Søg
Close this search box.

Santa Ponça

I denne guide

Vælg Cala Major for

Hvor ligger Cala Major?

Santa Ponca by markeret på kort over Mallorca.

Santa Ponça - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Santa Ponça er beliggende i en fantastisk skøn bugt på Mallorcas sydvestlige side, med gode familievenlige faciliteter og lækker strand.

Introduktion til Santa Ponça

Santa Ponça er et godt rejsemål for såvel par som børnefamilier, der søger en alsidig destination, med gode muligheder for både aktiviteter og afslapning. 

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Santa Ponça

Hvad skal man opleve i Santa Ponça?

Santa Ponça er et populært rejsemål, og her er masser af ting at tage sig til, der giver gode ferieminder.

Nyd den lækre ‘Blue Flag’ strand i Santa Ponça

Playa de Santa Ponça er en vanvittig lækker strand, med god plads til alle (1.300 m), et blødt underlag af fint sand og dejligt lavt vand.

Ved stranden kan du leje liggestole og parasoller på dagsbasis, ligesom du finder gode faciliteter.

Stranden i Santa Ponça er desuden honoreret med Blue Flag certifikat, som gives til særligt rene og miljøbevarende strande.

Kæmp dig gennem Jungle Parc

Jungle Park er en udendørs eventyrpark beliggende i udkanten af Santa Ponça by. Dit mål er at fuldføre tre baner ved at zip-line, klatre, balancere, svinge og rappelle dig vej gennem de mange forhindringer og komme fra trætop til trætop. Jungle Park tilbyder også en mini-eventyrpark for børn.

Jungle Parc adventure park

Gør dig klar til et par sjove og aktive timer, hvor du skal svinge, klatre, kravle og rutsje dig gennem trætoppene i adventure-parken.

Tag med på sejltur omkring kysten

Fra molen i Santa Ponça skal du tage med på en tur rundt om sydvestkysten, med en katamaran med glasbund. På turen er der mulighed for at tage en dukkert i de små hemmelige laguner og bugter mellem klipperne, ligesom du kan gå ned i bunden af katamaranen og observere livet på havbunden.

Tag med ud på bølgen blå, sejl til små skjulte bugter og strande, charmerende havnebyer og dramatiske klippelandskaber. Sejlture er noget af bedste du kan lave på Mallorca.

Jetski på bølgerne

Jetski i Santa Ponça er bare for fedt! Du sejler ud af bugten og ud på havet, hvor du kan give den fuld gas, med op mod 80 km/t. Der er flere jetski udlejningsfirmaer i Santa Ponça, ingen af dem kræver licens.

Tag dykkereventyr i det dybe blå

Krystalklart vand, smukke landskaber og stor biodiversitet gør Mallorcas sydvestkyst til et dykkerparadis. Undervandsreservaterne udfor Magratsøerne og Sa Dragonera er vanvittigt smukke, og du finder endda et gammelt sunket skib på mere end 130 meter.

Mallorcas vande er utroligt rene og klare, hvilket gør det muligt at se en helt verden af utrolig skønhed under havets overflade. Tag med på dykkertur, og glæd dig til dit livs eventyr.

Sejl i kajak til Magratsøerne

Magrtasøerne ligger syd for Santa Ponças kystlinje, og er erklæret naturreservat. Du kan leje kajat, eller tage med på guidet kajaktur til Magratsøerne, som er en virkelig smuk og sanselig oplevelse.

Slentr en tur forbi Creu de Descubrimiento

Hvis du ligesom jeg elsker et godt spot til fotos, så skal du besøge vartegnet Creu de Descubrimiento, eller Creu de Santa Ponca. Det 5 meter høje stenkors markerer stedet hvor catalanerne gik i land, i september 1229, da Mallorca blev erobret fra maurerne.

Herfra har du unikt og meget smukt udsyn over bugten, med Serra de Tramuntana der rejser sig i baggrunden. Og glæd dig til solnedgang herfra.

Creu de Descubrimiento

Creu de Descubrimiento er et højt stenkors der står på det yderste af klipperne ved Santa Ponca, og markerer stedet hvor catalanerne gik i land, da øen blev erobret i 1229.

Tag på shopping

Centrum af Santa Ponça er fyldt med alle typer butikker, hvor du finder alt fra high-street fashion til lokale varer og gavebutikker.

Lørdag morgen er der tilmed marked i byen, hvor du kan smage på lokale delikatesser fra Mallorca, ligesom du kan få en god deal på lædervarer og andre ting.

Er du til mere shopping, kan du besøge Momentum Square i nærliggende Magaluf.

Andre herlige aktiviteter i og nær Santa Ponça

Opdag det flamboyante og luksuriøse Port Adriano

Port Adriano er en relativt nybygget/renoveret havn, med flot innovativ arkitektur og masser af luksusyachts langs molerne. Port Adriano byder på lækre spisesteder og masser af butikker fyldt med mærkevarer.

Tag turen til Puig de Morisca

Bag Santa Ponça rejser bjerget Puig de Morisca sig, hvor der siden bronzealderen har boet mennesker. På toppen af bjerget kan du således vandre rundt i naturparken og gå på opdagelse i de forhistoriske bosættelser, mens du samtidig kan nyde den betagende udsigt over hele bugten.

Cykling fra Santa Ponça

Mallorca er et cykelparadis uden lige, og det er ikke uforståeligt hvorfor titusindvis af cykelryttere kommer hertil for at prøve kræfter med de mange snoede veje i Serra de Tramuntana.

Fra Santa Ponça har du næsten direkte adgang til bjergene, og kan hurtigt komme op til de mange udfordrende hårnålesving og stejle hældninger.

Ruterne op langs kysten er uhyrligt smukke, og der er masser af udsigtspunkter, du kan stoppe ved og tage billeder. Kører du dybere ind i Tramuntana, møder du de helt snævre passager og hældninger på over 6%, som virkelig kræver styrke og udholdenhed.

Fyr den af på go-kartbanen

En kort tur fra Santa Ponça, i udkanten af Magaluf, ligger Karting Magaluf, en super sjov go-kartbane med plads til alle niveauer og aldre.

Er du en rigtig adrenalin-junkie, så prøv Pro-oplevelsen med gokarts, der kan køre op til 90 km/t, og mærk den vilde fornemmelse af at håndtere denne kraftfulde maskine.

Træd ind i den skøre Katmandu Park

Katmandu Park er en slags forlystelsespark, fyldt med interaktive aktiviteter for alle aldre. Forestil dig en kombination af et hurlumhejhus og eksperimentarium. Foruden en masse sjov aktiviteter og løjer, er her også minigolf, badebassin med vandrutsjebane og cafeteria.

Katmandu Park er altid et sjovt sted at tilbringe nogle timer med ungerne.

Katmandu Park

Interaktive aktiviteter, 3-4 og 5D biografer, mini-badeland og én af øens største minigolfbaner, er nogle af de ting der venter i det ultra sjove Katmandu Park i Magaluf.

Tag en tur til Palma

Santa Ponça ligger godt forbundet til Mallorcas hovedstad, Palma, som du kan nå ind til på under en halv time med bus. Her kan du glæde dig til et pulserende byliv, med shopping, barer, natklubber, spisesteder og masser at se.

Palma er kendt for sin La Seu katedral, som er én af Europas største gotiske af slagsen. Du kan besøge tagterrasserne på taget, hvorfra du kan nyde fantastiske syn over bugt og by.

Selvfølgelig skal du også en tur i det royale palads, l’Almudaina, det runde Bellver-slot og rundt og se de mange arkitektoniske perler i byen.

Tag i vandland

Adrenalinjunkier og legefulde sjæle vil elske en tur til vandlandet Western Water Park, der ligger blot en kort køretur fra Santa Ponça.

Vandlandet har tema inspireret af det vilde vesten, noget der giver til oplevelsen her. Der er der masser af sjov og afslapning til hele familien, med vilde rutsjebaner, solterrasser, mini-vandland, samt masser af andre sjove aktiviteter.

Western Water Park

Tag med i et af Mallorcas fedeste og sjoveste vandland, Western Water Park, hvor det vilde vesten er temaet – og vildt bliver det.

Hvor skal du bo i Santa Ponça?

Der er hundredvis af hoteller i Santa Ponça, et rejsemål der virkelig har vokset sig populært. Du finder særligt et godt udvalg af lækre hoteller på klippeskråningerne over bugten, hvor hovedstranden ligger i, og hvor du får uforlignelig flot havudsigt fra.

Nedenfor kan du se nogle af de bedste hoteller i Santa Ponça.

Sommerferie på hotel ved bugten i Santa Ponca på øen Mallorca.

Jardín del Sol Suites

Booking.com
Fantastisk havudsigt fra poolen på et godt hotel i Santa Ponca på Mallorca i Spanien.

Punta del Mar Hotel & Spa

Booking.com
Hotel med havudsigt ved stranden i byen Santa Ponça, Mallorca, Spanien.

Reverence Life Hotel

Booking.com

Spisestederne i Santa Ponça

Det internationale publikum, som Santa Ponça tiltrækker, giver plads til en masse forskellige spisesteder, til alle smagsløg og budgetter.

Hvis du vil nyde en hyggelig atmosfære med skøn udsigt, så prøv Restaurant 7Fuegos ved marinaen, hvor middelhavskøkkenet møder Argentinas temperament og velkendte oksekød.

Vil du mærke Mallorcas intense og familiære stemning, så besøg Mesón del Rey, i Via Puig des Teix nr. 7. Her bydes du indenfor i rustikt interiør og højt til loftet, med et varieret menukort, der repræsenterer øens madtraditioner.

Er du til fine dining og fusionskøkken, så skal du prøve Restaurant SABA der hører til Hotel Aysla Mallorca, der ligger lidt udenfor selve byen. Her fusioneres Spanien med Korea, Vietnam, Japan og Thailand, og sammensættes med lokale råvarer.

Der er virkelig mange spisesteder at vælgemellem i Santa Ponça.

Barer og natteliv i Santa Ponça

Der er en fin mændge barer, cocktailbarer og pubs i Santa Ponça, endda en lille håndfuld natklubber. Nattelivet er ikke lige så vildt som i nabobyen Magaluf, der til tider stikker lidt af. 

Men Santa Ponça har aften- og natteunderholdning for alle aldre – og med plads til alle.

Shopping i Santa Ponça

Der er rigeligt med butikker at ose rundt i i Santa Ponça , både hvis du trænger til tilføjelser til garderobeskabet og hvis du mangler en gaveidé.

Tager du en smule syd for selve Santa Ponça , finder du designer-havnen Port Adriano, som boomer med luksusvarer og high-end fashion til den modebevidste mand/kvinde. I Port Adriano er der også et rimeligt udvalg af restauranter, der ligger langs den flotte marina med alle luksusyachtsne foran.

Marked i Santa Ponça

Lørdag morgen/formiddag afholdes der marked i Santa Ponça, hvor du kan prøvesmage lokale specialiteter som sobrassadapølsen, store oliven og lokale oste. Der er også lædervarer og tøj, som kan handles til rigtig gode priser hvis du har en krejler i generne.

Ofte Stillede Spørgsmål

Santa Ponça ligger små 30 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 45 euro, og tager ca. 20 minutters tid at køre.

Der er marked hver lørdag morgen i gaden Avinguda de Horts.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 316

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca