Seværdigheder på Mallorca - Oplev og opdag alle Mallorcas seværdigheder

seværdigheder og turistattraktioner at besøge på mallorca

Find alle interessante seværdigheder på Mallorca før du tager afsted, planlæg drømmerejsen efter dine interesser

Mallorca er en skattekiste af spændende seværdigheder, spredt over hele den smukke ø.

Kultur og historie er manifesteret i Mallorcas unikke bjergtopklostre, mystikfyldte drypstenshuler, imponerende arkitektur og underskønne natur, alt sammen seværdigheder som opleves bedst tæt på.

Lad dig gribe af historierne, der fortæller om et folk skabt af kulturer fra hele middelhavsområdet, deres kamp for frihed samt deres troskab til øen og dens identitet!

sightseeing guide og hotel i palma mallorca

Seværdigheder i Palma

Palma er på mange måder en utrolig by, der bærer sine tydelige præg af diversitet fra forskellige kulturer og æraer, der har domineret øen. Palma byder på nogle af de mest imponerende bygningsværker, som alle fortæller en historie om udviklingen i Palma, hvilket gør det både spændende og fascinerende at slentre gennem de snævre gader.

Sightseeing-guide til Palma

vetrantog på mallorca der kørr mellem palma og soller

Veterantog gennem Mallorca

Hop med på en vidunderlig togtur mellem Palma og Sóller, i det antikke veterantog der tager dig gennem Mallorcas forunderlige og sanselige landskaber. Turen tager ca. 1 time, hvor det smukke gamle tog passerer gennem Tramuntanabjergenes mange frodige dale, fyldt med oliven og citrusplantager, charmerende landsbyer og majestætiske bjergtoppe. Turen med det antikke tog er et hit blandt både voksne og børn, for det er en utrolig autentisk og anderledes oplevelse.

Læs om veterantoget og køb billetter

drypstenshuler er seværdigheder for hele familien på mallorca

Drypstenshuler og grotter

Mallorca er verdenskendt for sine utrolige underjordiske drypstenshuler og grotter, som er seværdigheder for hele familien og et must-see på øen. De mest populære drypstenshuler, er Dragegrotterne og Artà-grotterne på Mallorcas østkyst, meget seværdige turistattraktioner.

Gå på opdagelse i drypstenshuler og grotter på Mallorca

seværdigheder klostre mallorca

Besøg et kloster på Mallorca

Mallorcas mange gamle klostre vidner om en historie hvor religion og tro har spillet en hovedrolle i øsamfundet. Selv om ikke alle øens klostre er lige attraktive at betragte udefra, er der en række klostre som er nærmest must-see seværdigheder på Mallorca. Særligt de gamle klostre beliggende på bjergtoppene med panoramaudsigt over øen og kysterne er særligt interessante at besøge. Disse klostre er ikke blot seværdige for nørder, men også for familier med børn, som elsker at stå på bjergtoppen og lade sig betage af den vilde udsigt.

Besøg et kloster

seværdigheder mallorca museer udstillinger oplevelser

Besøg et museum på Mallorca

Museer er måske ikke lige det de fleste turister tænker på, når de hører om Mallorca. Men ligesom med resten af spanierne, er mallorcinerne et stolt folkefærd, der gerne vil fortælle om deres lokalhistorie og hvorfor netop deres område er specielt. Derfor finder du en masse små lokale museer omkring i landsbyerne, hvor du kan få et helt unikt indblik i både øens og endda byens historie og samfundsudvikling helt tilbage fra bronzealderen og frem industraliseringen. Der er naturligvis også masser kunstgallerier og museer som er værd at kigge forbi.

Besøg et museum eller udstilling på Mallorca

kirker mallorca seværdigheder oplevelser

Mallorcas smukke kirker

Siden katalanernes erobring af Mallorca i 1229 – og dermed indførelsen af den katolske tro – har øen fået sine mange smukke kirker. Hver kirke er dedikeret til en skytshelgen og bærer sit helt eget præg, fyldt med smukke kapeller og imponerende kunst. Rundt om i landsbyerne på Mallorca, er det klart at kirken har haft stor betydning for lokalbefolkningen, for det er typisk de mest markante bygninger.

Besøg en af de smukke kirker

udgravninger af forhistoriske bosættelser fra talaiotkulturen og romertiden på mallorca

Talaioter og arkæologiske udgravninger

Selv om du måske ikke er nogen amatørarkæolog, så vil et besøg på en af de mange forhistoriske udgravningspladser garanteret imponere dig alligevel. Mallorca og de øvrige baleariske øer, har haft sin helt egen forhistoriske kultur, talaiotkulturen, som var kendetegnet ved tårnlignende konstruktioner. Gå på opdagelse i den spændende talaiotkultur og se nogle vanvittigt flotte udgravninger og ruiner af livet for 3,000 år siden.

Tag på opdagelse i forhistorien

opdag de gamle vagttårne langs kysterne på mallorca som er seværdigheder

Gamle vagttårne

Mallorca var mellem det 15. og 17. århundrede voldsomt plaget af angreb fra osmanniske og nordafrikanske pirater. For at modstå disse angreb, byggede mallorcinerne et effektivt vagtsystem bestående af vagttårne langs kysterne. Nu kan du opleve disse tårne på klods hold, kravle op i dem og leve dig ind i rollen som vagtmand.

Opdag de mange gamle vagttårne omkring kysterne

bygninger med smuk arkitektur er seværdigheder på mallorca

Arkitektur og særlige bygningsværker

Den mallorcinske arkitektur er særligt interessant på grund af de mange forskellige kulturer der har domineret øen gennem årene. Man behøver hverken at være arkitekt eller kunstentusiast for, at sætte pris på de mange smukke bygninger man kommer forbi på turene gennem byerne. Her får du en liste over en række imponerende bygninger og deres historie, som du kan stoppe op og nyde undervejs på din tur.

Arkitektur og smukke bygninger

mallorca slotte borge fæstninger seværdigheder oplevelser

Slotte, borge og fæstninger

Mallorca er hjemsted for en af Spaniens 10 mest unikke borge, som er en af tre såkaldte klippefæstninger. Men Mallorca byder på flere andre velholdte borge og fæstninger, der har beskyttet og forsvaret øens beboere gennem tiden. Tag på opdagelse i en verden af militærarkitektur, og oplev de smukke udsigter fra borgenes strategiske placeringer.

Besøg en af Mallorcas gamle borge

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?