Søg
Close this search box.

Religiøse bygninger og monumenter på Mallorca

kapeller-religioese-steder-mallorca-spanien

I denne artikel

Religion har alle dage fyldt meget i det mallorcinske samfund. Lige siden catalanerne i 1229 erobrede øen, og gjorde den kristen, har historierne om guddommelige begivenheder ladet sig fortælle fra by til by. 

Du behøver hverken være pilgrim eller religiøs for, at få en fantastisk oplevlse af at besøge disse steder. 

Populære kapeller at besøge på Mallorca

Flere af Mallorcas mest populære religiøse steder ligger i smukke omgivelser, enten i naturområder eller på bjergtoppe, som går dem ekstra seværdige. 

Santuari de Lluc

Når vi taler religøse steder på Mallorca, kommer vi bare ikke udenom Lluc, Mallorcas måske vigtigste religøse samlingspunkt og pilgrimsmål. 

Lluc går tilbage til Middelalderen, hvor en hyrdedreng fandt en figur af Maria på bjergskråningerne, hvilket blev tolket som et tegn om at her skulle bygges et tempel. Fortællingen bredte sig hastigt til fastlandet, og snart blev et kloster og korskole etableret her. 

I dag kan du opleve den hellige madonna i kirkens bagerste kapel, kirken som i øvrigt har undergået renovationer af selveste Antoni Gaudí. 

På Lluc finder du også et stort etnologisk museum, der fortæller dig Mallorcas historie, fra tidlig Bronzealder til starten af det 20. århundrede. Udenfor kan du gå på opdagelse i de smukke botaniske haver, eller besøge den hellige grotte.

Har du lyst til at blive for en nat, kan du booke lejlighed på klostret, dette er særligt interessant hvis du vil på eventyr i Serra de Tramuntana.

Mallorcas mest berømte og besøgte kloster, Santuari de Lluc, er en stor seværdighed og pilgrimsmål på øen. Lluc er samtidig hjemsted for én af Europas ældste korskolerog der er koncert hver søndag.

Læs mere

Ermita de Santa Magdalena

Uden for byen Inca, i den centrale del af Mallorca, ligger bjerget Puig de Magdalena, hvor det gamle nonnekloster og skole Ermita de Santa Magdalena er placeret på toppen af.

Særligt cyklister elsker turen til Ermita de Santa Magdalena, som går ad stejle snoede bjergveje, der virkelig trækker i benmusklerne. 

På toppen kan du glæde dig til panoramisk udsigt over hele Mallorca, som gør turen og anstrengelserne det hele værd.

Ved siden af det gamle kloster og eremitage ligger en  god restaurant, der tilbyder skøn udsigt over Inca, med Serra de Tramuntana der rejser sig i baggrunden.

Ermita de Santa Magdalena er et gammelt nonnekloster og skole, smukt beliggende på en bjergtop med panoramisk udsigt over hele Mallorca.

Læs mere

Ermita de la Victòria

Gør dig klar til en sanselig oplevelse, når du tager turen op ad bjergskråningerne på Aucanada-halvøen, nord for Alcúdia, nsom går til den gamle Victoria-eremitage. 

Ermita de la Victoria er en tidligere eremitage, der går helt tilbage til det 14. århundrede, men som nu fungerer som hostel for vandrere og pilgrimme. 

Ved siden af Ermita de la Victòria finder du en restaurant, der har panoramabalkon over Pollenca-bugten, som gør den et rigtigt godt valg til en forfriskning eller måltid. 

Ermita de la Victòria er en tidligere eremitage, der nu fungerer som hostel, og er særligt populært grundet den eventyrlige beliggenhed, på en bjergside med udsigt over Pollenca-bugten.

Ermita de Puig de Maria

På bjerget uden for byen Pollença, Puig de Maria, ligger det gamle kapel og kloster, Ermita de Puig de Maria. Stedet blev konstrueret i midten af 1300-tallet, da pesten hærgede Europa med sin død og elendighed. 

Senere blev stedet udvidet til et mindre kloster for nonner, som det tjente som on/off frem til 1988. 

Turen herop kan kun tilbageligges til fods, der går opgennem smukke skovområder på bjergsiderne. Fra Ermita de Puig de Maria kan du nyde de smukke panoramiske udsyn over hele Pollença og Port de Pollença.

Ermita de Puig de Maria er et gammelt kapel og nonnekloster, der nyder en priviligeret beliggenhed på en bjergtop med panoramaudsigt over Pollença og Port de Pollença.

Ermita de Betlem

Dybt i Serra de Llevant naturparken, nord for Artà, på Mallorcas nordøstlige side, ligger en gammel eremitage og kirke kendt som Ermita de Betlem. Navnet har den fået da den ligger direkte på de stedsegrønne bjergskråninger over Betlem-bugten for foden af bjergene. 

Ermita de Betlem er et af de eneste eremitager på Mallorca, der stadig vedligeholdes og drives af munke. Stedet blev konstrueret i 1800-tallet, og i kirken kan du bl.a. nyde et smukt kalkmaleri af kroningen af Jomfru Maria som himmeldronning, samt et af Kristus’ syv livskapitler.

Turen herop kan både klares til fods, på cykel og i bil, 

Ermita de Betlem er et fantastisk besøgsmål, navnlig grundet den smukke beliggenhed direkte på bjergskråninger over bugten i Llevcant-naturparken.

Læs mere

Santuari de Sant Salvador

Santuari de Sant Salvador er uden tvivl ét af Mallorcas mest besøgte religiøse steder, navnlig grunedt den smukke panoramaudsigt fra dets beliggenhed på en bjergtop, 504 meter over havets overflade.

Der er to veje til Santuari de Sant Salvador; den gamle pilgrimssti eller asfaltvejen der snor sig om bjerget. Vælger du at gå turen ad pilgrimsstien, kommer du forbi 12 stenkors, der hver repræsenterer en af korsets stationer (fra Jesus dødsdømmes og til han genopstår).

Santuari de Sant Salvador finder du både restaurant, og endda overnatningsmulighed i de gamle lejligheder. Det er virkelig et smukt og velsignet syn at stå op til solopgang over Mallorcas østkyst i 500-meters højde.

Santuari de Sant Salvador er ét af Mallorcas mest besøgte religiøse steder, som tilbyder himmelsk panoramaudsigt, samt smukke monumenter og et gammelt kloster. 

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »