Oratori de Santa Creu er beliggende ved den gamle skillevej i udkanten af Porreres, hvor denne ene vej førte ind til byen, mens den anden førte til Santanyí og var kendt under navnet ‘marinavejen’, eller ‘vejen til vandet’.

Gennem middelalderen, brugte man stenkors til, at markere byernes grænser på Mallorca. På stedet hvor Oratori de Santa Creu i dag ligger, stod tidligere grænsekorset ‘Creu de’n Nét’, der var opkaldt efter Mossèn Nét – sognepræst i Porreres i 1600 tallet.

Efter en række hændelser, hvor folk i landsbyen på mirakuløs vis var blevet helbredt fra lidelser, efter at have tilbedt dette kors – fik det pludselig en særlig status blandt Porreres’ indbyggere. Der skulle dog ej gå lang tid før, at rygtet spredte sig ud over Porreres’ bygrænser og folk fra nær og fjern nærmest valfartede hertil, for at bede til korset.

Endelig i juli 1722, besluttede man at bygge en mindre kapel rundt om korset, for at vise det ære. Tilstrømningen af mennesker fra nabobyerne, gjorde det i 1843 nødvendigt, at udvide kapellet. Takket være velgørenhed, kunne man allerede i 1864, besøge det nye store tempel, som var blevet udvidet med sidekapeller samt udvidet længden af hovedskibet.

I begyndelsen af det 20. århundrede, dekorerede man alteret og placerede Creu de’n Nét bag dette på en piedestal, så troende havde bedste mulighed for, at tilbede det.

I dag er kapellet lukke stort set hele året rundt. Dog er der åbent første søndag i maj, hvor Porreres fejrer korset ved en byfest og der afholdes messe i kapellet.

[wpgmza id=”58″]
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?