Pollença (Tramuntana), rejseguide og overnatningstilbud

Pollença er en historisk by, beliggende på de dramatiske Tramnuntana-bjerges nordlige kappe, ca. 6 km fra den kendte feriedestination Port de Pollença.

I Pollença nyder du godt af den friske bjergluft, de stedsegrønne skråninger samt byens flamboyante kulturliv.

Pollença inviterer dig på aktivferie blandt nogle af Mallorcas mest ikoniske landskaber.

Ferie i Pollenca byder på Mallorcas mest universelle landskab og største antal aktivitetstilbud

Hotel og overnatning i Pollenca gamle bydel

I selve Pollença by, finder du nogle søde petit hoteller, der byder inden for i traditionsrige rammer, med stenbelagte vægge og lokale delikatesser i køkkenet.

Dog består størstedelen af indkvarteringsmulighederne i Pollença af holiday homes, rustikke fincas, herregårde og lejligheder, som lejes.Booking.com

Navnet Pollença stammer helt tilbage fra romernes tid, til Mallorcas første hovedstad Pollentia, som i dag, mere end 2.000 år senere, er én af de større seværdigheder i lokalområdet.

Byens charme består i høj grad af den boheme-agtige stemning i bylivet, der centrerer sig omkring den store plads, Plaça Major, i centrum af byen. Her samler indbyggere og besøgende sig dag på dag, på de mange caféer og restauranter, der omgiver pladsen og byens majestætiske sognekirke.

Pollença har gennem de sidste 200 år, set flere kunstnere blomstre op i byen – forfattere, malere og musikere der alle kastede deres kærlighed på Pollença, har været med til at starte byens artistiske tradition.

Seværdigheder og udflugtsmål omkring Pollença

Pollença er en spændende by at spankulere rundt i med dens mange karakteristiske huse og bygninger, der hver fortæller historier om byens udvikling helt tilbage fra dens spæde oprindelse.

Særligt er Pollença kendt for dens mange tidligere klostre, bygget som kroner på områdets bakketoppe, der tilbyder en unik panoramisk udsigt over bjergene og kysten, efterlader dig salig som en munk.

Byens mangeårige kunstneriske indflydelse, har banet vejen for de mange gallerier og museer, som Pollença i dag huser i byens snævre gader. Her finder du alt fra moderne samtidskunst og mediebrug, til Martí Vicençs ‘llengües‘.

besoeg kunststudio på mallorca+
her ses Santa Anna kapellet og oratoriet, en lille kirkebygning fra middelalderen i Alcudia+
kirker mallorca alcudia seværdighed+
De romerske ruiner af byen Pollentia i udkanten af Alcudia på Mallorca+
Udsigt over pollenca og port de pollenca fra bjerget puig de maria+

Restauranter, caféer og mad i Pollença

Du finder et dejligt bredt udvalg af restauranter og caféer i Pollença, der serverer alt det bedste fra det internationale køkken. Her er både italienske, franske, britiske samt traditionelle spanske og mallorcinske menukort at finde i byen. Særligt omkring den store Plaça Major finder du et livligt restaurationsliv.for dig.

Aktiviteter i Pollença

Pollenças placering i bjergene, nær den klare kystlinje, gør området populært hos stort set alle sports -og aktivitetsentusiaster.

Om du vil på mystikfyldte eventyr i undervandsgrotter med farverige fiskearter, eller presse benene til maksimum langs bjergskråningernes landeveje i sløjfede hårnålesving, så er Pollença det rette sted.

Der er således dømt vandring, cykling, mountainbiking, golf, klatring, dykning og meget mere, når portene til områdets enestående naturlige faciliteter åbnes for dig.

Albufera naturparken og vådområdet ved Alcudia er et godt sted at spotte fugle+
borneaktiviteter_alcudia_hindropark+
+
+

Indkøb og shopping i Pollença

Rundt i de små gader finder du en masse lokale butikker, hvor der handles med alt fra lokalt håndværk til internationalt anerkendte brands. Her er også en håndfuld supermarkeder og købmandsforretninger.

I Port de Pollença ligger således også flere juvelerer, parfumerier og tøjbutikker.

Marked i Pollença

Hver søndag formiddag kan du lade dig friste af friske råvarer, lokalt håndværk, kød, oste og meget andet på det lokale marked i Pollenças centrum.

Vil du opleve større eller mere anderledes markedspladser på Mallorca, så kig på siden her, hvor du kan læse om alle de typer markeder, Mallorca tilbyder.

Hvor ligger Pollenca?

Her ligger Pollenca på Mallorca

Den gamle bydel ligger i en smuk grøn dal godt 2-3 km bag den meget populære feriedestination, Port de Pollenca. Kommen omfatter foruden den gamle bydel og havnen/stranden, også Formentor og Cala Sant Vicenc. Den vilde natur og direkte adgang til bjergene, går området særligt populært blandt aktive turister som vandrere og cykelister, som elsker at boltre sig i den sanselige natur. Ved siden af, finder du det lige så populære Alcudia og Port de Alcudia, der i højere grad tiltrækker børnefamilier, men byder på lige så meget charme og endda lækrere strande.

Andre steder i Tramuntana du bør besøge

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?