Joan Miró museet i Palma, Fundació Pilar i Joan Miró

udstilling på joan miro museum i palma mallorca
Om

Fundació Pilar i Joan Miró (på dansk Miró-stiftelsen) er en organisation stiftet af den berømte spanske surrealistiske maler, Joan Miró (1893-1983) og hans mallorcinske kone, Pilar Juncosa i Iglesias (1904-1995).

Fundació Pilar i Joan Miró blev stiftet i 1981, da Joan Miró valgte at donere sit studio, alle hans kunstværker samt hans dokumenter og værktøjer til denne stiftelse, med formålet, at fremme udbredelsen og videnen om moderne kunst. Samtidig havde det stor betydning for Miró, at hans studio blev bevaret.

 

Allerede i 1979, havde et enigt byråd i Palma de Mallorca vedtaget, at der skulle afsættes ressourcer til etableringen af et kulturelt center, der skulle fungere som en videnbank og kreativ legeplads for kommende kunstnere på Mallorca.

Miró var bekymret for Palmas kaotiske byudvikling – og i endnu højere grad for kunstens kaotiske udvikling. Det var denne bekymring, der fik ham til at donere sit studie til projektet, således at hans kreative processer og miljø, kunne bevares og skabe vej for nye kunstnere.

Joan Miró flyttede permanent tio Mallorca i 1956, da hans gode ven, den catalanske stjernearkitekt Josep Lluís Sert (1902-1983), byggede Son Abrines i Palma de Mallorca til ham, hvorfra han kunne udleve sine kunstneriske drømme.

I 1959, takket være en fornem pris fra Guggenhiem museet i New York, opkøbte Joan Miró bygningen ved siden af Son Abrines, Son Boter. Fra Son Boter drev Miró sit nye studie og værksted, hvor han bla. lavede raderinger og desuden efterlod sig en masse grafitti på væggene.

Manglen på plads blev virkelighed i 1986, hvor mange af Mirós store vægmalerier og kanvasser ikke længere kunne finde plads i Son Abrines. Pilar solgte derfor en del af hendes afdøde mands seneste værker på Sotheby’s, hvorfra midlerne til en ny bygningsopførelse skulle findes.

Designet af den nye bygning blev bestilt hos José Rafael Moneo Vallés, daværende formand på Harvard University School of Design (mellem 1985-1990).

Fundació Pilar i Joan Miró er et af de eneste museer, der giver en oplevelsesmæssig forklaring på æstetik i moderne kunst.

Joan Miró hører til blandt de absolut største kunstnere fra det 20. århundrede, på lige fod med Dalí, Matisse, Picasso og Warhol.

Information:

Fundació Pilar i Joan Miró
Joan de Saridakis, 29
07015 Palma de Mallorca
Tlf. +34 971 701 420

Hvor

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?