Søg
Close this search box.

Pollença

I denne guide

Vælg Pollença for

Her ligger Pollença

Sóller by markeret på kort over øen Mallorca.

Pollença, Mallorca - Guide til den charmerende bjergby

Pollença er et smukt og autentisk område, rigt på kultur og historie, der er værd at bruge en dag eller to på at udforske. 

Om Pollença

Pollença er et smukt og historisk område på Mallorca, som du skal opleve. 

Pollença er særligt kendt for sin 365-trins stentrappe, kaldet El Calvario, der fører op ad bjergsiden i byen. Desuden for sin smukke havneby Port de Pollença, der også er et meget populært rejsemål.

Byen byder på masser af lækre spisesteder og lokale butikker, du kan ose rundt i, mens du nyder den intense landsbystemning blandt de rustikke husfacader. Her er bl.a. nogle lækre delikatesser, du ikke må gå glip af.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Seværdigheder og oplevelser omkring Pollença

Hvad skal man opleve i Pollença?

Pollença er rig på historie, og byder derfor på et væld af seværdigheder og vartegn, der skal opleves. Har du vandreskoene på, venter der endnu flere seværdigheder, da Pollença er et bjergområde, og derfor har en masse skatte i de højere luftlag.

Bestig el Calvario

Stentrappen med de flere hundrede trip der er hugget ind i klippevæggen er vel sagtens én af Pollenças største turistattraktioner, navnlig pga. den overdådige udsigt på toppen, samt det gamle Calvario-kapel heroppe. Det er altid udfordringen værd at slæbe sig selv herop, næsten lige meget hvor varmt det er – næsten.

Bestig Pollenças berømte Calvario stentrappe; 365 trin hugget ind i bjergvæggen. På toppen får du byens suverænt bedste udsigt. 

Besøg det gamle Santo Domingo kloster og lokalhistoriske museum

I hjertet af Pollença by finder du det gamle dominkanske kloster, der nu lægger hus til Pollenças rådhus, samt det lokalhistoriske museum. Museet byder på udstillinger af artefakter der stammer helt tilbage tril bronzealderen og den unikke Talaiotkultur fra balearerne. Museet giver god indsigt i Mallorcas historie, og i de autentiske rammer der gør besøget endnu mere vedkommende.

Kryds den romerske bro, Pont Roma

Pont Roma er den bedst bevarede konstruktion skabt af romerne, da de regerede Mallorca fra ca. år 123 f.Kr. Broen har haft betydning for byen Pollen-tia, der lå hvor Alcúdia ligger i dag, og hvis udgravninger kan besøges dagligt. Pont Roma ligger i udkanten af Pollenças nordlige ende.

Pont Roma er et af områdets bedst bevarede levn fra romernes tid på Mallorca.

Vandr op til toppen af Puig de Maria

Bjerget uden for Pollença by kan du let vandre til toppen af, uden at have vandreudstyr med. På toppen af Puig de Maria ligger en gammel helligdom, der stammer tilbage fra det 14. århundreder hvor man byggede et tilflugtssted som indbyggerne kunne flygte til fra pesten. På toppen får du de mest magiske udsyn over Pollenca, bugterne, bjergene og endda helt over til Menorca, det er så fantastisk.

Områdets smukkeste udsigt får du fra den gamle eremitage på toppen af Puig de Maria bjerget, som let bestiges af de fleste.

Besøg Martí Vicenç fabrik og museum

Her er en unik mulighed for at få indsigt i en gammel tradition og et håndværk fra Mallorca, nemlig de såkaldte ‘llengues’. Den lokale væver og kunstner, Martí Vicenç, blev kendt for sin kunnen og sit kreative talent, hvilket gav ham status som en af de mest indflydelsesrige kunstnere i Pollença gennem tiden. Besøg husmuseet og gå på opdagelse i en kunstners sind og lad dig forbløffe og inspirere.

Martí Vicenç var en kendt mallorcinsk kunstner og tekstilproducent, særligt kendt for sine tunger.

Overgiv dig til Pollenças charmerende byliv

Pollença er så hyggelig at slentre rundt i, blandt de typiske rustikke brungule facader, de mange små placas og snoede gader. Og med de stedsegrønne Tramuntana-bjerge der rejser sig lige bagved, skabes en vidunderlig farvepalette. I de små gader finder du masser af butikker, delikatesser og barer, der inviterer til et stop på vejen. Også omkring byens centrale torv er du altid garanteret en livlig stemning, der suger dig ind.

Pollenças bymidte

Pollenças bymidte er fyldt med små delikatesser, butikker og spisesteder, mellem de rustikke husfacader, der giver en særlig intim atmosfære.

Vinsmagning på Can Vidalet

Lige syd for Pollença finder du Can Vidalet-vingården, som tilbyder rundvisninger og smagninger. Her lærer du om Mallorcas blomstrende vinmarked, om dyrkningsmetoder, druesorter og parring af vine. På turen får du serveret lækre mallorcinske tapas og pintxoes, der komplimenterer vinen og vice versa.

Església de Nostra Senyora dels Angels

Du kan ikke undgå at se den; Pollenças enorme sognekirke der pryder byens centrale torveplads. Kirken bære præg af at have været brugt som fæstning under belejring, og fortæller også grusomme historier om kvinder og børn dræbt inde i den. Efter en genopbygning af kirken, har den til gengæld fået nogle smukke barokke karakteristika værd at se nærmere på mens du læser historien.

Den enorme sognekirke i hjertet af byen rummer både skønhed og skræk, men en vigtig del af byens historie.

Tag ud til Far de Formentor

På de yderste spidser af den smukke Formentor-halvø, står det verdenskendte fyrtårn Far de Formentor. Fyrtårnet står som det højeste på De Baleariske Øer, med sine 210 meter over havets overflade, over de dramatiske klipper, skjulte bugter og med vanvittigt flot udsyn. Fyrtårnet bruges ofte i billedserier og reklamer, og jeg er sikker på, at du også vil tabe kæben herude.

Far de Formentor

Mallorcas mest ikoniske og besøgte fyrtårn står på klipperne ud for Pollenca og Cap de Formentor, hvorfra du får den mest magiske udsigt.

Oratori de Sant Jordi

På hjørnet af én af Pollenças små placas finder du det gamle Sant Jordí kapel. Kapellets historie går tilbage til 1600-tallet, hvor det primært fungerede som barakker for soldaterne, som et sted de mødtes for at gøre sig klar til kamp, når kysten blev angrebet. Kapellet ligger på et hjørne på gaden Carrer de Sant Jordi, ca. 3-5 minutter fra Placa Major.

Oratori de Sant Jordi

Det gamle Sant Jordi oratorie blev brugt som soldaterbarakker i en tid, hvor Mallorca var voldsomt plaget af pirater.

Kig på fugle i La Gola

Tager du ud til Port de Pollença, finder du naturreservatet La Gola, kendt som ét af de bedste steder på nordkysten til at observere fugle.Her kan du bl.a. møde egretter, husrødstjerter, bysvaler, lille korsnæb og mange flere.

La Gola-reservatet kan besøges året rundt, og især om sommeren er det et perfekt afbræk fra masseturismen, selvom forår er den bedste tid at besøge på.

La Gola

Stationsbygningen i Sóller er hjemsted for imponerende udstillinger af både Pablo Picasso og Joan Miró, to af verdens største surrealister.

Vandr op til det gamle vagttårn Talaia d’Albercutx

I bjergenes ujævne terræn over Cap de Formentor, med udsigt over Pollença-bugten, står det gamle vagttårn Talaia d’Albercutx i 300 meters højde. Tårnet har sin oprindelse helt tilbage i slutningen af 1500-tallet, hvor Mallorca begyndte at se mange angreb fra osmannerne og afrikanske pirater. Tårnet blev dog også taget i brug under Den Spanske Borgerkrig, der også satte aftryk på øen, hvorfor du ser en tilbygning på stedet.

Udsigten fra Talaia d’Albercutx er ubeskrivelig smuk, og klart turen værd. Du skal være i nogenlunde fysisk forfatning, men ellers er det ikke en af de værste ture.

Museu de Sóller fortæller historien om Sóllers udvikling, et godt og interessant sted at lære om Mallorca.

Andre skønne aktiviteter omkring Pollença

Pollença er helt vanvittigt populært blandt aktive feriegæster, grundet områdets beliggenhed mellem bjerge og kyster.

Vandring omkring Pollença

Der er et utal af vandreruter i området, der tager dig rundt i den smukke uspolerede natur, forbi utrolige udsigtspunkter og til ældgamle konstruktioner.

Én af de mest åbenlyse og populære vandreture i Pollença, går til toppen af Puid de Maria, lige uden for selve byen. Turen kan klares af de fleste med en nogenlunde god fysik, og tager lidt over 2 timer tur/retur.

Fra Pollença kan du også koble dig på Mallorcas længste vandrerute, den berømte GR221, der løber fra Cap de Formentor i nord til Port Andratx i syd.

Vandrestierne på bjergskråningerne over Pollença fører dig til nogle af de mest magiske udkigspunkter, bl.a. nær den smukke kystby Cala Sant Vicenc og ude på Cap de formentor, hvor små skjlte bugter dukker frem. Men der er også lette vandreruter, der er lige så smukke og sanselige, bl.a. ruten mellem Pollença og Port de Pollença.

Er du mere til tætbevoksede skovområder, så tag på opdagelse omkring Puig de Santueri, et kuperet område der ligger næsten for foden af Puig de Maria-bjerget.

Spil golf i Pollença

Lige uden for Pollença by finder du den 9-hullers golfbane, som er smukt integreret i det bjergede landskabt, med udsyn over kysterne. Det kuperede terræn, store søer og lange fairways udfordrer både begyndere og øvede golfspillere.

Tag på dykkereventyr

Port de Pollença er hjemsted til flere dykkerskoler, da netop denne del af Mallorca er perfekt til dykning. Opdag de farverige rev, det utrolige liv under overfladen og mystikfyldte grotter under klippeskrænterne, når du sammen med instruktøren tager springet og dykker ned i Det Baleariske Hav. Ture tilrettelægges efter dit niveau og din erfaring.

Mallorca er det perfekte sted at dykke, med det reneste klareste vand, masser af farverige arter og smukke rev. Er du erfaren, kan du også komme med i undervandsgrotterne.

Nyd de fantastiske strande i Port de Pollença

Pollença-bugten byder på flere kilometer vidunderlig strand. Her kan du både slappe af på stranden, eller kaste dig over nogle af de herlige vandaktiviteter som SUP, surfing, jetski eller vandski, mulighederne er utallige.

Port de Pollença er et populært og alsidigt rejsemål, bygget op om to fantastiske brede strande og en skøn gammel fiskerihavn for foden af Serra de Tramuntana.

Sejlture omkring Mallorca

Lad dig fascinere af hundredvis af dyrearter, der lever i verdenshavene, sammen med Europas største hajtank og masser af sjove aktiviteter.

Hvor skal du bo i Pollença?

Pollença er et område der tiltrækker et mangfoldigt publikum, og du kan derfor forvente en bred vifte af hoteller og overnatningssteder, der matcher budget og behag.

Son Brull Hotel & Spa

Booking.com

Juma Historic Hotel

Booking.com

Can Aulí Luxury Retreat

Booking.com

Spisestederne i Pollença

De fleste af byens restauranter ligger omkring den centrale torveplads, Plaça Major, hvor de er linet op side om side. Her kan du sidde udendørs og indtage den vidunderlige stemning, mens du nyder en gang lækre tapas.

Er du til større madoplevelser, kan jeg anbefale et besøg på restaurant 365, som hører til Son Brull-hotellet, i udkanten af byen. Her serveres anretninger lavet på råvarer af egen økologisk avl, i autentiske rammer, der giver oplevelsen en ekstra dimension.

De små delikatesser og bagerier i byen er også et besøg værd, for eksempel Can Xim på carrer de Mar, der er kendt for den mallorcinske specialitet ensaimadas.

Michelin-restauranter på Mallorca i 2024

Lad sanserne forføres på én af Mallorcas 11 Michelin-stjerne restauranter.

Marked og Shopping i Pollença

Marked skal man da opleve på Mallorca, og i Pollença sker det hver søndag formiddag på det centrale torv foran kirken. Markedet er en sanselig oplevelse, hvor du bliver stimuleret af de mange farver, dufte og lyde, der skaber en helt unik atmosfære af lokale og turister der mødes. Når du har været rundt ved boderne, kan du snuppe en forfriskning på én af de mange omkringliggende barer på torvet, mens du betragter de handlende.

Shopping i Pollença

Den charmerende by har et levende og meget aktivt butiksliv, der fylder de små rustikke gader og stræder. Her finder du alt fra lokalt håndværk til internationale brands, der gør det sjovt at ose rundt.

Shopping i Palma

Tag på opdagelse i Palmas mange små shoppinggader og stræder i den magiske storby. 

Årlige begivenheder i Pollença

Pollença er kendt for sine mange traditioner, der fejres gennem året. Det er nok særligt begivenhederne Setmana Santa, Corpus Crist og La Patrona, der stjæler mest opmærksomhed, særligt som turist.

Januar

Sant Antoni

Fejringen af Sant Antoni er den mest traditionelle af sin slags på Mallorca, den blev introduceret allerede i den sene middelalder. Sant Antoni (Antonius den Hellige) er beskytter af husdyr, så han har gennem tiden været én af de vigtigste helgener i de små landbrugssamfund på Mallorca. Festen den 16. januar består af bål der tændes i hele byen, samt dans og fyrværkeri. En anden tradition her, er den årlige fyrretræs-klatrekonkurrence, hvor deltagerne konkurrerer om at klatre hurtigst op i et fyrretræ på 20 meter.

Hvornår: 16. og 17. januar

Sant Sebastià

Fejringen af Sankt Sebastian er næsten lige så traditionel som fejringen af Sant Antoni. I Pollença kan du se frem til dansen af to unge mænd og deres papheste, som danser til rytmerne af en tromme og tamburin, mens der viftes med et flag, der symboliserer helgenen.

Hvornår: 20. januar

April

Setmana Santa (hellig uge)

Påsken er altid et særligt tidspunkt at være på Mallorca, da der er talrige begivenheder og fester i alle landsbyer. Pollença er et af de steder, der er mest interessante i påsken, da en stor procession af Kristus finder sted på den 365-trins Golgata-trappe, en begivenhed, der har været en stor turistattraktion siden 1960’erne. Processionen starter på toppen af Golgata-trappen ved kapellet af samme navn og følger en rute markeret af malerier af Kristi lidenskab, indtil den når sognekirken Nostra Senyora dels Ángels.

Fira del Vi (vinmesse)

Siden 2004 har den årlige vinmesse været afholdt i Sant Domingo-klostret i Pollenças gamle bydel. En bred vifte af baleariske vingårde er repræsenteret på messen, som normalt tiltrækker et stort publikum af turister og lokale, der kommer for at smage de mange forskellige vine og lære om balearisk ønologi.

Juni

Corpus Cristi

Corpus Cristi-festen er en tradition, der har været holdt siden 1600-tallet. Hovedhøjdepunktet i denne fest, som ofte har været forbundet med væverlauget, er processionen, hvor Sant Joan Pelós (Johannes Døberen) danser gennem Pollencas gader med et lam i armen, ledsaget af to ørne. Musikken der bruges til forestillingen er et originalt stykke fra middelalderen. Læg også særligt mærke til de to ørne-kostumer, de er meget smukt dekoreret med ægte juveler.

Hvornår: Juni

Festes de Sant Pere

Tidligere skytshelgen for Port de Pollença, Sankt Peter, fejres i dagene omkring den 29. juni med en række kulturelle aktiviteter og happenings. Fejringen fandt sted for første gang tilbage i begyndelsen af det 20. århundrede, da byudviklingen af Port de Pollença begyndte at tage form.

I disse dage kan du se frem til udstillinger, koncerter med traditionelle mallorcinske sækkepiber og danse.

Hvornår: I dagene op til 29. juni

Juli

Festes de la Mare de Deú del Carme (fejring af Jomfruen fra Karmelbjerget)

Dagens skytshelgen for fiskerne, Jomfruen af Carmel-bjerget, fejres den 16. juli. På denne dag kan du nyde en bred vifte af kulturelle begivenheder, såsom traditionelle danse, koncerter og taler. Desuden er der bådture i Pollença-bugten.

Hvornår: 16. juli

August

La Patrona

August starter med fejringen af ​​Nostra Senyora dels Àngels, skytshelgen for Pollença. Traditionen tro starter dagen med opførelsen af det kendte musikstykke ‘Alborada’, komponeret af Nicolás de Castro, som spilles allerede klokken 5 om morgenen. Festlighederne indvies officielt i klostergården på Sant Domingo klostret i hjertet af byen, end tradition der har kørt siden 1970.

Det absolutte højdepunkt ved La Patrona er genopførelsen af et episk slag mellem osmanniske styrker og Pollencas tropper, der fandt sted i de tidlige morgentimer den 31. maj, 1550. De osmanniske styrker blev kommanderet af den berømte og berygtede admiral Dragut, mens de lokale tropper blev styret af Joan Mas. Slaget endte med mallorcinsk sejr. Denne genopførelse har været afholdt helt tilbage fra 1860.

Akterne begynder med et møde mellem Joan Mas og Dragut, på Plaça de l’Almoina, ved påfuglefontænen. Begivenheden har tre etaper, hver med livlige og realistiske sammenstød mellem styrkerne. På sidste etape, normalt ved fodboldbanen i Ca’n Escarrinxo, befrier de kristne tropper gidslerne taget af osmannerne og marcherer tilbage til den gamle bydel. Foran sognekirken synger de sejrende tropper en berømt Te Deúm komponeret af pastor Miquel Tortell. Inde i kirken synges “Puig Patrona”, et digt af den lokale kunstner, Costa i Llobera.

Hvornår: 2. august

Festival de Pollença

Pollença-festivalen er for dig, der elsker klassisk musik. Festival de Pollença blev startet i 1962 på initiativ af den fornemme engelske violinist Philip Newman. Festivalen er vokset i popularitet indtil i dag under kunstnerisk ledelse af store skikkelser som Eugen Prokop, barytonen Joan Pons og komponisten Joan Valent.

Traditionelt er arrangementet blevet afholdt i sommernætterne, i uforlignelige omgivelser i det gamle Sant Domingo kloster, med et udsøgt og krævende program, der har til formål at bringe de forskellige kunstneriske tråde af klassisk musik frem i offentligheden.

Hvornår: Midten af august

Festes de la Cala de Sant Vicenç

Lige siden 1984, hvor landsbyen Cala Sant Vicenç begyndte at forvandle sig fra et lille fiskersamfund til et feriemål, har sommerfestivalen været afholdt. Du kan se frem til et par dage med sjove og kulturelle aktiviteter såsom koncerter, konkurrencer, spil og andre forestillinger.

Hvornår: Midten af august

November

La Fira

Den årlige messe i Pollença er en af de største og mest traditionelle af sin art på disse kanter. Messen har sine rødder tilbage i 1784, og fejrer traditionelt landbrug og håndværk med en bred vifte af kulturelle aktiviteter og arrangementer. Der vil selvfølgelig også være et fantastisk marked med alle slags lokale produkter. Et andet højdepunkt på messen er håndværksshowet, der afholdes i Sant Domingo-klostret.

Ofte Stillede Spørgsmål

Pollença ligger godt 60 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 80 euro og tager ca. 40 minutter.

Det ugentlige marked i Pollença afholdes søndag morgen/formiddag centralt i byen.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 301, 321 ,322

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca