Søg
Close this search box.

Orient

I denne guide

Vælg Orient for

Hvor ligger Orient?

Orient område markeret på kort over Mallorca.

Orient - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Orient er beliggende dybt i Serra de Tramuntana, i en dal af olivenlunde og skove, der fint pakker det lille område ind i sanselige rammer.

Hvordan er Orient?

Orient er blandt Mallorcas absolut mest idylliske byer. De små bakkede gader mellem ældgamle stenhuse, sat i et enestående landskab af oliven, mandel og frugtplantager, mellem de stedsegrønne bjerge, er et syn der bevæger de fleste og bringer en særlig følelse frem i kroppen.

Orient vil være det helt rette valg for dig, der søger en luksuriøs base til din aktive ferie. Byen er kendt og elsket af cykelryttere og vandrere fra hele verden.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Orient

Hvad skal man opleve i Orient?

Der er masser af skønne naturoplevelser at få i Orient, særligt hvis du har vandreskoene på. Men er vandring ikke lige din kop te, så bare rolig, der er stadig masser at se her i området. Orient ligger i kort afstand fra Bunyola, hvor du skal bruge en halv dags tid. Samtidig er du ikke langt fra Valldemossa, én af Mallorcas mest seværdige byer. Lad os kigge lidt på nogle af de nærliggende seværdigheder og attraktioner.

Raixa

Af alle storslåede ejendomme på Mallorca, står Raixa som én af de største oplevelser. Den tidligere adelsbolig er nu omdannet til museum, hvor du lærer om Mallorcas natur, historie, og selvfølgelig om paladsets tidligere ejere. Lige så spændende museet er, lige så meget kan du glæde dig til de eminente haver. Haverne er bygget op langs bjergvæggen, hvor naturlige kilder strømmer ned og giver vand til de smukke blomster. Faktisk kan du gå et stykke op ad bjergskråningen, ad en anlagt sti, til en lille pavillon hvorfra du kan nyde de smukkeste syn over landskaberne.

Raixa er et af Mallorcas mest ikoniske ejendomme, en tidligere adelsbolig med utroligt smukke haver til. Raixa er omdannet til museum, som vil guide dig gennem den baleariske natur og historien om ejendommen.

Jardins d’Alfabia

Jardins d’Alfabia er Mallorcas største botaniske haver, som er anlagt på en ejendom der i sin tid har tilhørt en maurisk adelsman. Uanset om du er haveinteresseret eller ej, så er et besøg her en utroligt flot og interessant oplevelse, da du også lærer om Mallorcas muslimske historie.

Smukkere haver findes simpelthen ikke på De Baleariske Øer. Så enkelt kan Jardins s’Alfabia botaniske haver beskrives. 

Talaiot de Comassema

En lille times vandretur op ad bjergskråningerne, op forbi Finca Comassema, finder du den forhistoriske bosættelse Talaiot de Comassema – eller resterne af den. Talaiotkulturen var unik for de baleariske øer, og havde sit navn efter de tårnlignende konstruktioner kaldet talaioter. Talaiot var typisk over 20 meter høje, og tillod dermed folket at spejde over landskabet. Talaiotkulturen markerede i høj en mere voldsom aktivitet i Middelhavsregionen, med flere kolonister og mere vold. Comassema er pakket ind i et skovområde, men du kan glæde dig til den smukke udsigt herfra, mens du oplever Mallorca for 3.000 år siden. 

Ferrocarril de Sóller

Mallorca har et antikt tog, der kører i pendulfart mellem Palma og Sóller. Jernbanen blev anlagt i 1921, og det er stadig de gamle vogne der dag på dag transporterer nysgerrige gæster gennem de smukke bjerge. Veterantoget på Mallorca standser heldigvis også i Bunyola, så du kan tage turen til enten Palma eller Sóller. Sóller er en utrolig smuk by, der er pakket fint ind i stedsegrønne bjergdale, i Mallorcas mest frodige område. Fra Sóller kan du komme videre til den smukke havneby Port de Sóller, via den lige så gamle sporvogn.

En tur med Mallorcas antikke tog er et must, bare én gang. Tag turen gennem Serra de Tramuntanas smukke frodige dale, i de gamle mahognivogne der bumler afsted.

Església de Sant Mateu

Er kirker lige dig, så er et besøg i Bunyolas sognekirke nok lige noget for dig. Sant Mateu-kirken står midt i landsbyen foran Sa Placa, byens centrale torveplads. Kirken er dedikeret til og beskyttet af Matthæus, og byder bl.a. på et smukt barokt indgangsparti samt et væld af religiøse kunstværker udstillet i de gotiske kapeller indenfor.

Centralt i Bunyolas landsby står sognkirken Sant Mateu, der byder på nogle utroligt flotte kapeller, fyldt med kirkeskatte og kunst. 

Castell d’Alaró

I naboområdet Alaró, også et meget populært rejsemål for aktive feriegæster, finder du én af mallorcas mest imponerende middelalderborge, eller resterne af den, nemlig Castell d’Alaró. Ruinerne ligger på toppen af bjerget Puig de Alaró, i 850 meters højde. Borgen har flere gange i historien lagt scene til drabelige kampe og blodsudgydelser, når øen har været under angreb. På turen hertil møder du også den kendte gård og restaurant es Verger, som er blevet verdenskendt for sin lammeskulder.

Castell d’Alaró er et af Mallorcas historiske steder, hvor blodige kampe er kæmpet gennem tiden. I dag finder du ruinerne af den gamle borg, der ligger i 850 meters højde, en virkelig smuk tur.

Finca Son Amar

Spænd selen og gør dig klar til et af de mest spektakulære shows du nogensinde har oplevet, når Son Amar slår dørene op for deres verdenskendte dinner & show. Aftenen starter ud med velkomstdrink og let underholdning. Herefter følger en lækker 3-retters menu, og så går det ellers løs med akrobatik, sang, dans, tryllerier og dyr på scenen de næste to tim

Son Amar byder hver aften indenfor til et show i verdensklasse, med et varieté af artister og numre der underholder på højt plan.

Real Cartuja

I den charmerende by Valldemossa finder du Real Cartuja, eller Reial Cartoixa på katalansk. Real Cartuja er et gammelt kloster bygget på et tidligere kongeslot, som kongen af Mallorca byggede til sin søn der led af astma. Siden blev slottet omdannet og skænket til karteuser-ordenen. Én af stedets historier er den om Chopin og George Sand, der boede her i en kort periode, og hvis personlige ejendele stadig er udstillet her. Du finder også Valldemossas lokalhistoriske museum her, ligesom du kommer til at se det smukke kloster.

Real Cartuja er en af øens store seværdigheder, beliggende i Valldemossa. Karteuserklosteret hvor komponisten Chopin boede, er omdannet til spændende museum.

Fysiske aktiviteter du kan dyrke omkring Orient

Intet sted i Europa er mere perfekt til cykling og vandring, end Orient.

Selv om Orient er blandt Mallorcas mindste byer, er hele området i denne del af Tramuntana-bjergene, blandt de største ubebyggede arealer på øen. Det betyder for dig, at flere tusinde hektarer uspoleret natur venter på at blive udforsket.

Rundt i bjergene finder du gamle slotsruiner, panoramiske udsigtspunkter, vagttårne, bosættelser fra bronzealderen og veje der fører til hemmelige bugter og strande med azurblåt klart vand. Der er flere vandreruter i området, der vil sikre dig en oplevelse for livet.

Aktiviteter som tennis, golf, klatring og mountainbiking i Mallorcas bjerge, er også populære blandt besøgende i Orient. Desuden er der mulighed for maritime oplevelser langs vestkysten.

Vandring på bjergskråningerne

Som tidligere nævnt kan du vandre rundt på de smukke bjergskråninger blandt mandel og oliventræer, bl.a. til den forhistoriske Comassema bosættelse. Men der er i virkeligheden et utal af vandreruter i Orient, der fører omkring i de smukke UNESCO-beskyttede Tramuntana-bjerge, der gør hvert skridt sanseligt.

En anden nærliggende vandretur går til Sa Comuna de Bunyola, et skov og naturområdet, der før i tiden blev brugt til kaninjagt. Her møder du masser af vildt balearisk dyre- og planteliv i smukke rolige omgivelser, hvor du også krydser den vigtige Torrent de Coanegre flod.

Er du til mere udfordring og storslåede udsigtspunkter, så er en tur til Castell d’Alaró nok lige noget for dig. Via ældgamle stier tager du turen til toppen af Puig de Alaró, i 850 meters højde, hvor du møder ruinerne af den gamle middelalderborg, samt vel nok Mallorcas smukkeste panoramiske udsyn.

Er du til endnu flere smukke syn, så tag turen op gennem Orients bjerge, til den blå bjergsø, Cúber. Cúber er én af to bjergsøer der ligger gemt mellem de højeste bjergtoppe i Serra de Tramuntana, og som tilbyder et helt unikt økosystem, der vil påvirke alle dine sanser.

Tørstenruten

En del af Mallorcas berømte tørstensrute, deklareret UNESCO verdensarv. Tørstensruten er en del af vandreruten GR-221, som er Mallorcas længste, der løber mellem Pollenca og Andratx.

Tag på golfbanen

En af Mallorcas smukkeste golfbaner ligger i Bunyola, den 18-hullers Golf Son Termens bane. Golf Son Termens betragtes som én af Mallorcas bedste golfbaner, med utrolig smukt udsyn fra flere af hullerne.

Banen er anlagt i et bakket landskab mellem bjergskråningerne, med kløfter og snoede fairways. Det er egentlig ikke en lang bane, men den er forholdsvis svær og udfordrende.

Intelligent-designede baner omsluttet af smuk balearisk natur, gør Mallorcas golfbaner til eftertragtede destinationer for verdens mange golfspillere, både professionelle og amatører.

På cykel omkring Orient

Orient har længe været kendt som et top cykelrejsemål. Årsagen er enkel, området ligger på Tramuntanas bjergskråning, i de smukkeste omgivelser, samtidig med at være forbundet til resten af Mallorcas eminente vejnet, hvilket gør mulighederne for cykling optimale. 

Om du er til heldagsture eller havdagsture, så er der masser af cykelruter fra Orient, der lader dig se det bedste af Mallorca. Én af de populære ruter går ned til den naturskønne bugt, sa Calobra, via stejle hårnålesving og hældninger på over 7%. Vejen herned kaldes populært el Serpent, da den ligner en slange set fra oven. Vejen til/fra sa Calobra dykker faktisk mere end 800 meter på den 12 km lange vej.

Er du mere til landevejscykling, så glæd dig over, at du fra Orient ikke er mere end godt 20 minutters kørsel fra Bunyolas landeveje, der fører længere ind på øen, eller længere mod syd, mod Palma og Llucmajor, hvor det går ned ad bakke på udturen, og tilsvarende opad på hjemturen.

Centralt på øen ligger flere bakker og bjerge, der er sjove til cykle op til, bla. Santa Magdalena omkring Inca, Sant Miquel ved byen Montuïri, eller Bonany ved byen Petra. Netop disee bjerge giver en fed variation på turene rundt i det rurale Mallorca, hvor du mærker den friske rolige luft og larmende stilhed, og opdager små charmerende landsbyer på din vej.

Hvor skal man bo i Orient?

Overnatningsstederne i Orient er specialiserede i aktive feriegæster, der sætter pris på luksus og afslapning. Temaet i Orient er luksus og afslapning, og samtlige tre hoteller lever fuldt ud op til denne præmisse.

Luksus hotel finca Son Palou i byen Orient i Tramuntana på Mallorca.

Finca Hotel Son Palou

Booking.com
Luksus Spa-hotel i Orient, i Mallorcas bjerge.

L’Hermitage Hotel & Spa

Booking.com
Poll ved roligt finca hotel i Serra de Tramuntanas bjerge, Mallorca.

Nou Dalt Muntanya

Booking.com

Spisestederne i Orient

Orient byder på få, men yderst delikate restauranter, hvor smagsløgene forkæles efter alle kunstens regler. Her serveres alt fra æstetiske traditionsrige retter, til moderne avantgarde anretninger og kulinariske trends fra hele Europa.

Shopping i Orient

Skulle du mod al forventning få brug for at handle lidt dagligvarer, kan du tage den korte tur til enten Bunyola eller Alaró, hvor du finder enkelte små købmandsbutikker og mini-supermarkeder.

Har du lyst til at opleve shopping på Mallorca, skal du bruge en dag i Palmas euforiserende små shoppinggader, hvor alle de nyeste trends fra Sydeuropa ligger klar til dig, sammen med en masse unikke spanske og mallorcinske mærker.

Marked nær Orient

Orient selv er for lille til selv at have et ugentligt marked, men lørdag morgen kan du tage til Bunyola og opleve et traditionelt mallorcinsk marked.

Er du til en lidt festligere affære, så er markedet i Valldemossa om søndagen væsentligt større, med flere forskellige boder.

Er du til den helt store markedsoplevelse, så tag til Sineu om onsdagen, eller Inca om torsdagen, to af Mallorcas største markeder.

Årlige begivenheder i Orient

April

Festes patronals de Sant Jordi

Den 23. april fejres Sant Jordi (Sankt Jørgen) her i Orient, hvor en serie af kulturelle festligheder løber af stablen. Dele af programmet omfatter bl.a. mallorcinske folkedanse, udstillinger, guidede ture og en gudstjeneste.

Ofte Stillede Spørgsmål

Orient ligger godt 40 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 55 euro og tager ca. 35 minutter.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 331

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca