Llucmajor rejseguide og ophold

Llucmajor er en større kommune beliggende øst for Palma, som foruden byen selv, også er hjemsted for badebyen s’Arenal.

Llucmajor er kendt og elsket af sportsfolk, der har optimale forhold for at dyrke deres passion her, særligt cykling og golf er populære aktiviteter i området. Men du kan også glæde dig til skønne kyster, små strande og smukke rurale landområder.

Llucmajor by byder på nogle utroligt smukke bygninger, der vidner om tidligere tiders velstand, men også andre seværdigheder trænger sig på og gør Llucmajor besøgsværdigt, bla. udgravningerne af den forhistoriske landsby Capocorb Vell.

Flere gange om ugen er der stort marked i byen, ligesom der flere gange i løbet af året er større byfester og festivaler i byen, der er med til at fremhæve den lokale kultur og sjæl.

llucmajor på kort over mallorca
Ophold

Ophold og overnatning i Llucmajor

autentisk overnatning på agroturismo i Llucmajor Mallorca

Agroturismo Son Samà

Son Samà breder sig over et stort område og nyder en smuk panoramaudsigt over hele det sydlige Mallorca, helt ud til Cabrera-øen. Agroturismoen består af en restaureret finca fra det 16. århundrede, som har bevaret sin originalitet og charme. Til fincaen hører desuden på en skøn udendørs pool og solterrasse. Der tilbydes rustikke og opvarmede værelser samt lejligheder med eget badeværelse og køleskab. Lejlighederne omfatter desuden aircondition samt tekøkken og opholdsstue med sovesofa.

Se tilbud

book overnatning mallorca

luksus golf hotel i Llucmajor

Mariott’s Collection Son Antem *****

Son Antem er det helt perfekte valg til en ferie hvor golf, afslapning og luksus kombineres. Dette stilfulde hotel tilbyder alle tænkelige faciliteter til, at gøre et ophold i Llucmajor og på Mallorca fuldendt.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Seværdigheder & Aktiviteter

Seværdigheder og udflugtsmål i Llucmajor

Llucmajor er et område fyldt med rig kulturarv, et område der har lagt scene til mange historiske begivenheder og epoker.

I selve byenkan du nyde de mange smukke bygninger i gaderne, bygninger konstrueret af arkitektonisk kunst, som bevis på områdets rigdom.

Sydpå i kommunen, skal du besøge den forhistoriske by, Poblat Talaiotic de Capocorp Vell, hvor øens vel nok største talaiot står. Her får du indblik i livet på øen lang tid før vor civilisation.

capocorb vell er en forhistorisk bosættelse fra talaiotkulturen i Llucmajor Mallorca

CAPOCORB VELL

Tag ned syd for Llucmajor by og besøg udgravningerne en af Mallorcas største forhistoriske landsbyer, Capocorb Vell. På det mere end 6.000 m2 store areal får du et unikt indblik i livet på Mallorca under Talaiotkulturen, en kultur der var særlig for balearerne, med dens tårnlignende konstruktioner.

Besøg Capocorb Vell

sant miquel kirke i llucmajor på mallorca

ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL

I hjertet af Llucmajor by finder du den smukke Sant Miquel sognekirke, dekoreret med barok arkitektur. I kirken blev den sidste konge af Mallorca, Jaume III, begravet da han i kamp tabte såvel rige som livet.

Besøg Sant Miquel

den flotte gamle markedsbygning i Llucmajor Mallorca, Mercat del Peix med sine røde facader

MERCAT DEL PEIX

Markedsbygningen i Llucmajor, som i gamle dage fungerede som fiskemarked, er i dag ikke længere i brug men står som et symbol på byens mangeårige tradition for handel.

Læs om Mercat del Peix markedsbygningen

CAMP DE SA BATALLA

Dette monument i udkanten af Llucmajor by er rejst for at markere hvor Mallorcas sidste konge, Jaume III (Jakob III), tabte kampen mod sin halvbror fra Catalonien, og dermed Mallorca som kongerige.

Besøg Camp de sa Batalla og læs historien

den smukke indgang til klosteret sant bonaventura i llucmajor mallorca

SANT BONAVENTURA

Det franciskanske kloster Sant Bonaventura i hjertet af Llucmajor viser med sin elegante stil og sine massive dimensioner, hvor indflydelsesrig ordenen har været i byen gennem tiden.

Besøg Sant Bonaventura

gammelt vagttårn ved cala pi i llucmajor på mallorca

TORRE DE CALA PI

I den lille ferieby Cala Pi, på Llucmajors sydkyst, står et af Mallorcas gamle forsvarstårne på klipperne og kigger ud over kysten. Tårnet blev rejst i 1663 som respons på de mange piratangreb der fandt sted mellem det 15. og 17. århundrede på øen. Tårnet var en del af et større netværk af tårne, der kommunikerede via røgsignaler når fjendtlige skibe blev spottet i søen.

Besøg Torre de Cala Pi

Sport og fysisk aktivitet i Llucmajor

Nyd en dag på stranden

Med over 45 kilometer kyststrækning i kommunen, kan Llucmajor tilbyde strande der er tilpasset den enkeltes behov og lyster. Her findes rolige, hvide strande ideelle for børnefamilier, her findes isolerede strande for dig med behov for en apatisk stemning og endeligt stenstrande, ideelle for dykkere der skal på eventyr under havets overflade.

Netop strandene er et stort fokusområde for kommunen. Som tidligere nævnt, er Llucmajor i en etablerende fase i forhold til at udbygge og forbedre turistattraktionerne, hvilket blandt andet betyder at kommunen har indført og afsat store summer penge af til bevaring og forbedring af strandområderne.

Afsted på eventyr på cyklen

Med et samlet areal på over 400 km, tilbyder Llucmajor det mest omfattende cykelnetværk på hele Mallorca. Samtlige officielle cykelruter i Llucmajor er nøje tilpasset og afmålt, så de med sikkerhed vil falde i god smag hos både amatører og professionelle, der kan nyde deres ynglings sport.

Langt de fleste af cykelruterne i Llucmajor, er tilrettelagt så du får de mest bemærkelsesværdige og forunderlige dele af landskabet med, når du cykler rundt. I januar og februar, når mandeltræernes blomster springer ud, vil du blandt andet opleve den røde jord, blive klædt med et smukt hvidt slør. Langs de stejle kyststrækninger sydligst i kommunen, vil dine øjne blive forkælet med udsigten over Middelhavet og den enestående smukke ø, Illa sa Cabrera samt de utallige små perler af bugter langt kysten.

Marked & Events

Marked i Llucmajor

Llucmajor afholder marked flere gange ugentligt, både onsdag og søndag, hvor det sidste er et virkelig stort marked.

 

Årlige events i Llucmajor

Juli

Sant Cristòfol

I starten af juli kan du tage med til fejring af Sant Cristofòl, i badebyen s’Arenal. Festlighederne løber over en hel uge, op til den 10. juli, som er den officielle dag for byens skytshelgen.

Gennem ugen kan du glæde dig til en række sjove og kulturelle indslag og aktiviteter for alle aldre. Særligt er den årlige velsignelse af køretøjer et sjovt indslag.

 

Fejring af sommeren

Gennem hele juli måned inviteres lokale og turister til at fejre sommeren i de mange områder i Llucmajor, med masser af aktiviteter for børn og voksne, kulturelle indslag og underholdning.

Det er områderne Cala Pi, Tolleric, Vallgornera, s’Estanyol, Maioris og Bellavista der står for arrangementerne og der plejer at være masser af liv og glade dage. Nogle af de typiske events inkluderer lege, konkurrencer, udstillinger, danseopvisninger, koncerter og udendørs spisninger.

August

Fejring af august

I august måned fortsætter sommerfestlighederne i Llucmajor, dog i andre nabolag. Her er det områderne Badies, Les Palmeras, Cala Blava, Son Bieló og Sa Torre der står for at arrangere et væld af aktiviteter og events for børn og voksne.

Igen står lege, konkurrencer, spisninger, koncerter, shows og vandaktiviteter på programmet, som plejer at være sjovt for alle.

 

Festes de Sants Candida

I ugerne op til den 13. august fejrer Llucmajor sin skytshelgen med en stor byfest. Byen summer i disse uger af glade forventningsfulde mennesker, der kan se frem til et program fyldt med aktiviteter, kulturelle indslag og masser af underholdning i gaderne.

Nogle af højdepunkterne du kan glæde dig til er kæmperne, store hoveder lavet af papmache der danser i gaderne, samt els Cavallets dansegruppen af børn. Her er virkelig en god mulighed for at komme tæt ind på livet af den mallorcinske kultur på en sjov og livlig måde.

Oktober

Fires de Llucmajor

I 1546 tillod kongen at Llucmajor måtte afholde efterårsmesser, og lige siden har byen holdt hele tre messer i oktober. De tre messer afholdes de tre første søndage i oktober, hvor den sidste er ekstra stor, faktisk en af de største på Mallorca.

På messerne kan du glæde dig til aktiviteter og underholdning af forskellig art, bla. markeder, udstillinger, workshops, demonstrationer, gastronomiske oplevelser, koncerter, folkedans mv. alt sammen nøje planlagt til at give både børn og voksne en fantastisk oplevelse i Llucmajor.

November

Rutapa Llucmajor

Hvert år i november arrangerer størstedelen af spisestederne i Llucmajor en særlig tapas-event, hvor du kan spise tapas med drikkevarer for blot 3-4 euro. Som regel løber eventet over to dage, og der er mulighed for at vinde en middag med alt betalt på et af byens spisesteder.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Llucmajor

Spisesteder & Barer
Indkøb & Shopping
Om Llucmajor

Historien om Llucmajor

Llucmajor og hele området omkring, har været beboet i flere tusinde år. Helt tilbage fra talaiotkulturen er der tegn på både bosættelser i huler og småsamfundsstrukturer, de bedste eksempler er Son Noguera mod vest samt i Es Pedregar sydvest for Llucmajor.

Romerne tog Mallorca som en del af deres imperium i 123 f.Kr., men før dette, er der tegn på fønikernes besættelse af sydkysten. Tilbage til før 264 f.Kr. tilhørte De Baleariske Øer Karthagos herredømme (nuværende Tunesien). Fønikerne eller kartaginienserne startede en togt på ekspansion mod øst, hvor de målrettet gik efter Sicilien og dermed røg i krig med romerne, der dominerede den italiske halvø. Hele tre krige skulle der til førend Karthago faldt endeligt i 146 f.Kr., disse krige er kendt som ‘De Puniske Krige’, eftersom romerne kaldte fønikerne for punere.

Romerne udnyttede aldrig for alvor Mallorcas sydkyst udenfor Palmas grænser, det gjorde tilgengæld maurerne (år 902 – 1229) som var de første til at bygge gårde i området af Llucmajor.

Efter mere end 300 år under arabisk dominans, erobrer Kong Jaume I af Aragonien i 1229 Mallorca, med sine 15.000 mand og 1.500 heste. Det var først efter erobringen, at Llucmajor kunne erklære sig for landsby, området blev skænket til Ramon de Sant Martí, ridder af Aragonien, som byggede herregård og folk sluttede sig hurtigt til.

Det er imidlertid hverken talaiotfolket, fønikerne, maurerne eller Kong Jaumes erobring, der er skelsættende for historien i Llucmajor, men derimod en begivenhed fremme i år 1349. Mallorca var på dette tidspunkt et mere eller mindre selvstændigt kongerige, hvor Kong Jaume III i en alder af blot 9 år havde overtaget tronen i 1324. Allerede i 1341 startede en konflikt mellem de to fætre, Peter IV af Aragonien og Jaume III af Mallorca, som efter en fredelig rettergang, endte med at Jaume måtte forlade Mallorca. Efter flere års skjul i Frankrig, samlede Jaume III en hær på 3000 mand og startede sin kampagne for tilbageerobringen af Mallorca. Jaume III og 700 af hans mænd lagde til på stranden ved Pollenca, hvorfra de begyndte deres togt og efter Pollenca fulgte Alcúdia og Muro, hvorefter turen gik mod Inca på midten af øen. Det var en del af planen, at resten af hans hær skulle angribe fra bugten i Palma, desværre havde Peter IV’s tropper spottet Jaume III med hans hær og dermed nået at barrikadere både Inca og Palma. Dermed kunne den anden del af Jaume III’s hær ikke ligge til ved Palma og måtte således forblive i deres skibe, Jaume III selv og hans fodfolk drog mod sydøst, da de blev mødt med stor modstand ved Inca og ville angribe Palma fra østsiden. Hvad Jaume III ikke vidste var dog, at Peter IV’s tropper var sat efter ham og befandt sig således blot få kilometer bag. Om morgenen den 25. oktober 1349, angreb Peter IV’s tropper Jaume III’s hær på sletten nordvest for Llucmajor. Kampen mellem de to hære endte i døden for Jaume III samt enden på Mallorcas uafhængighed og er i dag kendt som ‘Batella de Llucmajor’ eller ‘Kampen ved Llucmajor’.

De følgende 500 år i Llucmajor gik med at finde indtægtskilder blandt indbyggerne. Dårlig høst, lav efterspørgsel og høje skatter gjorde livet i byen hårdt, dertil kom tilmed flere alvorlige angreb af pirater der kom sejlende fra Marokko. Ved slutningen af 1800 tallet, efter man også havde set hvordan den berømte vinpest havde udslettet vinbønnernes marker, begav indbyggerne i Llucmajor til at producere sko. Den nye industri fik en god start, men tabte markeder i Asien og krig mod USA, satte brat en stopklods for den ellers så lovende fremtid som industriby.

Efter krigen mod USA var slut, tog de militære myndigheder deres forholdsregler og iværksatte byggerierne af en række fæstninger og kanonbatterier, hvilket blandt andet kom indbyggerne i Llucmajor til gode. Sydkysten på Mallorca skulle barrikaderes med fortet Cap Enderrocat mod sydvest og det gav arbejde til mange mennesker i byen.

Skoindustrien i Llucmajor kom først for alvor i gang igen under Den Spanske Borgerkrig som brød ud i 1936. I dag er skoindustrien mere eller mindre lukket i Llucmajor, arbejdsmarkedet ligger i den lovende turisme samt i byggeindustrien.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 501, 502, 503, 519d, A51

Bus A51 er en lufthavnsbus der kører mellem Palma lufthavn og Campos.

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 500 busser

 

Rådhus

Plaça d’Espanya, 12
Tlf: +34 971 660 050

Hvor ligger Llucmajor?

Llucmajor ligger i Mallorcas sydøstlige del, i regionen, Migjorn. Området er kendetegnet ved sine flade landskaber, der danner perfekte ramme til eksempeltvis landevejscykling, som også er en populær sportsgren hernede. Området har desuden flere smukke kyststrækninger samt badebyerne, Cala Pi (sydkysten) og s’Arenal (Palmabugten).

Flere rejsemål i den sydlige Migjorn-region

Migjorn-regionens rejsemål er oplagte til voksenferie; den skønne beliggenhed på Mallorcas sydligste del og den varierede natur i regionen, giver en enorm alsidighed. Migjorn byder på skøn herregårdsferie, agroturismo og charmerende fincahoteller, ferie på landet i skønne rammer. Hertil kommer de mange smukke gyldne bugter der ligger beskyttet blandt klippevægge langs kysterne. Migjorn-regionens rejsemål og oplevelser

 

Alquería Blanca

Alquería Blanca er en lille hyggelig landsby beliggende på klippeskråningerne over Santanyí, på Mallorcas sydøstlige side. Alquería Blanca er et oplagt rejsemål for jer der søger isolation, fred og afslapning i naturens smukke rammer, samt have direkte adgang til mange tilbud, både kulturelle og aktiviteter. Alquería Blanca byder på skønt ophold på agroturismo i tro skik med Mallorcas sjæl. Alquería Blanca overnatning og guide

 

Arenal

Arenal er en populær solferie-destination beliggende i Palmabugten. Arenal har en lækker bred sandstrand, en masse hoteller, indkøbsmuligheder og spisesteder, som gør det et alsidigt rejsemål.Arenal hører til i den billigere ende i forhold til hotel og overnatningssteder og er et område der er populært hele året rundt. Arenal billigt hotel og guide

 

Cala d’Or

Cala d’Or er oplagt til solferie for familien på Mallorca, her er masser strande, restauranter, aktivitetstilbud og hoteller i alle prisniveauer og til alle behov. Cala d’Or er et alsidigt rejsemål, men noget af det bedste er de mange mindre gyldne sandstrande, perfekte til afslapning. Cala d’Or billigt hotel og guide

 

Cala Figuera

Cala Figuera er en malerisk lille havneby der stadig delvist lever af fiskeri, hvilket gør følelsen af autenticitet og ægthed endnu stærkere i atmosfæren. Cala Figuera byder på skønne små petit hoteller og lejligheder, hvor I kan glæde jer til fantastiske solopgange over Mallorcas sydøstkyst. Cala Figuera hotel og tilbud

 

Cala Llombards

Cala Llombards byder på privatliv, fred og afslapning i afsondrede rammer. Cala Llombards er et mindre rejsemål, fyldt med lækre feriehuse og villaer som I kan leje. Ferie i Cala Llombards er velegnet til aktiv ferie, hvor dagene går på farten og aftentimerne skal nydes i hinandens samvær over god hjemmelavet mad med friske lokale råvarer. Cala Llombards feriehus

 

Cala Santanyí

Cala Santanyí er beliggende i en smuk og rolig bugt på Mallorcas sydøstkyst, mellem Cala Figuera og Cala Llombards. Cala Santanyí er ideelt til par og småbørnsfamilier, der søger hotel med havudsigt, gode faciliteter, lækker strand og tæt på naturens fred og ro. Find hotel i Cala Santanyí

 

Campos

Campos er et skønt rejsemål til familier og par der ønsker at kombinere ferie på landet med luksus, strand, god mad og autenticitet. I Campos er der mulighed for både at udfolde sig fysisk og slappe af i charmerende omgivelser i nogle af de lækreste fincahoteller, herregårde og landsteder i hele Migjorn regionen på Mallorca. Find herregård og finca i Campos

 

Colònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi er et relativt nyudviklet rejsemål med topmoderne hoteller der fuldender en skøn solferie. Colònia de Sant Jordi byder på både rejser for voksne og par, samt for småbørnefamilier, her er hoteller i mange kategorier, fincahoteller, lejlighedshoteller, familievenlige hoteller og adults only hoteller. Find billigste og bedste hotel i Colonia de Sant Jordi

 

 

Felanitx

Felanitx byder på mange spændende og afslappende overnatningstilbud, bla. klosterophold på et af Mallorcas mest kendte og fascinerende klostre på toppen af et bjerg, samt ophold på charmerende landsteder, gårde og fincas beliggende i de smukke varierede landskab omkring Felanitx. Felanitx har desuden et bredt udvalg af aktivitetstilbud til jer der søger aktiv ferie i naturens ånd. Find overnatningstilbud i Felanitx

 

Portocolom

Portocolom er en charmerende gammel havneby, der stadig bevarer sin originale autenticitet og sjæl. Portocolom er et rejsemål for voksne, der kommer for at nyde livet, spise godt og have adgang til en masse aktivitetstilbud, både sport og kultur. Portocolom hotel og guide

 

Portopetro

Portopetro er en lille bugt og havn, beliggende i Mallorcas sydøstlige hjørne, mellem Cala d’Or og Mondragó-parken. Portopetro er et rejsemål for voksne, her er fokus på fred og ro, god mad og lækre hoteller. Portopetro har god beliggenhed for sportsudøvere og aktive feriegæster, som kan udfolde sig fysisk i den smukke natur. Portopetro hotel

 

Santanyí

Santanyí er et oplagt rejsemål til en ferie på landet, dog med mulighed for strande og bugter. Santanyís varierede landskab gør det attraktivt for såvel vandrere, cyklister, golfspillere og vandhunde at få masser oplevelser på ferien. Santanyí byder på charmerende fincahoteller og agroturismos på landet. Santanyí hotel og guide

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?