Søg
Close this search box.

Joan Miró museet i Palma, Fundació Pilar i Joan Miró

Surrealisten Joan Miros studio i byen Palma på Mallorca.

Tilføj din overskrift her

Fundació Pilar i Joan Miró (på dansk Miró-stiftelsen) er en organisation stiftet af den berømte spanske surrealistiske maler, Joan Miró (1893-1983) og hans mallorcinske kone, Pilar Juncosa i Iglesias (1904-1995).

Fundació Pilar i Joan Miró blev stiftet i 1981, da Joan Miró valgte at donere sit studio, alle hans kunstværker samt hans dokumenter og værktøjer til denne stiftelse, med formålet, at fremme udbredelsen og videnen om moderne kunst. Samtidig havde det stor betydning for Miró, at hans studio blev bevaret.

Allerede i 1979, havde et enigt byråd i Palma de Mallorca vedtaget, at der skulle afsættes ressourcer til etableringen af et kulturelt center, der skulle fungere som en videnbank og kreativ legeplads for kommende kunstnere på Mallorca.

Miró var bekymret for Palmas kaotiske byudvikling – og i endnu højere grad for kunstens kaotiske udvikling. Det var denne bekymring, der fik ham til at donere sit studie til projektet, således at hans kreative processer og miljø, kunne bevares og skabe vej for nye kunstnere.

Joan Miró flyttede permanent til Mallorca i 1956, da hans gode ven, den catalanske stjernearkitekt Josep Lluís Sert (1902-1983), byggede Son Abrines i Palma de Mallorca til ham, hvorfra han kunne udleve sine kunstneriske drømme.

I 1959, takket være en fornem pris fra Guggenhiem museet i New York, opkøbte Joan Miró bygningen ved siden af Son Abrines, Son Boter. Fra Son Boter drev Miró sit nye studie og værksted, hvor han bla. lavede raderinger og desuden efterlod sig en masse grafitti på væggene.

Manglen på plads blev virkelighed i 1986, hvor mange af Mirós store vægmalerier og kanvasser ikke længere kunne finde plads i Son Abrines. Pilar solgte derfor en del af hendes afdøde mands seneste værker på Sotheby’s, hvorfra midlerne til en ny bygningsopførelse skulle findes.

Designet af den nye bygning blev bestilt hos José Rafael Moneo Vallés, daværende formand på Harvard University School of Design (mellem 1985-1990).

Fundació Pilar i Joan Miró er et af de eneste museer, der giver en oplevelsesmæssig forklaring på æstetik i moderne kunst.

Joan Miró hører til blandt de absolut største kunstnere fra det 20. århundrede, på lige fod med Dalí, Matisse, Picasso og Warhol.

Adresse og kontaktinfo

Mandag Lukket
Tirsdag 10:00 - 19:00
Onsdag 10:00 - 19:00
Torsdag 10:00 - 19:00
Fredag 10:00 - 19:00
Lørdag 10:00 - 19:00
Søndag 10:00 - 15:00

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere udstillinger du skal opleve på Mallorca