Lloseta

[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Lloseta, rejseguide og overnatningstilbud

Lloseta er typisk et feriested for dig, der ønsker rustik luksus, lejer en finca eller nyder herregårdsferie på første klasse og ønsker at opleve Mallorca på egen hånd.

Lloseta ligger eminent i forhold til både infrastruktur og fine offentlige forbindelser med bus. Her er masser af mallorcinsk kulturhist

Bedste overnatningstilbud i Lloseta

Cas Comte Petit Hotel & SPA, bygningen mellem sognekirken og Palacio de Ayamans, var som nævnt oprindeligt grevens hus i det 17. århundrede. Det blev undervejs forvandlet til bolig for tjenestefolk af huset. I de senere år har bygningen været under stor restaurering og er blevet forvandlet til luksushotel, nemlig det 4 stjernede Cas Comte Petit Hotel & SPA. Her kan du for alvor nyde den rustikke og autentiske følelse af Mallorca, kombineret med høj luksus og særbehandling af den enkelte gæst.Booking.com

Oplevelser & seværdigheder omkring Lloseta

Området omkring Lloseta byder på flere seværdigheder af både historisk, men også af religiøs betydning for byen. Området menes at have været beboet i mange tusinder år, til trods for manglende spor efter romerne. Ej heller maurerne har efterladt sig store tegn på deres tilstedeværelse i området, hvorfor Lloseta er en gennemført mallorcinsk landsby.

Seværdighederne der hører til Lloseta, består i høj grad af dem, du finder i nabobyen Inca og de omkringliggende landsbyer, som Selva og Binissalem.
Dog ligger et af Mallorcas smukkeste paldser dog i centrum af Lloseta, nemlig den gamle greve-bolig, Palau de Ayamans.

Her finder du alle nærliggende udflugtsmål

Aktiviteterne i Lloseta

Lloseta har en særlig tiltrækningskraft blandt vandrere og cyklister, når vi taler sportsgrene. Her på grænsen mellem bjergene og de rurale landdistrikter på Mallorca, har du optimale muligheder for at få brugt bentøjet på oplevelsesrige dagture i den smukke natur.

I Lloseta har du sandsynligvis adgang til lejebil under ferien, så både tennis, golf, lystfiskeri, squash og meget mere, er inden for en halv times kørsel.

Restauranter og mad i Lloseta

Den lokale madkultur i Lloseta består primært af solide grundingredienser fra lokalområdet. Der ligger nogle rigtig lækre restauranter i Lloseta, som vil forkæle smagsløgene, da man i byen er vandt til efterspørgsel på kvalitet.

I nabobyen Inca, vil du finde et bredt udvalg af restauranter, heriblandt Mallorcas berømte cellars, tidligere vinkældre lavet om til restauranter. Nogle af Mallorcas mest anerkendte kokke, holder til i Inca, blandt andet i den kendte Restaurant Can Ripol.

Hver lørdag formiddag, kan du nyde et autentisk landbrugsmarked central i Llosetas små gader.

Desuden er der hver torsdag marked i centrum af Inca, faktisk Mallorcas største markedsplads, hvor du kan gøre en god handel, eller blot liste rundt mellem boderne og indtage den summende stemning af handlende.

Info om Lloseta

Sat i smukke rammer på den flade grund med de grønbeklædte bjerge i baggrunden gør Lloseta, med sit klassiske rustikke udseende, til en malerisk by i landskabet.

Husene i byen, er en elegant blanding af typisk mallorcinsk byggeværk, sammensmeltet med både rester fra barok og også nærmest skandinavisk tidløst design.

Der viser sig efterhånden tegn på, at man har opdaget et potentiale for tilflyttere i området, hvilket er forståeligt med den gode geografiske placering i centrum af Mallorca, med let adgang til Inca og blot 25 minutters kørsel til centrum af Palma.
Den frodige jord i området betød, at mange gårde kunne blive etableret efter den catalanske erobring i 1229, hvilket gjorde området og byen særligt velstående. I det 20. århundrede oplevede Lloseta også fund af brunkul, der blev udvundet i hele kommunen.

Selv om den sidste kulmine lukkede i 1973, har arbejdet stået på i flere år, for at genoprette samt restaurere en af ​​de gamle miner, Sa Truiola, som vil være åben for offentligheden indenfor et par år.

Du har derfor mulighed for at komme til at bo på nogle traditionsrige og historiske herregårde i område, med stor betydning for udviklingen af området.

Navnet Lloseta menes at stamme fra det catalanske “llosada”, som betyder flad sten. Andre forskere har dog argumenteret for, at navnet skulle være af religiøs værdi og stamme fra henholdsvis, “laus” og “eta”, der betyder noget i stil med, “prise” og “fæstning”.

Llosetas historie

Området omkring Lloseta har været beboet af mennesker i mere end 3.000 år. Arkæologiske fund, heriblandt grotterne Covas des Corral del Porcs, beliggende på bakkerne over Lloseta, fortæller historier om livet på øen i den sene bronzealder.

Om romerne eller maurernes bosættelse omrkignLloseta ved man i virkeligheden ikke maget om. Dog kender man til maurernes dominans omkring Inca, blot få kilometer herfra, så det er ikke utænkeligt, at emiren eller juz’en, der styrede Inca også havde jurisdiktion over området her.

Efter den catalanske erobring af Mallorca i år 1229, skænkede Kong Jaime den 1. hele området for foden af Tramuntana bjergene, til enken af Guillem Ramon de Moncada – en adelsmand der var med til planlægning af erobringen.

Enken valgte at dele området mellem tre riddere, der alle havde taget del i erobringen, området blev nu omdøbt til “Canarossa”. I 1578 blev Canarossa opdelt i tre godser, Lloseta, Pelai s’Estorell samt Son Pelai. I 1634 blev Miquel Ballester Togores udnævnt Greve af Ayamans og Baron af Lloseta . Greven brugte sin indkomst til at bygge Ayamans Paladset i byens centrum, samtidig købte han en større ejendom i centrum af Palma (nu hjem til Mallorca-museet).

Da greven døde, gjorde hans efterkommer det klart, hvad hans syn på lov og orden var, ved at opsætte galge på landsbyens torv til hængning af grove kriminelle. En gabestok blev ved samme lejlighed sat på torvet til afstraffelse af mindre kriminelle.

Op gennem 17, 18 og 1900-tallet, har Lloseta haft sin primære indtægtskilde i minearbejde, samt visse former for landbrug. I takt med Incas voldsomme ekspansion af sko og læderproduktion, åbnede dette op for nye jobmuligheder for indbyggerne i Lloseta. På samme måde, da vinproduktionen i Binissalem, stod i højeste valuta i Europa, blev der nye job til indbyggere i LLoseta.

I dag er Lloseta et udpræget landbrugssamfund, der stadig nyder godt af Incas og Binissalems vokseværk, som industriområder.

Lloseta er også et populært område, blandt andet for udenlandske huskøbere. Den unikke beliggenhed af byen, på grænsen mellem Mallorcas rurale landliv og de stedsegrønne smukke bjerge, i midten af øen, gør den særligt eftertragtet.

Hvor ligger Lloseta?

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaro et rejsemål i Raiguer, MallorcaAlaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Alcudia populært rejsemål i Raiguer, MallorcaAlcúdia & Port d’Alcúdia

Alcúdia er både en historisk og kulturel højborg, samtidig et af Mallorcas mest populære rejsemål. Alcúdia ligger i Mallorcas største bugt, Alcúdiabugten, som måler imponerende 14 km ren hvid sandstrand, og som også indbefatter feriedestinationerne Playa de Muro, Ca’n Picafort og Colonia de Sant Pere. Ferie i Alcúdia

 

Aucanada et rejsemål i Raiguer regionen på MallorcaAucanada

Aucanada er det nordligste rejsemål i Raiguer-regionen, halvøen der deler Alcúdiabugten og Pollencabugten fra hinanden. Til trods for sin beskedne størrelse, er Aucanada hjemsted for en hel række interessante besøgsmål og aktivitetstilbud, som ikke blot er interessante for jer der bor i Alcúdia eller Pollenca, men også værd at tage turen længere væk fra for at besøge. Læs om besøg og ophold på Aucanada her

 

Biniamar rejsemål Raiguer regionen MallorcaBiniamar

Biniamar er et mindre rejsemål i Raiguer regionen, beliggende for foden af Tramuntanabjergene, mellem mandelplantager og oliventræer. Biniamar er særligt populært i vinter og forårssæsonen, hvor mandeltræerne springer ud med deres lyserøde og hvide blomter, som er en særlig vidunderlig oplevelse der kommer vandrere og cyklister til gode. Biniamar byder på ophold i private isolerede rammer, hvor tiden kan stå stille. Læs om ophold og ferie i Biniamar

 

Binibona dejligt rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinibona

Binibona byder på eksklusivt og romantisk ophold på de smukke bjergskråninger med betagende udsigt over de mange grønne dale. Binibona er et skønt rejsemål hvis I leder efter en oase hvor I kan kombinere natur, aktiviteter, afslapning og luksus og samtidig undgå for meget turisme. Binibona er virkelig en lille hemmelighed på Mallorca. Læs om ophold og ferie i Binibona

 

Binissalem rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinissalem

Binissalem er et rejsemål for jer der vil nyde landlige omgivelser, men stadig være tæt på bjerge og motorvej. Ophold og ferie i Binissalem byder på en rolig base, hvor privatlivets fred nydes i isolerede rammer, men hvor dagene i høj grad bruges til eventyr på cykel, i bil eller til fods. I Binissalems hyggelige bykerne kan I både tage på marked, komme til festival og spise lokale delikatesser serveret med lokaltproducerede vine. Læs om ferie og ophold i Binissalem

 

Buger rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBúger

Búger byder på dejlig ferie på landet mellem gamle vindmøller, mandeltræer og rustikke husmure. Herude på landet er der ingen tid, intet I skal nå og ingen forstyrrelser. Búger er et godt valg til jer, der søger noget autentisk, noget ægte og uskyldigt, noget som kan få jer til at føle jer genfødt med et nyt syn på tilværelsen. Tag på ferie i Búger i starten af foråret og nyd mandeltræernes blomstring, hvor en duftende hvid dyne overdækker landskaberne så langt øjet rækker, perfekt til cykling og vandring. Læs om ferie og ophold i Búger

 

Caimari i Raiguer regionen MallorcaCaimari

Caimari ligger lige ved opstigningen til Tramuntanabjergene, faktisk går den ældgamle pilgrimssti til det berømte Lluc-kloster faktisk fra Caimari by. Caimari er altså oplagt til vandreferie og anden aktiv ferie, hvor naturen inddrages og bruges aktivt. Besøg desuden Caimari første weekend i november hvor Europas største oliven-festival afholdes i byen med masser smag og særlige produkter. Ferie og ophold i Caimari

 

Campanet rejsemål Raiguer regionen MallorcaCampanet

Campanet er et smukt område beliggende for foden af Tramuntanabjergenes grønne skråninger, omsluttet af uberørt natur. Campanet har en masse at byde på, både kulturelle oplevelser, seværdigheder, sport og aktiviteter. I Campanet finder I en række forskellige overnatningstilbud, bla. den historiske og charmerende herregård, Monnaber Nou, som er ombygget til et luksuriøst finca hotel, perfekt til afslapning og restitution. Campanet er hjemsted for flere seværdige besøgsmål, heriblandt drypstenshulerne, Cuevas de Campanet og den lille kirke fra den tidlige middelalder, Sant Miquel. Læs om ferie og ophold i Campanet

 

Consell rejsemål Raiguer MallorcaConsell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. Consell by er hyggelig og charmerende, den er præget af typisk mallorcinsk arkitektur og charme, med rustikke husfacader med grønne skodder. Herregårdsferie i Consell

 

Inca rejsemål Raiguer MallorcaInca

Inca er Raiguer regionens hovedstad og Mallorcas tredjestørste by, desuden et stort og skønt område med varierede og smukke landskaber. Inca byder på en masse virkelig lækre restauranter i centrum af byen, som ikke må misses mens I er på besøg, bla. Celler Ca’n Ripoll og Celler Ca’n Amer skal prøves. Inca er også hjemsted for en masse kulturelle seværdigheder, heriblandt øens eneste museum for sko og læder som vil give jer en god forståelse af øens industrialisering. Besøg læderbyen Inca her

 

Mancor de la Vall i Raiguer region MallorcaMancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

 

Moscari rejsemål Raiguer regionen MallorcaMoscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

 

Sa Pobla rejsemål Raiguer regionen MallorcaSa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami rejsemål Raiguer regionen MallorcaSanta Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

 

Selva rejsemål Raiguer regionen MallorcaSelva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Vejrudsigt for den kommende uge i Lloseta

LLOSETA Vejrudsigt

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?