Santuari de Lluc

santuari de lluc kendt kloster i tramuntana på mallorca med bjerge i baggrunden

Lluc klosteret er ikke alene blandt de mest besøgte seværdigheder på øen, men betragtes samtidig som værende det vigtigste sted for pilgrimsrejsende på hele Mallorca.

Faktisk er klosteret nævnt flere steder som Mallorcas andet varemærke, hvilket fortæller lidt om vigtigheden af Lluc.

Om

Lluc er blandt Mallorcas største seværdigheder

Tusindvis af turister og religiøse valfarter hvert år til Santuari de Lluc, for at opleve områdets religion personificeret i dette kloster. Der findes en vandrerute kaldet “pilgrimsstien”, der fører fra byen Caimari til klosteret. Det er muligt at bestille overnatning her for en rimelig pris, eller du kan blot besøge stedet og spise et godt måltid på den udmærkede restaurant.

Historien bag Lluc-klostret

Historien om Lluc klosteret begynder tilbage i 1200 tallet, hvor en konverteret hyrdedreng på sin vandring gennem bjergene, opdager en statue af Jomfru Maria i en lille grotte. På samme side af bjerget, som statuen blev fundet, blev Santuari de Lluc bygget.

Statuen er blevet bragt til klosteret hele tre gange i løbet af historien, men alle tre gange er den på mystisk vis blevet rykket tilbage til den lille grotte på bjergsiden. Her er nu bygget et lille kapel og statuen er udsmykket med ædelstene af den fineste slags. Klosteret Santuari de Lluc bliver i dag drevet af missionærer, der har viet deres liv til udbredelsen af viden om klosteret og religionen.

Besøg det mallorcinske museum på Lluc

Med i entréen til Lluc, får du også adgang til det etnologiske museum der giver dig stort indblik i Mallorcas historie. Museet har en enestående samling artefakter og kunstskatte, som fortæller historier om bosættelserne på øen fra før romertiden og frem til moderne tider.

Det berømte børnekor, ‘els Blauets’

Siden 1500 tallet har klosteret været hjemsted for “Els Blauets”, et efterhånden verdenskendt kor af drenge og piger der bor og går i skole på klosteret. Navnet kommer af deres blå dragter og kan opleves til søndagsmessen.

Overnatning

Overnatning på Lluc

Det er muligt at overnatte på Lluc-klostret, det er en skøn og autentisk oplevelse som skal prøves. Lejlighederne er ganske ydmyge, men beliggenheden og historien der følger med i opholdet gør det til en speciel oplevelse.

Hvor

Escorca

Escorca en af de største kommuner i Tramuntana-bjergene med færrest indbyggere. Der ligger blot én by i Escorca, nemlig Lluc, som også er hjemsted for det berømte kloster, Santuari de Lluc. Escorca er placeret i det højeste område i Tramuntana, hvor også de blå søer, Cuber og Gorg Blau er beliggende, under Puig Major, Mallorcas højeste bjerg. Escorca er et fantastisk område at vandre i på Mallorca, de utallige arealer af rå uspoleret natur og hundredvis af uforlignelige udsigtspunkter er garanti for en uforglemmelig oplevelse. Du kan overnatte flere steder i Escorca, f.eks. ved at leje en privat feriebolig, men du kan også tjekke ind på områdets skønne agroturismo for en autentisk oplevelse i de mest charmerende rammer.

Escorca overnatning og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Escorca

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Billeder

Billeder fra Lluc

Flere

Flere klostre på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?