Søg
Close this search box.

Michelin-restauranter på Mallorca

Gourmet anretning på Michelin restaurant på Mallorca i Spanien.

Mallorca er hjemsted for flere exceptionelle restauranter, der serverer gourmetanretninger, anerkendt af den prestigefyldte Michelin-guide for Spanien.

I alt har 35 restauranter fundet vej til de forskellige Michelin-guides i 2024; 2 stjerner: 1 restaurant, 1 stjerne: 10 restauranter, Bib Gourmand: 2 restauranter og Selected: 22 restauranter.

Flere af disse 35 restauranter tilhører fremragende hoteller på øen, så du har mulighed for at kombinere et uovertruffent ophold

I denne artikel

Michelin-restauranter med stjerner

VORO

  • Stjerner: 2
  • Køkken: Moderne
  • Beliggenhed: Atalaya de Canyamel, Canyamel
  • Hjemmeside: vororestaurant.com

VORO tilbyder et avantgarde, nyskabende take på et spansk og middelhavs-inspireret køkken. Køkkenet er kendetegnet ved sin kreative brug af lokale ingredienser, der blander traditionelle smage med moderne kulinariske teknikker.

VORO tilbyder en smagsmenu, som er en rejse gennem en mangfoldighed af smage og teksturer. Retterne er omhyggeligt udformet, og præsenterer en harmonisk blanding af lokale ingredienser og kreative kulinariske koncepter. Menuen er sæsonbaseret, hvilket sikrer, at kun de friskeste og højeste kvalitetsingredienser anvendes. Denne tilgang fremhæver Mallorcas rige landbrugs- og fiskeritraditioner.

Restauranten hører til på luksusresortet Cap Vermell Grand Hotel, som ligger i Canyamel, på Mallorcas nordøstkyst.

Cap Vermell Grand Hotel

Cap Vermell Grand Hotel er Mallorcas største luksusresort, beliggende på de stedsegrønne skråninger over smukke Canyamel.

Maca de Castro

  • Stjerner: 1
  • Grøn stjerne: Ja
  • Køkken: Kreativ
  • Beliggenhed: Dels Tritons, Port d’Alcúdia
  • Hjemmeside: macadecastro.com/

Restauranten, ledet af chef Macarena de Castro (Maca), er på vej op takket være et intensiveret fokus på bæredygtighed fra den baleariske regering. 

Menuen er kreativ og inspireret af Middelhavsregionen, samt de bedste sæsonbetonede ingredienser fra Mallorca, hovedsageligt hentet på lokale auktioner, hos små lokale producenter på øen, eller fra restaurantens egen køkkenhave i  nabokommunen Sa Pobla, hvor op mod 90% af råvarerne kommer fra.

Restaurantens filosofi er at “spise det, vi har i nærheden, for at nå længere”. Med det mener Macarena, at man skal videreudvikle fra en lokal base. På gården i Sa Pobla har hun netop formået at genplante og dyrke råvarer, der ellers var næsten udryddet eller tæt på.

Denne tilgang slutter cirklen, fra frø til tallerken.

Restauranten ligger i en villa nær den dejlige strand i Port d’Alcúdia

Andreu Ganestre

  • Stjerner: 1
  • Grøn stjerne: Ja
  • Køkken: Kreativ
  • Beliggenhed: Camí de Sa Torre, Km 8,7, Llucmajor
  • Hjemmeside: andreugenestra.com

Andreu Genestra er beliggende i Llucmajor, et område kendt for høje standarder, når det kommer til overnatning og spise. 

Restauranten, der ligger inden for det luksuriøse Hotel Zoëtry på det historiske Sa Torre-landsted, byder på et moderne og kreativt køkken med fokus på Middelhavsretter. Der tilbydes tre omfattende menuer, herunder en vegetarisk mulighed, som alle understreger vigtigheden af bæredygtighed, samt brugen  af lokale ingredienser.

Andreu Genestra dyrker selv mange af råvarerne på ejendommen, ligesom der er investeret i solcelleanlæg. Disse indsatser har medført anerkendelse i form af en grøn stjerne for bæredygtighed. 

Hotel Zoëtry

Hotel Zoëtry er et luksusresort beliggende i Llucmajor, i Mallorcas sydlige egne. Resortet ligger på den historiske ejendom Sa Torre, som giver ekstra autenticitet til opholdet.

Béns d’Avall

  • Stjerner: 1
  • Grøn stjerne: Ja
  • Køkken: Samtids
  • Beliggenhed: Urbanización Costa de Deià, Sóller
  • Hjemmeside: bensdavall.com

Bens d’Avall ligger i den evigt smukke havneby Port de Sóller, og er kendt for sin fantastiske havudsigt og fokus på  det mallorcinske køkken. Restauranten blev etableret tilbage i 1971, har opbygget et godt renomé for sin dedikation til at bruge lokale råvarer.

Menuen afspejler en forpligtelse til lokal produktion, med fokus på friskhed og kvalitet af de lokale produkter. Den familiedrevne restaurant har bl.a. egen produktion af olivenolie, sam høns og ænder. For resten af råvarerne samarbejdes der med andre lokale landmænd på øen, der gør det muligt at holden menukortet mallorcinsk fra ingrediens til tallerken. 

Menuen er ikke det eneste der gør Bens d’Avall  et oplagt valg til en romantisk middag på Mallorca, også beliggenheden over kysten sætter en helt særlig atmosfære, særligt i aftenstunderne når solen lægger sine varme farver på den glitrende havoverflade.

Sa Clastra

Sa Clastra er beliggende inden for Castell Son Clarets mure (historisk ejendom), omgivet af skønne haver og et indre af sjælden skønhed. Den ledes af chefkok Jordi Cantó, som serverer kreative anretninger, med et nik af traditionel mad fra Mallorca, præsenteret gennem en kortfattet á la carte-menu og en fremragende smagsmenu. 

Smagsmenuen fremhæves især for sin gastronomiske rejse gennem øen, rig på nuancer og barndomsminder, suppleret med en udlægning af typiske retter præsenteret med stor finesse og kreativitet. 

Clastra betyder i øvrigt “gårdhave” på catalansk. 

Es Fum

  • Stjerner: 1
  • Køkken: Kreativ
  • Beliggenhed: Carretera Palma-Andratx 19, Palmanova
  • Hjemmeside: restaurant-esfum.com

På Restaurant es Fum, som har hjemme på hotel St. Regis Mardavall i smukke Costa d’en Blanes, mellem Palmanova og Portals Nous

Her fremviser den kanariske kok, Miguel Navarro, sin harmoniske madlavning, en blanding af fin smag, teknik og kreativitet, samt kulinariske ekspertise, fremhævet af hans træning under mentor Martín Berasategui.

Es Fum tilbyder to menuer: Origin, som tager udgangspunkt i Middelhavets smagsunivers, samt Recorrido, der tager udgangspunkt i rejser til Syd- og Mellemamerika.

Terrassen tilbyder enestående udsigt, og er udsmykket med imponerende skulpturer af Miró, og Middelhavet som baggrund.

St. Regis Mardavall Resort Mallorca

St. Regis Mardavall er den perfekte base til et romantisk get-away på Mallorca, med god beliggenhed over kysten og Michelin-restaurant på stedet. 

Fusion19

  • Stjerner: 1
  • Køkken: Fusion
  • Beliggenhed: Avenida s’Albufera 23, Muro
  • Hjemmeside: fusion19.com

Fusion19 er en kulinarisk skat, skabt af Javier Hoebeeck, som efter mange år som kok i mange lande, er vendt hjem til Mallorca.

Her har han skabt et fusionskøkken, der består af “gode råvarer, minder og indtryk”, som han selv beskriver det. 

Hans tasting-menu fusionerer Mallorca med resten af Middelhavet, Asien og Sydamerika, med råvarer fundet på øen. 

Fusion19 ligger på Playa de Muros tværgående hovedgade, blot et stenkast fra Mallorcas bedste strande.

Adrián Quetglas

  • Stjerner: 1
  • Køkken: Moderne
  • Beliggenhed: Paseo de Mallorca 20, Palma
  • Hjemmeside: adrianquetglas.es

Adrián Quetglas byder indenfor i intime rammer af bistro-atmosfære, med udsigt over Riera-floden.I køkkenet søges der at bryde grænser og bygge broer inden for moderne haute cuisine ved, at bringe smage fra Buenos Aires, London og Paris ind i et i forvejen stort råvare-repertoire i middelhavskøkkenet. 

DINS Santi Taura

  • Stjerner: 1
  • Køkken: Moderne
  • Beliggenhed: Plaça de Llorenç Villalonga 4, Palma
  • Hjemmeside: dinssantitaura.com

DINS Santi Taura ligger i stueetagen af Llorenç Parc de la Mar boutique hotel, i historiske omgivelser nær La Seu katedralen i Palma.

I spidsen for denne gastronomiske oase står Santi Taura, en lokal kok og mester inden for det mallorcinske køkken, som viser sin passion i alle sine anretninger. Passionen for de baleariske madtraditioner smelter sammen med passionen for at anvende lokale råvarer til at skabe innovative smagsoplevelser. 

Tauras 11-retters smagsmenu kaldet “Origins”, demonstrerer såvel kreativitet som respekt for sæsonmæssige variationer. På den måde kan du smage Mallorca hele året rundt. 

Mark Fosh Restaurant

  • Stjerner: 1
  • Køkken: Moderne
  • Beliggenhed: Carrer de la Missió 7, Palma
  • Hjemmeside: marcfosh.com

Marc Fosh, den første britiske kok, der blev tildelt en Michelin-stjerne på spansk jord, er genstand for restauranten på det mondæne kunst-hotel, Convent de la Missió.

Hans madlavning bringer smag, teknik og kreativitet sammen og fremhæver de sæsonbestemte middelhavsingredienser, som han forelskede sig i, da han første gang kom til øen.

Zaranda

  • Stjerner: 1
  • Køkken: Kreativ
  • Beliggenhed: Bala Roja 1, Palma
  • Hjemmeside: zaranda.es

Den berømte Zaranda-restaurant, ledet af Fernando Pérez Arellano, fortsætter med at fængsle gæsterne i Palmas historiske bydel, i rammerne af det luksuriøse Es Princep-hotel. Denne kulinariske oase er unikt placeret oven på resterne af et gammelt garveri, en historisk hyldest reflekteret i navnene på nogle af dens forretter.

Restaurantens fantasifulde smagsmenuer – opkaldt Hipodermis, Dermis og Epidermis – byder bl.a. på en række ekstraordinære appetitvækkere, som har givet genklang på øen. 

De kulinariske lækkerier henter inspiration enten fra arabiske indflydelser, eller den rige historie omkring lædergarvningsbassinerne, hvis rester delvist kan skimtes af gæsterne gennem det gennemsigtige glasgulv.

Den gennemtænkte parring af mad og vin fuldender oplevelsen og sikrer, at et besøg på Zaranda er en uforglemmelig gastronomisk rejse, der ikke skuffer.

 

Flere interessante steder du skal opleve på Mallorca