Porreres rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Porreres er en typisk mallorcinsk landsby beliggende i den landlige rurale region, es Pla de Mallorca.

Området omkring Porreres består af pastoral idyl, prydet med gamle klostre, kirker, møller og fincas, der er med til at definere den unikke kultur her.

Som du slentrer gennem de snævre gader og stræder i Porreres, vil du efter ganske få meter opdage, at du er kommet til et meget roligt sted, selvom du blot er 20 km fra nogle lækre strande og kystområder.

porreres på kort over mallorca
Overnatning

Ophold og overnatningstilbud i Porreres

ophold på agroturismo i porreres på mallorca

Agroturismo Can Feliu

Agroturismo Can Feliu er et typisk mallorcinsk landsted, fyldt med charme og sjæl. I bor på fincaen, som hylder mallorcinske traditioner i interiør og eksteriør, med rustikke stenvægge, bjælkelofter og typiske mallorcinske møbler i mahogni. Fincaen stammer helt tilbage fra 1600-tallet, og dens originale charme lever stadig i bedste velgående, hvor I garanteres ren afslapning i harmoniske uforstyrrede omgivelser.

Se tilbud

book overnatning mallorca

overnatning på charmerende landsted med have og pool i Porreres Mallorca

Son Mercadal ****

Son Mercadal tilbyder jer en smuk lille oase langt fra masseturisme, hektiske badebyer og støj. Herude blandt Porreres’ marker og enge, finder I udelukkende rural idyl, fred og ro i den uforstyrrede natur. Den restaurerede finca stammer tilbage fra 1800-tallet, men har bevaret sin oprindelige charme og rustikke beklædning. I kan slappe af i skyggen ved poolen eller under træernes skygge i de smukke haver omkring på landstedet, det hele indgyder sjælefred og hvile.

Se tilbud

book overnatning mallorca

overnatning på charmerende landsted i porreres mallorca

Sa Bassa Rotja Ecoturisme ****

Sa Bassa Rotja Ecoturisme er et ombygget landsted fra det 13. århundrede, fyldt med lækre faciliteter, ideelt for jer der er på sportsferie eller aktive feriegæster. Sa Bassa Rotja omfatter et stort wellnesscenter med indendørs swimmingpool og fitnesscenter, sauna, spabad, hydromassage-brusere og tyrkisk bad. Der tilbydes desuden massagebehandlinger. Sa Bassa Rotja Ecoturisme tilbyder også daglige bådture til naturparken, Illa sa Cabrera, mod tillægsgebyr. Restauranten på Sa Bassa Rotja har en afslappende haveterrasse og byder på temaaftener. Der er også snackbar og bar.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdighederne i Porreres

Hvad gælder oplevelser og seværdigheder i Porreres, tæller langt de fleste af disse sig for at være af historisk eller religiøs karakter. Mange af seværdighederne er tilmed placeret et stykke uden for selve Porreres by, hvorfor bil eller cykel anbefales til besøg her.

Seværdighederne i selve Porreres by er ganske få. Atmosfæren, de charmerende stenhuse, de gamle molinas (møllerne), er alle med til at udstille et malerisk landsbysamfund fra flotteste side. Hertil kan nævnes, at byens rådhus – Casa de la Vila – huser en fremragende kunstudstilling, med blandt andet malerier af Salvador Dalí.

monti sion porreres mallorca

MONTI-SION

En af de store seværdigheder i Porreres er Monti-Sion, en tidligere grammatikskole og oratorie beliggende på en bakketop af sammen navn lidt uden for byen. Udsigten alene heroppefra gør turen det hele værd.

Læs mere om Monti Sion

hovedfacade og indgang på sognekirken i porreres mallorca

ESGLÉSIA DE NUESTRA SEÑORA DE LA CONSOLACION

Porreres’ sognekirke kaldes ofte for den rurale katedral grundet sin enorme størrelse. Selvom kirken udadtil bærer præg af en mere simpel og primitiv arkitektur, er der et væld af smukke gotiske skatte indenfor der er værd at se på.

Besøg kirken

museu fons artistic er en kunstudstilling i porreres

MUSEU I FONS ARTÍSTIC DE PORRERES

Er du kunstinteresseret, så smut forbi Porreres’ eget kunstmuseum, hvor mere end 300 værker af både nationale, lokale og udenlandske artister, er udstillet. Oplev litografier, malerier, skulpturer og keramik i alle former og farver, i et atmosfære af ubegrænset kreativitet. Nogle af de navne du kan se inkluderer Jim Bird, Coll Bardolet, Macedowski, Pere Pujol og Dionís Bennàssar. Tanken bag museet var at skabe en udstilling gennem private donationer til glæde for indbyggerne i Porreres, og hvert år ved byens traditionsrige fejring af deres skytshelgen, doneres ny værker.

Besøg Museu i Fons Artistic

santa creu oratorie i porreres mallorca

SANTA CREU ORATORIET

Besøget til Santa Creu vil altid ske med en ambivalent følelse, da stedet både repræsentere liv og håb, men desværre også død og ulykke. I helt gamle dage, før oratoriet blev opført, stod her et kors hvor folk kom til for at helbredelse for sygdom, hvilket efter sigende skete. Men under den spanske borgerkrig lagde Santa Creu også sted til hundredvis af henrettelser. Der er stadig skudhuller på bagsiden, ligesom en mindeplade er opsat.

Besøg Santa Creu oratoriet

sant felip neri kirke i porreres mallorca

ESGLÉSIA DE SANT FELIP NERÍ

Kirken her blev inviet i begyndelsen af 1900-tallet, på foranledning af præster der var kommet til Porreres fra Sant Felip Nerí i Palma. Stik hovedet indenfor og nyd nogle af de smukke kunstværker, bla. et forgyldt tempel skabt af skulptøren, Vadell.

Besøg Sant Felip Nerí kirken

facade på katolsk kulturhus i porreres mallorca

DET GAMLE KATOLSKE KULTURCENTER

Det gamle katolske kulturcenter blev etableret for at kunne arrangere begivenheder i byen, der kunne bringe indtægter til kirken. I dag er bygningen hjemsted for en lokal restaurant, men indenfor i spisesalen kan du stadig se scenen.

Besøg det gamle katolske kulturcenter

Aktiviteter omkring Porreres

Som tidligere nævnt, er det en rigtig god idé, at have adgang til bil eller cykel i Porreres. Har du til gengæld det, ligger de kilometerlange landeveje klar for dine hjul og giver dig cykelruter en masse i det flade landskab. Særligt i februar – marts måned hvor mandeltræernes hvide blomster springer ud, er her særligt smukt at cykle rundt, samtidig med de behagelige temperaturer.

Er du golfspiller, amatør eller professionel, så snyd ikke dig selv for de gamle ´championsship baner ved Son Anthems, en halv times kørsel mod sydvest, lige under Llucmajor. En anden mulighed er den smukke Vall d’Or golfbane, som du finder ude på østkysten nær Porto Colom – også ca. en halv times kørsel fra Porreres.

Marked & Events

Marked i Porreres

Hver tirsdag afholdes det traditionsrige ugentlige marked i Porreres by, på Plaça de la Vila. Markedet starter ca. kl. 8:00 og fortsætter gerne til over middag. Her handles med friske frugter, grøntsager, kød, pølser og tekstiler af forskellig art. Ofte kan du også smage på lokale oste og vine på markedet.

Årlige begivenheder i Porreres

Januar

Sant Antoni

Sant Antoni er én af de mest fejrede helgener på Mallorca, da han er beskytter af husdyr og selvsagt har haft stor betydning for de religiøse bønder i landbrugssamfundene. Om aftenen den 16. januar oplyses hele Porreres landsby med bål og dans for at fejre Sant Antoni. Flere af spisestederne i byen tilbyder særlige menuer til billige penge.

Februar

Sa Rua

Karneval er ligesom vores fastelavn, det er udklædninger, fest og parader gennem hele byen. Ved karnevallet i Porreres kan du opleve ritualet Cataracta Mundi, en procession der inkluderer begravelsen af en dukke der skal symbolisere karnevallet. Efter gennemførelsen af ritualet serveres der sardiner jf traditionerne.

 

Fira d’opportunitats

Den første af to salgsmesser afholdes i februar, den anden i september. Det er foreningen af købmænd og handlende i Porreres, der har taget initiativ til denne store messe, hvor alle lokale butikker sælger deres lager til meget nedsatte priser.

April

Domingo del Ángel, Pancarity i Monti-sion

Den første søndag efter påske er kendt som “Englesøndag”, som fejres med en kæmpe fest på Monti-Sion. Hele byen går til helligdommen, hvor der er forestillinger og danse at nyde. Det er også tid til den traditionelle “Pancaritat”, hvor alle brødrester fra påsken serveres. I vores tid er det dog friskbagte kager.

 

Øko-dag

For at fejre forårets indtræden, afholder Porreres en stor messe dedikeret til økologiske produkter.

Maj

Fira Musical

Den tredje søndag i maj er Porreres dedikeret til musik og alt relateret til dette tema. Kom og nyd en række forskellige udstillinger, salg og frem for alt optrædener.

Juni

Fira de l’Albercoc

Én af årets største og vigtigste begivenheder i Porreres, er Abrikosmessen som afholdes en given lørdag i juni. Den nøjagtige dag varierer år for år, afhængig af frugternes modenhed. Begivenheden starter om eftermiddagen, hvor du kan købe friske abrikoser fra producenterne, nyde bagekonkurrencer hvor abrikos skal være en af nøgleingredienserne, og selvfølgelig nyde en af de specielle menuer på et af byens spisesteder, hvor abrikos er brugt. Til alt dette kommer naturligvis også en række musik og danseoptrædener for at gøre stemningen endnu bedre.

August

Festes de Sant Roc

Sant Roc (Sankt Rochus) er Porreres’ skytshelgen, og fejres den 16. august, den dag han døde i 1327. I 8 dage op til selve dagen er der en masse festlige og kulturelle aktiviteter i byen, bla. konkurrencer, sportsturneringer, lege, danse, koncerter, udstillinger og religiøse budskaber. I løbet af ugen serveres der også typiske mallorcinske tærter i byen. Et af højdepunkterne ved disse festligheder, er de koncerter der afholdes i n’Hereveta-parken.

September

Fira d’opportunitats

Årets anden store tilbudsmesse afholdes i september måned for at fejre afslutningen på sæsonen. Her tømmes butikkerne lagre og varerne sættes betydeligt ned i pris.

Oktober

Fira de Tardor

Fira de Tardor er efterårsmessen, som afholdes den første søndag efter Sankt Lukas (18. oktober) og den første søndag i november. Denne efterårsmesse er blevet en af de mest populære af sin slags på Mallorca i de seneste år og fortsætter med at vokse hvert år. Kom og nyd en festlig dag med efterårsmarked, kunsthåndværk, dyr, lege, landbrugsmaskiner, køretøjer og masser af mad. Fredagen før søndagen er der en fantastisk vinsmagning i møllen n’Amengual. Til efterårsmessen serverer byens spisesteder udvalgte specialiteter til særlige priser, en herlig måde at opdage den mallorcinske madkultur på.

November

Mitja Marató & 10 km

Den anden weekend i november er Porreres vært for et halvmaraton. Egentlig er det et halvmaraton plus 10 km.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Porreres

Spisesteder & Barer

Maden i Porreres

Plaça de la Vila er byens centrale torv, hvor også størstedelen af caféerne i Porreres er placeret. Her er der i reglen garanti for en hyggelig og stemningsfyldt pause, hvor en forfriskning, et glas lokal vin eller måltid indtages, mens bylivet går sin gang foran på Plaçaen.

Overordnet set, er maden i Porreres lækker, fyldt med lokale råvarer og absolut til at betale. Flere kokke fra Mallorcas elite, har valgt at starte restauranter her i byen, jeg vil fremhæve Restaurant N’Hereveta og Restaurant L’Escrivania for et lækkert måltid.

Vin fra Porreres

Porreres er kendt blandt vinelskere og ikke mindst kypere, for områdets mange gode vine. Porreres er tilmed hjemsted for en af områdets mest traditionelle vinklubber, Confraria d’Amics del Vi, som holder til i den gamle mølle molí d’en Tòfol på gaden Carrer de la Donzella i byens østlige ende.

Værd at fremhæve er også et besøg på den lokale vingård Jaume Mesquida, på Camí de Sa Serra lige uden for byen. Her kan du få et godt indblik i Mallorcas vinproduktion, historien bag, mens du nyder smagsprøver på de frugtholdige dråber.

Mange vine fra Porreres, er lavet på kendte druesorter som merlot og cabernet Sauvignon og der eksperimenteres konstant med smagsnuancerne for, at give vinene deres eget særpræg. Du kan dog være helt sikker på, at enhver vin fra Porreres, altid komplimenterer den gode mad!

Indkøb & Shopping
Historie

Porreres’ lokalhistorie

Porreres’ historie begynder sandsynligvis helt tilbage omkring 2500 f.Kr., i en tid vi referer til som den ‘pretalaiotiske’. Selve talaiotkulturen, som er kende tegnet ved runde tårne, er der kun fundet ganske få af i området, de mest nævneværdige er Pou Salat samt begravelsespladserne ved Son Redó og s’Pagos.

Fundet af en gravsten i Son Cota – et af de omkringliggende huse – vidner om romernes bosættelse i området, desværre er der ikke fundet flere genstande fra denne tid.

I år 902 invaderer de berberiske maurer Mallorca og opdeler øen blandt emirer, i 12 separate distrikter. Porreres kommer under distriktet ‘Manaqur’, som efterfølgende blev til Manacor, men som også indeholdt byer som Felanitx, Santanyí samt Campos.

Den arabiske dominans i Porreres’ hsitorie ses også i adskillelige ejendomsnavne, mønter samt monumenter.

Efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229, anført af Kong Jaume I (Jaume Erobreren), skænkes Porreres til Nunyó Sanç, greve af Roussillon, som hjalp Kong Jaume I med kampagnen.

Efter Nunyó Sançs død i 1241, som følge af erobringen af Valencia, faldt hans mange herregårde tilbage til Kong Jaume I og Aragonien. Byens første kirke nævnes i 1242, i en bulle af Pave Innocens IV, som en sognekirke der er samlingssted for en langt større folkesamling end blot Porreres. I år 1300, deklarerede Kong Jaume II porreres for ‘royal landsby’ og tillod handel indenfor byens grænser.

Op gennem det 14. århundrede, har man tilmed dokumentation for et jødisk samfund etableret i Porreres. Det jødiske samfund levede primært af handel samt udlån af penge. Efter de religiøse fordrivelser i begyndelsen af det 19. århundrede, forsvandt jøderne fra Mallorca.

De utallige vindmøller og herregårde i Porreres, vidner om byens århundredelange indkomstgrundlag, nemlig landbrug. Hovedsageligt har landbruget bestået i kornproduktion, mandler og vinfremstilling. I det 20. århundrede opnåede Porreres desuden stor anerkendelse for sin produktion af tørrede abrikoser, som byen står for størstedelen af hele øens produktion af.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 403, 415, 417

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 400 busser

 

Rådhus

Plaça de la Vila, 17

Tel. +34 971 64 72 21

Hvor ligger Porreres?

Porreres ligger sydligt i es Pla regionen, pakket ind blandt bjerge og marker. Porreres grænser Llucmajor, Randa, Algaida, Campos, Montuïri, Vilafranca og Felanitx. Det tager ca. 30 – 45 minutter at køre fra Palmas lufthavn til Porreres, ved at følge motorvej Ma-15.

Mere om es Pla regionen og ferie på landet

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

Ariany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

Costitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

Algaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

Petra

Petra er indbegrebet af en typsik mallorcinsk landsby; pastoral, charmerende og rolig. I Petra kan I nyde en række kulturelle og historiske seværdigheder, en af es Pla regionens mest populære cellers, samt afslappende ophold i naturskønne omgivelser på agroturismo og finca. Petra rejseguide og ferie.

 

Sineu

Sineu ligger lige i centrum af es Pla og Mallorca, og Sineu repræsenterer også Mallorcas hjerte. Den gamle middelalderby står smukt og nærmest uændret fra 1400-tallet, som gør det ekstra autentisk at nyde et ophold på et af de charmerende boutique hoteller i byen. Sineu byder på både kultur, seværdigheder, aktiviteter og lækre spisesteder. Læs om ophold i Sineu her.

 

Santa Margalida

Santa Margalida er den nordligste kommune i es Pla regionen, og omfatter foruden de landlige omgivelser, også den populære sommerferiedestination, Ca’n Picafort. Santa Margalida byder på finca ferie og herregårdsferie i rustikke landlige omgivelser, med mulighed for afveksling ved kysten. Læs guide til ferie og overnatning i Santa Margalida 

 

Muro

Muro byder på en smuk og skøn gammel bydel, fyldt med lokal kultur og historie. Ferie og ophold i Muro består af fincas og private villaer på landet, samt et skønt boutique hotel i hjertet af den gamle by med jacuzzi på tagterrassen. Ferie i Muro henvender sig primært til jer, der nyder en rolig base på landet. Læs om Muro.

 

Llubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

Santa Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

Sant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

Montuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

Maria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

Vilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

 

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

Playa de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

Ca’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?