Fundación Cultural de Coll Bardolet

museum for kunstner coll bardolet i valldemossa mallorca
Om

Fundación Cultural de Coll Bardolet er et mesuem dedikeret til at bevare, udstille samt oplyse om den catalanske mesterkunstner Josep Coll Bardolet.

Josep Coll Bardolet (1912-2007), bosatte sig i Valldemossa i 1944 og baserede store dele af sine værker på Mallorcas smukke attributter, som han, som så mange andre havde forelsket sig i.

Fundación Cultural de Coll Bardolet holder til i en 3 etagers bygning, renoveret i 2005, finansieret af de baleariske regering. På førsteetagen vises en permanent udstilling af Bardolets værker, hvor du virkelig ser hans fascination af Mallorca i værkerne. Han var særligt kendt for sine landskabsportrætter, men også blomstersymfonier og særligt hans gengivelser af traditionelle mallorcinske folkedansere.

Øverste etage bruges til skiftende udstillinger af diverse kunstnere og i stueetagen, vil alle foredrag, konferencer og kulturelle arrangementer afholdes.

Hvor

Valldemossa

Valldemossa er en by og kommune beliggende i den smukkeste dal i Tramuntana-bjergene på Mallorca. Byen har opnået status som turistattraktion grundet dens charmerende og idylleriske udseende, kombineret med det kendte karteuserkloster der dagligt tiltrækker sig tusindvis af besøgende. Karteuserklosteret er desuden hjemsted til Valldemossas lokalhistoriske museum, og lejligheden hvor Chopin opholdt sig under hans besøg i vinteren 1838/39. Slentrer du en tur ned gennem de brostensbelagte ujævne gader i Valldemossas bykerne, møder du en intens og vibrerende atmosfære, for her er altid mange mennesker på barerne og i de lokale butikker. Hver søndag er der marked i Valldemossa, hvor der virkelig er mange mennesker i byen, her kan du gøre en god handel og derefter gå på opdagelse i resten af byen eller dalen. Vil du bo i Valldemossa kan du glæde dig til charmerende og autentiske rammer på et af områdets fantastiske små finca-hoteller eller på en agroturismo, i begge tilfælde er det afslapning og forkælelse der er i højsædet.

Valldemossa seværdigheder, marked og hotel

Flere seværdigheder omkring Valldemossa

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere udstillinger og museer på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?