Museu Historic Militar Sant Carles

sant carles militær museum i palma mallorca
Om

Besøg Palmas militærmuseum i Cala Mayor og oplev en enestående og autentisk historie

Militar Castell de Sant Carles vogter bugten ud for Porto Pi og Cala Mayor, i den vestlige del af Palmabugten.

Castell de Sant Carles blev bygget af kong Felipe III mellem 1610 og 1612, efter ønsker fra de mange handlende i Palma. Befæstningen blev bygget ovenpå et tidligere vagt- og fyrtårn, der kiggede ud over havnen.

Helt fra begyndelsen af 1500-tallet, var Middelhavet voldsomt plaget af pirater og vandaler, der angreb Mallorcas kyster fra alle sider. Dette gik naturligvis ud over den store handelsaktivitet i Palma, hvor Porto Pi på dette tidspunkt var hovedhavnen.

Udgifterne i forbindelse med byggeriet forløb sig til, hvad der på det tidspunkt ville være 120.000 danske kroner eller 60.000 rigsdaler (indtil 1875 i Danmark). Finansieringen kom fra dels universitetet i Palma og dels fra kongen.

Ifølge historikere, stammer navnet på Castell de Sant Carles, fra den på det tidspunkt siddende vicekonge, Carles Coloma.

I 1662, et halvt århundrede efter opførslen, så man nødvendighed i at udvide Castell de Sant Carles samt øge bemandingen på fortet. Arbejdet blev tegnet og tilrettelagt af militæringeniør, Vicente Mut Armengol (1614–1687), der desuden var kendt som historiker, matematiker, astronom samt forfatter – og har desuden fået et månekrater opkaldt efter sig (Mutus).

Fra begyndelsen af det 20. århundrede, fungerede Castell de Sant Carles som hospital og senere som fængselskontorer, før det i 1981 blev omdannet til hvad det er i dag, nemlig militærmuseum.

Information:

Museu Historic Militar Sant Carles
Ctra. Dique del Oeste s/n
Palma de Mallorca
Tlf: +34 971 402 145
Hjemmeside

Åbningstider

Tirs – søn10:00 – 14:00
Mandag + helligdageLukket
EntréGratis
Hvor

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma hotel, sightseeing, seværdigheder og guide

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?