Søg
Close this search box.

Raixa

Raixa paladset i Bunyola på Mallorca, omsluttet af bjerge og smukke haver.

I denne artikel

En historisk ejendom

Raixa er et mageløst imponerende palæ, beliggende i den grønne kommune Bunyola, i de dramatiske og skønne Serra de Tramuntana-bjerge.

Raixa har sin oprindelse helt tilbage til den arabiske dominans på Mallorca, men har over tiden været under stor forandring, og er i dag et flot italiensk inspireret palæ.

For enhver arkitektur eller botanik interesseret, er Raixa ikke til at komme udenom, det skal opleves.

Fortællingen om Raixa

Vand, kilden til alt liv, har gennem hele menneskets tid været en vigtig faktor for, hvor vi har bosat os. De, der har formået at bosætte sig tættest på naturlige kilder eller brønde, har de bedste ejendomme på Mallorca. Raixa er et sandt eksempel på dette!

Grundet de mange naturlige kilder i området og den frodige jord, grundlagde maurerne gården Ariaxa, som også er oprindelsen af palæets nuværende navn. Det var netop maurerne der fandt ud af at dyrke den frodige jord ved hjælp af avancerede vandingssystemer.

Efter den catalanske erobring i 1229, har palæet skiftet familier et utal af gange. Den mest markante ejer var dog kardinalen Antoni Despuig i Dameto, en meget berejst og kultiveret mand med en forkærlighed for italiensk kunst.

Han købte ejendommen og forvandlede den til et italiensk inspireret palæ, som det står i dag. Hovedhuset fungerede som et galleri, hvor Antoni Despuig placerede sine indkøbte kunstværker bragt fra Italien i slutningen af ​​det 18. århundrede. Disse mesterværker kan nu beundres på en permanent udstilling på Castillo Bellver i Palma de Mallorca.

Raixa har desuden nogle af de mest emblematiske haver på hele Mallorca.

I 2002 opkøbte de baleariske øers regering, Raixa, og erklærede bygningen for, kulturel interesse. Siden 2003 har man kontinuerligt arbejdet på at gøre Raixa, til en stadig mere attraktiv seværdighed på Mallorca.

Om sommeren afholdes gerne koncerter i Raixa, men husk altid at undersøge om huset er åbent, inden du drager afsted.

Adresse og kontaktinfo

Mandag Lukket
Tirsdag 10:00 - 15:00
Onsdag 10:00 - 15:00
Torsdag 10:00 - 15:00
Fredag 10:00 - 15:00
Lørdag 10:00 - 15:00
Søndag Lukket
 

Flere udstillinger du skal opleve på Mallorca