Besøg Palmas militærmuseum i Cala Mayor og oplev en enestående og autentisk historie

Militar Castell de Sant Carles vogter bugten ud for Porto Pi og Cala Mayor, i den vestlige del af Palmabugten.

Castell de Sant Carles blev bygget af kong Felipe III mellem 1610 og 1612, efter ønsker fra de mange handlende i Palma. Befæstningen blev bygget ovenpå et tidligere vagt- og fyrtårn, der kiggede ud over havnen.

Helt fra begyndelsen af 1500-tallet, var Middelhavet voldsomt plaget af pirater og vandaler, der angreb Mallorcas kyster fra alle sider. Dette gik naturligvis ud over den store handelsaktivitet i Palma, hvor Porto Pi på dette tidspunkt var hovedhavnen.

Udgifterne i forbindelse med byggeriet forløb sig til, hvad der på det tidspunkt ville være 120.000 danske kroner eller 60.000 rigsdaler (indtil 1875 i Danmark). Finansieringen kom fra dels universitetet i Palma og dels fra kongen.

Ifølge historikere, stammer navnet på Castell de Sant Carles, fra den på det tidspunkt siddende vicekonge, Carles Coloma.

I 1662, et halvt århundrede efter opførslen, så man nødvendighed i at udvide Castell de Sant Carles samt øge bemandingen på fortet. Arbejdet blev tegnet og tilrettelagt af militæringeniør, Vicente Mut Armengol (1614–1687), der desuden var kendt som historiker, matematiker, astronom samt forfatter – og har desuden fået et månekrater opkaldt efter sig (Mutus).

Fra begyndelsen af det 20. århundrede, fungerede Castell de Sant Carles som hospital og senere som fængselskontorer, før det i 1981 blev omdannet til hvad det er i dag, nemlig militærmuseum.


 

Information:

Museu Historic Militar Sant Carles
Ctra. Dique del Oeste s/n
Palma de Mallorca
Tlf: +34 971 402 145
Hjemmeside

Åbningstider

Tirs – søn 10:00 – 14:00
Mandag + helligdage Lukket
Entré Gratis

Palma Mallorca hoteller centrum

Cala Mayor hoteller havudsigt

Portals Nous rejser

Can Pastilla hoteller all-inclusive

Palma Nova hoteller all-inclusive

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?