Søg
Close this search box.

Sejlture og bådture på Mallorca

sejltur-baad-katamaran-hav-mallorca-kyst

I denne artikel

Med mere end 550 km kystlinje fyldt med jomfrubugter, strande, dramatiske klippeformationer og krystalklart tyrkist vand, er der næsten ingen undskyldning for ikke at tage en sejltur med båd eller katamaran for en sanselig oplevelse på Mallorca.

Heldigvis er der rigeligt med udbud af sejlture, enten ved at leje en båd selv, hyre en båd med skipper, eller tage med på en sejltur fra nogle af øens mange kystbyer. 

Sejlture fra Mallorcas kyster

Med mere end 550 km kystlinje fyldt med jomfrubugter, strande, dramatiske klippeformationer og krystalklart tyrkist vand, er der næsten ingen undskyldning for ikke at tage en sejltur med båd eller katamaran for en sanselig oplevelse på Mallorca.

Heldigvis er der rigeligt med udbud af sejlture, enten ved at leje en båd selv, hyre en båd med skipper, eller tage med på en sejltur fra nogle af øens mange kystbyer. 

Sejlture fra nordkysten

Sejlture fra Port d’Alcúdia

Fra Port d’Alcúdia er der et rigt udvalg af bådture – af alle slags. Det populære rejsemål er et hotspot når det kommer til sejlture og andre vandaktiviteter.

Nogle af de mest populære sejlture fra Port d’Alcúdia er uden tvivl dem, der sejler til  naturskønne Cap de Formentor, et ikonisk sted på Mallorca, kendt for sine dramatiske klipper og uspolerede natur.

Du har også mulighed for delfinsafari fra Port d’Alcúdia. Turene starter tidligt om morgenen, så du får den ekstra oplevelse, at at se solen stå op mens delfinerne danser og synger deres morgensang.

For par og grupper er der også mulighed for ture med frokost ombord, hvor I sejler til smukke naturbugter med krystalklart turkis vand.

Sejlture fra Port de Pollença

Port de Pollença er endnu et populært rejsemål på Mallorcas nordkyst, og et fantastisk sted at tage på sejlture fra. Herfra kan du også sejle til smukke Cap de Formentor, eller til den mere rolige badeby Cala Sant Vicenç.

Fra den charmerende havn i Port de Pollença finder du bådudlejning, arrangerede katamaranture og sejlture med frokost inkluderet, så glæd dig til en sanselig oplevelse. 

Sejlture fra Palmabugten

Bådture fra Palma

I Palma finder du et bredt udvalg af bådture, fra maleriske kystture omkring byen til længere ture til nærliggende rejsemål. På disse ture kan du bl.a. besøge lækre strande og populære rejsemål som Palmanova, Illetes, Magaluf og Portals Nous.

Sejlturene fra Palma varirer meget; du kan f.eks. tage på sunset tur ved aftentid, en vanvittig flot oplevelse, eller middagstur med frokost. Det er også muligt at booke  private gruppeture, hvor I sammen med skipper arrangerer den bedste tur omkring kysten.

Bådturene fra Palma afgår typisk ved havnen i Porto Pi, mellem Palma centrum og Cala Major. 

Bådture fra den østlige del af Palmabugten

Du kan tage med på bådture fra badebyen s’Arenal, som bl.a. sejler omkring sydkysten til smukke bugter som Cala Pi og den berømte naturstrand es Trenc. Fra s’Arenal kan du også tage på dybhavsdykkertur til et  smukt marinereservat.

Bådture fra den vestlige del af Palmabugten

Tag en tur til Playa de Illetes, lige vest for Cala Major, hvor du også finder en række forskellige bådture. Illetes er desuden et populært sted at smide anker for private både og udlejningsbåde.

Bådture fra Portals Nous

Portlas Nous er et hotspot når det kommer til maritime fartøjer. Marinaen i Portlas Nous er kendt for sin tiltrækningskraft af yachts og motorbåde, og du finder derfor også udlejningsselskaber her.

Bådture fra Magaluf

Fra den lille mole i den populære badeby Magaluf, ud for Bondi Beach, kan du også komme med på små bådture omkring den smukke kyst. Turene her går typisk ind mod Palma, så du kan se nogle af de små hemmelige strande, samt den mægtige gotiske katedral fra vandsiden, et spektakulært syn. 

Sejlture fra sydvestkysten

Bådture fra Santa Ponça

Santa Ponça har rigtig mange bådture at vælge mellem; dykkerture, snorkelture, udlejning af både, katamaranture og både med skipper.

Afgang fra Santa Ponça giver rigtig gode muligheder for at komme i forskellige retninger rundt om Mallorcas sydvestkyst, bl.a. til de små smukke øer el Toro, es Pantaleu og Illa de sa Dragonera.

 

Bådture fra Peguera

Fra Peguera – eller Paguera – afgår der også masser af bådture, særligt katamaraner med glasbund, der sejler til laguner mellem klipperne langs sydvestkysten, hvor der er mulighed for at tage en dukkert i det krystalklare vand. 

Der er også snorkelture og delfinture fra Peguera, ligesom der kan lejes båd til både med og uden certifikat.

 

Bådture fra Port d’Andratx

Port d’Andratx har en stadig aktiv fiskerihavn og en meget flot marina, og herfra går der både turbåde og kan lejes yacht og motorbåde.

 

Bådture fra Sant Elm

Den lille charmerende fiskerlandsby Sant Elm på sydvestkystens yderste punkt er kendt for sejlture, særligt turene over til drageøen Sa Dragonera, på den anden side af sundet. 

I Sant Elm har du mulighed for bådudlejning, som virkelig anbefales hvis du vil se nogle af de helt særlige små jomfrubugter omkring sydvestkysten. 

Sejlture fra vestkysten

Bådture fra Port de Sóller

Port de Sóller er et kæmpe samlingspunkt for maritime aktiviteter, i øvrigt et af de eneste, da hverken Deià, Valldemossa eller Banyalbufar har bådture. Er du efter arrangerede ture, kan du glæde dig til vel nok én af de bedste på øen, nemlig turen til smukke Sa Calobra, en vanvittig smuk og mindeværdig tur. 

I Port de Sóller kan du også komme på sunset ture, hvor du sejler ud om eftermiddagen og ser solen gå ned over vandet i horisonten, mens du får tapas ombord – en fortryllende oplevelse. 

Du kan også leje både selv, både med og uden certifikat, eller hyre båd med skipper, som sejler dig til nogle af de magiske bugter omkring vestkysten. 

Sejlture fra østkysten

Bådture fra Cala d’Or

Cala d’Or er et kæmpe knudepunkt for sejlads på Mallorca, og kendt for sin lystbådehavn og marina, der ofte er fyldt med flotte yachts. I Cala d’Or har du en bred vifte af bådture at vælge mellem, lige fra dykkerture til katamaraner til udlejningsbåde. Det smukke landskab der hersker omkring Mallorcas sydøstkyst gør, at bådture fra Cala d’Or er særligt attraktive. Ture til Mondragó naturparken, eller den charmerende fiskerihavn Cala Figuera, er nogle af de bedste bådture på disse kanter. 

Bådture fra Cala Millor

Cala Millor er den største badeby på Mallorcas østkyst, og her er selvfølgelig masser af muligheder for sejlture. De mest populære bådture fra Cala Millor er helt sikker katamaraner med glasbund, som med sikkerhed er en god oplevelse for hele familien, særligt for familier med børn. 

Færger

Føler du dig eventyrlysten, og vil have mere balearisk kultur på din ferie, så kan du med fordel besøge naboøerne Menorca og Ibiza. 

Turen til Menorca afgår fra den kommercielle havn i Port d’Alcúdia, og tager i omegnen af 2 timer. Du sejler med Baleària, og lander i Ciutadella på Menorcas sydkyst. 

Fra Palma kan du sejle til Ibiza, en tur der tager ca. 3,5 time, også med Baleària. 

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere aktiviteter du skal opleve på Mallorca