Søg
Close this search box.

Poblat Talaiòtic de Capocorb Vell

Talaioten Capocorb Vell, i Llucmajor på øen Mallorca.

Besøg Mallorcas største talaiot, Capocorp Vell i Llucmajor

Caporcorb Vell i den sydlige del af Llucmajor kommune, er ikke alene et oplagt mål eller hvilestop til en fantastisk cykeltur, men også én af Mallorcas og faktisk hele Sydeuropas mest berømte og mest velbevarede talaiot samlinger fra bronzealderen. Capocorp Vell viser dig med sin imponerende stand, hvordan et typisk samfundsliv i bronzealderen har set ud. Disse stenkonstruktioner blev brugt som defensive strukturer, vagttårne til at kortlægge og overvåge jorden fra, samt som offentlige mødesteder hvor religiøse og politiske aktiviteter kunne finde sted.

Den totale størrelse af udgravningerne er på en halv kvadratkilometer. På grunden finder du 3 runde talaioter, 2 kvadratiske, 28 boliger, samt en gravhøj (tumulus).

Det første udgravningsprojekt ved Capocorp Vell skete i årene mellem 1910 og 1920, ledet af den berømte katalanske arkæolog, Josep Colominas Roca, som senere fik én af strukturerne herinde opkaldt efter sig.

Capocorp Vell ligger i den mindre produktive del af Llucmajor kommune, og takket være kulturfredningsarbejde, har det heller ikke været muligt for virksomheder at bygge eller producere i nærheden af Capocorp Vell.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 10:00 - 17:00
Tirsdag 10:00 - 17:00
Onsdag 10:00 - 17:00
Torsdag Lukket
Fredag 10:00 - 17:00
Lørdag 10:00 - 17:00
Søndag 10:00 - 17:00

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere forhistoriske levn du skal opleve på Mallorca