Besøg Mallorcas største talaiot, Capocorp Vell i Llucmajor

Mallorcas største talaiot hedder Capocorp Vell og ligger i Llucmajor

Caporcorb Vell i den sydlige del af Llucmajor kommune, er ikke alene et oplagt mål eller hvilestop til en fantastisk cykeltur, men også én af Mallorcas og faktisk hele Sydeuropas mest berømte og mest velbevarede talaiot samlinger fra bronzealderen. Capocorp Vell viser dig med sin imponerende stand, hvordan et typisk samfundsliv i bronzealderen har set ud. Disse stenkonstruktioner blev brugt som defensive strukturer, vagttårne til at kortlægge og overvåge jorden fra, samt som offentlige mødesteder hvor religiøse og politiske aktiviteter kunne finde sted.

Den totale størrelse af udgravningerne er på en halv kvadratkilometer. På grunden finder du 3 runde talaioter, 2 kvadratiske, 28 boliger, samt en gravhøj (tumulus).

Det første udgravningsprojekt ved Capocorp Vell skete i årene mellem 1910 og 1920, ledet af den berømte katalanske arkæolog, Josep Colominas Roca, som senere fik én af strukturerne herinde opkaldt efter sig.

Capocorp Vell ligger i den mindre produktive del af Llucmajor kommune, og takket være kulturfredningsarbejde, har det heller ikke været muligt for virksomheder at bygge eller producere i nærheden af Capocorp Vell.

Skønne rejsedestinationer i nærheden af Capocorp Vell

Llucmajor

s’Arenal

Campos

Algaida

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?