Castell de Bellver slottet er én af Palma de Mallorcas mest ikoniske seværdigheder.

Bellver-slottet er en vigtig del af Palmas historie og kulturarv, en must-see seværdighed.

seværdigheder i Palma Mallorca slot bellver

Bellver-slottet i Palma er en af Mallorcas største seværdigheder

Bellver slottet er bygget af Pere Salva, arkitekten bag l’Almudaina-paladset. Slottet er unikt blandt spanske slotte, idet det er helt rundt.

Man skulle ikke tro det når man kigger på det, men Bellver slottet der ligger i den vestlige del af Palma, er over 700 år gammelt. Bellver betyder ‘dejlig udsigt’ på katalansk og man må sige, at det lever fuldt ud op til sit navn. Fra slottet kan man til den ene side nyde synet af det smukke safirblå middelhav der munder ind i Palmabugten, og til den anden side, Palmas magiske by med alle dens smukke bygninger og hustage.

udsigt over Palma fra Bellver

Udsigten over Palmabugten og Palma by fra Bellver-slottet

Gennem flere århundreder, blev Bellver slottet benyttet som fængsel. Den mest markante historie om Bellver slottet er historien om Broderskabets fald. Broderskabet var en oprørshær, der kæmpede mod kongens tropper i protest mod de høje skatter og afgifter man tillagde lodsejere i 14 og 1500-tallet. Flere år med blod og krig forskellige steder på Mallorca, kom til ende i 1523, da lederne fra oprørshæren blev fanget og henrettet her i Bellver-slottet.

I dag lægger Bellver hus til Palmas historiske bymuseum, der skildrer byens udvikling gennem tiderne. Du finder bla. artifakter, rekvisitter, keramik og andre levn fra de romerske, arabiske og spanske perioder på Mallorca. Særligt interessant, er den romerske aguilla (ørn), der i romertiden markerede vejen ind til Palmas bykerne.

Bellver slottet i Palma udstiller en romersk aguilla eller ørn

Den smukke romerske aguilla (ørn), markerede vejen ind til Palma under romersk dominans på Mallorca. Skulpturen befinder sig på det historiske museum i Bellver-slottet.

For at komme til Bellver slottet, tager du med bus 102 fra katedralen mod Andraxt, eller med taxa til Placa Gomila og vandrer gennem skoven det sidste stykke op ca. 850 meter.

Bellver-slottet er åbent fra kl. 10:00 om formiddagen til ca. kl. 19:00 året rundt.

Mere om Palma

Palma rejser fly hotel

Rejser Can Pastilla, PLaya de Palma hotel fly

Sa Seu katedralen

La Llotja, smuk gotisk bygning

Arabiske bade

Palmas aquarium

Vetrantoget

Casal Solleric, enestående palæ og kunstudstilling

Es Baluard, samtidskunst fra balearerne

March-paladset og skulpturudstilling

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

 

Webdesign af Acces Digital - Professionelle hjemmesider

Log in with your credentials

Forgot your details?