CASTELL DE BELLVER

det flotte bellver slot i palma mallorca er en stor seværdighed
Om

Castell de Bellver

Bellver-slottet er en vigtig del af Palmas historie og kulturarv, en must-see seværdighed.

Bellver slottet er bygget af Pere Salva, arkitekten bag Almudaina-paladset. Slottet er unikt blandt spanske slotte, idet det er helt rundt.

Man skulle ikke tro det når man kigger på det, men Bellver slottet der ligger i den vestlige del af Palma, er over 700 år gammelt. Bellver betyder ‘dejlig udsigt’ på katalansk og man må sige, at det lever fuldt ud op til sit navn. Fra slottet kan man til den ene side nyde synet af det smukke safirblå middelhav der munder ind i Palmabugten, og til den anden side, Palmas magiske by med alle dens smukke bygninger og hustage.

Gennem flere århundreder, blev Bellver slottet benyttet som fængsel. Den mest markante historie om Bellver slottet er historien om Broderskabets fald. Broderskabet var en oprørshær, der kæmpede mod kongens tropper i protest mod de høje skatter og afgifter man tillagde lodsejere i 14 og 1500-tallet. Flere år med blod og krig forskellige steder på Mallorca, kom til ende i 1523, da lederne fra oprørshæren blev fanget og henrettet her i Bellver-slottet.

I dag lægger Bellver hus til Palmas historiske bymuseum, der skildrer byens udvikling gennem tiderne. Du finder bla. artifakter, rekvisitter, keramik og andre levn fra de romerske, arabiske og spanske perioder på Mallorca. Særligt interessant, er den romerske aguilla (ørn), der i romertiden markerede vejen ind til Palmas bykerne.

For at komme til Bellver slottet, tager du med bus 102 fra katedralen mod Andraxt, eller med taxa til Placa Gomila og vandrer gennem skoven det sidste stykke op ca. 850 meter.

Bellver-slottet er åbent fra kl. 10:00 om formiddagen til ca. kl. 19:00 året rundt.

Hvor

Find vej til Bellver-slottet

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma hotel, sightseeing, seværdigheder og guide

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere borge og fæstninger på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?