Llucmajor

[bcsb-searchbox title=”” subtitle=”” aid=”822185″]

Llucmajor rejseguide og ophold

Ophold og overnatning i Llucmajor

Booking.com
Ophold på agroturismo finca i Llucmajor Mallorca

Agroturismo Son Samà

Son Samà breder sig over et stort område og nyder en smuk panoramaudsigt over hele det sydlige Mallorca, helt ud til Cabrera-øen. Agroturismoen består af en restaureret finca fra det 16. århundrede, som har bevaret sin originalitet og charme. Til fincaen hører desuden på en skøn udendørs pool og solterrasse. Der tilbydes rustikke og opvarmede værelser samt lejligheder med eget badeværelse og køleskab. Lejlighederne omfatter desuden aircondition samt tekøkken og opholdsstue med sovesofa.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Luksushotel i Llucmajor tæt paa golf

Be Live Collection Son Antem *****

Son Antem er det helt perfekte valg til en ferie hvor golf, afslapning og luksus kombineres. Dette stilfulde hotel tilbyder alle tænkelige facilitteter til, at gøre et ophold i Llucmajor og på Mallorca fuldendt.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcaHotelovernatning paa Mallorca tilbudfind hoteller paa Mallorca

Seværdigheder og udflugtsmål i Llucmajor

Llucmajor er et område fyldt med rig kulturarv, et område der har lagt scene til mange historiske begivenheder og epoker.

I selve byenkan du nyde de mange smukke bygninger i gaderne, bygninger konstrueret af arkitektonisk kunst, som bevis på områdets rigdom.

Sydpå i kommunen, skal du besøge den forhistoriske by, Poblat Talaiotic de Capocorp Vell, hvor øens vel nok største talaiot står. Her får du indblik i livet på øen lang tid før vor civilisation.
Sport og fysisk aktivitet i Llucmajor

Med et samlet areal på over 400 km, tilbyder Llucmajor det mest omfattende cykelnetværk på hele Mallorca. Samtlige officielle cykelruter i Llucmajor er nøje tilpasset og afmålt, så de med sikkerhed vil falde i god smag hos både amatører og professionelle, der kan nyde deres ynglings sport.

Langt de fleste af cykelruterne i Llucmajor, er tilrettelagt så du får de mest bemærkelsesværdige og forunderlige dele af landskabet med, når du cykler rundt. I januar og februar, når mandeltræernes blomster springer ud, vil du blandt andet opleve den røde jord, blive klædt med et smukt hvidt slør. Langs de stejle kyststrækninger sydligst i kommunen, vil dine øjne blive forkælet med udsigten over Middelhavet og den enestående smukke ø, Illa sa Cabrera samt de utallige små perler af bugter langt kysten.

Llucmajor har et generelt meget fladt landskab og her er ikke meget skygge, derfor er det også vigtigt at du tager dine forholdsregler når du cykler her.

  • Mange af cykelruterne strækker sig på landeveje, så kør altid inde i vejkantens højre side.
  • Respekter andre cyklister, vejskilte og færdselsregler.
  • Hav altid godt med væske og næring med på cykelturen.
  • Brug solcreme og solbriller, specielt i foråret hvor solen er meget skarp på Mallorca.
  • Respekter den smukke natur og smid ikke med dit affald.

 

Strande i Llucmajor

Med over 45 kilometer kyststrækning i kommunen, kan Llucmajor tilbyde strande der er tilpasset den enkeltes behov og lyster. Her findes rolige, hvide strande ideelle for børnefamilier, her findes isolerede strande for dig med behov for en apatisk stemning og endeligt stenstrande, ideelle for dykkere der skal på eventyr under havets overflade.

Netop strandene er et stort fokusområde for kommunen. Som tidligere nævnt, er Llucmajor i en etablerende fase i forhold til at udbygge og forbedre turistattraktionerne, hvilket blandt andet betyder at kommunen har indført og afsat store summer penge af til bevaring og forbedring af strandområderne.

Empty section. Edit page to add content here.

Historien om Llucmajor

Llucmajor og hele området omkring, har været beboet i flere tusinde år. Helt tilbage fra talaiotkulturen er der tegn på både bosættelser i huler og småsamfundsstrukturer, de bedste eksempler er Son Noguera mod vest samt i Es Pedregar sydvest for Llucmajor.

Romerne tog Mallorca som en del af deres imperium i 123 f.Kr., men før dette, er der tegn på fønikernes besættelse af sydkysten. Tilbage til før 264 f.Kr. tilhørte De Baleariske Øer Karthagos herredømme (nuværende Tunesien). Fønikerne eller kartaginienserne startede en togt på ekspansion mod øst, hvor de målrettet gik efter Sicilien og dermed røg i krig med romerne, der dominerede den italiske halvø. Hele tre krige skulle der til førend Karthago faldt endeligt i 146 f.Kr., disse krige er kendt som ‘De Puniske Krige’, eftersom romerne kaldte fønikerne for punere.

Romerne udnyttede aldrig for alvor Mallorcas sydkyst udenfor Palmas grænser, det gjorde tilgengæld maurerne (år 902 – 1229) som var de første til at bygge gårde i området af Llucmajor.

Efter mere end 300 år under arabisk dominans, erobrer Kong Jaume I af Aragonien i 1229 Mallorca, med sine 15.000 mand og 1.500 heste. Det var først efter erobringen, at Llucmajor kunne erklære sig for landsby, området blev skænket til Ramon de Sant Martí, ridder af Aragonien, som byggede herregård og folk sluttede sig hurtigt til.

Det er imidlertid hverken talaiotfolket, fønikerne, maurerne eller Kong Jaumes erobring, der er skelsættende for historien i Llucmajor, men derimod en begivenhed fremme i år 1349. Mallorca var på dette tidspunkt et mere eller mindre selvstændigt kongerige, hvor Kong Jaume III i en alder af blot 9 år havde overtaget tronen i 1324. Allerede i 1341 startede en konflikt mellem de to fætre, Peter IV af Aragonien og Jaume III af Mallorca, som efter en fredelig rettergang, endte med at Jaume måtte forlade Mallorca. Efter flere års skjul i Frankrig, samlede Jaume III en hær på 3000 mand og startede sin kampagne for tilbageerobringen af Mallorca. Jaume III og 700 af hans mænd lagde til på stranden ved Pollenca, hvorfra de begyndte deres togt og efter Pollenca fulgte Alcúdia og Muro, hvorefter turen gik mod Inca på midten af øen. Det var en del af planen, at resten af hans hær skulle angribe fra bugten i Palma, desværre havde Peter IV’s tropper spottet Jaume III med hans hær og dermed nået at barrikadere både Inca og Palma. Dermed kunne den anden del af Jaume III’s hær ikke ligge til ved Palma og måtte således forblive i deres skibe, Jaume III selv og hans fodfolk drog mod sydøst, da de blev mødt med stor modstand ved Inca og ville angribe Palma fra østsiden. Hvad Jaume III ikke vidste var dog, at Peter IV’s tropper var sat efter ham og befandt sig således blot få kilometer bag. Om morgenen den 25. oktober 1349, angreb Peter IV’s tropper Jaume III’s hær på sletten nordvest for Llucmajor. Kampen mellem de to hære endte i døden for Jaume III samt enden på Mallorcas uafhængighed og er i dag kendt som ‘Batella de Llucmajor’ eller ‘Kampen ved Llucmajor’.

De følgende 500 år i Llucmajor gik med at finde indtægtskilder blandt indbyggerne. Dårlig høst, lav efterspørgsel og høje skatter gjorde livet i byen hårdt, dertil kom tilmed flere alvorlige angreb af pirater der kom sejlende fra Marokko. Ved slutningen af 1800 tallet, efter man også havde set hvordan den berømte vinpest havde udslettet vinbønnernes marker, begav indbyggerne i Llucmajor til at producere sko. Den nye industri fik en god start, men tabte markeder i Asien og krig mod USA, satte brat en stopklods for den ellers så lovende fremtid som industriby.

Efter krigen mod USA var slut, tog de militære myndigheder deres forholdsregler og iværksatte byggerierne af en række fæstninger og kanonbatterier, hvilket blandt andet kom indbyggerne i Llucmajor til gode. Sydkysten på Mallorca skulle barrikaderes med fortet Cap Enderrocat mod sydvest og det gav arbejde til mange mennesker i byen.

Skoindustrien i Llucmajor kom først for alvor i gang igen under Den Spanske Borgerkrig som brød ud i 1936. I dag er skoindustrien mere eller mindre lukket i Llucmajor, arbejdsmarkedet ligger i den lovende turisme samt i byggeindustrien.

Hvor ligger Llucmajor?

Llucmajor ligger i Mallorcas sydøstlige del, i regionen, Migjorn. Området er kendetegnet ved sine flade landskaber, der danner perfekte ramme til eksempeltvis landevejscykling, som også er en populær sportsgren hernede. Området har desuden flere smukke kyststrækninger samt badebyerne, Cala Pi (sydkysten) og s’Arenal (Palmabugten).

Flere rejsemål i den sydlige Migjorn-region

Migjorn-regionens rejsemål er oplagte til voksenferie; den skønne beliggenhed på Mallorcas sydligste del og den varierede natur i regionen, giver en enorm alsidighed. Migjorn byder på skøn herregårdsferie, agroturismo og charmerende fincahoteller, ferie på landet i skønne rammer. Hertil kommer de mange smukke gyldne bugter der ligger beskyttet blandt klippevægge langs kysterne. Migjorn-regionens rejsemål og oplevelser

 

 

Alquería Blanca rejsemål Migjorn MallorcaAlquería Blanca

Alquería Blanca er en lille hyggelig landsby beliggende på klippeskråningerne over Santanyí, på Mallorcas sydøstlige side. Alquería Blanca er et oplagt rejsemål for jer der søger isolation, fred og afslapning i naturens smukke rammer, samt have direkte adgang til mange tilbud, både kulturelle og aktiviteter. Alquería Blanca byder på skønt ophold på agroturismo i tro skik med Mallorcas sjæl. Alquería Blanca overnatning og guide

 

 

Arenal rejsemål Migjorn regionen MallorcaArenal

Arenal er en populær solferie-destination beliggende i Palmabugten. Arenal har en lækker bred sandstrand, en masse hoteller, indkøbsmuligheder og spisesteder, som gør det et alsidigt rejsemål.Arenal hører til i den billigere ende i forhold til hotel og overnatningssteder og er et område der er populært hele året rundt. Arenal billigt hotel og guide

 

 

Cala Dor rejsemål i Migjorn MallorcaCala d’Or

Cala d’Or er oplagt til solferie for familien på Mallorca, her er masser strande, restauranter, aktivitetstilbud og hoteller i alle prisniveauer og til alle behov. Cala d’Or er et alsidigt rejsemål, men noget af det bedste er de mange mindre gyldne sandstrande, perfekte til afslapning. Cala d’Or billigt hotel og guide

 

 

Cala Figuera en destination i Migjorn på MallorcaCala Figuera

Cala Figuera er en malerisk lille havneby der stadig delvist lever af fiskeri, hvilket gør følelsen af autenticitet og ægthed endnu stærkere i atmosfæren. Cala Figuera byder på skønne små petit hoteller og lejligheder, hvor I kan glæde jer til fantastiske solopgange over Mallorcas sydøstkyst. Cala Figuera hotel og tilbud

 

 

Cala Llombards rejsemål Migjorn regionen MallorcaCala Llombards

Cala Llombards byder på privatliv, fred og afslapning i afsondrede rammer. Cala Llombards er et mindre rejsemål, fyldt med lækre feriehuse og villaer som I kan leje. Ferie i Cala Llombards er velegnet til aktiv ferie, hvor dagene går på farten og aftentimerne skal nydes i hinandens samvær over god hjemmelavet mad med friske lokale råvarer. Cala Llombards feriehus

 

 

Cala Santanyi i Migjorn regionen MallorcaCala Santanyí

Cala Santanyí er beliggende i en smuk og rolig bugt på Mallorcas sydøstkyst, mellem Cala Figuera og Cala Llombards. Cala Santanyí er ideelt til par og småbørnsfamilier, der søger hotel med havudsigt, gode faciliteter, lækker strand og tæt på naturens fred og ro. Find hotel i Cala Santanyí

 

 

Campos i Migjorn MallorcaCampos

Campos er et skønt rejsemål til familier og par der ønsker at kombinere ferie på landet med luksus, strand, god mad og autenticitet. I Campos er der mulighed for både at udfolde sig fysisk og slappe af i charmerende omgivelser i nogle af de lækreste fincahoteller, herregårde og landsteder i hele Migjorn regionen på Mallorca. Find herregård og finca i Campos

 

 

Colonia de Sant Jordi rejsemål i Migjorn regionen på MallorcaColònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi er et relativt nyudviklet rejsemål med topmoderne hoteller der fuldender en skøn solferie. Colònia de Sant Jordi byder på både rejser for voksne og par, samt for småbørnefamilier, her er hoteller i mange kategorier, fincahoteller, lejlighedshoteller, familievenlige hoteller og adults only hoteller. Find billigste og bedste hotel i Colonia de Sant Jordi

 

Felanitx rejsemaal i Migjorn på MallorcaFelanitx

Felanitx byder på mange spændende og afslappende overnatningstilbud, bla. klosterophold på et af Mallorcas mest kendte og fascinerende klostre på toppen af et bjerg, samt ophold på charmerende landsteder, gårde og fincas beliggende i de smukke varierede landskab omkring Felanitx. Felanitx har desuden et bredt udvalg af aktivitetstilbud til jer der søger aktiv ferie i naturens ånd. Find overnatningstilbud i Felanitx

 

 

Portocolom rejsemål i Migjorn regionen MallorcaPortocolom

Portocolom er en charmerende gammel havneby, der stadig bevarer sin originale autenticitet og sjæl. Portocolom er et rejsemål for voksne, der kommer for at nyde livet, spise godt og have adgang til en masse aktivitetstilbud, både sport og kultur. Portocolom hotel og guide

 

 

Portopetro rejsemål i Migjorn på MallorcaPortopetro

Portopetro er en lille bugt og havn, beliggende i Mallorcas sydøstlige hjørne, mellem Cala d’Or og Mondragó-parken. Portopetro er et rejsemål for voksne, her er fokus på fred og ro, god mad og lækre hoteller. Portopetro har god beliggenhed for sportsudøvere og aktive feriegæster, som kan udfolde sig fysisk i den smukke natur. Portopetro hotel

 

 

Santanyí i Migjorn regionen MallorcaSantanyí

Santanyí er et oplagt rejsemål til en ferie på landet, dog med mulighed for strande og bugter. Santanyís varierede landskab gør det attraktivt for såvel vandrere, cyklister, golfspillere og vandhunde at få masser oplevelser på ferien. Santanyí byder på charmerende fincahoteller og agroturismos på landet. Santanyí hotel og guide
Vejrudsigt for den kommende uge i Llucmajor

LLUCMAJOR Vejrudsigt

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?