Sóller, (Tramuntana) – rejseguide og overnatningstilbud

Oplev Sóller

Ferie i Sóller, her er alt du har brug for til rejsen

Hoteller og indkvartering i Sóller

Sóllerdalen er kendt som et paradis for aktive feriegæster, der kommer hertil for at bo midt i paradisets have. Her finder du et bredt udvalg af lækre hoteller, i stort set alle klasser. Endvidere kan du komme på luksus herregårdsferie på Mallorca i Sóller, i en af områdets gamle stenbelagte fincas.Booking.com

Sóller ligger i en frodig dal af appelsinlunde, i de smukke stedsegrønne Tramuntana-bjerge – en dal der blandt lokale er kendt som ‘Mallorcas Have’.

Sóller er det perfekte sted for både aktivitet og fordybelse, hvorfor byen også tiltrækker gæster med mange forskellige interesser.

Byen er smuk, rolig og en tur gennem de atmosfæriske gader, byder ind til at sætte sig i solen og nyde en af de lokale specialiteter og en kop kaffe.

 

 

Lidt om Sóllers historie

I modsætning til meget andet historie fra Mallorcas mange æraer, har Sóller ikke på samme måde oplevet romersk besættelse. Placeringen dybt inde i Tramuntana bjergene betød, at byen blev isoleret fra resten af ​​Mallorca.

Men i lige stil med mange andre byer på kyststrækningerne på Mallorca, måtte Sóller bygges op et stykke fra havet, for at sikre sig mod angreb fra pirater og vandaler. Én kamp mellem pirater og folket i Sóller har særligt sat sig fast i historien, nemlig en kamp tilbage i 1561, hvor 1600 pirater blev besejret. Denne sejr fejres hvert år med en kæmpe fest i Porto d’Sóller, hvor lokale klæder sig ud som pirater og krigere og et stort show er stablet på benene. Det sker i maj måned.

Op gennem 1800 tallet voksede Sóller sig større økonomisk, da eksport af særligt appelsiner og oliven, til Frankig var i stor vækst. Mange immigrater i området, havde oprindelse i Frankrig og havde derfor gode netværk til afsættelse af disse herlige frugter.
Denne store vækst gjorde, at Sóller kunne vokse og store godser, infrastruktur og offentlige bygninger blev en realitet i byen.

Efter at forskere havde offentliggjort deres forskning om C-vitaminer og deres betydning for menneskers helbred, kom det andet store løft til Sóller. Der blev nu eksporteret flere appelsiner end nogensinde før, til mange andre lande fra havnen Puerto d’Sóller. Derfor grundlagde man i forbindelse med jernbanen fra Palma til Sóller, sporvognen der gik mellem Sóller og Puerto d’Sóller og kaldte den “The Orange Express” af samme årsag.

Bjergenes friske klima gør, at Sóller er velbesøgt året rundt, som én af de eneste områder på Mallorca. Forår og efterår valfarter cykelryttere hertil for, at prøve kræfter med Tramuntana-bjergenes stejle stigninger, der zigzagger rundt i hårnålesving og presser kroppen til det maksimale.

Sommermånederne i Sóller går med afslapning, fordybelse samt maritime oplevelser ved den safir-blå kyst ud for Port de Sóller.

Sóller er en by med mange ansigter – byens kerne består af den maleriske Plaça d’Espanya, med sine træer, caféer og fontæner, som byens ikoniske sporvogn roligt passerer igennem. Rundt i Sóllers gader, mellem mægtige palæer og tidligere herregårde, ser du hvordan husfacaderne skifter udseende, hvilket fortæller at Sóller har en lang historie bag sig.

Seværdigheder i Sóller

Sóller ligger fantastisk placeret, i forhold til at nå til de mange attraktioner og maleriske byer i Tramuntana-bjergene. Maleriske postkort-byer som Valldemossa og Deià samt ikoniske seværdigheder som Santuari de Lluc, er indenfor kort afstand af Sóller.

Bemærkelsesværdige bygninger i Soller omfatter Sa Posada de Ca’n Prohom, et barokpalæ fra det 18. århundrede, Sa Casa de sa Luna og Sa Posada de Montcaire, nyklassicistiske palæer også fra det 18. århundrede.

Tag en tur i den berømte sporvogn, “The Orange Express”, som tager dig gennem byen, de mange appelsin og olivenlunde, til du når Port de Sóllers eksklusive strandpromenade, hvor nye eventyr starter.

Find mere inspiration her

lluc kloster mallorca er en spædnedne og vigtig seværdighed+
hemmelige strande mallorca sa calobra smuk natur+
Udsigt over pollenca og port de pollenca fra bjerget puig de maria+
deia ferie mallorcas bjerge+
robert graves hus museum deia mallorca besøg+

Aktiviteter omkring Sóller

Den frodige natur og bjergenes friske luft, indbyder til fysisk aktivitet og mulighederne er selvsagt mange. Nogle af de mest populære aktiviteter er:

Vandring: Vandreruter i massevis starter her i Sóller, der er ruter for enhver interesse og for ethvert niveau. Vandreruterne er fint vedligeholdte

Cykling: En fantastisk måde at træne op til sæsonen eller blot tage på eventyr, er på cykel i bjergenes utallige op- og nedadgående hårnålesving langs skråningerne.

Klatring: Klatring er den perfekte måde, at opleve adrenalinsuset i kroppen på, mens du finder vej gennem grotter, vandfald og stejle klippevægge, til du når klimakset på toppen.

Mountainbike: Bjergenes underlag er perfekt til mountainbikes, der kan udnytte deres affjedring optimalt.

Restauranter og mad i Sóller

Få steder som Sóller, har deres helt egen smag. I Sóller finder du masser af lækre spisesteder, der serverer alt fra lokale delikatesser, til internationale favoritter samt nyeste smags-trends fra Europas køkkener.

Særligt for restauranterne i Sóller er, at de alle tilbyder en unik atmosfære og enestående udsigt, enten til bjergene, til havnen eller det charmerende byliv.

Indkøb og shopping i Sóller

Sóllers mange små og snævre gader, byder på en masse spændende lokale forretninger, hvor du finder alt fra små nips-forretninger til tøjbutikker med de nyeste trends.

Marked i Sóller

Hver lørdag formiddag mellem 7 og 13, kan du lade sanserne friste af friske råvarer som kød, ost, delikatesser og selvfølgelig frugter. På markedet i Sóller finder du også lædervarer som tasker og sko, tøj, souvenirs og håndværk – og der er mulighed for at prutte sig til nogle gode priser, eller bare nyde en euforiserende markedsstemning.

Hvor ligger Sóller?

Her ligger Sóller på Mallorca

Sóller ligger i en smuk grøn dal omgivet af sanselig natur der kendetegner middelhavsområdet og i højere grad Mallorca. Dalen heroppe kendes som Appelsindalen, da appelsiner og citroner dyrkes året rundt takket være den frodige jord og det varme klima der giver optimale forhold.

I nærheden af Sóller, finder du andre utroligt romantiske bjerglandsbyer, oplagt til romantisk eller afslappende ferie. Byer som Fornalutx, Port de Sóller, Pollenca, Deià og Escorca venter rundt om den næste appelsinplantage.

Flere smukke rejsedestinationer i Tramuntana

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?