Søg
Close this search box.

Talaiot de Son Fred

Talaiot Son Fred, en konstruktion af megalitter i Sencelles på Mallorca.

Det har taget arkæologerne Javier Aramburu og Damia Ramis mere end et halvt år, at nå ind til Son Freds egentlige kerne, som består af en imponerende 4 meter høj cirkulær talaiot fra ca. 600 f.Kr. I dag er den blot omkring 2 meter høj, men det er muligt at se den bærende søjle i midten af den cirkulære konstruktion. 

Søjle skabt af megalitter i Talaiot Son Fred i Sencelles.
Den bærende søjle skabt af megalitter indei Talaiot Son Fred.

Talaioten ligger nordøst for landsbyen, Sencelles, på vejen mod Inca, på højre side lidt inde. Man mener at netop Son Fred har været brugt som et religiøst tempel eller et andet betydningsfuldt sted, hvor vigtige beslutninger skulle træffes.

I Son Fred blev også fundet en såkaldt ‘labrys’, en form for bronzeøkse der sammen med lignende fund omkring Sencelles og Costitx, vidner om et krigerisk samfund.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere arkæologiske udgravninger du skal besøge på Mallorca