Pollença rejseguide og ophold

Pollença er en historisk og charmerende by beliggende på Tramnuntana-bjergenes nordlige kappe, og består foruden byen selv, også destinationerne, Port de Pollença, Cala de Sant Vicenç samt Formentor.

I Pollença nyder du godt af blanding mellem bylivet i de charmerende stenbelagte gader, og den uspolerede natur omkring der pakker området ind i de smukkeste rammer af bjerge og kyster.

Pollença inviterer dig til at udforske såvel natur som by, her er et væld af tilbud for alle aldre, interesser og konditioner. I denne lokale guide, får du et godt indblik i mange af de tilbud du finder i området.

pollenca på kort over mallorca
Overnatning

Hotel og overnatning i Pollenças gamle bydel

I Pollença finder du en bred vifte af forskellige overnatningstilbud, alt fra private fincas, villaer og lejligheder til luksushoteller, agroturismos og boutique hoteller, ja mulighederne er mange her i området.

Pollença er et område der tiltrækker et mangfoldigt publikum, så I kan forvente at møde mange forskellige typer mennesker på jeres ophold i området. Nedenfor har vi samlet en håndfuld bud på overnatningstilbud, både i selve byen samt et par stykker i uforstyrrede områder udenfor byen.

son brull luksushotel i pollenca mallorca

Son Brull Hotel & Spa *****

Son Brull behøver ikke den helt store salgstale, et ophold her betyder ukompromiseret luksus efter alle kunstens regler. Son Brull ligger et lille stykke udenfor selve Pollenca by, i uforstyrrede naturskønne omgivelser, med smuk udsigt til bjerge og grønne områder. Luksushotellet er for jer der både vil smage det søde liv, samt mærke det autentiske Mallorca.

Se tilbud

book overnatning mallorca

spa på tagterrasse på hotel centralt i pollenca mallorca med udsigt over by og bjerge

Hotel Juma ***

Hotel Juma har Pollenças mest centrale beliggenhed, nemlig lige på Plaça Major i centrum af byen. Hotellet her er for jer der elsker leben og er på farten dagen lang, for netop beliggenheden gør, at her vil forekomme en del støj. Juma er et hotel der giver god valuta for pengene, og hver morgen serveres der fantastisk morgenmadsbuffet, så I er klar til dagens eventyr.

Se tilbud

book overnatning mallorca

pool og have på romantisk boutique hotel i hjertet af pollenca mallorca

Boutique Hotel Son Sant Jordi ****

Son Sant Jordi er Pollencas hemmelige lille have, en oase gemt i byens hyggelige stenbelagte gader. Det lille familiedrevne hotel har til huse i en charmerende og rustik finca fra 1800-tallet, som er med til at fuldende et autentisk ophold i byen. Overnatning på Son Sant Jordi giver mulighed for både at koble helt af, samtidig med at man blot er et stenkast fra et vibrerende byliv.

Se tilbud

book overnatning mallorca

charmerende og autentisk byhotel centralt i pollenca

L´Hostal- Hotel D´Interior ***

Rigtig mange vandrere og aktive turister elsker dette charmerende byhotel centralt i Pollenca, netop fordi det giver en mulighed for at være tæt på det skønne byliv, dog stadig uden at skulle på kompromis med følelsen af at være på direkte kontakt med Mallorcas sjæl.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder og udflugtsmål omkring Pollença

Pollença er en spændende by at spankulere rundt i med dens mange karakteristiske huse og bygninger, der hver fortæller historier om byens udvikling helt tilbage fra dens spæde oprindelse.

Byens mangeårige kunstneriske indflydelse, har banet vejen for de mange gallerier og museer som Pollença i dag huser i byens snævre gader. Her finder du alt fra moderne samtidskunst og mediebrug, til Martí Vicençs kendte og særprægede ‘llengües‘.

Men også de omkringliggende byer og områder som Alcúdia, Campanet og Sóller finder du fantastiske oplevelser og seværdigheder som er værd at besøge.

calvario trappen er en kendt seværdighed i pollenca

El Calvario

Stentrappen med de flere hundrede trip der er hugget ind i klippevæggen er vel sagtens en af Pollenças største turistattraktioner, navnlig pga. den overdådige udsigt på toppen samt det gamle Calvario-kapel heroppe. Det er altid udfordringen værd at slæbe sig selv herop, næsten lige meget hvor varmt det er.

Læs mere om el Calvario

esglesia de nostra senyora dels angels kirke i pollenca mallorca

Església de Nostra Senyora dels Angels

Du kan ikke undgå at se den; Pollenças enorme sognekirke der pryder byens centrale torveplads. Kirken bære præg af at have været brugt som fæstning under belejring, og fortæller også grusomme historier om kvinder og børn dræbt inde i den. Efter en genopbygning af kirken, har den til gengæld fået nogle smukke barokke karakteristika værd at se nærmere på mens du læser historien.

Læs om Església de Nostra Senyora dels Ángels

Museu de Pollença

I det gamle Sant Domingo kloster i hjertet af byen finder du det lokalhistoriske museum i Pollença. Her kan du gå på opdagelse i en række interessante udstillinger der fortæller om områdets udvikling helt fra forhistorisk tid og frem til samtiden. Såvel kunst som markante fund af artefakter er udstillet her, og du kan glæde dig til at læse om de spændende historier.

Besøg det lokalhistoriske museum

Museu de Martí Vinenç

Her er en unik mulighed for at få indsigt i en gammel tradition og et håndværk fra Mallorca, nemlig de såkaldte ‘llengues’. Den lokale væver og kunstner, Martí Vicenç, blev kendt for sin kunnen og sit kreative talent, hvilket gav ham status som en af de mest indflydelsesrige kunstnere i Pollença gennem tiden. Besøg husmuseet og gå på opdagelse i en kunstners sind og lad dig forbløffe og inspirere.

Besøg Martí Vicençs hus og museum

Aktiviteter & udflugter i Pollença

Pollenças placering i bjergene, nær den klare kystlinje, gør området populært hos stort set alle sports -og aktivitetsentusiaster.

Om du vil på mystikfyldte eventyr i undervandsgrotter med farverige fiskearter, eller presse benene til maksimum langs bjergskråningernes landeveje i sløjfede hårnålesving, så er Pollença det rette sted.

Der er således dømt vandring, cykling, mountainbiking, golf, klatring, dykning og meget mere, når portene til områdets enestående naturlige faciliteter åbnes for dig.

Marked & Events

Marked i Pollença

Hver søndag formiddag kan du lade dig friste af friske råvarer, lokalt håndværk, kød, oste og meget andet på det lokale marked i Pollenças centrum på Plaça Major.

Markedet er turistorienteret, og byder derfor på et bredt udvalg af boder og stande.

Vil du opleve større eller mere anderledes markedspladser på Mallorca, så kig på siden her, hvor du kan læse om alle markeder

Årlige begivenheder i Pollenca

Januar

Sant Antoni

Fejringen af Sant Antoni er den mest traditionelle af sin slags på Mallorca, den blev introduceret allerede i den sene middelalder. Sant Antoni (Antonius den Hellige) er beskytter af husdyr, så han har gennem tiden været én af de vigtigste helgener i de små landbrugssamfund på Mallorca. Festen den 16. januar består af bål der tændes i hele byen, samt dans og fyrværkeri. En anden tradition her, er den årlige fyrretræs-klatrekonkurrence, hvor deltagerne konkurrerer om at klatre hurtigst op i et fyrretræ på 20 meter.

Hvornår: 16. og 17. januar

 

Sant Sebastià

Fejringen af Sankt Sebastian er næsten lige så traditionel som fejringen af Sant Antoni. I Pollença kan du se frem til dansen af to unge mænd og deres papheste, som danser til rytmerne af en tromme og tamburin, mens der viftes med et flag, der symboliserer helgenen.

Hvornår: 20. januar

April

Setmana Santa (hellig uge)

Påsken er altid et særligt tidspunkt at være på Mallorca, da der er talrige begivenheder og fester i alle landsbyer. Pollença er et af de steder, der er mest interessante i påsken, da en stor procession af Kristus finder sted på den 365-trins Golgata-trappe, en begivenhed, der har været en stor turistattraktion siden 1960’erne. Processionen starter på toppen af Golgata-trappen ved kapellet af samme navn og følger en rute markeret af malerier af Kristi lidenskab, indtil den når sognekirken Nostra Senyora dels Ángels.

 

Fira del Vi (vinmesse)

Siden 2004 har den årlige vinmesse været afholdt i Sant Domingo-klostret i Pollenças gamle bydel. En bred vifte af baleariske vingårde er repræsenteret på messen, som normalt tiltrækker et stort publikum af turister og lokale, der kommer for at smage de mange forskellige vine og lære om balearisk ønologi.

Juni

Corpus Cristi

Corpus Cristi-festen er en tradition, der har været holdt siden 1600-tallet. Hovedhøjdepunktet i denne fest, som ofte har været forbundet med væverlauget, er processionen, hvor Sant Joan Pelós (Johannes Døberen) danser gennem Pollencas gader med et lam i armen, ledsaget af to ørne. Musikken der bruges til forestillingen er et originalt stykke fra middelalderen. Læg også særligt mærke til de to ørne-kostumer, de er meget smukt dekoreret med ægte juveler.

Hvornår: Juni

 

Festes de Sant Pere

Tidligere skytshelgen for Port de Pollença, Sankt Peter, fejres i dagene omkring den 29. juni med en række kulturelle aktiviteter og happenings. Fejringen fandt sted for første gang tilbage i begyndelsen af det 20. århundrede, da byudviklingen af Port de Pollença begyndte at tage form.

I disse dage kan du se frem til udstillinger, koncerter med traditionelle mallorcinske sækkepiber og danse.

Hvornår: I dagene op til 29. juni

Juli

Festes de la Mare de Deú del Carme (fejring af Jomfruen fra Karmelbjerget)

Dagens skytshelgen for fiskerne, Jomfruen af Carmel-bjerget, fejres den 16. juli. På denne dag kan du nyde en bred vifte af kulturelle begivenheder, såsom traditionelle danse, koncerter og taler. Desuden er der bådture i Pollença-bugten.

Hvornår: 16. juli

August

La Patrona

August starter med fejringen af ​​Nostra Senyora dels Àngels, skytshelgen for Pollença. Traditionen tro starter dagen med opførelsen af det kendte musikstykke ‘Alborada’, komponeret af Nicolás de Castro, som spilles allerede klokken 5 om morgenen. Festlighederne indvies officielt i klostergården på Sant Domingo klostret i hjertet af byen, end tradition der har kørt siden 1970.

Det absolutte højdepunkt ved La Patrona er genopførelsen af et episk slag mellem osmanniske styrker og Pollencas tropper, der fandt sted i de tidlige morgentimer den 31. maj, 1550. De osmanniske styrker blev kommanderet af den berømte og berygtede admiral Dragut, mens de lokale tropper blev styret af Joan Mas. Slaget endte med mallorcinsk sejr. Denne genopførelse har været afholdt helt tilbage fra 1860.

Akterne begynder med et møde mellem Joan Mas og Dragut, på Plaça de l’Almoina, ved påfuglefontænen. Begivenheden har tre etaper, hver med livlige og realistiske sammenstød mellem styrkerne. På sidste etape, normalt ved fodboldbanen i Ca’n Escarrinxo, befrier de kristne tropper gidslerne taget af osmannerne og marcherer tilbage til den gamle bydel. Foran sognekirken synger de sejrende tropper en berømt Te Deúm komponeret af pastor Miquel Tortell. Inde i kirken synges “Puig Patrona”, et digt af den lokale kunstner, Costa i Llobera.

Hvornår: 2. august

 

Festival de Pollença

Pollença-festivalen er for dig, der elsker klassisk musik. Festival de Pollença blev startet i 1962 på initiativ af den fornemme engelske violinist Philip Newman. Festivalen er vokset i popularitet indtil i dag under kunstnerisk ledelse af store skikkelser som Eugen Prokop, barytonen Joan Pons og komponisten Joan Valent.

Traditionelt er arrangementet blevet afholdt i sommernætterne, i uforlignelige omgivelser i det gamle Sant Domingo kloster, med et udsøgt og krævende program, der har til formål at bringe de forskellige kunstneriske tråde af klassisk musik frem i offentligheden.

Hvornår: Midten af august

 

Festes de la Cala de Sant Vicenç

Lige siden 1984, hvor landsbyen Cala Sant Vicenç begyndte at forvandle sig fra et lille fiskersamfund til et feriemål, har sommerfestivalen været afholdt. Du kan se frem til et par dage med sjove og kulturelle aktiviteter såsom koncerter, konkurrencer, spil og andre forestillinger.

Hvornår: Midten af august

November

La Fira

Den årlige messe i Pollença er en af de største og mest traditionelle af sin art på disse kanter. Messen har sine rødder tilbage i 1784, og fejrer traditionelt landbrug og håndværk med en bred vifte af kulturelle aktiviteter og arrangementer. Der vil selvfølgelig også være et fantastisk marked med alle slags lokale produkter. Et andet højdepunkt på messen er håndværksshowet, der afholdes i Sant Domingo-klostret.

Vejrudsigt
Spisesteder & Barer

Restauranter, caféer og mad i Pollença

Du finder et dejligt bredt udvalg af restauranter og caféer i Pollença, der serverer alt det bedste fra det internationale køkken. Her er både italienske, franske, britiske samt traditionelle spanske og mallorcinske menukort at finde i byen. Særligt omkring den store Plaça Major finder du et livligt restaurationsliv.for dig.

Indkøb & Shopping

Indkøb og shopping i Pollença

Rundt i de små gader finder du en masse lokale butikker, hvor der handles med alt fra lokalt håndværk til internationalt anerkendte brands. Her er også en håndfuld supermarkeder og købmandsforretninger.

I Port de Pollença ligger således også flere juvelerer, parfumerier og tøjbutikker.

Om Pollença
Praktisk

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 301, 321, 322, 334

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300 busser

 

Rådhus

Carrer del Calvari, 2

Tel. +34 971 53 01 08

Hvor ligger Pollenca?

Her ligger Pollenca på Mallorca

Den gamle bydel ligger i en smuk grøn dal godt 2-3 km bag den meget populære feriedestination, Port de Pollenca. Kommen omfatter foruden den gamle bydel og havnen/stranden, også Formentor og Cala Sant Vicenc. Den vilde natur og direkte adgang til bjergene, går området særligt populært blandt aktive turister som vandrere og cykelister, som elsker at boltre sig i den sanselige natur. Ved siden af, finder du det lige så populære Alcudia og Port de Alcudia, der i højere grad tiltrækker børnefamilier, men byder på lige så meget charme og endda lækrere strande.

Rejsemål og ophold i Tramuntana

Tramuntana byder på mange skønne rejsemål, både romantiske, smukke og tæt på naturen. Alle rejsemål i Tramuntana er beliggende i maleriske omgivelser, som giver jeres ophold den ekstra dimenssion der fuldender en en afslappende ferie.
Læs mere om Tramuntana

 

Andratx

Andratx er en skøn og historisk middelalderby beliggende i en grøn dal ca. 5-7 km fra Port d’Andratx. Andratx’ gamle bydel er præget af de mange enorme herregårde og befæstede bygninger, der stadig står som eksempel på hvor udsat området har været gennem tiden, og gør byen til et slags open-air museum. Ferie og ophold i Andratx skal netop nydes på herregård, i rustikke og dybt charmerende rammer, hvor der er fokus på god mad og afslappende moderne faciliteter.

 

Banyalbufar

Banyalbufar er smukt beliggende på bjergskråningerne ud til kysten på Tramuntanabjergenes vestlige side. Banyalbufar er et oplagt valg af rejsemål til jer der ønsker en fredelig base, maleriske omgivelser og lokal charme. Banyalbufar er hjemsted for nogle lækre og hyggelige lokale spisesteder, hvor maden er lavet med sjæl og lokale råvarer. Overnatningstilbuddene i Banyalbufar består af små hoteller der har til huse i historiske bygninger fra middelalderen. Læs om Banyalbufar

 

Bunyola

Bunyola ligger blot 20 minutters kørsel fra Palma, alligevel så langt væk fra alt der hedder bystøj og hektik. Bunyola er oplagt til ferie i naturskønne omgivelser, men med let adgang til mange tilbud og andre områder. I Bunyola har I mulighed for at opleve nogle af øens flotteste bygninger, komme til verdenskendt dinnershow, køre med veterantog, besøge markedet og nyde den maleriske skønne natur mens I slapper af ved poolen eller i en smuk have. Læs om Bunyola

 

Cala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc ligger i naturskønne næsten uberørte isolerede omgivelser på Tramuntanas nordvestlige side. Cala Sant Vicenc ligger beskyttet mellem høje dramatiske klippevægge, der holder vinde væk fra strandene og hotellernes altaner. Cala Sant vicenc ligger 10 minutters kørsel fra Pollenca og Port de pollenca, hvor der venter masser af seværdigheder, lækre spisesteder og stemningsfyldte gader. Ophold og overnatningstilbud i Cala Sant Vicenc består af lækre hoteller med havudsigt og feriehuse, oplagt til ferie med både afslapning og aktiviteter. Cala Sant Vicenc

 

Camp de Mar

Camp de Mar er beliggende i en smuk lille bugt for foden af Tramuntanabjergene på Mallorcas sydvestkyst, bestyttet mod vinde fra de høje klipper der omslutter området. Camp de Mar byder på dejlige strande, lækre hoteller og god beliggenhed tæt på vejnet og oplevelser. Golf, dykning, cykling og strandaktiviteter er populært i Camp de Mar, her er masser af tage sig til for at fuldende en perfekt ferie med sine nærmeste. Camp de Mar ligger mellem Port d’Andratx og Peguera. Læs om Camp de Mar

 

Deià

Deià er ofte betegnet som kunstnerbyen på Mallorca, grundet de mange musikere og forfattere der gennem tiden har fundet inspiration til deres værker i det maleriske område. Deià er oplagt til en romantisk ferie i smukke omgivelser, hvor der er fokus på selvforkælelse, god mad og ren afslapning. Deià byder på historiske og kulturelle seværdigheder, heriblandt Robert Graves’ husmuseum og den habsburgske ærkehertug Luigi Salvatores ikoniske Son Marroig-palæ. Læs om Deià

 

Escorca

Escorca er blandt de mest uberørte og naturlige steder i Tramuntana og på Mallorca. Escorca ligger højt i bjergene, langt fra byliv og støj, omsluttet af ren luft og natur. Escorca er et oplagt rejsemål til jer der vil nyde naturens tilbud fuldt ud, et mere oplagt rejsemål til vandreferie findes næsten ikke på Mallorca. Heroppe kan I vandre ved de blå bjergsøer, møde vilde æsler og bjerggeder samt følge vandrestier hele vejen ned til hemmelige naturstrande. I Escorca ligger også det kendte kloster, Santuari de Lluc, som er Mallorcas andet vartegn og religiøse centrum, en absolut fantastisk oplevelse, hvor der også er mulighed for at overnatte. Læs om Escorca

 

Esporles

Esporles er på mange måder et alsidigt rejsemål i Tramuntana, her er plads til alle behov og lyster. Esporles er kendt for den store turistattraktion og seværdighed, La Granja, en historisk herregård omdannet til kæmpe museum hvor I bevæger jer rundt på hele området og oplever hvordan velhavende mennesker og tjennestefolk har levet. Esporles er også kendt som et meget populært område til vandreferie og cykelferie på Mallorca, de mange snoede bjergveje og den uspolerede uberørte natur gør området perfekt til en aktiv ferie med oplevelser, udfordring og smuk natur. Læs om Esporles

 

Estellencs

Estellencs ligger blot få kilometer fra den azurblå kyst på Tramuntanas vestkyst, i maleriske omgivelser på bjergskråningerne med skøn udsigt over havet. Estellencs er en lille sød landsby, perfekt til jer der værdsætter roen og naturen. I Estellencs mærker i det ægte og autentiske landsbyliv blandt lokale, I spiser på hyggelige restauranter og barer og lader jer forføre af den naturlige charme der hersker i de stenbelagte snævre gader. Estellencs byder også på en lille naturstrand som er let at komme til, hvor I kan nyde en dukkert i det krystalklare vand og solbade helt uforstyrret. Læs om Estellencs

 

Formentor

Formentor er Tramuntanas og Mallorcas nordligste rejsemål, en eksklusiv og romantisk feriedestination for par der vil nyde tosomhed i maleriske omgivelser. Formentor byder på blot et enkelt hotel, et luksushotel hvor bla. Audrey Hepburn, Winston Churchill og Grace Kelly har elsket at komme. Formentor har en skøn uspoleret strand blot få minutter fra luksushotellet, hvor I kan bade og svømme i det klare rene vand. Formentor er desuden en voldsomt populær blandt cyklister og vandrere der nyder godt af de mange utrolige udkidspunkter og snoede bjergveje midt i naturen. Læs om Formentor

 

Fornalutx

Fornalutx er beliggende i tramuntanabjergenes mest frodige dal, hvor citron -og appelsintræer vokser vildt overalt på bjergskråningerne. Fornalutx byder på romantiske finca hoteller, fyldt med sjæl og charme, som danner ramme om et fuldtend afslappende ophold i området. I skal vælge ferie i Fornalutx hvis I vil bo i maleriske omgivelser, mærke ren bjergluft og have direkte adgang til utallige vandreruter. Fornalutx landsby byder desuden på et fint udvalg af hyggelige tapasbarer og restauranter, samt en utrolig harmonisk atmosfære i de små gader. Læs om Fornalutx

 

Galilea

Galilea er en mindre landsby beliggende i smukke omgivelser på bjergskråningerne, med udsigt over hele Mallorcas sydvestkyst. Galilea byder på en lille håndfuld lokale tapasbarer og restauranter, hvor I kan spise med de lokale i stemningsfyldte rammer. Galilea ligger, trods sin placering på bjergskråningerne, blot 20 minutters kørsel fra Palma, takket være et godt vejnet som gør det let at komme hertil. Galilea er et populært område at leje feriehus i, for her kan I nyde privatlivets fred og ikke være afhængige af at skulle noget på bestemte tidspunkter, det er ligesom selv at have et hus på Mallorca. Galilea er desuden populært blandt cyklister, golfspillere og vandrere der tgaer på eventyr i Tramuntanas smukke uberørte natur. Læs om Galilea

 

Magaluf

Magaluf er kendt som Europas største festby, med masser liv i gaderne til den lyse morgen. Magaluf har en masse lækre hoteller, nogle af dem deciderede partyhoteller med egen DJ og diskotek/natklub. Stranden i Magaluf er blandt de bedste på Mallorcas sydvestkyst, den over 1 km lange hvide sandstrand har plads til både leg, beach volley og solbadning. I Magaluf finder I masser af aktiviteter, både minigolf, gokart, badeland og forlystelser.

 

Llucalcari

Llucalcari er et perfekt bud på et rejsemål, der både skal inholde romantik, afslapning, luksus og god mad. Den lille landsby ligger direkte på bjergskråningerne med udsigt over den blå kystlinje med de smukke grønne Tramuntanabjerge i baggrunden. Llucalcari er en eksklusiv feriedestination, som har blot et enkelt hotel, et voksenhotel med SP og- Wellness og unik beliggenhed. Llucalcari ligger lige udenfor Deià i et af Tramuntanas smukkeste områder, det er ikke et tilfælde at området har stor tiltræningskraft for kunstnere. Lluccalcaris beliggenhed gør det let at komme til andre områder og byer, hvor aktiviteter og oplevelser venter en masse. Læs om Lluccalcari

 

Orient

Orient er en af Tramuntanabjergenes smukkeste dale, her er så malerisk at det kunne være en konstrueret filmscene. Orient er et rejsemål for jer, der vil være ét med naturen og samtidig have luksuriøse rammer omkring jer på hotellet. Hotellerne i den lille dal er beliggende i rustikke charmerende fincas og herregårde med moderne lækre faciliteter. Særligt Finca Son Palou er et godt valg af hotel i Orient, her kan i virkelig opleve luksus og lækker mad. Fra Orient har I let adgang til de mange bjergveje, der er kendt som et cykelparadis, desuden utallige smukke vandreruter i bjergene. Ikke langt fra Orient finder I Bunyola, en skøn landsby hvor kulturelle oplevelser og seværdigheder venter jeres besøg. Læs om Orient

 

 

Palmanova

Palmanova er en alsidig feriedestionation beliggende i Palmabugten for foden af Tramuntana. Palmanova er bygget til turisme og glade feriestunder med familien, og med 3 hvide rene sandstrande er det ikke så underligt at dette er et populært rejsemål for familier og par. Palmanova byder på en masse varierede spisesteder, et livligt byliv med stemningsfyldte barer samt en masse aktivitetstilbud for alle aldre. I Palmanova kan I tage i Marineland og se delfiner, badeland med vandrutsjebaner, spille minigolf og selvfølgelig masser strandaktiviteter. Palmanova finder I lækre nye hoteller i alle prisklasser, her er god mulighed for at få værelse med havudsigt og slappe af i moderne lækre rammer. Læs om Palmanova

 

Peguera

Peguera – eller Paguera – er en større badeby på Mallorcas sydvestkyst for foden af Tramuntana. Peguera er en livlig by, fyldt med butikker, restauranter og barer, dertil en lang række lækre hoteller. Peguera er populært blandt strandgæster i højsæsonen, men udenfor sæson er Peguera også populært blandt cykelryttere grundet den lækre beliggenhed tæt på vejnettet og bjergene hvor udfordringer og hårnålesving venter i massevis. Også golfspillere er vilde med Peguera, som har hele 7 golfbaner at vælge mellem indenfor 10 minutters kørsel. Læs om Peguera

 

Port d’Andratx

Port d’Andratx er den luksuriøse havneby beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene, godt 5 km fra Andratx’ gamle bydel. Port d’Andratx er et romantisk og eksklusivt rejsemål, her er blot enkelte overnatningstilbud, til gengæld en intim følelse samt en masse lækre restauranter og spisesteder ved havnefronten. Port d’Andratx ligger godt placeret i forhold til vejnettet, som gør det enkelt og bekvemt at komme på eventyr samt nå de mange aktivitetstilbud i nærheden. Omkring Port d’Andratx ligger bla. en af Mallorcas smukkeste golfbaner, Golf d’Andratx, den skønne lille uberørte strand, Cala Llamp, samt Barbara Weils kunstgaller. Læs mere om ophold i den eksklusive havneby

 

Port de Pollença

Port de Pollença er en smuk og livlig havneby med to skønne strandområder, beliggende i en smuk bugt for foden af Tramuntanabjergene og halvøen Cap de Formentor. Port de Pollença er kendt og elsket for dens havne -og strandpromenade, The Pine Walk, hvor fyrretræer står på parade og danner en smuk scene for cyklister og løbere. På samme promenade ligger også barer og restauranter side om side, som fyldes op hver dag af glade feriegæster. Læs om ophold i den smukke havneby

 

Port de Sóller

Port de Sóller er en maleriske og charmerende havneby, beliggende i en naturskøn bugt på Tramuntanabjergenes vestlige kyst. Port de Sóller er et godt rejsemål for jer, der ønsker et bredt udvalg af lækre restauranter, mange aktivitetstilbud og mulighed for at komme på eventyr. Port de Sóller byder desuden på en række spændende og romantiske hoteller med skønne beliggenheder på bjergskråningerne med udsigt over den dejligt bugt. Læs om ferie i Port de Sóller

 

Portals Nous

Portals Nous er ligesom Port d’Andratx, et rejsemål forbeholdt voksne. Området er relativt nybygget, her ligger nogle af de lækreste og mest luksuriøse hoteller i Palmabugten, hvor I er sikre på romantik, afslapning og selvforkælelse, prøv bla. det splinternye Portals Hills Boutique Hotel eller designhotellet Grand Portals Nous. I den lille havneby finder I desuden en håndfuld lækre restauranter, heriblandt et par michellin-restauranter. Læs om ophold og luksushotel i Portals Nous

 

Sant Elm

Sant Elm er en charmerende lille havneby, der delvist stadig lever af fiskeri. Sant Elm ligger isoleret for foden af Tramuntana, i Mallorcas mest sydvestlige hjørne. Sant Elm er et oplagt valg til jer der søger et både smukt og roligt rejsemål, men ikke vil undvære restauranter, butikker og andre bekvemmeligheder i nærheden. Sant Elm er godt til småbørnsfamilier og par, der ønsker afslapning, god mad og romantisk solnedgang. Læs om ophold i Sant Elm

 

Santa Ponça

Santa Ponça er en alsidig og relativt nyudviklet feriedestination beliggende på Mallorcas dejlige sydvestkyst. Santa Ponça byder på et væld af aktiviteter for hele familien, både dykning, golf, sejlture, badeland, gokarting, tovbaner, wellness og selvfølgelig strande. Santa Ponças mange nye hoteller beliggende på klipperne over bugten gør området ekstra lækkert, her er udsigt fra stort set alle altaner. Læs mere om ophold og overnatningstilbud i Santa Ponça

 

Sóller

Sóller er det oplagte valg til en ferie med aktiviteter, udflugter, afslapning og kulturelle oplevelser. Sóller ligger i Mallorcas mest frodige område, dybt i Tramuntanabjergene, omgivet af oliven, citron -og appelsintræer, som skaber et helt særlig atmosfære og sanselig luft. I hjertet af Sóller finder I en række lækre og hyggelige spisesteder, en samling imponerende seværdigheder samt nogle romantiske hoteller der med garanti vil fuldende en skøn ferie. Læs mere om ophold i Sóller

 

Valldemossa

Valldemossa er en af Tramuntanas mest charmerende landsbyer, fyldt med historiske bygninger og stemningsfyldte gader. Valldemossa er smukt beliggende på flere plateau på bjergskråningerne, hvorfra I kan nyde en betagende og malerisk udsigt over den grønne dal. Valldemossa byder på en masse hyggelige spisesteder og overnatningstilbud i skønne rolige rammer med direkte kontakt til naturen. Læs om ophold og movernatningstilbud i Valldemossa

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?