Søg
Close this search box.

Palma

I denne guide

Vælg Palma for

Her ligger Palma

Palma markeret på kort over Mallorca.

Palma - rejseguide til seværdigheder og oplevelser

Palma er Mallorcas og De Baleariske Øers hovedstad, en storby der aldrig skuffer sanserne. Hvad end det er shopping, gastronomi eller kulturliv, så giver Palma den bedste oplevelse.

Kort om Palma

Palma kaldes ofte Middelhavets Perle, og det er simpelthen fordi der er så meget værdi her. Hvad enten du er her for shopping, spisning, kulturliv eller afslapning, så kan Palma levere på alle fronter.

Når du skal opleve Mallorca, er Palma ikke til at undgå, enten som en endagstur eller som et city break.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Sightseeing i Palma - de største seværdigheder

Som i en hver anden storby, er der masser af historiske bygninger og monumenter der skal ses i Palma. Særligt den gamle bydel, casco antigua, er fyldt med kulturskatte og store seværdigheder som katedralen og det royale palads. 

 

La Seu – Palmas mægtige gotiske katedral

La Seu (catalansk. Sa Seu) er et sandt vidunder, og samtidig Mallorcas største vartegn, en seværdighed du SKAL opleve når du besøger Palma. Katedralen byder på imponerende arkitektur og design, bl.a. verdens største rosevindue, lyssætning og dekorationer af Antoni Gaudí, kirkemuseet, de smukke kapeller og gravsteder af tidligere konger, samt terrassen på taget med enestående udsigt over Palma. Den ikoniske katedral er desuden en af Europas største gotiske katedraler.

Palmas – og Mallorcas – største vartegn La Seu katedralen ved havnefronten. La Seu er et mesterværk i gotisk arkitektur, og har stor betydning for øen. Læs historien her.

Palau de l’Almudaina – det royale palads

Almudaina-paladset er nærmest hele grundstenen i Palma, bygget ovenpå den tidligere mauriske guvernørs sæde. 

Paladset ligger ved siden af katedralen i Palmas historiske gamle bydel nær havnefronten.  Den blev omdannet til gotisk stil under Jaume II, men elementer af islamisk arkitektur er forblevet. Indeni paladset finder du gobeliner, malerier og møbler fra forskellige tidsperioder gennem hele paladsets levetid, mens du oplever paladsets og Palmas historie udfolde sig i de rustikke rammer.

Almudaina-paladset er Mallorcas officielle kongelige residens, og samtidig Palmas ældste og vigtigste bygning. Her får du historien om Almudaina.

Castell de Bellver

Bellver-slottet er bygget af militærarkitekten, Pere Salva, som også er arkitekten bag Almudaina-paladset.

Man skulle ikke tro det når man kigger på det, men Bellver-slottet er faktisk over 700 år gammelt og unikt blandt europæiske slotte, med sin runde form. Bellver oversættes til ‘god udsigt’ på catalansk, og man må bare sige, at det lever fuldt ud op til sit navn.

Gennem flere århundreder, blev Bellver slottet benyttet som fængsel, men i dag ligger det hus til et af Palmas historiske museum, der skildrer byens udvikling gennem tiderne. Du finder bl.a. rekvisitter, keramik og andre levn fra de romerske, arabiske og spanske perioder på øen.

Bellver-slottet i Palma er unikt og smukt, og så er det her du får Palmas smukkeste udsigt.

Reial Convent de Sant Francesc

Det royale francskanske kloster Sant Francesc, var et af de første religiøse samfund til at blive opbygget på Mallorca efter den catalanske erobring, i 1229.

Der er flere ting at opleve i Sant Frances, heriblandt de smukke søjlegange, der er erklæret nationalt monument, graven af den berømte filosof Ramon Llull, samt den smukke gotiske klosterkirke.

Sant Francesc er et historisk kloster, hvor bl.a. den berømte filosof Ramon Llull hviler. Klostergårdens søjlegang er erklæret nationalt monument grundet sin skønhed. 

Banys Arabs – de arabiske bade

Et af de få levn fra den mauriske tid på Mallorca er badehusene Banys Arabs, der ligger i stræderne bag katedralen.

Her får du et sjældent indblik i hvordan et badehus fungerede i middelalderen, bl.a. ved at se slidserne i gulvet der sørgede for cirkulationen af damp i det store kuppelformede rum. 

Til Banys Arabs hører også en smuk have til, som mange folk kommer og sætter sig i for at nyde en afslappende stund.

Oplev hvordan mauriske adelsmænd nød godt af dampbade i middelalderen, de arabiske bade i Palmas historiske bydel. 

Es Baluard

Es Baluard er et kendt museum i Palma for samtidskunst fra middelhavsområdet og særligt De Baleariske Øer.

Museet udstiller kunst i alle afstøbninger, lige fra malerier af de Baleariske øer til skulpturer og keramik. Es Baluard er et flot sted at besøge, bygningen er en del af det gamle militærfort og integreret i den gamle bymur og du kan fra terrassen nyde udsigten over Palma bugten.

Es Baluard kunstmuseum er indbygget i en tidligere bastion i den gamle bymur, hvorfra du kan nyde både unik samtidskunst og fortryllende udsigt.

Fundació Bartolo March

Joan March var en af Spaniens rigeste og mest indflydelsesrige personer gennem det 20. århundrede. Den ivrige forretningsmand fra Santa Margalida stiftede bl.a. én af Spaniens største banker, Banca March.

Familiens tidligere palads i hjertet af Palma er nu omdannet til museum og udstillingshal, hvor du kan opleve en sjælden grad af storhed. 

Palau March er det hjem for Mallorcas mest velhavende familie, som nu er omdannet til udstillingshal, bibliotek og scene.

CaixaForum

CaixaForum er et fleretagers kulturhus, der byder på et væld af udstillinger og begivenheder, med formålet at uddanne og underholde såvel voksne som børn. 

Bygningen er det gamle Gran Hotel i Palma, den første bygning af catalansk modernisme, skabt af én af protagononisterne inden for samme genre, Lluís Domènech i Montaner, i 1903. Den ligger i Palmas Art Nouveau distrikt, hvor du også finder andre arkitektoniske perler.

Smuk catalansk modernisme og tankevækkene udstillinger er hvad du kan se frem til når du besøger Palmas gamle Gran Hotel. 

Tren de Sóller – Veterantoget

Hop med på en vidunderlig togtur mellem Palma og Sóller, i det antikke veterantog der tager dig gennem Mallorcas forunderlige og sanselige landskaber. Turen tager ca. 1 time, hvor de gamle mahognivogne bumler gennem Tramuntanabjergenes mange frodige dale, fyldt med oliven- og citrusplantager, charmerende landsbyer og majestætiske bjergtoppe. Turen med det antikke tog er et hit blandt både voksne og børn, for det er en utrolig autentisk og anderledes oplevelse.

Når du kommer til endestationen i den charmerende bjergby Sóller, kan du tage veteransporvognen ned til den smukke havneby Port de Sóller, en lige så skøn tur.

Tag på en autentisk og smuk togtur gennem bjergene med Mallorcas veterantog, der kører mellem Palma og Sóller.

La Llotja

Udefra ligner det en borg, eller måske en kirke, men faktisk er den gamle bygning tæt på havnefronten en gammel markedsbygning som stammer fra det 15. århundrede.

Gennem de næste par århundrede faldt Palmas status som central handelsby for fiskeri, og bygningen blev nu brugt som markedsplads for våben, beklædning og materialer til brug i krig og kamp. I slutningen af 1800 tallet blev La Llotja omdannet til kunstmuseum.

Den smukke gotiske La Llotja bygning er et flot syn for øjet, og skabt af arkitekten bag Bellver-slottet. 

Museer og udstillinger

Ingen storby uden museer og spændende eller flotte udstillinger. Store kunstnere har gennem tiden sat deres præg på Palma, og deres eftermægle er honoreret med museer og særudstillinger i byen.

Pueblo Espanyol

Pueblo Espanyol  – eller den spanske landsby – er en udstilling af replika-bygninger og elementer af kendt spansk arkitektur fra overalt i landet. Når du går rundt mellem bygninger får du information om deres historie og karakteristika, som måske giver anledning til inspiration til nye rejsemål? Pueblo Espanyol er hvert år scene for et af Palmas hyggeligste julemarkeder, men her afholdes også traditionelle markeder og andre events i løbet af året.

I replika-landsbyen Pueblo Espanyol kommer du på rundtrejse til nogle af de mest markante og ikoniske byggerier i det spanske.

Palma Aquarium

Designerne har genskabt en tro kopi af de naturtyper og økosystemer fra verdens have og oceaner til, at give dig spændingen fra de tropiske farvande. Sammen med de mange akvarier, vil du finde en stor have med legeplads til børnene, samt en enorm jungle på tagetagen. Junglen er den største tagterrasse i Spanien og det specielt dannede mikroklima sikrer optimal vækst af vegetationen, meget imponerende.

Mest spændende af alt er dog den enorme haj tank. 33 meter lang, 25 meter bred og 8,5 meter dyb, ‘The Big Blue’ er den dybeste haj tank i Europa og rummer 3,5 millioner liter saltvand. Blandt de 200 arter af marine liv, er der fire forskellige typer af hajer – Sorttippet Revhaj, Glathaj, Sandtigerhaj og Sandbankehaj.

Hvis du har en PADI dykker licens du kan endda dykke i denne tank og svømme med hajer, en oplevelse for livet.

Palma Aquarium

Lad dig fascinere af hundredvis af dyrearter, der lever i verdenshavene, sammen med Europas største hajtank og masser af sjove aktiviteter.

Fundació Pilar i Joan Miró

Træd ind i et eventyrligt univers af ubegrænset kreativitet og vilde fantasier, når du besøger Joan Miró stiftelsen i Palma. Joan Miró var en kendt catalansk surrealist, der sammen med sin kone, Pilar, flyttede til Palma i 1958. Sammen skabte de denne forunderlige verden af kunst, som nu er udstillet i stiftelsens ligeså imponerende bygning, som blev tegnet af José Rafael Moneo Vallés, formand for Harvard University of Design.

Joan Miró stiftelsen

Træd ind i en verden af uhæmmet kreativitet, når du besøger studio og hjem til den tidligere surrealist Joan Miró, en del af kunstens Hall of Fame.

Casal Solleric

Det smukke gamle bypalæ, med sin ikoniske gårdhave og støbejernsgelændre, som ligger på Palmas vel nok dyreste adresse, er en skøn og gratis oplevelse. Casal Solleric som palæet hedder, er nu omdannet til museum, der udstiller de originale møbler og ejendele fra tidligere ejere, samt skiftende udstillinger af samtidskunst.

Det smukke barokke palæ og tidligere adelsbolig, Casal Solleric, byder på både historie, museum, kunstudstillinger og typisk arkitektur.

Sant Carles kastellet og militærmuseum

Få en unik indsigt i Palmas militære historie, mens du bevæger dig rundt i denne imponerende fæstning bygget i det 17. århundrede. Våben, uniformer, modeller, artefakter, flag, billeder og meget mere venter i de mange udstillingsrum inde i fæstningen, som også byder på en fantastisk panoramaudsigt over bugten.

Sant Carles kastellet ligger i Cala Major, i havnen Porto Pi, nær den kongelige sommerresidens. Kom helt tæt på Mallorcas militærhistorie og forsvarssystemer.

Pelaires

Centre Cultural Contemporani Pelaires er et interessant besøg, både grundet bygningens historie, men også for de mange spændende udstillinger der tager sig ud her. Pelaires er et kunstnerisk hotspot i Palma, der gennem tiden ikke har været bange for at vise provokerende kunst. Samtidig et sted, der altid har tiltrukket sig besøg af mange prominente gæster.

Kom med indenfor i ét af Palmas mest berømte kunstmuseer, hvor store navne inden for samtidskunst mødes.

Museu de Mallorca

Få Mallorcas største etnologiske museum kan du tage med på tidsrejse gennem øens spændende historie, fra forhistorisk tid og frem til turismens indtog. På museet finder du udstillinger fra alle de vigtigste æraer på Mallorca; Talaiotkulturen, romertiden, maurisk tid mm., alt arrangeret i kronologisk orden, så du let får en forståelse for øens udvikling.

Klik for rutevejledning

Museu de Mallorca

Museu de Mallorca har samlet hele Mallorcas spændende historie i en række udstillinger, som kan opleves i den smukke ejendom i den gamle bydel af Palma.

Museu Krekovic

Den bosniske kunstner, Martin Krekovic, brugte sine sidste 25 år i Palma, som han, ligesom så mange andre, havde forelsket sig i. Krekovic var særligt inspireret af naturen og af folk af naturen, særligt af og fra Sydamerika, hvorfor mange af hans malerier også bærer tydeligt præg af hans mange års rejsen i det latinske.

Museu Krekovic giver en spændende indblik i kunstnerens mange rejser til bl.a. Latinamerika, og hans fascination af naturen og det vilde.

Seværdig arkitektur i Palma

Som i mange andre storbyer, har Palma en række flotte bygninger stående i gaderne, prydet med kunstneriske attributter i facaderne. På disse kanter er det særligt edn catalanske modernisme der er interessant, og som i mange år ikke blot var en kulturel retning, men også en politisk bevægelse om frihed og selvstændighed.

El Águila

I hjertet af Palma, lige ved siden af Placa Major, finder du den særprægede el Águila bygning, der bærer Art Nouveau stil på sin hovedfacade. El Águila blev oprindeligt designet og bygget som et stormagasin, i begyndelsen af 1900-tallet, og er inspireret af Karlplatz metrostation i Wien.

Det tidligere stormagasin er et af Palmas flotteste eksempler på Art Nouveau, og ligger lige ved siden af Placa Major.

Can Casasayas og Pension Menorquína

Can Casasayas og Pension Menorquina er to af de mest pragtfulde eksempler på de kunstneriske Art Nouveau og catalansk modernisme stile i Palma. Projektet blev bestilt af ejeren af kagebutikken Can Frasquet, Josep Casasayas Casajuana, og udført i årene mellem 1908 og 1911 af arkitekterne Francesc Roca og Guillem Reynés.

De to ens bygninger er placeret på Plaça Weyler tæt på andre emblematiske modernistiske konstruktioner som Gran Hotel og Forn des Teatre.

Forn des Teatre

Fronten på Forn des Teatre (teaterbageriet) er blandt de mest markante husfacader i Palma, og en eksemplificering af Art Nouveaus indtogt i Palma fra begyndelsen af det 20. århundrede.

Forn des Teatre

Forn des Teatre ligger på Plaça Weyler, lige overfor det impnerende tidligere Gran Hotel.

Can Corbella

Ved Plaça de Cort finder du Can Corbella, der skiller sig markant ud med sine neo-mudejar detaljer og præ-modernisme i facaden.

Can Corbella er et smukt og sjældent eksempel på en kunstnerisk blanding af neo-mudejar og præ-modernisme. 

Palmas rådhus

Palmas rådhus er ikke til at tage fejl af på Plaça de Cort, med sin storslåede facade. Bygningen fungerede gennem mange århundreder som hovedsæde for Mallorcas øverste enhed, og indenfor ses malerier af mange af de ledende skikkelser, der har været med til at forme øen.

Der arrangeres dagligt guidede ture på rådhuset, hvor du bla. kan opleve meget originalt møblement.

Palmas rådhus er ikke alene en flot bygning, men byder også på meget historie og flot originalt interiør, som kan opleves på rundvisninger.

Det baleariske parlament

Balearernes regering har hovedsæde i denne smukke bygning, med nygotisk arkitektur. Bygningen blev tegnet af arkitekt, Joaquin Pavia, som rejste hele vejen til Brussels og Leuven, i Belgien, for at hente inspiration. Han samlede sine erfaringer og mixede dem med stilen fra Palmas smukke markedsbygning, La Llotja, og resultatet blev denne storslåede nygotiske facade.

Det balaeariske parlaments hovedsæde i Palma er en smuk nygotisk bygningsfacade, skabt med inspiration fra Belgien og La Llotja.

Consulat de Mar

Palmas søfartstyrelse blev etableret allerede i begyndelsen af 1300-tallet, for at sikre ordentlige forhold for handlende og sømænd i Palma. Men det er faktisk den smukke bygning der er det mest interessante her, hvorfor der også dagligt arrangeres guidede ture. 

Besøg Consulat de Mar før du tager turen videre til La Llotja ved siden af.

Can Vivot

Palma er kendt for sine mange patios der gemmer sig i de snævre gader i hjertet af byen. Særligt palæet Can Vivos patio har flere gange været fremhævet som værende en af de absolut smukkeste, bl.a. af ærkehertug Ludwig Salvador af Østrig.

Den tidligere adelsbolig Can Vivot er et sjældent syn, men både interessant og flot. 

Palmas smukkeste kirker

Santa Eulàlia

Santa Eulàlia er sammen med katedralen sa Seu, Palmas vigtigste kirke, dette er nemlig byens officielle sognekirke. Santa Eulàlia var blandt de fire første kirker der blev bygget som følge af den catalanske erobring af øen, i 1229, sammen med Sant Nicolau, Santa Creu og Sant Miquel. Kirkens eksteriør er i sig selv en seværdighed, med de mange nygotiske detaljer der pryder tårnene og tagene, men også interiøret er værd at stikke hovedet indenfor for.

Església de Santa Eulàlia er Palmas storslåede sognekirke, hvor konger er taget i ed. 

La Porciúncula

Selvom navnet er svært at udtale, så lad det ikke holde dig tilbage fra et besøg i Palmas smukke glaskirke. La Porciúnculas særlige ovale form omsluttet af 36 malede vinduer, giver interiøret en særlig kunstnerisk atmosfære der taler til fantasien. Kirkens orgel er placeret ved alteret, og med den særlige ovale form opleves en helt særlig lyd når der spilles.

Før du når ind til selve kirken, går du gennem det etnologiske museum, der med tusindvis af artefakter, redskaber og billeder, udstiller Mallorcas historie fra oldtid til samtid.

La Porciúncula er Mallorcas runde glaskirke, med 37 billedmalerier i stedet for vægge. Et besøg værd.

Església de Monti Sion

Monti-Sion blev oprindeligt bygget af Jesuitterne, ovenpå en tidligere jødisk synagoge, og senere Llulliansk skole. Kirken stammer fra det 16. århundrede og et af øens mest storslåede eksempler på barok arkitektur.

Església de Monti Sion byder på utrolig smuk barok arkitektur og kunst.

Nogle af de gamle klostre i Palma

Som i enhver anden by på Mallorca, har religiøse ordener i Palma gennem århundreder haft stor indflydelse på indbyggernes dagligdag.

Santa Maria de la Real

La Real klostret ligger på en ejendom med en lang historie, der går tilbage til den mauriske tid på øen. Da kong Jaume og hans mænd erobrede Mallorca, slog de lejr på detop denne grund. Senere blev det hjem til den mallorcinske filosof, Ramon Llull, før Cistercienserordenen etablerede klostret som du ser det i dag. I dag er klostret omdannet til De Baleariske Øers hovedbibliotek.

Santa Maria de la Real

Det gamle cisterciensernerkloster i udkanten af Palma, der nu er omdannet til hovedbibliotek.

Santa Magdalena

Santa Magdalena blev grundlagt i det 14. århundrede. Det er nu alligevel klosterkirken der er værd at besøge her, for det er i denne at du finder gravstedet for Santa Catalina Tomas, den eneste katolske helgen født på Mallorca. Kirken byder også på en række smukke barokke og gotiske kunstværker værd at beundre.

Santa Magdalena er et mindre, men idyllisk kloster i hjertet af Palma, hvor øens helgen hviler.

Santa Clara

Santa Clara var det første nonnekloster grundlagt af kvinder, og stammer helt tilbage fra 1256. Søstrene af Santa Clara klostret havde stor indflydelse på lokalsamfundet i området, bl.a. i forhold til uddannelse af børn og unge, samt at hjælpe de syge og svage.

Santa Clara

Santa Clara er et tidligt nonnekloster i Palmas gamle bydel, der er værd at besøge.

Monumenter og statuer i Palma

Jeg har taget en håndfuld monumenter med på listen, som hver fortæller lidt om Palma.

Statuen af Jaume Erobreren

På Placa d’Espanya finder du statuen af Mallorcas aragonesiske erobrer, Jaume I. I september, 1229, lagde han til i bugten ved Santa Ponca med sine 150 skibe og 27.000 soldater for at erobre Mallorca fra maurerne.

Santa Maria de la Real

Jaume (Jakob) Erobreren var konge af Aragónien, og ledte den militære kampagne der skulle overtage Mallorca fra maurisk dominans. 

Hort del Rei

Tilbage i det 14. århundrede var området foran Almudaina-paladset en blomstrende park fyldt med smuk natur. Parken forsvandt delvist under de store byudvidelser gennem det 1800-tallet, men blev bragt tilbage af arkitekten Gabriel Alomar, i 1960’erne, hvor han stod som ledende arkitekt for en større byomlægning. Parken er inspireret af Alhambre i Granada.

Hort del Rei

Den smukke lille park foran Almudaina-paladset, er inspireret af haverne i Alhambra, i Granada.

Skildpaddefontænen

En af Palmas mest centrale pladser er krydset mellem de tre store shopping-gader, Passeig del Born, Avenida de Jaume III og Carrer de la Unió. På midten af pladsen står skildpaddefontænen, tidligere kendt som ‘Prinsessefontænen’, et monument bygget til ære for dronning Isabell II. Fontænen består af en høj søjle der bæres på skjoldene af fire bronzeskildpadder. På siderne sprøjter vand fra fire løvehoveder i bronze, og på toppen ses en flagermus, også i bronze.

Skildpaddefontænen

Skildpaddefontænen er et smukt springvand centralt i Palma, for enden af den fashionable gade Passeig des Born. 

Hvor skal man bo i Palma?

Der er selvsagt masser af hoteller at vælge mellem i en storby som Palma, og de fleste af dem er heldigvis rigtig gode og får tilsvarende fine anmeldelser med på vejen fra andre rejsende.

El Llorenc Parc de la Mar

Booking.com

Palacio Can Marqués

Booking.com

Summum Prime Boutique Hotel

Booking.com
Se alle hoteller på kort

Spisestederne i Palma

Det er nok lige voldsomt nok at generalisere noget som spisesteder i en hovedstad, hvor der er hundreder, måske tusinder. Men det er jo også charmen ved at besøge en storby, her er virkelig mulighed for at gode spiseoplevelser i sidegaderne.

Shopping i Palma

De største shopping områder i Palma er Avinguda Jaume III og Passeig des Born, hvor mange af de store brands holder til, og så er der selvfølgelig gågaderne omkring Placa Major hvor du finder et væld af små specialforretninger og en pulserende atmosfære.

Mange af de nyeste trends fra mode-mekkaer som Madrid og Barcelona, der endnu ikke er kommet til Nordeuropa, finder du i Palma. En af de rigtig gode ting ved Palma er, at den ikke er så stor (i forhold til andre storbyer) så du kan let komme rundt til alle butikkerne og markederne.

Mens du er på tur rundt i butikkerne og i nogle af de mange små sidegader, kan du nyde en drink, kop kaffe eller anden forfriskning på en hyggelig gadecafé, som du også finder mange af. 

På Placa Major finder du det udendørs kunsthåndværks marked, som holdes mandag, fredag ​​og lørdag formiddag. På Carrer Sant Miquel, som starter lige efter Placa Major, kommer du igennem et hav af små sjove butikker, der byder på bl.a. det største wienerbrød, Camper som er Mallorcas eget skomærke samt Alpalpateria Fornes der sælger alt i vævede halmstrå.

Denne gade fører dig direkte ned til området, Olmos, hvor du vel møde et hav af boghandlere og fotobutikker. Det er blevet et meget populært område i byen og ofte vil du opleve lange køer foran disse butikker.

Markederne i Palma

Der afholdes hele fire daglige markeder i Palma, som du kan besøge. Det er nok mest markedet i Santa Catalina og på Placa Major, som du vil komme til at stifte bekendtskab med.

Mercat de Santa Catalina

Bydelen Santa Catalina hjemsted for et af Palmas ældste markeder, en ren kulturinstitution. I takt med bydelens stigning i popularitet over de senere år, er markedet ligeledes blevet hipt og interessant for yngre generation, der har taget de gamle traditioner til sig og nu bruger markedet aktivt som mødested og til at finde friske råvarer.

Llotja del Peix

Palmas daglige fiskemarked åbner tidlig morgen nede ved havnen på molen kaldet ‘Moll de Pescadors’.

Mercat Artesanal

Inde på Placa Major, i hjertet af den gamle bydel, er der dagligt håndværksmarked. Her kan du finde et væld af håndlavede produkter, smykker og brugskunst.

Mercat Olivar

I nærheden af Placa d’Espanya finder du Palmas store markedsbygning, hvor du lade dig friske af alverdens friske råvarer, kød, oste og meget mere.

Rastro

Hver lørdag på gaden Avinguda Gabriel Alomar i Villalonga, kan du tage på secondhand-marked i Palma. Her finder du alt mellem himmel og jord, men stemningen er altid god og hyggelig.

Sa Bimbolla

Hver søndag aften, fra slutningen af juni til slutningen af september, er der liv og glade dage i den gamle sa Possessió bygning i Palmas nordlige kvarterer når sa Bimbolla løber af stablen. Kom og nyd et forrygende mix af markedsplads, live musik, danseopvisninger, madoplevelser, teater mv..

Mallorcas markeder er kendte over hele Europa og elsket af såvel turister som lokale. 

Årlige Begivenheder i Palma

Januar

Sant Sebastiá

Den 20. januar fejrer Palma byens skytshelgen, Sant Sebastiá (Sankt Sebastian). Festlighederne foregår over to uger, hvor der vil foregå sjove og kulturelle aktiviteter over hele hovedstaden, herunder det populære ferieområde Ca’n Pastilla. Blandt noget af det bedste set fra et turistmæssigt synspunkt er de mange koncerter, der afholdes i løbet af de to uger. Desuden er de dansende djævle og brandløb ekstremt publikumsvenlige.

Februar

Karneval / Sa Rua

I slutningen af februar og begyndelsen af marts afholdes den årlige sa Rua (karneval) i Palma. Gør dig klar til de mest kalejdoskopiske parader på hele øen, der danser gennem hovedstadens gader for at fejre slutningen af vinteren. Sammen med det almindelige karneval, kan du også nyde den glædelige sa Rueta, børnenes karnevalsparade, som også omfatter workshops, familieaktiviteter og spil.

Marts

Craft Beer Festival

I midten af marts kan du forkæle dig med et bredt udvalg af håndværksøl, når Craft Beer Festivalen afholdes i Platja de Palma ved Bierkönig. På messen finder du øens bedste håndværksøl, akkompagneret af live musikkoncerter, smagsprøver og demonstrationer. Så er du ølentusiast eller bare vil opleve den festlige stemning, så kom til Palma i marts.

Mallorca Degusta

Hensigten fra arrangørerne af denne messe er, at bringe dig tættere på Mallorcas gastronomiske kultur, og alle aspekter af den. Du er inviteret til at komme og smage nogle af de bedste lokale vine, vermouth og tapas, nøje udvalgt og lavet af kokke fra forskellige restauranter. Mallorca Degusta er en glimrende mulighed for både at smage og lære om den rige gastronomiske kultur øen omfatter.

Fira de Son Ferriol

I slutningen af marts kan du nyde en typisk landbrugsmesse i Palma, ja det er rigtigt. Engang for mange år siden var Palma nemlig et landbrugsområde, især i Son Ferriol, der grænsede op til landområderne Algaida og Llucmajor, i den østligste del af byen. På messen kan du opleve husdyr som får, heste, æsler, sortfodssvin, geder etc. Messen blev igangsat for at fremme den agrariske livsstil og mulighederne herfor på Mallorca.

April

Fira del Llibre Antic

Er du til gode gammeldags bøger, så er den antikke bogmesse lige noget for dig. I mere end et årti har kulturcentret La Misericòrdia i samarbejde med afdelingen for kultur, kulturarv og sport i Mallorcas råd arrangeret denne genbrugsbogmesse, der ser ud til at vokse i popularitet år efter år, som mennesker har fundet charmen ved en gammel trykt bog, der ikke længere er tilgængelig i boghandlerne.

Beer Palma

Hvis du er ølentusiast, eller bare nyder en kold øl under middelhavssolen, så er Beer Palma den begivenhed, du skal deltage i i april. Mere end 100 varianter af de bedste øl fra hele verden er tilgængelige under denne festlige og smagfulde messe, der afholdes på pladsen foran katedralen. Messen har konsolideret sig som en af de bedste begivenheder for ølentusiaster i Europa, en begivenhed med stor smag.

Salón Náutico Internacional

Den største internationale bådudstilling på De Baleariske Øer afholdes i Palma i slutningen af april hvert år. Bådmessen er en af de vigtigste kommercielle messer på øen og tiltrækker mere end 50.000 besøgende hvert år. På bådmessen finder du en bred vifte af forskellige fartøjer, nautiske klubber og produkter relateret til det maritime tema. Mega yachts, speedbåde, sejlbåde, svævefartøjer osv. er alle udstillet i Port Vell i Palma. Under dit besøg kan du også nyde noget af det bedste nautiske gastronomi for at fuldende atmosfæren.

Fira Llonguet

Fira Llonguet er en begivenhed dedikeret til den lokale type brød af samme navn, som er særlig populær i kvarteret Es Pil·larí. Begivenheden er skabt af bagere og konditorer fra Palma, og byder på et væld af boder og stande hvor du kan smage forskellige varianter af brødet. Messen har også et håndværkermarked, og der er flere interessante arrangementer at se på.

Maj

Vindage

Mallorcans vin oplever i disse år sin muligvis bedste æra nogensinde. Hvis du er glad for et godt glas vin, så er denne messe, dedikeret til de ønologiske traditioner, lige en begivenhed for dig. Under messen vil du lære om vinene, produktionen og de seneste kulinariske trends forbundet med øens vine. Der vil være en række demonstrationer, aktiviteter og udflugter, der vil give dig et unikt indblik i den mallorcinske vinindustri og vinturisme.

Sneglemesse i Sant Jordi

Snegle er en typisk og meget skattet ingrediens i det mallorcanske køkken. På sneglemessen i området Sant Jordi (det østlige Palma) kan du lære om øens mange arter, smagen af hver art og hvordan man tilbereder dem korrekt. Der vil også være masser af smagsprøver af traditionelle og innovative opskrifter at nyde på messen.

Nit del Vi (vinens nat)

Sammenslutningen af små vingårde på Mallorca er vært for vinaften-arrangement i gården ved kulturcenteret La Misericordia i Palma. Omkring 35 små vingårde (petit cellers) er klar til at fremvise deres smagfulde kreationer af mere end 200 vinsorter, som du kan komme og nyde og lære om. Det er et hyggeligt og hyggeligt arrangement, der samler både lokale og turister, alle interesserede i vin og unik smag.

Veg-Fest Mallorca

Som navnet antyder, er VegFest for dig, der er nysgerrig på den vegetariske eller veganske livsstil. VegFest afholdes i Sa Possessio, samme sted som natmarkedet Sa Bimbolla, i den nordlige ende af Palma.

Bogmessen i Palma

Den årlige bogmesse i Palma afholdes i den smukke gade, Passeig del Born, tæt på katedralen. I ti dage er gaden optaget af boghandlere fra hele Mallorca og nysgerrige bogelskere, der gennemser de mange udstillede titler. I løbet af de ti dage vil der være en række arrangementer og aktiviteter såsom workshops, taler, bogsignering og musikalske optrædener.

Juni

Sant Joans aften

Sant Joans aften er en kulturel og festlig begivenhed, hvor du vil blive bekendt med nogle af Mallorcas mest emblematiske traditioner; dæmoner og ildløb. Sant Joans aften byder på traditionelle folkedansere og festligheder, der markerer årets korteste nat, som altid afsluttes med en spektakulær finale af fyrværkeri og koncerter. Begivenhederne finder sted i Parc de la Mar med den imponerende katedral i baggrunden.

Voramar

Voramar er et to-dages gastronomisk og håndværksmarked afholdt i Ca’n Pastilla. Voramar er en sjov og kulturel happening rettet mod turisme, med swingdans, musikalske optrædener, legepladser, børneunderholdning, madboder og meget mere. Arrangementet afsluttes med en traditionel correfoc (ildløb), en typisk tradition på Mallorca.

September

Nit del l’art

Aften-kunstmessen i Palma er en speciel og spektakulær happening, hvor kunsten blomstrer i de charmerende gader. Nit del l’art er aftenen hvor gallerier fejrer åbningen af sæsonen og udstiller fantastiske samlinger af værker af etablerede og upcoming kunstnere. Der er også en stor samling af street art, der giver den perfekte kontrast til de gamle oplyste gader i Palma.

Fit-Salut

Den sidste weekend i september er dedikeret til godt helbred og aktiv livsstil. I løbet af Fit-Salut weekenden kan du komme og prøve nogle sjove aktiviteter og sport, samt lære om de seneste træningstrends, sund livsstil og innovationer relateret til dette. Det er en sjov og interessant weekend fuld af god inspiration og smil.

Mangfoldighedsmesse

Palma er hjemsted for en række forskellige kulturer, ikke kun med hensyn til dens rige arv, men også dens nuværende beboere. Derfor giver det rigtig god mening at have en messe, der viser de mange forskellige kulturer, der bor i byen. Kom til Parc de la Riera og oplev en verden af forskelligartede kulturer, der alle har én ting til fælles; Palma.

Fira B!

Fira B! er en messe dedikeret til musik og scenekunst af enhver art. Formålet med messen er at promovere lokale kunstnere fra De Baleariske Øer til et internationalt publikum. Kunstnere, producere, managers, spillesteder mm er alle til stede her klar til at vise, lytte, se og føle, og du er inviteret med til festen.

Oktober

Vinyl Fair

Fyldes dit hjerte med nostalgi, når du ser eller hører en gammel vinylplade? Hvis ja, er du blot en af mange mange mennesker, der deler kærligheden til lyden af retro. Til Vinyl-messen kan du møde andre samlere, pladebutiksejere og mange udøvende kunstnere som bands, DJ’s og solosangere, der optræder på scenen i Palma Arena. Hvis du leder efter plader til at udvide din samling med, er det denne messe du skal deltage ved.

Antik og vintage messe

Finder du antikviteter og vintage charmerende? I så fald er Palma antik- og vintagemesse, der afholdes i oktober, stedet at tage hen. Kom og gennemse hundredvis af interessante fund og samleobjekter, mød andre entusiaster og nyd den hyggelige atmosfære.

Expohabitat Mallorca

Er du begejstret for de nyeste indretningstrends, boligindretning mm., så er Expohabitat-messen noget for dig. Alt relateret til møbler, komfort, udstyr, design, selv ejendomsadministration er udstillet under denne messe, så hvis du overvejer at renovere dit hjem, så kom og find inspiration her og mød eksperterne på området.

November

Brude-messe

Mallorca er uden tvivl et af de mest romantiske steder i verden at blive gift. Der er så mange maleriske og smukke bryllupsscener på øen, der er skabt til det ultimative drømmebryllup. På brudemessen i Palma Arena kan du finde inspiration til alt relateret til dit drømmebryllup såsom kager, indretning, kjoler, spillesteder osv., det er det perfekte sted at starte din bryllupsplanlægningsproces.

December

Solidaritets-julemarked

Hvert år arrangerer sammenslutningen Es Refuge et velgørende julemarked i gården til La Misericòrdia kulturcenteret. Formålet med arrangementet er at samle penge ind til dem, der er dårligt stillet. Es Refuge indsamler antikviteter og brugte genstande fra donatorer over hele øen og sælger dem på julemarkedet for at tjene penge.

Julemarked i Pueblo Español

Det måske hyggeligste og mest stemningsfulde julemarked i Palma, er Pueblo Español-markedet, der afholdes i replika-landsbyen af samme navn. Markedet kombinerer alle de bedste elementer fra de europæiske julemarkeder og skaber en hyggelig og intim atmosfære mellem de fantastiske bygninger. Kom og nyd levende musik, hundredvis af boder, mad, farvede lys, forestillinger og meget mere, dette er et unikt julemarked, du ikke må gå glip af. Pueblo Español er en turistattraktion, der udstiller replika-bygninger af nogle af de bedste spanske arkitekturer, der fortæller historierne bag dem.

Palmas historie

I foråret 123 f.Kr. sætter hærfører Quint Cecili Metel med sine 3.000 soldater sejl fra den iberiske halvø i retning mod Mallorca, med en mission om at anneksere øen til det romerske rige.

Den helt nøjagtige baggrund for missionen er endnu uvis, men der findes en række sandsynlige forslag, der når de sammenlægges, giver os en rimelig idé om hvorfor Mallorca skulle indtages.

Første teori går på, at Metel på dette tidspunkt ikke havde de helt store meritter i sin militære karriere, og en erobring af nyt land til det romerske rige ville påvirke hans eftermæle positivt. Århundreders kampe mod punerne (fønikerne) og de mallorcinske stammer, havde gjort Mallorca til et oplagt mål for at vise at han besad en høj strategisk forståelse.

Anden teori går på, at hovedformålet med missionen var at inkludere de mallorcinske slyngere i den romerske hær. Slyngere var krigere der kæmpede med, ja, slynger. Slyngerne var frygtede i hele middelhavsregionen for deres utrolige kraft, distance og præcision. De havde gennem tiden efterladt romerne med store tab, bla. omkring 218 f.Kr., hvor den legendariske general, Hannibal, besejrede de romerske legioner på den italienske halvø.

Tredje teori, som er den mest opbakkede, er at romerne ønskede fuld kontrol over handelsruterne i Middelhavet, og dermed stoppe fønikernes søfart. Til det hører, at romerne også ønskede at forbinde deres rige via søvejen, da turen over Pyrenæerne var lang og hård.

Metel var opmærksom på faren ved at nærme sig Mallorca. Han vidste at øboerne havde allieret sig med pirater, som hjalp med at beskytte vandene omkring øen. Gennem hans tid ved fronten havde han oplevet hvor slagkraftige slyngerne var, de kunne snildt skyde hul i skibene fra kysterne.

Men Metel lavede en genistreg ved at spænde skind om sine skibe, som fungerede som et skjold. Efter at have besejret piraterne i bugterne omkring øen, startede en lang vandring gennem øen for at optrevle øens indfødte stammer, der havde trukket sig tilbage i de mange talaiotiske befæstninger samt i huler og grotter. De trænede og erfarne romerske soldater mødte ikke meget modstand da de først fandt stammerne.

Efter ca. et halvandet år kunne Metel kalde sig sejrsherre. I 121 f.Kr. blev han hædret i Rom, hvor han modtog sit kaldenavn ‘Balearicus’ samt udnævnt konsul.

Ofte Stillede Spørgsmål

Palma centrum ligger godt 7 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 20 euro og tage ca. 10 minutter.

Der er marked hver dag flere steder i Palma. Det mest traditionelle er hver formiddag i den mondæne bydel Santa Catalina. 

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Palma har sit eget bussystem kaldet 'EMT'. Busserne fungerer upåklageligt i Palma og koster ca. € 1,5 per tur.

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca