Søg
Close this search box.

Vin fra Mallorca

Vinsmagning og rundvisning på en vingård på øen Mallorca i Spanien.

I denne artikel

Vin fra Mallorca er i stigende grad eftertragtet på det europæiske marked

Over de sidste par år har Mallorca oplevet en overraskende stigning i produktionen af vine. Der er i øjeblikket omkring 60 vingårde, der producerer over 300 forskellige vine. Mange vingårde har vundet prestigefyldte nationale og internationale priser.

Her vil vi forsøge at give dig et overblik over nogle disse vingårde, hvordan de fremstiller og hvilke vine de producerer. Samtidig kan du se, hvordan du kommer på besøg hos de anerkendte vingårde på Mallorca, til vinsmagning.

Klik på den røde markør på kortet ved siden af teksten, for at finde kontaktoplysninger og rutevejledning.

Es Verger

Familien Fullana har en lang tradition for vinproduktion. For 60 år siden brugte man Mantonegro druer, som voksede i familiens egen baghave, på gården i Santa Maria. Den dag i dag, bruger de stadig druerne fra hjemstavnen, men har udvidet til også at dyrke Cabernet Sauvignon og Merlot druesorter, fra fincaen Es Verger i Esporles. Vingården drives i dag af Miguel Fullana, som har bragt familiens vine i søgelyset, efter han tog beslutningen om at producere og sælge vine fra Es Verger.

Fra starten var han indstillet på at dyrke alle druer organisk og dermed grundlagde han, en af ​​de første økologisk fremstillende vingårde nogensinde på Mallorca. Endvidere har det været nyskabende, at kombinere både franske og mallorcanske druer i produktionen, der har ført til et ganske unikt produkt.

Es Vergers mest succesfulde og anerkendte vin, Ses Marjades, har mere end levet op til deres forventninger, da den er et topklasse eksempel på en mallorcinsk vin. De producerer også Els Rojals sammen med to andre vine, når høsten tillader det, men kun i meget små mængder og de flasker er normalt forbeholdt deres faste klientel.

Du kan besøge Es Verger hver lørdag mellem kl. 10 – 13, men det er også muligt andre dage, blot ring i forvejen, for nærmere aftale.

José Ferrer

Jose Ferrer vingården blev grundlagt i 1931 og har 92 hektar jord tilplantet med indfødte vinstokke. Sorterne omfatter sort Mantonegro, Callet, Moll, Macabeo og Parellada, hvoraf nogle er blandet de bedre kendte sorter, såsom Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Det tilfører vinene fra gården et moderne touch, med solid substans og en dejlig rund smag.

José Luis Ferrer var pioneren, der under den Spanske Borgerkrig, introducerede Mallorcas første årgangsvin. Et besøg i bodegaen i Binissalem, tager dig gennem familien Ferrers lange og spændende historie, hvor du selvfølgelig bydes vinsmagning af Mallorcas mest traditionsrige vine.

Åbent hver dag mellem 11 – 16:30, ring og bestil tid til tur og vinsmagning.

Tianna Negra

Indviet i 2007, danner de lille vingård ramme om et moderne produktionsdestilleri, hvor kodeorde er “bæredygtighed”. Vingården er designet af de lokale Morlà and Morey i Binissalem, som kombinerer moderne faciliteter og funktionalitet.

Miljørigtig med deres lave energiforbrug, genbrug af vand og smart benyttelse af solenergi, tillader vingårdens design at udføre en del opgaver mere strømlinet, hvilket øger produktiviteten og giver nedre arbejdsvilkår.

Vingården har 35 hektar vinmarker, der dyrker Manto Negro, Callet, Syrah og Cabernet Sauvignon og har også 4 hektar Arbequina oliventræer.

Gården kan besøges for rundvisning og vinsmagning, efter aftale med sekretæren.

Macià Batle

Macia Batle skiller sig ud  fordi det har været i stand til, at tage mallorcanske druer såsom Manto Negro, Callet og Premsal Blanc og kombinere dem med klassiske druesorter som Cabernet Sauvignon, Syrah og Chardonnay, til at producere unikke vine bestående af en meget stærk karakter og frem for alt, af en meget høj kvalitet.

Macia Batle kombinerer kunst med verdenen af ​​vin, ved at supplere deres “Reserva Privada” vine med etiketter, i form af unikke kunstværker. Hvert år designer en ny kunstner etiketter til vinen og derved skaber en kunstudstilling, der portrætterer de mange druesorter på vinflaskerne.

I 1998 åbnede den nye vingård i Santa Maria del Cami, hvor hele produktionen foregår i de frodige omgivelser. Resultatet har været internationalt anerkendelse og tildeling af priser ved talrige lejligheder. Vinene herfra fortsætter med at fascinere vinelskerne, på grund af deres umiskendelige dufte og farver.

Vingården er åben hver dag for besøgende, hvor der også følger flersproget guide med. Hvis I er en større gruppe, der ønsker besøg og rundvisning, skal der bookes på forhånd. Et oplagt sted at besøge, hvis du rejser til Mallorca i vinterhalvåret.

Son Artigues

I år 2000 begyndte ejeren, Marc, at eksperimentere og tilpasse sin finca med det formål at producere vin, som kunne sælges kommercielt. Vingården voksede lidt efter lidt, da alt det nødvendige udstyr og faciliteter blev installeret kunne han i 2004 præsentere sin første vinlicens til kommerciel brug.

Marc producerer vine, som altid er baseret på den lokale Callet druesort og alle vine er produceret på basis af druer fra vingårdens egne vinmarker, som er set efter med den største omhu og hengivenhed.

På Son Artigues er alle vine fremstillet efter ædle traditioner, der bruges ingen laboratorier eller moderne teknikker. Der ligger et hård arbejde i, at producere vine på denne måde, men det er deres filosofi og en del af ånden i familien. Formålet med denne klare filosofi er klart, vine skal kunne holde og modne i deres flasker som tiden går.

Du kan besøge denne traditionsrige og klassiske vingård ved, at ringe og aftale nærmere.

Castell Miquel

Denne smukke vingård i byen Alaró, producerer helt unikke og særlige vine, både smagsmæssigt og helbredsmæssigt.

Castell Miquel ejer hele tre vinmarker på Mallorca, de to andre ligger i Binissalem og Porreres. Ved at kombinere de forskellige druesorter fra områderne, har man mulighed for at fremkalde en helt særlig sofistikeret og unik smag. Den anden type og kvalitet af jorden på disse tre steder, giver en rig variation af råvarer, som er ganske sjælden blandt Mallorcas vingårde. Druesorterne indbefatter Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot og Sauvignon Blanc.

Dr. Popp, som ejer Castell Miquel, er en farmaceut dedikeret til forskning og produktion af naturmedicin, og hans interesse for vin er tæt forbundet med sien undersøgelser af planter og urter og deres helbredende egenskaber. Han anvender en naturlig tilgang til vindyrkning og er sikker i sin viden om, at vinen har altid været brugt som medicin. Han forsker konstant i måder, hvorpå man kan bruge vinstokke i medicin. Det er grunden til, at Castell Miquels vine er lavet ved hjælp af kun naturlige ingredienser og de sunde fordele af druerne er fremhævet i vinene, for at sikre gavnlige egenskaber.

Smagen i vine fra Castell Miquel har antydninger af vanilje, solbær og figner samt et strejf af eksotiske krydderier. Castell Miquels vine er også anderledes, idet de alle er aftappet med glas lukninger, i stedet for propper, man mener at det har betydning for vinens holdbarhed og kvalitet.

Vil du til prøvesmagning hos Castell Miquel? Gården er åben for besøg hver dag, hvor du får guidet tur rundt. For større grupper bedes du/I kontakte gården på forhånd.

Son Prim

Son Prim er en lille familieejet vingård, beliggende i Sencelles, i  hjertet af es Pla regionen på Mallorca. Den nuværende ejer, Jaime Llabrés, besluttede i 1993, at genplante samtlige druemarker med formålet at opnå højere kvalitet. Druesorterne blev valgt med omhyggelighed, da han gik efter nogle der var garant for langtidsholdbarhed såsom Merlot, Carbernet og Syrah.

Vingården er kendt som blandt de første på Mallorca til, at producere hvidvin fra røde druer. Den eksperimenterende tilgang til produktionen, med blandingen af røde og grønne druer gør, at Son Prim vil være den førende leverandør af rosévine.

Son Prim har historie for at vinde medaljer og fortsætter med at modtage den maksimale anerkendelse for sine vine. I 2009 modtog den adskillige priser ved den prestigefyldte konkurrence, arrangeret af Prowein i Tyskland, nemlig  guldmedalje for Son Prim Merlot 2006, guldmedalje for Son Prim Syrah 2006, og en sølvmedalje til Son Prim Cabernet 2006.

Son Prim er desuden den eneste mallorcanske vingård, der har alle sine vine anbefalet i “GRAN Guia Penin DE LOS GRANDES Vinos de España”, den vigtigste vinguide i Spanien. Vinene sælges desuden i Danmark.

Du kan besøge den specielle vingård efter aftale.

Son Bordils

Finca Son Bordils i Inca daterer sig tilbage til 1433. Godset var allerede producent af vin i det 15. århundrede og oplevede en stor æra af pragt i det 19. århundrede, da det blev en af ​​de tre største vinproducenter i regionen. Her eksporterede man vine primært til Frankrig, hvor vinmarker var blevet ødelagt af phylloxera.

Finca Son Bordils vingården som den er den dag i dag, blev grundlagt i 1998 af Coll Pastor familien og gør sig nu i vin, produceret efter de mest traditionelle metoder. De ønsker at producere vine, som giver cadeau til jorden de kommer fra. Man forsøger ikke at ændre den naturlige smag af druerne, forklarer Ramon, en af ​​ejerne af Son Bordils. Vingården markedsfører i øjeblikket en række forskellige vine, alle under Son Bordils brand, hvilket giver de optimale betingelser for salg af denne historiske fincas vine.

Også her har man gennem de seneste 10 høstet en række fine priser og megen anerkendelse for særligt deres, ‘negra’ fra både 2000 og 2006.

Besøg Mallorcas ældste vingård og smag selv de forfriskende blandinger. Besøg efter aftale.

Son Vives

Den lille finca Son Vives i Banyalbufar, er fundet tæt ved havet på den vestlige kyst af Mallorca i bjergene.

Banyalbufar har en stor tradition for dyrkning af særlige hvide druer, nemlig Malvasia de Banyalbufar. Druen blev allerede kendt i det 19. århundrede, da den østrigske hertug Ludwig Salavtor, omtalte i sin berømte bog “Die Balearen”, denne drue som værende blandt de bedste på Mallorca.

Son Vives blev grundlagt tilbage i 2003, hvilket gør den til blandt de yngste på øen. Den lille finca, beliggende i centrum af Banyalbufar, har ikke meget mere end 1.5 hektar marker, hvor vinstokkene dyrkes.

Navnet Banyalbufar stammer fra det arabiske sprog og betyder noget i stil med “lille vinhave ved vandet”. Det er præcis hvad du tilbydes ved et besøg hos Son Vives, en uforglemmelig dag eller aften hvor du kan nyde gårdens egen vin, mens du med panoramaudsigt over Middelhavet ser solen gå ned. Det er utroligt hyggeligt at besøge Son Vives, man føler sig som gæst af huset i familiære rammer. Under besøget nøjes du ikke med at smage på de lækre dråber, men bydes også lokale delikatesser som sobrassada, hjemmebagt brød med lokalproduceret olivenolie samt ost fra Mahón.

Besøg efter aftale med ejeren, Toni.

Ferie rejse Banyalbufar Mallorca

Son Sureda Ric

Son Sureda Ric er en lille familie vingård der ligger i Manacor området i det østlige Mallorca.

På Son Sureda Ric bruges vinfremstillings metoder, hvor man har fjernet dele af de “normale” processer fra vinfremstillingen og fokuserer hovedsageligt på at skabe et virkeligt autentisk produkt. Denne særlige proces, som er en kombination af tradition, autenticitet og originalitet, producerer vine af elegance og udsøgt kvalitet.

Son Sureda Ric bruger tre forskellige usædvanlige røde sorter: Cerval, Rogent og Gorman. De modnes i trætønder og blandes, for at skabe de store vine.

Angel Wine Estate

Kreative vine – traditionelle mallorcanske sorter!

Andrés Gelabert, grundlæggeren af ​​Angel Wine Estate, er mallorciner der gennem det meste af sit liv har boet i Californien. Allerede i sine unge år, blev Andrés fascineret af vinfremstillingens kreative processer og da han for nogle år tilbage vendte tilbage til Mallorca, fordybede han sig i de mallorcanske druesorter og fremstillingsmetoder.

Angel Wine Estates filosofi er på én gang traditionel og samtidig nyskabende. De værdsætter mallorcanske druer meget højt og mindst 50 % af alle vin er lavet af mallorcanske druesorter. Samtidig bruger vingården moderne teknologi og metoder til at skabe vine, der er friske og sofistikerede.

Alle vine fra Angels Wine Estate har en fyldig smag af druerne, de er lavet på. De er friske og lette at drikke og har en dejlig eftersmag.

Vinsmagning her kan ske ved fremmøde mandag til fredag mellem kl. 10-18 og lørdag efter aftale.

Butxet Wine Estate

Butxet Wine Estate i Mallorca producerer vine, med en sand aroma fra Middelhavets luft i dem.

Denne familiedrevne vingård ligger i Muro, i den nordlige del af Mallorca, lige bag S’Albufera naturreservat tæt ved Port d’Alcúdia og Can Picafort.

Vingården er næsten ud fra havets overflade, hvilket giver et meget bestemt mikroklima. Det er netop dens særlige placering nær havet og Albufera naturreservatet, der gør det muligt for denne vingård at producere vine, der kan prale af mange unikke kvaliteter, som er glatte og lette at drikke.

Der er meget lidt vinproduktion i dette område af øen, så Butxets vine er virkelig noget der skal prøves. Familien udnytter deres passion for vinfremstilling at skabe vin, som folk at nyde, vine, der er egnet til at nyde med god mad.

Indsatsen og engagementet er allerede blevet belønnet ved forskellige lejligheder, med nationale og internationale priser.

Vinsmagning her kan ske efter aftale.

 

Flere ting du skal opleve på Mallorca