Søg
Close this search box.

Santuari de Sant Salvador

Udsigt fra Sant Salvador kloster på en bjergtop på Mallorca.

Nyd panoramaudsigten over Mallorcas østkyst fra Sant Salvador

Santuari de Sant Salvador er et ikonisk kloster, beliggende på en bjergtop ved Felanitx med enestående udsyn over hele Mallorcas østlige side.

Sant Salvador klosteret, er et populært stop for både cyklister og vandrere, der kæmper sig op gennem de stejle nåslesving, men bare rolig, du kan sagtens køre i bil herop.

Vandrere kan følge den gamle pilgrimsrute hele vejen fra foden af bjerget til Sant Salvador på toppen, hvor korsets vej er markeret med de 12 stationer.

Historien bag Santuari de Sant Salvador

Ligesom Castell de Santueri slottet, er Sant Salvador-klosteret placeret på toppen af et bjerg, over 500 meter over havets overflade og velsignet med en fascinerende panoramaudsigt.

Santuari de Sant Salvador blev bygget tilbage i 1348, umiddelbart efter den katalanske erobring af Mallorca i 1231. I midten af det 18. århundrede, blev klosteret fuldstændig restaureret. Altertavlen er bygget til ære for Imaginis Passio og stammer fra det 15. århundrede. En skulptur af Jomfru Maria fra samme æra vogter Kapellet af Hengivenhed, og man har valgt at det er her gudstjenesterne på klostret skal afholdes.

Ved siden af ​​klosteret ses det kolossale monument til ære for Kristus, 7 meter højt og stående på en platform på hele 37 meter. Skulpturen er fra 1934, og har et moderne touch, der i modsætning til klosteret i baggrunden, skaber en pudsig kontrast til glæde for alle besøgende.

På bjergtoppen ved siden af klosteret står Sant Salvadors varmærke, det høje stenkors på udkigsplatformen, som ofte fremhæves på billeder herfra. Det tager ca. 10-15 minutter at gå fra Sant Salvador over til korset og platformen – men sikke en vidunderlig udsigt der venter!

Overnatning på Sant Salvador

Santuari de Sant Salvador er ikke blot et vidunderligt og smukt kloster og kirke, det er også et fantastisk overnatningssted.

Booker du overnatning på Sant Salvador, kan du se frem til en fortryllende solnedgang og en lige så fortryllende solopgang, for solen står som bekendt op i øst, hvor den orange glød spreder livsglæde over det glitrende vand ved østkysten.

Restauranten på Sant Salvador serverer en lækker 3-retters aftenmenu, og til morgenmad kan du se frem til buffet med fint udvalg til en god start på dagen.

 
 
Book dit værelse her

Flere klostre du skal opleve på Mallorca