Lloseta, ophold og guide

I det centrale Mallorca, ikke langt fra byen Inca, finder du den lille forstad og landsby, Lloseta.

Lloseta er typisk et feriested for dig, der ønsker rustik luksus, lejer en finca eller nyder herregårdsferie på første klasse og ønsker at opleve Mallorca på egen hånd.

Lloseta ligger eminent i forhold til både infrastruktur og fine offentlige forbindelser med bus. Her er masser af mallorcinsk kulturhistBooking.com

Lloseta rejseguide

Sat i smukke rammer på den flade grund med de grønbeklædte bjerge i baggrunden gør Lloseta, med sit klassiske rustikke udseende, til en malerisk by i landskabet.

Husene i byen, er en elegant blanding af typisk mallorcinsk byggeværk, sammensmeltet med både rester fra barok og også nærmest skandinavisk tidløst design.

Der viser sig efterhånden tegn på, at man har opdaget et potentiale for tilflyttere i området, hvilket er forståeligt med den gode geografiske placering i centrum af Mallorca, med let adgang til Inca og blot 25 minutters kørsel til centrum af Palma.
Den frodige jord i området betød, at mange gårde kunne blive etableret efter den catalanske erobring i 1229, hvilket gjorde området og byen særligt velstående. I det 20. århundrede oplevede Lloseta også fund af brunkul, der blev udvundet i hele kommunen.

Selv om den sidste kulmine lukkede i 1973, har arbejdet stået på i flere år, for at genoprette samt restaurere en af ​​de gamle miner, Sa Truiola, som vil være åben for offentligheden indenfor et par år.

Du har derfor mulighed for at komme til at bo på nogle traditionsrige og historiske herregårde i område, med stor betydning for udviklingen af området.

Navnet Lloseta menes at stamme fra det catalanske “llosada”, som betyder flad sten. Andre forskere har dog argumenteret for, at navnet skulle være af religiøs værdi og stamme fra henholdsvis, “laus” og “eta”, der betyder noget i stil med, “prise” og “fæstning”.

Indkvartering i Lloseta

Cas Comte Petit Hotel & SPA, bygningen mellem sognekirken og Palacio de Ayamans, var som nævnt oprindeligt grevens hus i det 17. århundrede. Det blev undervejs forvandlet til bolig for tjenestefolk af huset. I de senere år har bygningen været under stor restaurering og er blevet forvandlet til luksushotel, nemlig det 4 stjernede Cas Comte Petit Hotel & SPA. Her kan du for alvor nyde den rustikke og autentiske følelse af Mallorca, kombineret med høj luksus og særbehandling af den enkelte gæst.Booking.com

Restauranter og mad i Lloseta

Den lokale madkultur i Lloseta består primært af solide grundingredienser fra lokalområdet. Der ligger nogle rigtig lækre restauranter i Lloseta, som vil forkæle smagsløgene, da man i byen er vandt til efterspørgsel på kvalitet.

I nabobyen Inca, vil du finde et bredt udvalg af restauranter, heriblandt Mallorcas berømte cellars, tidligere vinkældre lavet om til restauranter. Nogle af Mallorcas mest anerkendte kokke, holder til i Inca, blandt andet i den kendte Restaurant Can Ripol.

Aktiviteterne i Lloseta

Lloseta har en særlig tiltrækningskraft blandt vandrere og cyklister, når vi taler sportsgrene. Her på grænsen mellem bjergene og de rurale landdistrikter på Mallorca, har du optimale muligheder for at få brugt bentøjet på oplevelsesrige dagture i den smukke natur.

I Lloseta har du sandsynligvis adgang til lejebil under ferien, så både tennis, golf, lystfiskeri, squash og meget mere, er inden for en halv times kørsel.

Oplevelser & seværdigheder omkring Lloseta

Området omkring Lloseta byder på flere seværdigheder af både historisk, men også af religiøs betydning for byen. Området menes at have været beboet i mange tusinder år, til trods for manglende spor efter romerne. Ej heller maurerne har efterladt sig store tegn på deres tilstedeværelse i området, hvorfor Lloseta er en gennemført mallorcinsk landsby.

Seværdighederne der hører til Lloseta, består i høj grad af dem, du finder i nabobyen Inca og de omkringliggende landsbyer, som Selva og Binissalem.
Dog ligger et af Mallorcas smukkeste paldser dog i centrum af Lloseta, nemlig den gamle greve-bolig, Palau de Ayamans.

Hver lørdag formiddag, kan du nyde et autentisk landbrugsmarked central i Llosetas små gader.

Desuden er der hver torsdag marked i centrum af Inca, faktisk Mallorcas største markedsplads, hvor du kan gøre en god handel, eller blot liste rundt mellem boderne og indtage den summende stemning af handlende.

Hvor ligger Lloseta på Mallorca?

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

 

Webdesign af Acces Digital - Professionelle hjemmesider

Log in with your credentials

Forgot your details?