Son Marroig

son marroig seværdighed i deia mallorca med ikonisk marmorpavillon og udsigt over kyst og bjerge
Om

Ærkehertug Ludwig Salvator af Østrig (1847-1915), ankom til Mallorca i 1867 og forelskede sig med det samme i øen og særligt i de frodige Tramuntana-bjerge. Allerede i 1872 opkøbte han den enorme grund og tidligere kloster, Miramar, i Valldemossa. Miramar er en del af Mallorcas historie, det har nemlig tilhørt filosof og forfatter Ramon Llull, der skabte klostret for at undervise hedninge og konvertere dem til kristendommen.

Ludwig Salvator købte Son Marroig i 1875, de to grunde grænser i øvrigt op til hinanden, men befinder sig i hver deres kommune – Son Marroig i Deià og Miramar i Valldemossa.

Begge ejendomme gennemgik under Salvators ejerskab, omfattende renoveringer, som blandt andet førte til deres italiensk-inspirerede arkitektur. Ejendommens gamle vagttårn fra det 16. århundrede, blev også restaureret.

På den udstikkende klippe ved siden af ejendommen, byggede Salvator den lille men emblematiske pavillion, som også er blevet Son Marroigsvaremærke, af marmor fra Carrara, Toscana, i nyklassicistisk stil. Pavillionen blev transporteret hele vejen herop fra Toscana. Herfra skrev han blandt andet sit store værk ‘Die Balearen’.

Fra dette lille tempel, har du en uovertruffen og spektakulær udsigt over Sa foradada-bugten og på helt klare dage, kan du spejte helt ud til Sa Dragonera. Dette alene er turen hertil værd!

Efter Ludwig Salvatores død i 1915, gik Son Marroig og Miramar i arv til hans sekretær, Antoni Vives, som iøvrigt også var hans elskerinde.

I 1928 blev Son Marroig solgt og ombygget til at huse det nuværende museum. Museet er dedikeret til Ludwig Salvator og udstiller en række af hans personlige ejendele, heriblandt bøger, kort, tegninger. Desuden finder du en spændende kollektion af malerier fra berømte mallorcinske kunstnere som Antonio Ribas Oliver og Antonio Ribas Prats.

Son Marroig har siden 1978, lagt scene til Deiàs internationale musikfestival, dedikeret til kammermusikken.

Du kan få særlig tilladelse til at vandre turen helt ud på spidsen af Sa foradada.

Åbningstider & Entré

1. april – 31. oktoberMandag – lørdag9:30 – 20:00
1. november – 31. martsMandag – lørdag9:30 – 18:00
Entré5 €
Hvor

Deià

Deià er kendt som et af de mest inspirerende og romantiske områder på hele Mallorca. Området har gennem tiden haft stor tiltrækningskraft af bla. poeter, malere og musikere, hvilket har givet byen sit alias, Kunstnerbyen. Deià er hjemsted for en håndfuld interessante seværdigheder, bla. Robert Graves’ hus, Son Marroig med sin marmorpavillon samt den gamle Joan Baptista kirke og tilhørende kirkegård, der kroner landsbyen. Deià er et oplagt sted til en romantisk ferie på Mallorca, her ligger flere charmerende hoteller i smukke omgivelser klar til at tilbyde højeste serviceniveau og bedste faciliteter.

Deia hotelseværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Deià

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?