Søg
Close this search box.

Markeder på Mallorca

markeder-mallorca-marked-markedsplads-markedsdage

I denne artikel

Er det værd at besøg et marked på Mallorca?

Der er masser af grunde til at besøge et marked på Mallorca; god stemning, gode deals på mange varer, samt muligheden for at opleve den mallorcinske kultur og de lokale. 

Markedsdage på Mallorca

Mandag: Caimari, Calviá, Lloret de Vistalegre, Manacor, Montuiri

Tirsdag: Alcúdia, Artà, Campanet, Ca’n Picafort, Ca’n Pastilla, Llubí, Peguera, Porreres , Santa Margalida

Onsdag: Andratx, Capdepera, Colònia de Sant Jordi, Llucmajor, Petra, Pòrtol, Port de Pollença, Santanyí, Selva, Sencelles, Sineu, Vilafranca de Bonany

Torsdag: s’Arenal, Ariany, Ca’n Pastilla, Campos, Consell, Inca, Sant Joan, San Llorenc, Ses Salines

Fredag: Algaida, Binissalem, Ca’n Picafort, Maria de la Salut, Son Servera

Lørdag: Alaró, Buger, Bunyola, Cala Ratjada, Campos, Costitx, Es Llombards, Esporles, Lloseta, Mancor de la Vall, Santa Margalida, Santanyí, Santa Eugènia, Sóller

Søndag: Alcúdia, Felanitx, Llucmajor, Muro, Sa Pobla, Pollença, Porto Cristo, Santa Maria del Cami, Valldemossa, Santa Ponça

Planlæg rejsen til Mallorca

Markeder i Palma

Palma har selvfølgelig også en række markeder, som kan være hyggelige at tage ned til. Der er dog ikke helt den samme charme, som på de andre markeder i de mindre byer, men stadig værd at besøge hvis du er i området. Specielt det store fiskemarked Llotja del Peix på havnen og Mercat Olivar markedet er værd at overveje.

Du skal ofte være klar helt tidligt om morgenen på markederne i Palma, da de har tendens til at blive overfyldte ret hurtigt. Til gengæld finder du også helt nyfanget fisk og oplever en særlig stemning når Mallorcas og Palmas sælgere og købere mødes.

Her er en oversigt over, hvilke markeder du finder i Palma og hvornår de afholdes:

  • Llotja del Peix: Hver morgen fra mandag til lørdag kommer fiskerne ind med nattens fangst til det store fiskemarked i på havnen, Moll de Pescadors. Markedet starter kl. 6 om morgenen og det er en god idé at være her tidligt.
  • Mercat Olivar: Mercat Olivar er Palmas største råvare marked og afholdes mandag til lørdag fra 07:00 til 14:00 i en hal på Plaza Olivar, som er tæt på Placa d’ Espanya. Markedet er fordelt på to etager i hallen med friske råvarer i stueetagen og kød/ost ovenpå.
  • Rastro Marked: Palmas helt eget loppemarked, der afholdes hver lørdag fra kl. 8:00 på Avinguda Gabriel Alomar i Villalonga.
  • Mercat Artesanal: Det store kunsthåndværksmarked i centrum af byen på Placa Mayor. Hvis du alligevel er i Palma, kan du næsten ikke undgå, at komme igennem dette marked da Placa Mayor ligger mellem de mange gågader, der kendetegner Palmas shoppingliv. Markedet kører hver dag fra kl. 10:00 – 14:00 og kan være ganske hyggeligt at kigge lidt rundt på.
  • Pere Garau: Måske ikke det marked der tiltrækker flest turister, men det kan være en oplevelse værd. Det er et landbrugsmarked, hvor der primært handles med dyr. Markedet er i gang hver mandag til lørdag mellem kl. 7:00 – 14:00.
  • Santa Catalina Marked: Frisk frugt- og grøntmarked lige vest for centrum på Placa Navegacio, fra 7:00 – 14:00.

Nattemarked i Palma

Fra slutningen af ​​juni til slutningen af ​​september, får du en nats gratis underholdning på Sa Bimbolla Night Fair and Market.

Talentfulde kunstnere sælger alle former for kunst, håndværk og tøj. Der er levende musik, særlige forestillinger og fyrværkeri.

Markedet lokker med at skulle være det eneste sted, hvor der sker noget en søndag aften i Palma. Festen starter ved 18 tiden og fortsætter indtil 02:00.

Det bliver afholdt på Sa Possessio, Gremi Velluters 14. Poligon Son Rossinyol, som er lige i den nordlige del af Palma.

Der er masser af gratis parkeringspladser, men har du ikke bil, kan du enten tage bus nummer 11 eller 12 fra Palma.

De største markeder på Mallorca

Inca marked

Inca marked er Mallorcas største ugentlige marked og afholdes om torsdagen. Køb alt fra frugt og grøntsager, oliven & olivenolie, lædervarer, smykker, tøj, gaver og souvenirs.

Inca er kendt for sine lædervarer, så forvent et bredt udvalg af lædervarer, tasker og jakker. Du kan nemt bruge flere timer på at vandre omkring i gaderne mellem de hundredvis af boder.

Inca er Mallorcas 3. største by, og ligger på hovedvejen fra Palma til Alcudia. Du kan også tage et direkte tog fra Palma, Sa Pobla eller Manacor for et par euro. Hvis du har lejet bil kan det være en idé, at besøge den nærliggende by Binissalem – berømt for produktionen af ​​mallorcinske vine.

Sineu marked

Sineu marked er et vidunderligt autentisk marked, der afholdes hver onsdag morgen i den smukke landlige by af samme navn i det centrale Mallorca.

Sammen med det sædvanlige udvalg af frugt, tøj og lokale råvarer, er der også et kvægmarked. Når markedet først er i gang, kan du være sikker på at resten af byen næsten går i stå og det er derfor en god idé, at parkere lidt væk hvis du er i bil.

Varesortimentet spænder vidt, fra læder til pastelfarvede peberfrugter og levende dyr. Gademusikanter og andre kunstnere spiller mellem boderne og er med til at skabe en stemning.

Alcudía marked

Den befæstede by Alcudia på Mallorcas nordlige kappe, blot et par kilometer fra det populære rejsemål Port d’Alcudia, har også et rigtig godt marked, der afholdes på tirsdage og søndage.

Markedsboderne starter ved ydervæggene til byen og fortsætter dybt ind i centrum af byen selv. De ydre boder sælger et bredt udvalg af tøj, lædervarer, bælter, tasker og punge.

Samtidig kan du også forvente en del plagiater af kendte mærker her.  Længere op gennem byens små smalle gader og stræder, finder du tilgengæld et bredere udvalg af alt fra lokalt produceret håndværk til de lækreste, friske råvarer fra Mallorca.

Alcudía har masser af caféer og restauranter, så der er plads til at tage en pause og sætte sig til rette med en snack eller drikkevarer.

Andre afslappende aktiviteter på Mallorca