Llucmajor rejseguide og ophold

find de billigste fly til palma de mallorca her

Tilbud på ophold i Llucmajor



Historien om Llucmajor

Llucmajor og hele området omkring, har været beboet i flere tusinde år. Helt tilbage fra talaiotkulturen er der tegn på både bosættelser i huler og småsamfundsstrukturer, de bedste eksempler er Son Noguera mod vest samt i Es Pedregar sydvest for Llucmajor.

Romerne tog Mallorca som en del af deres imperium i 123 f.Kr., men før dette, er der tegn på fønikernes besættelse af sydkysten. Tilbage til før 264 f.Kr. tilhørte De Baleariske Øer Karthagos herredømme (nuværende Tunesien). Fønikerne eller kartaginienserne startede en togt på ekspansion mod øst, hvor de målrettet gik efter Sicilien og dermed røg i krig med romerne, der dominerede den italiske halvø. Hele tre krige skulle der til førend Karthago faldt endeligt i 146 f.Kr., disse krige er kendt som ‘De Puniske Krige’, eftersom romerne kaldte fønikerne for punere.

Romerne udnyttede aldrig for alvor Mallorcas sydkyst udenfor Palmas grænser, det gjorde tilgengæld maurerne (år 902 – 1229) som var de første til at bygge gårde i området af Llucmajor.

Efter mere end 300 år under arabisk dominans, erobrer Kong Jaume I af Aragonien i 1229 Mallorca, med sine 15.000 mand og 1.500 heste. Det var først efter erobringen, at Llucmajor kunne erklære sig for landsby, området blev skænket til Ramon de Sant Martí, ridder af Aragonien, som byggede herregård og folk sluttede sig hurtigt til.

Det er imidlertid hverken talaiotfolket, fønikerne, maurerne eller Kong Jaumes erobring, der er skelsættende for historien i Llucmajor, men derimod en begivenhed fremme i år 1349. Mallorca var på dette tidspunkt et mere eller mindre selvstændigt kongerige, hvor Kong Jaume III i en alder af blot 9 år havde overtaget tronen i 1324. Allerede i 1341 startede en konflikt mellem de to fætre, Peter IV af Aragonien og Jaume III af Mallorca, som efter en fredelig rettergang, endte med at Jaume måtte forlade Mallorca. Efter flere års skjul i Frankrig, samlede Jaume III en hær på 3000 mand og startede sin kampagne for tilbageerobringen af Mallorca. Jaume III og 700 af hans mænd lagde til på stranden ved Pollenca, hvorfra de begyndte deres togt og efter Pollenca fulgte Alcúdia og Muro, hvorefter turen gik mod Inca på midten af øen. Det var en del af planen, at resten af hans hær skulle angribe fra bugten i Palma, desværre havde Peter IV’s tropper spottet Jaume III med hans hær og dermed nået at barrikadere både Inca og Palma. Dermed kunne den anden del af Jaume III’s hær ikke ligge til ved Palma og måtte således forblive i deres skibe, Jaume III selv og hans fodfolk drog mod sydøst, da de blev mødt med stor modstand ved Inca og ville angribe Palma fra østsiden. Hvad Jaume III ikke vidste var dog, at Peter IV’s tropper var sat efter ham og befandt sig således blot få kilometer bag. Om morgenen den 25. oktober 1349, angreb Peter IV’s tropper Jaume III’s hær på sletten nordvest for Llucmajor. Kampen mellem de to hære endte i døden for Jaume III samt enden på Mallorcas uafhængighed og er i dag kendt som ‘Batella de Llucmajor’ eller ‘Kampen ved Llucmajor’.

De følgende 500 år i Llucmajor gik med at finde indtægtskilder blandt indbyggerne. Dårlig høst, lav efterspørgsel og høje skatter gjorde livet i byen hårdt, dertil kom tilmed flere alvorlige angreb af pirater der kom sejlende fra Marokko. Ved slutningen af 1800 tallet, efter man også havde set hvordan den berømte vinpest havde udslettet vinbønnernes marker, begav indbyggerne i Llucmajor til at producere sko. Den nye industri fik en god start, men tabte markeder i Asien og krig mod USA, satte brat en stopklods for den ellers så lovende fremtid som industriby.

Efter krigen mod USA var slut, tog de militære myndigheder deres forholdsregler og iværksatte byggerierne af en række fæstninger og kanonbatterier, hvilket blandt andet kom indbyggerne i Llucmajor til gode. Sydkysten på Mallorca skulle barrikaderes med fortet Cap Enderrocat mod sydvest og det gav arbejde til mange mennesker i byen.

Skoindustrien i Llucmajor kom først for alvor i gang igen under Den Spanske Borgerkrig som brød ud i 1936. I dag er skoindustrien mere eller mindre lukket i Llucmajor, arbejdsmarkedet ligger i den lovende turisme samt i byggeindustrien.

Seværdigheder og udflugtsmål i Llucmajor

Llucmajor er et område fyldt med rig kulturarv, et område der har lagt scene til mange historiske begivenheder og epoker.

I selve byenkan du nyde de mange smukke bygninger i gaderne, bygninger konstrueret af arkitektonisk kunst, som bevis på områdets rigdom.

Sydpå i kommunen, skal du besøge den forhistoriske by, Poblat Talaiotic de Capocorp Vell, hvor øens vel nok største talaiot står. Her får du indblik i livet på øen lang tid før vor civilisation.

Inspiration til udflugtsmål i området

Sport og fysisk aktivitet i Llucmajor

Med et samlet areal på over 400 km, tilbyder Llucmajor det mest omfattende cykelnetværk på hele Mallorca. Samtlige officielle cykelruter i Llucmajor er nøje tilpasset og afmålt, så de med sikkerhed vil falde i god smag hos både amatører og professionelle, der kan nyde deres ynglings sport.

Langt de fleste af cykelruterne i Llucmajor, er tilrettelagt så du får de mest bemærkelsesværdige og forunderlige dele af landskabet med, når du cykler rundt. I januar og februar, når mandeltræernes blomster springer ud, vil du blandt andet opleve den røde jord, blive klædt med et smukt hvidt slør. Langs de stejle kyststrækninger sydligst i kommunen, vil dine øjne blive forkælet med udsigten over Middelhavet og den enestående smukke ø, Illa sa Cabrera samt de utallige små perler af bugter langt kysten.

Llucmajor har et generelt meget fladt landskab og her er ikke meget skygge, derfor er det også vigtigt at du tager dine forholdsregler når du cykler her.

  • Mange af cykelruterne strækker sig på landeveje, så kør altid inde i vejkantens højre side.
  • Respekter andre cyklister, vejskilte og færdselsregler.
  • Hav altid godt med væske og næring med på cykelturen.
  • Brug solcreme og solbriller, specielt i foråret hvor solen er meget skarp på Mallorca.
  • Respekter den smukke natur og smid ikke med dit affald.

 

Strande i Llucmajor

Med over 45 kilometer kyststrækning i kommunen, kan Llucmajor tilbyde strande der er tilpasset den enkeltes behov og lyster. Her findes rolige, hvide strande ideelle for børnefamilier, her findes isolerede strande for dig med behov for en apatisk stemning og endeligt stenstrande, ideelle for dykkere der skal på eventyr under havets overflade.

Netop strandene er et stort fokusområde for kommunen. Som tidligere nævnt, er Llucmajor i en etablerende fase i forhold til at udbygge og forbedre turistattraktionerne, hvilket blandt andet betyder at kommunen har indført og afsat store summer penge af til bevaring og forbedring af strandområderne.

Hvor ligger Llucmajor?

Llucmajor ligger i Mallorcas sydøstlige del, i regionen, Migjorn. Området er kendetegnet ved sine flade landskaber, der danner perfekte ramme til eksempeltvis landevejscykling, som også er en populær sportsgren hernede. Området har desuden flere smukke kyststrækninger samt badebyerne, Cala Pi (sydkysten) og s’Arenal (Palmabugten).

©2019 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?