Porreres rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Porreres er en typisk mallorcinsk landsby beliggende i den landlige rurale region, es Pla de Mallorca.

Området omkring Porreres består af pastoral idyl, prydet med gamle klostre, kirker, møller og fincas, der er med til at definere den unikke kultur her.

Som du slentrer gennem de snævre gader og stræder i Porreres, vil du efter ganske få meter opdage, at du er kommet til et meget roligt sted, selvom du blot er 20 km fra nogle lækre strande og kystområder.

Ophold og overnatningstilbud i Porreres

Agroturismo ophold i rustik finca i Porreres Mallorca

Agroturismo Can Feliu

Agroturismo Can Feliu er et typisk mallorcinsk landsted, fyldt med charme og sjæl. I bor på fincaen, som hylder mallorcinske traditioner i interiør og eksteriør, med rustikke stenvægge, bjælkelofter og typiske mallorcinske møbler i mahogni. Fincaen stammer helt tilbage fra 1600-tallet, og dens originale charme lever stadig i bedste velgående, hvor I garanteres ren afslapning i harmoniske uforstyrrede omgivelser.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa Mallorca

Hotelophold på finca i Porreres Mallorca i uforstyrrede omgivelser med fred ro

Son Mercadal ****

Son Mercadal tilbyder jer en smuk lille oase langt fra masseturisme, hektiske badebyer og støj. Herude blandt Porreres’ marker og enge, finder I udelukkende rural idyl, fred og ro i den uforstyrrede natur. Den restaurerede finca stammer tilbage fra 1800-tallet, men har bevaret sin oprindelige charme og rustikke beklædning. I kan slappe af i skyggen ved poolen eller under træernes skygge i de smukke haver omkring på landstedet, det hele indgyder sjælefred og hvile.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa Mallorca

Herregårdsferie med hotel i Porreres Mallorca

Finca Son Roig by Valentin ****

Finca Son Roig tilbyder en unik herregårdsferie på landet udenfor Porreres, i uspolerede og uforstyrrede omgivelser. Den smukke gamle herregård er indbegrebet af en ægte mallorcinsk finca; rustik, charmerende og masser af sjæl. Atmosfæren på herregården indgyder afslapning overalt, i de rummelige charmerende værelser, den elegante indretning og i de smukke velplejede haver.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa Mallorca

Ombygget landsted og wellnesshotel i Porreres Mallorca

Sa Bassa Rotja Ecoturisme ****

Sa Bassa Rotja Ecoturisme er et ombygget landsted fra det 13. århundrede, fyldt med lækre faciliteter, ideelt for jer der er på sportsferie eller aktive feriegæster. Sa Bassa Rotja omfatter et stort wellnesscenter med indendørs swimmingpool og fitnesscenter, sauna, spabad, hydromassage-brusere og tyrkisk bad. Der tilbydes desuden massagebehandlinger. Sa Bassa Rotja Ecoturisme tilbyder også daglige bådture til naturparken, Illa sa Cabrera, mod tillægsgebyr. Restauranten på Sa Bassa Rotja har en afslappende haveterrasse og byder på temaaftener. Der er også snackbar og bar.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa Mallorca

Seværdighederne i Porreres

Hvad gælder oplevelser og seværdigheder i Porreres, tæller langt de fleste af disse sig for at være af historisk eller religiøs karakter. Mange af seværdighederne er tilmed placeret et stykke uden for selve Porreres by, hvorfor bil eller cykel anbefales til besøg her.

Seværdighederne i selve Porreres by er ganske få. Atmosfæren, de charmerende stenhuse, de gamle molinas (møllerne), er alle med til at udstille et malerisk landsbysamfund fra flotteste side. Hertil kan nævnes, at byens rådhus – Casa de la Vila – huser en fremragende kunstudstilling, med blandt andet malerier af Salvador Dalí.

Aktiviteter omkring Porreres

Som tidligere nævnt, er det en rigtig god idé, at have adgang til bil eller cykel i Porreres. Har du til gengæld det, ligger de kilometerlange landeveje klar for dine hjul og giver dig cykelruter en masse i det flade landskab. Særligt i februar – marts måned hvor mandeltræernes hvide blomster springer ud, er her særligt smukt at cykle rundt, samtidig med de behagelige temperaturer.

Er du golfspiller, amatør eller professionel, så snyd ikke dig selv for de gamle ´championsship baner ved Son Anthems, en halv times kørsel mod sydvest, lige under Llucmajor. En anden mulighed er den smukke Vall d’Or golfbane, som du finder ude på østkysten nær Porto Colom – også ca. en halv times kørsel fra Porreres.

Maden i Porreres

Plaça de la Vila er byens centrale torv, hvor også størstedelen af caféerne i Porreres er placeret. Her er der i reglen garanti for en hyggelig og stemningsfyldt pause, hvor en forfriskning, et glas lokal vin eller måltid indtages, mens bylivet går sin gang foran på Plaçaen.

Overordnet set, er maden i Porreres lækker, fyldt med lokale råvarer og absolut til at betale. Flere kokke fra Mallorcas elite, har valgt at starte restauranter her i byen, jeg vil fremhæve Restaurant N’Hereveta og Restaurant L’Escrivania for et lækkert måltid.

Vin fra Porreres

Porreres er kendt blandt vinelskere og ikke mindst kypere, for områdets mange gode vine. Porreres er tilmed hjemsted for en af områdets mest traditionelle vinklubber, Confraria d’Amics del Vi, som holder til i den gamle mølle molí d’en Tòfol på gaden Carrer de la Donzella i byens østlige ende.

Værd at fremhæve er også et besøg på den lokale vingård Jaume Mesquida, på Camí de Sa Serra lige uden for byen. Her kan du få et godt indblik i Mallorcas vinproduktion, historien bag, mens du nyder smagsprøver på de frugtholdige dråber.

Mange vine fra Porreres, er lavet på kendte druesorter som merlot og cabernet Sauvignon og der eksperimenteres konstant med smagsnuancerne for, at give vinene deres eget særpræg. Du kan dog være helt sikker på, at enhver vin fra Porreres, altid komplimenterer den gode mad!

Marked i Porreres

Hver tirsdag afholdes det traditionsrige ugentlige marked i Porreres by, på Plaça de la Vila. Markedet starter ca. kl. 8:00 og fortsætter gerne til over middag. Her handles med friske frugter, grøntsager, kød, pølser og tekstiler af forskellig art. Ofte kan du også smage på lokale oste og vine på markedet.

Porreres’ lokalhistorie

Porreres’ historie begynder sandsynligvis helt tilbage omkring 2500 f.Kr., i en tid vi referer til som den ‘pretalaiotiske’. Selve talaiotkulturen, som er kende tegnet ved runde tårne, er der kun fundet ganske få af i området, de mest nævneværdige er Pou Salat samt begravelsespladserne ved Son Redó og s’Pagos.

Fundet af en gravsten i Son Cota – et af de omkringliggende huse – vidner om romernes bosættelse i området, desværre er der ikke fundet flere genstande fra denne tid.

I år 902 invaderer de berberiske maurer Mallorca og opdeler øen blandt emirer, i 12 separate distrikter. Porreres kommer under distriktet ‘Manaqur’, som efterfølgende blev til Manacor, men som også indeholdt byer som Felanitx, Santanyí samt Campos.

Den arabiske dominans i Porreres’ hsitorie ses også i adskillelige ejendomsnavne, mønter samt monumenter.

Efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229, anført af Kong Jaume I (Jaume Erobreren), skænkes Porreres til Nunyó Sanç, greve af Roussillon, som hjalp Kong Jaume I med kampagnen.

Efter Nunyó Sançs død i 1241, som følge af erobringen af Valencia, faldt hans mange herregårde tilbage til Kong Jaume I og Aragonien. Byens første kirke nævnes i 1242, i en bulle af Pave Innocens IV, som en sognekirke der er samlingssted for en langt større folkesamling end blot Porreres. I år 1300, deklarerede Kong Jaume II porreres for ‘royal landsby’ og tillod handel indenfor byens grænser.

Op gennem det 14. århundrede, har man tilmed dokumentation for et jødisk samfund etableret i Porreres. Det jødiske samfund levede primært af handel samt udlån af penge. Efter de religiøse fordrivelser i begyndelsen af det 19. århundrede, forsvandt jøderne fra Mallorca.

De utallige vindmøller og herregårde i Porreres, vidner om byens århundredelange indkomstgrundlag, nemlig landbrug. Hovedsageligt har landbruget bestået i kornproduktion, mandler og vinfremstilling. I det 20. århundrede opnåede Porreres desuden stor anerkendelse for sin produktion af tørrede abrikoser, som byen står for størstedelen af hele øens produktion af.

Hvor ligger Porreres?

Porreres ligger sydligt i es Pla regionen, pakket ind blandt bjerge og marker. Porreres grænser Llucmajor, Randa, Algaida, Campos, Montuïri, Vilafranca og Felanitx. Det tager ca. 30 – 45 minutter at køre fra Palmas lufthavn til Porreres, ved at følge motorvej Ma-15.

Mere om es Pla regionen og ferie på landet

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Sencelles i es Pla regionen på MallorcaSencelles

Sencelles ligger i den mest flade del af es Pla regionen, i uforstyrrede naturskønne omgivelser blandt marker, enge og skove. Sencelles er oplagt til aktiv ferie på cykel, ridning eller vandring, de mange kilometer landeveje og den centrale beliggenhed i hjertet af Mallorca, gør Sencelles til et godt bud på en landferie. Læs om ferie i Sencelles her

 

 

Ariany er et roligt område i Mallorcas es Pla regionAriany

Ariany er en småt og meget roligt område i es Pla, beliggende i den nordøstlige del af regionen. Ariany nyder en priviligeret placering på en bakketop med panoramaudsigt over det smukke rurale landskab. Her er en række spændende seværdigheder at nyde mens I slentrer gennem dukkebyen. Ariany er oplagt til aktiv ferie i private gemakker. Læs om Ariany her

 

 

Finca ferie på landet i Costitx i Es Pla regionen på MallorcaCostitx

Costitx er en historisk lille landsby og et smukt ruralt område i hjertet af es Pla regionen. Costitx byder på en række interessante seværdigheder, samt en masse skønne fincas og feriehuse ude på landet, hvor I kan nyde den friske landluft og den gennemtrængende stilhed. Læs om ferie i Costitx

 

 

Algaida i Es Pla regionen på MallorcaAlgaida

Algaida er en typisk mallorcinsk landsby og landbrugsområde i es Pla regionen, blot 15 minutters kørsel fra Palmas lufthavn. Algaida er kendt som et populært st6ed for vandrere og cyklister, som kommer hertil for det alsidige terræn og afslappende rekreationsophold som de rustikke finca hoteller og agroturismos tilbyder. Læs meget mere om ferie i Algaida.

 

 

Agroturismo ferie i Petra i es Pla regionen på MallorcaPetra

Petra er indbegrebet af en typsik mallorcinsk landsby; pastoral, charmerende og rolig. I Petra kan I nyde en række kulturelle og historiske seværdigheder, en af es Pla regionens mest populære cellers, samt afslappende ophold i naturskønne omgivelser på agroturismo og finca. Petra rejseguide og ferie.

 

 

Sineu er en by i Es Pla regionen på MallorcaSineu

Sineu ligger lige i centrum af es Pla og Mallorca, og Sineu repræsenterer også Mallorcas hjerte. Den gamle middelalderby står smukt og nærmest uændret fra 1400-tallet, som gør det ekstra autentisk at nyde et ophold på et af de charmerende boutique hoteller i byen. Sineu byder på både kultur, seværdigheder, aktiviteter og lækre spisesteder. Læs om ophold i Sineu her.

 

 

Feriehus i Santa Margalida i es Pla regionen på MallorcaSanta Margalida

Santa Margalida er den nordligste kommune i es Pla regionen, og omfatter foruden de landlige omgivelser, også den populære sommerferiedestination, Ca’n Picafort. Santa Margalida byder på finca ferie og herregårdsferie i rustikke landlige omgivelser, med mulighed for afveksling ved kysten. Læs guide til ferie og overnatning i Santa Margalida 

 

 

Ferie og villa i Muro es pla regionen MallorcaMuro

Muro byder på en smuk og skøn gammel bydel, fyldt med lokal kultur og historie. Ferie og ophold i Muro består af fincas og private villaer på landet, samt et skønt boutique hotel i hjertet af den gamle by med jacuzzi på tagterrassen. Ferie i Muro henvender sig primært til jer, der nyder en rolig base på landet. Læs om Muro.

 

 

Ferie ophold i Llubi es Pla de MallorcaLlubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

 

Herregårdsferie i Santa Eugenia i es Pla på MallorcaSanta Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

 

Sant Joan er et landligt rejsemål i es Pla regionen på MallorcaSant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

 

Finca ferie i Montuïri, Es Pla de MallorcaMontuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

 

Ophold i Maria de la Salut i Es Pla de MallorcaMaria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

 

Vilafranca de Bonany er en landlig feriedestination i Es Pla regionen på MallorcaVilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre i Es Pla regionen på MallorcaLloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

 

Ferie i Playa de Muro i Es Pla regionen på MallorcaPlaya de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

 

Ophold i Can Picafort i Es Pla regionen på MallorcaCa’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

 

Vejrudsigt for den kommende uge i Porreres

PORRERES Vejrudsigt

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?