Velkommen til

PALMA

Mallorcas skønne hovedstad

Palma – rejseguide til seværdigheder, hoteller, udflugter og aktiviteter

Palma de Mallorca er kåret som verdens bedste by at leve i – og ikke uden grund. Byens særlige atmosfære, de mange shoppinggader, historiske bygninger, dens enestående beliggenhed – alt sammen ren magi, der overvælder og forfører dig.

PALMA VEJR

Hotel i PalmaBooking.com

Populære seværdigheder og must-see seværdigheder i Palma

katedralen i Palma Mallorca er en stor seværdighed

Palmas katedral, Sa Seu

Sa Seu (spansk La Seu) er et sandt vidunder og Mallorcas største vartegn, en seværdighed I skal opleve under jeres besøg i Palma. Katedralen byder på imponerende arkitektur og design, bla. de enorme rosenvinduer lavet af 1.200 stykker glas, dekorationer af Antoni Gaudí, kirkemuseet og de mange skatte, de smukke kapeller og gravsteder af tidligere konger samt terrassen på taget af bygningen. Denne ikoniske katedral er desuden en af Europas største af sin slags, den blev bygget mellem 1300 og 1601, som et symbol på den kristne dominans.

Besøg Sa Seu katedralen og køb billetter

Det populære Bellver slot er en must-see seværdighed i Palma Mallorca

Bellver slottet

Bellver-slottet er bygget af militærarkitekten, Pere Salva, som også er arkitekten bag Almudaina-paladset.

Man skulle ikke tro det når man kigger på det, men Bellver-slottet er faktisk over 700 år gammelt og unikt blandt spanske borge, med sin runde form. Bellver oversættes til ‘god udsigt’ på katalansk, og man må bare sige, at det lever fuldt ud op til sit navn.

Gennem flere århundreder, blev Bellver slottet benyttet som fængsel, men i dag lægger det hus til et af Palmas historiske museer, der skildrer byens udvikling gennem tiderne. Du finder bla. rekvisitter, keramik og andre levn fra de romerske, arabiske og spanske perioder på øen.

Besøg det unikke Bellver slot

almudaina paladset i palma mallorca

Palacio de l’Almudaina

Oprindeligt bygget som et fort af muslimske guvernører i det 10. århundrede, er Palacio de l’Almudaina en af Palmas mest seværdige og velbevarede bygninger.

Paladset ligger ved siden af katedralen i Palmas historiske gamle bydel nær havnefronten. Føl den majestætiske atmosfære som du befinder dig i

Den blev omdannet til gotisk stil under Jaume II, men elementer af islamisk arkitektur er forblevet – ligesom de mauriske buer set fra strandpromenaden, lyser om aftenen. Indeni finder du gobeliner, malerier og møbler fra forskellige tidsperioder gennem hele paladsets historie, mens du oplever paladsets historie.

Nyd også den smukke have, hvor du kan sidde under springvandene og de flot plantede palmetræer, mens du ser på bylivet omkring paladset.

Besøg Almudaina-paladset

Seværdighed i Palma Mallorca den gotiske bygning, La Llotja

La Llotja

Udefra ligner det en borg, eller måske en kirke, men faktisk er den gamle bygning tæt på havnefronten en gammel markedsbygning som stammer fra det 15. århundrede.

Gennem de næste par århundrede, faldt Palmas status som central handelsby for fiskeri, og bygningen blev nu brugt som markedsplads for våben, beklædning og materialer til brug i kamp. I slutningen af 1800 tallet blev La Llotja omdannet til kunstmuseum.

Det er spændende at stå inde i bygningen, hvor man kan fornemme hvordan markedspladsen dengang har set ud.

De smalle gader, der omgiver La Lotja har i mange år budt på tapas-barer og restauranter  og dermed er her et pulserende liv i området.

Til ære for La Lotja arkitekt, Guillermo Sagrera, er en del af gaden foran bygningen dedikeret til hans navn, kaldet “Paseo Sagrera”. Sagrera er også manden, der har lavet en af de flotte historiske døre i La Seu katedralen.

Besøg La Llotja

Arabiske bade i Palma Mallorca er en populær seværdighed i byen

De arabiske bade

Stedet har efter al sandsynlighed tilhørt en arabisk adelsmand. Man kan tydeligt se, hvordan arkitekturen ligner paladser fra østen

Er du typen, der skal have det hele med og interesserer dig for historie, kan du tage et smut forbi det arabiske bad, ikke så langt fra katedralen. Bemærk hvordan hver af søjlerne er anderledes – de sandsynligvis bjærget fra ruinerne af forskellige romerske bygninger, et tidligt eksempel på genbrug. “Hammams” var mødesteder samt vaske-huse, og gården med sine kaktusser, vilde palmer og appelsintræer har gjort et behageligt sted at køle af efter et varmt bad.

Det er ikke et særligt stort sted, men utroligt smukt, hyggeligt og afslappende. Det koster ca. 2 € i entré og du kan tage mad og drikkevarer med ind i haven.

Besøg de arabiske bade

veterantog fra palma er en seværdighed køb billet

Veterantoget mellem Palma og Sóller

Hop med på en vidunderlig togtur mellem Palma og Sóller, i det antikke veterantog der tager dig gennem Mallorcas forunderlige og sanselige landskaber. Turen tager ca. 1 time, hvor det smukke gamle tog passerer gennem Tramuntanabjergenes mange frodige dale, fyldt med oliven og citrusplantager, charmerende landsbyer og majestætiske bjergtoppe. Turen med det antikke tog er et hit blandt både voksne og børn, for det er en utrolig autentisk og anderledes oplevelse.

Tag en tur i veterantoget

Es Baluard er et museum og seværdighed i Palma Mallorca

Es Baluard

Es Baluard er et museum i Palma for moderne og nutid kunst fra middelhavsområdet og de Baleariske øer.

Museet udstiller kunst i alle afstøbninger, lige fra malerier af de Baleariske øer til skulpturer og keramik. Es Baluard er et flot sted at besøge, bygningen er en del af det gamle militærfort og integreret i den gamle bymur og du kan fra terrassen nyde udsigten over Palma bugten.

Dog er museet ikke særligt turistorienteret, da der ikke er engelske tekster eller audioguides ved udstillingerne, derfor er det målrettet kun til de, der er kunstinteresserede. Entréen er gratis hvilket er et plus.

Opdag den baleariske kunst på Es Baluard

klosteret sant francesc er en seværdighed i palma mallorca

Convent de Sant Francesc

Du går gennem dejlige og fredelig gotiske søjlegange med appelsin og citron træer og en brønd i midten af gården. Inde i kirken er graven af ​​Ramon Llull (1235-1316), den catalanske filosof og eneboer, der døde efter at være blevet stenet i Tunesien, da han forsøgte at konvertere muslimer.

Overalt hvor man kigger, vil du se de fineste eksempler på gotisk arkitektur, lige fra det fantastiske omfang af det hvælvede loft til de indviklede udskæringer på søjlerne. Det er et stort kunstværk. Facaden er bygget af sandsten og er en genopførelse, efter at være blevet hårdt ramt af lyn i 1700 tallet.

Åbningstiderne er mellem 9:30-12:30 og igen fra kl. 15:30-18:00. Det koster ca. 1,50 € at komme ind i vidunderet.

Besøg Sant Francesc-klostret

Aquarium_Palma_oplevelse

Palma Aquarium

Designerne har genskabt en tro kopi af de naturtyper og økosystemer fra verdens have og oceaner til, at give dig spændingen fra de tropiske farvande. Sammen med de mange akvarier, vil du finde en stor have med legeplads til børnene, samt en enorm jungle på tagetagen. Junglen er den største tagterrasse i Spanien og det specielt dannede mikroklima sikrer optimal vækst af vegetationen, meget imponerende.

Mest spændende af alt er dog den enorme haj tank. 33 meter lang, 25 meter bred og 8,5 meter dyb, ‘The Big Blue’ er den dybeste haj tank i Europa og rummer 3,5 millioner liter saltvand. Blandt de 200 arter af marine liv, er der fire forskellige typer af hajer – Sorttippet Revhaj, Glathaj, Sandtigerhaj og Sandbankehaj.

Hvis du har en PADI dykker licens du kan endda dykke i denne tank og svømme med hajer. Det er en meget spændende oplevelse, der giver dig et minde, du aldrig glemmer. Du må bestemt ikke gå glip af dette. Inden du kommer til den store hajtank, passerer du en række tanke, der repræsenterer det bedste fra Middelhavet, Det Indiske Ocean og de amerikanske farvande.

Barn eller voksen, hav-interesseret eller ej, så er et besøg i Palma Aquarium et must.

Åbningstiderne er fra 9:30 – 18:30 (sidste indgang er dog kl. 17:00)

Priserne er for voksne, 23 € og for børn, 16 €. Børn under 3 år kommer gratis ind.

Besøg aquariet

Shopping i Palma

De største shopping områder i Palma er Avinguda Jaume III og Passeig des Born hvor mange af de dyre brands holder til og så er der selvfølgelig gågaderne omkring Placa Major hvor du finder et væld af små specialforretninger og en pulserende atmosfære. Mange af de nyeste trends fra mode-mekkaer som Madrid og Barcelona, der endnu ikke er kommet til Nordeuropa, finder du i Palma. En af de rigtig gode ting ved Palma er, at den ikke er så stor (i forhold til andre storbyer) så du kan let komme rundt til alle butikkerne og markederne.

Mens du er på tur rundt i butikkerne og i nogle af de mange små sidegader, kan du nyde en drink, kop kaffe eller anden forfriskning på en hyggelig gadecafé, som du også finder mange af. Prøv netop at komme lidt væk fra de alt for turistede områder og oplev den lokale atmosfære på restauranter og caféer i de små sidegader og stræder. Det centrale koblepunkt mellem alle disse gågader er Plaza Mayor.

På Plaza Mayor finder du det udendørs kunsthåndværks marked, som holdes mandag, fredag ​​og lørdag formiddag. På Carrer Sankt Miquel, som starter lige efter Plaza Mayor, kommer du igennem et hav af små sjove butikker, der byder på bla. det største wienerbrød, Camper som er Mallorcas eget skomærke samt Alpalpateria Fornes der sælger alt i vævede halmstrå.

Denne gade fører dig direkte ned til området, Olmos, hvor du vel møde et hav af boghandlere og fotobutikker. Det er blevet et meget populært område i byen og ofte vil du opleve lange køer foran disse butikker.

Shopper du i Palma, så husk at kigge efter lædervarer, perler og chokolade, som er nogle af Mallorcas helt store varemærker.
Palmas historie

I foråret 123 f.Kr. sætter hærfører Quint Cecili Metel med sine 3.000 soldater sejl fra den iberiske halvø i retning mod Mallorca, med en mission om at anneksere øen til det romerske rige.

Den helt nøjagtige baggrund for missionen er endnu uvis, men der findes en række sandsynlige forslag, der når de sammenlægges, giver os en rimelig idé om hvorfor Mallorca skulle indtages.

Første teori går på, at Metel på dette tidspunkt ikke havde de helt store meritter i sin militære karriere, og en erobring af nyt land til det romerske rige ville påvirke hans eftermægle positivt. Århundreders kampe mod punerne (fønikerne) og de mallorcinske stammer, havde gjort Mallorca til et oplagt mål for at vise at han besad en høj strategisk forståelse.

Anden teori går på, at hovedformålet med missionen var at inkludere de mallorcinske slyngere i den romerske hær. Slynere var krigere der kæmpede med, ja, slyner. Slyngerne var frygtede i hele middelhavsregionen for deres utrolige kraft, distance og præcision. De havde gennem tiden efterladt romerne med store tab, bla. omkring 218 f.Kr., hvor den legendariske general, Hannibal, besejrede de romerske legioner på den italienske halvø.

Tredje teori, som er den mest opbakkede, er at romerne ønskede fuld kontrol over handelsruterne i Middelhavet, og dermed stoppe fønikernes søfart. Til det hører, at romerne også ønskede at forbinde deres rige via søvejen, da turen over pyrenæerne var lang og hård.

Metel var opmærksom på faren ved at nærme sig Mallorca. Han vidste at øboerne havde allieret sig med pirater, som hjalp med at beskytte vandene omkring øen. Gennem hans tid ved fronten havde han oplevet hvor slagkraftige slyngerne var, de kunne snildt skyde hul i skibene fra kysterne.

Men Metel lavede en genistreg ved at spænde skind om sine skibe, som fungerede som et skjold. Efter at have besejret piraterne i bugterne omkring øen, startede en lang vandring gennem øen for at optravle øens indfødte stammer, der havde trukket sig tilbage i de mange talaiotiske befæstninger samt i huler og grotter. De trænede og erfarne romerske soldater mødte ikke meget modstand da de først fandt stammerne.

Efter ca. et halvandet år kunne Metel kalde sig sejrsherre. I 121 f.Kr. blev han hædret i Rom, hvor han modtog sit kaldenavn ‘Balearicus’ samt udnævnt konsul.
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?