Kategorier: Arkæologiske udgravning og forhistorie, Udstillinger

Poblat Talaiòtic de Capocorb Vell

capocorb vell er en forhistorisk bosættelse fra talaiotkulturen i Llucmajor Mallorca
Om

Besøg Mallorcas største talaiot, Capocorp Vell i Llucmajor

Caporcorb Vell i den sydlige del af Llucmajor kommune, er ikke alene et oplagt mål eller hvilestop til en fantastisk cykeltur, men også én af Mallorcas og faktisk hele Sydeuropas mest berømte og mest velbevarede talaiot samlinger fra bronzealderen. Capocorp Vell viser dig med sin imponerende stand, hvordan et typisk samfundsliv i bronzealderen har set ud. Disse stenkonstruktioner blev brugt som defensive strukturer, vagttårne til at kortlægge og overvåge jorden fra, samt som offentlige mødesteder hvor religiøse og politiske aktiviteter kunne finde sted.

Den totale størrelse af udgravningerne er på en halv kvadratkilometer. På grunden finder du 3 runde talaioter, 2 kvadratiske, 28 boliger, samt en gravhøj (tumulus).

Det første udgravningsprojekt ved Capocorp Vell skete i årene mellem 1910 og 1920, ledet af den berømte katalanske arkæolog, Josep Colominas Roca, som senere fik én af strukturerne herinde opkaldt efter sig.

Capocorp Vell ligger i den mindre produktive del af Llucmajor kommune, og takket være kulturfredningsarbejde, har det heller ikke været muligt for virksomheder at bygge eller producere i nærheden af Capocorp Vell.

Hvor

Llucmajor

Llucmajor er placeret øst for Palma, i Mallorcas Migjorn-region. Llucmajor er et populært rejsemål og besøgsmål for særligt aktive turister der nyder optimale forhold for bla. golf, cykling, vandring og maritime aktiviteter. Foruden byen selv, er Llucmajor også hjemsted for populære feriedestinationer som s’Arenal i Palmabugten og Cala Pi på sydkysten. En tur i Llucmajor by vidner om et historisk sted med en stor kulturarv, som bla. kommer til udtryk i mange af de smukke bygningers arkitektur og monumenter. Udenfor byen finder du desuden et vigtigt levn fra den Balearisk oldtid, nemlig Capocorb Vell. Ønsker du ophold i Llucmajor kan du se frem til fantastiske hoteller og fincas hvor du autenticitet og moderne luksus smelter sammen i en afslappende atmosfære.

Llucmajor seværdigheder, aktiviteter og hotel

Flere seværdigheder omkring Llucmajor

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere talaioter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?