolige atmosfære der hersker blandt de smukke rustikke byhuse, palæer og bymure, hvor I kan nyde forfriskninger og lækre anretninger på de mange stemningsfyldte spisesteder. Alcúdia er et oplagt rejsemål til stort set alle typer, både børnefamilier, par og venner.

Alcudia hoteller og aktiviteter

Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Alcúdia byder på masser seværdigheder og aktivitetstilbud, der er næsten intet I ikke kan i Alcúdia. Alcúdias gamle middelalderby er et skønt sted at tilbringe et par timer, hvor I kan se og mærke den utrolige atmosfære der hersker blandt de smukke rustikke byhuse, palæer og bymure, hvor I kan nyde forfriskninger og lækre anretninger på de mange stemningsfyldte spisesteder. Alcúdia er et oplagt rejsemål til stort set alle typer, både børnefamilier, par og venner.

Alcudia hoteller og aktiviteter

Aucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. På Aucanada kan I nyde ophold på hotel, eller endnu bedre, leje et feriehus ved strandkanten, hvor I hver aften kan nyde den romantiske stemning med udsigt over bugten der lyses op af månen samt lysene der kommer fra Port d’Alcúdias livlige havnepromenade. Aucanada har en lille strand, men som regel stor nok til alle strandgæsterne.

Hotel og aktiviteter på Aucanada

Biniamar

Biniamar er en hyllig lille middelalderby, der ligger for foden af Tramuntanabjergene i afsondrede omgivelser. Biniamar var før i tiden et industrielt område der producerede kalksten, og mange af de gamle kalkovne står stadig omkring i området, som en del af den lokale kulturarv. Biniamar er også hjemsted for en skøn lille naturpark, fyldt med middelhavsvegetation, vilde kaniner og smukke fugle, oplagt til en hyggelig gåtur. I selve Biniamar by finder I desuden en unik seværdighed, nemlig den halvfærdige kirke som er blevet Biniamars vartegn.

Biniamar feriehus og aktiviteter

Binibona

Binibona er det oplagte bud på et romantisk get-away i Tramuntanabjergene, et af de mest ukendte og samtidig eksklusive områder i Raiguer-regionen. Binibona nyder en fortryllet beliggenhed højt på Tramuntanas smukke bjergskråninger, omsluttet af uspoleret sanselig natur, og med skøn udsigt over bjergdalene. Her kan I lægge jer tilrette på solvognene med en god bog og mærke hvordan kroppen simpelthen falder i trance. Aktiviteterne i Binibona står i vandringens tegn, her er så meget smuk natur at nyde og så mange betagende udkigspunkter at se.

Find hoteller i Binibona

Binissalem

Binissalem er kendt som et af Mallorcas største vindistrikter, de mange tusinde hektarer vinmarker og flere store bodegas, bla. José Ferrer, er med til at definere området. Binissalem byder på ophold i rolige landlige omgivelser, hvor fuglende synger og luften er frisk. Langt de flester overnatningstilbud i Binissalem består af feriehuse og fincas på landet, men også en skøn agroturismo, hvor I kan lade jer forkæle af af en skøn blanding af hotel og gård. Binissalem er et oplagt rejsemål til jer, der vil nyde privatlivets fred og føle jer hjemme, og hvor I helt selv bestemmer tempo og tidspunkter. Binissalem er populært område for vandrere, cyklister og golfere, her er virkelig gode betingelser for fysisk udfoldelse i den vilde natur.

Overnatning og aktiviteter i Binissalem

Búger

Búger er med sine mange vindmøller, rustikke omgivelser og smukke haver, det perfekte getaway for enhver naturelsker med hang til landsbyidyl. Det enorme område i hjertet af Mallorca, giver adgang til både skove, marker, bjerge og kyster. Desuden ligger Búger som sagt ikke langt fra større handelsbyer som Inca og Sa Pobla. Vestligt for Búger finder du de imponerende grønbeklædte Serra de Tramuntana-bjerge, hvis naturskatte er uendelige og desuden fredet af UNESCO som værende en vigtig del af verdensnaturarven. Nordpå spreder Muro og Alcúdias 14 km lange kyststrækning sig og lader det lyseblå middelhav bruse blidt til sig. Den vidunderlige natur er den vigtigste attraktion i kommunen. Det barske terræn ligger an til nogle helt igennem fantastiske vandreture og der er mange dejlige små stier rundt omkring i området, der tager dig med i smukke grønne dale, skove og klippeformationer.

Aktiviteter og overnatning i Búger

Caimari

Caimari er kendt som Olivenbyen på Mallorca, den største producent af olivenolie og produkter lavet på oliven. Hvert år i november, afholder Caimari en weekendfestival til ære for oliven, med marked, musik, demonstrationer, smagsprøver og meget mere, kun med olivenprodukter. Caimari ligger lige for fødderne af Tramuntanabjergene og derfor et oplagt sted at cykle og vandre, faktisk går den gamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster fra Caimari by. I Caimari finder I også et open-air etnologisk museum, med genskabelser af hytter og remediger brugt i forhistorisk tid i Tramuntana til jagt, produktion og beboelse. Caimari selv er en meget stille lille landsby, men de smukke rammer med Tramuntanabjergene på den ene side og olivenplantager på den anden side, gør det et særligt sanseligt sted. Caimari er et oplagt rejsemål til ferie uden forstyrrelser og støj, tæt på naturen og i Mallorcas ånd. Træk stikket ud for en stund og lad jer rive med af denne charmerende perle.

Caimari hoteller og aktiviteter

Campanet

Campanet er et smukt område beliggende for foden af Tramuntanabjergenes grønne skråninger, omsluttet af uberørt natur. Campanet har en masse at byde på, både kulturelle oplevelser, seværdigheder, sport og aktiviteter. I Campanet finder I en række forskellige overnatningstilbud, bla. den historiske og charmerende herregård, Monnaber Nou, som er ombygget til et luksuriøst finca hotel, perfekt til afslapning og restitution. Campanet er hjemsted for flere seværdige besøgsmål, heriblandt drypstenshulerne, Cuevas de Campanet og den lille kirke fra den tidlige middelalder, Sant Miquel. Campanet ligger i et naturskønt område, med plads til fysisk udfoldelse, tag bla. en tur i den nærliggende naturpark, Ses Fonts Ufanes, hvor I kan opleve et helt unikt hydrogeologisk koncept, naturlige vandfald og sanselig uberørt natur. I Campanet by kan I tage på det lokale marked, besøge sognekirken og komme med til traditionsrig festival flere gange årligt, bla. den store teaterfestival i efteråret.

Hotel og aktiviteter i Campanet

Consell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. Consell by er hyggelig og charmerende, den er præget af typisk mallorcinsk arkitektur og charme, med rustikke husfacader med grønne skodder. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Der er samtidig mulighed for at besøge Bodegas Ribas, en vingård i Consell der har gjort sig bemærket internationalt ved flere lejligheder. Consell byder på få men lækre overnatningssteder, herregårde og fincas sat i idylliske omgivelser, fyldt med moderne faciliteter der fuldender opholdet.

Ophold og aktiviteter i Consell

Inca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Tordag formiddag løber Mallorcas største marked af stablen, hvor alle gader og stræder i byen dækkes op af boder og stande. Inca er hjemsted for en række seværdigheder og aktivitetstilbud, som virkelig fremviser øens og lokalområdets store kulturarv. Inca er populært blandt vandrere og cyklister, som kommer hetil for at nyde den fantastiske variation i landskaberne, med Tramuntanabjergene på den ene side af byen og de rurale flade landdistrikter på den anden side. Ophold og overnatning i Inca byder på herregårdsferie i rustikke og charmerende rammer, hvor den friske landluft troner atmosfæren.

Inca hotel og aktiviteter

Lloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta er grundet den unikke beliggenhed, populært rejsemål i Raiguer regionen blandt vandrere, der kan gå på opdagelse i bjerge og skove der ligger lige udenfor byen.

Lloseta hotel og aktiviteter

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall er et oplagt rejsemål for jer, der vil kombinere aktiv ferie med total afslapning og restitution, i de skønneste rammer.

Find overnatning i Mancor de la Vall

Moscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. På den ene side har I Tramuntanas 70.000 km2 UNESCO-beskyttede naturarv, og på den anden side Raiguers flade rurale landditrikter. Moscari byder på to charmerende finca-hoteller, hvor autenticiteten og følelsen af det ægte Mallorca kombineres med afslappende moderne faciliteter.

Hoteller og aktiviteter i Moscari

Sa Pobla

Sa Pobla (Landsbyen) er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Beliggenheden af Sa Pobla er perfekt; her kan I let nå både strande, bjerge og rurale landditrikter med cykel, bil og til fods, et oplagt rejsemål til aktiv ferie! Selve byen byder på en række skønne traditionelle mallorcinske retsauranter og tapasbarer, der serverer typiske egnsretter samt kontinentale anretninger lavet på lokale råvarer.

Hotel og aktiviteter i Sa Pobla

Santa Maria del Cami

Santa Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, alligvel omsluttet af vinstokke, mandeltræer, olivenplantager og marker i den friske landluft. Santa Maria har da også et forbløffende dejligt tilbud af aktiviteter i selve landsbyen, her skal I bla. besøge det tidligere fransiskanske kloster, den utroligt smukke sognekirke, de imponerende bygningsværker udført i jugendstil samt en tur på vingården, Bodegas Macía Batle. Santa Maria har desuden en håndfuld eminente restauranter som ligger i hjertet af byen, hvor I kan smage såvel typiske mallorcinske egnsretter som innovative anretninger.

Overnatning og aktiviteter i Santa Maria del Cami

Selva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet. Selva har en lang historie og stor kulturarv at fremvise, udforsk bla. den imponerende Sant Llorent kirke, tag en vandretur i den smukke natur til ruinerne af det Kristus-kapellet and spadser rundt mellem byens gamle stenkors og gamle herregårde. I skal vælge Selva som rejsemål, hvis I vil smage følelsen af noget ægte og uskyldigt, hvis I vil være tæt på naturens mange aktivitetstilbud og bo i charmerende omgivelser.

Overnatning og aktiviteter i Selva

Store seværdigheder i Raiguer regionen på Mallorca

Sa Bassa Blanca

Sa Bassa Blanca er Mallorcas største kunstmuseum, beliggende på Aucanadas klippeskråninger, over Alcúdiabugten. Sa Bassa Blanca består af selve den smukke finca, der i sig selv er et arkitektonisk kunstværk, flere underjordiske udstillingshaller samt smukke haver der er pyntet med skulpturer og middelhavsblomster. Sa Bassa Blanca byder på indtil flere unikke udstillinger, bla. els Nins, en enorm samling portrætmalerier af adelige børn fra op gennem middelalderen, samt udstillingshallen SokraTEs med sine innovative kunstværker. Sa Bassa Blanca er en seværdighed hvor I sagtens kan tage børnene med.

Cuevas de Campanet

Cuevas de Campanet er nogle af Mallorcas største drypstensgrotter, sammen med Dragegrotterne og Artà-grotterne. De imponerende og mystikfyldte grotter ligger et par kilometer udenfor Campanet, de er lette at køre til i bil og på cykel. Der er rundvisninger hver dag, hvor I får en grundig og dedikeret guidet tur rundt i grotterne, mens I hører om deres tilblivelse og hvordan de er blevet fundet. Cuevas de Campanet er en seværdighed og oplevelse for hele familien, og ikke mindst et rigtig godt alternativ til de mere “turistede” drypstensgrotter i Porto Cristo.

Pollen-tia

Alcúdia er en by med en lang og interessant historie bag sig, det var bla. her i området, at Mallorcas første hovedstad, Pollen-tia, blev grundlagt af romerne ca. 123 f.Kr. Pollen-tia er et stort område af udgravninger af den romerske by, hvor I bevæger jer rundt hvor palæer, forum, amfiteater, gravpladser og templer har ligget, mens I lærer om livet i den romerske by. Efter turen rundt i udgravningerne, skal I gå ind i det monografiske museum og opleve nogle af de utrolige fund af artefakter og lære meget mere om kortlægningen af byen og området.

Besøg Pollen-tia ruinerne

Castell d’Alaró og restaurant es Verger

Få steder på Mallorca har haft så stor indflydelse på øens historie som netop middelalderborgen Castell d’Alaró. Denne fæstning og borg fra den tidlige middelalder, har lagt scene til nogle af de blodigste kampe om Mallorcas ejerskab. Castell d’Alaró ligger på det højeste punkt i Alaró, på toppen af bjerget, Puig de Alaró, med en fuldstændig ubeskrivelig smuk panoramaudsigt over hele dalen og så langt øjet rækker. På vejen mod Castell d’Alaró møder I gården og restauranten, es Verger, som nu er blevet verdenskendt for deres friskslagtede lammeskulder. Man kan køre i bil op til es Verger, men turen til Castell d’Alaró foregår til fods, ca. 30-40 minutters vandring fra restauranten.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca