Nyd panoramaudsigten over Mallorcas østkyst fra Sant Salvador

klosteret santuari sant salvador ved Felanitx, Mallorca
klosteret Santuari de Sant Salvador på bjergtoppen over Felanitx

Santuari de Sant Salvador er et ikonisk kloster, beliggende på en bjergtop ved Felanitx med enestående udsyn over hele Mallorcas østlige side.

Sant Salvador klosteret, er et populært stop for både cyklister og vandrere, der kæmper sig op gennem de stejle nåslesving, men bare rolig, du kan sagtens køre i bil herop.

Vandrere kan følge den gamle pilgrimsrute hele vejen fra foden af bjerget til Sant Salvador på toppen, hvor korsets vej er markeret med de 12 stationer.

sant salvador klosteret ved Felanitx vandre gamle pilgrimsrute
Du kan vandre ad den gamle pilgrimsrute til Sant Salvador klosteret i Felanitx
smukke udsigtspunkter ved Sant Salvador klosteret i Felanitx
Et af de smukke udsigtspunkter ved Sant Salvador klosteret i Felanitx
vandretur til korset ved Sant Salvador kosteret i Felanitx
Du kan vandre ud til platformen hvor det store kors står ud for Sant Salvador klosteret

Historien bag Santuari de Sant Salvador

Ligesom Castell de Santueri slottet, er Sant Salvador-klosteret placeret på toppen af et bjerg, over 500 meter over havets overflade og velsignet med en fascinerende panoramaudsigt.

Santuari de Sant Salvador blev bygget tilbage i 1348, umiddelbart efter den katalanske erobring af Mallorca i 1231. I midten af det 18. århundrede, blev klosteret fuldstændig restaureret. Altertavlen er bygget til ære for Imaginis Passio og stammer fra det 15. århundrede. En skulptur af Jomfru Maria fra samme æra, vogter “Kapellet af Hengivenhed” og man har valgt at det er her, gudstjenesterne på klostret skal afholdes.

Ved siden af ​​klosteret, ses det kolossale monument til ære for Kristus, 7 meter højt og stående på en platform på hele 37 meter. Skulpturen er fra 1934 og har et moderne touch, der i modsætning til klosteret i baggrunden, skaber en pudsig kontrast til glæde for alle besøgende.

På bjergtoppen ved siden af klosteret står Sant Salvadors varmærke, det høje stenkors på udkigsplatformen, som ofte fremhæves på billeder herfra. Det tager ca. 10-15 minutter at gå fra Sant Salvador over til korset og platformen – men sikke en vidunderlig udsigt der venter!

Kirken på Sant Salvador klosteret afholder gudstjeneste
Gudstjeneste med smuk korsang i kirken på Sant Salvador klosteret i Felanitx
Sant Salvador klosterets kors
Det berømte og ikoniske kors der står på udkigs-platformen ud for Sant Salvador klosteret
monumentet af kristus ved siden af Sant Salvador klosteret i Felanitx
Det enorme monument opført ved siden af Sant Salvador klosteret til ære for Kristus

Overnatning på Sant Salvador

Santuari de Sant Salvador er ikke blot et vidunderligt og smukt kloster og kirke, det er også et fantastisk overnatningssted.

Booker du overnatning på Sant Salvador, kan du se frem til en fortryllende solnedgang og en lige så fortryllende solopgang, for solen står som bekendt op i øst, hvor den orange glød spreder livsglæde over det glitrende vand ved østkysten.

Restauranten på Sant Salvador serverer en lækker 3-retters aftenmenu, og til morgenmad kan du se frem til buffet med fint udvalg til en god start på dagen.

Book dit værelse her

Restauranten paa Sant Salvador klosteret er bygget ind i klippen
Den hyggelige restaurant på Sant Salvador klosteret bygget ind i klippevæggen

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?