CASTELL DE BELLVER

seværdigheder i Palma Mallorca slot belver

Castell de Bellver

Bellver-slottet er en vigtig del af Palmas historie og kulturarv, en must-see seværdighed.

Bellver slottet er bygget af Pere Salva, arkitekten bag l’Almudaina-paladset. Slottet er unikt blandt spanske slotte, idet det er helt rundt.

Man skulle ikke tro det når man kigger på det, men Bellver slottet der ligger i den vestlige del af Palma, er over 700 år gammelt. Bellver betyder ‘dejlig udsigt’ på katalansk og man må sige, at det lever fuldt ud op til sit navn. Fra slottet kan man til den ene side nyde synet af det smukke safirblå middelhav der munder ind i Palmabugten, og til den anden side, Palmas magiske by med alle dens smukke bygninger og hustage.

Gennem flere århundreder, blev Bellver slottet benyttet som fængsel. Den mest markante historie om Bellver slottet er historien om Broderskabets fald. Broderskabet var en oprørshær, der kæmpede mod kongens tropper i protest mod de høje skatter og afgifter man tillagde lodsejere i 14 og 1500-tallet. Flere år med blod og krig forskellige steder på Mallorca, kom til ende i 1523, da lederne fra oprørshæren blev fanget og henrettet her i Bellver-slottet.

I dag lægger Bellver hus til Palmas historiske bymuseum, der skildrer byens udvikling gennem tiderne. Du finder bla. artifakter, rekvisitter, keramik og andre levn fra de romerske, arabiske og spanske perioder på Mallorca. Særligt interessant, er den romerske aguilla (ørn), der i romertiden markerede vejen ind til Palmas bykerne.

For at komme til Bellver slottet, tager du med bus 102 fra katedralen mod Andraxt, eller med taxa til Placa Gomila og vandrer gennem skoven det sidste stykke op ca. 850 meter.

Bellver-slottet er åbent fra kl. 10:00 om formiddagen til ca. kl. 19:00 året rundt.

Find vej til Bellver-slottet

Palma

Palma er Mallorcas og Balearenes hovedstad. Byen blev grundlagt af romerne omkring 123 f.kr., men først hovedstad efter den mauriske erobring af øen omkring 903, hvor den fik navnet Madina Mayurqua. Palma byder på et væld af spændende seværdigheder, der alle repræsenterer en del af byens mageårige kulturarv og farverige historie, bla. den utrolige katedral, Almudaina-paladset, Bellver-slottet og Sant Francesc klostret. Palma har et livligt shopping og restaurationsliv, der er altid tusinder af mennesker på gaden og stemningen ebber af hektisk storby-charme. Palma er en af Europas førende turistdestinationer, byen egner sig til både endagsture, weekendophold og heler uger, du løber ikke tør for ting at lave eller se.

Palma guide




©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?