Talaiot de Son Fred

talaioten son fred i udkanten af sencelles på mallorca i spanien
Om

Det har taget arkæologerne Javier Aramburu og Damia Ramis mere end et halvt år, at nå ind til Son Freds egentlige kerne, som består af en imponerende 4 meter høj cirkulær talaiot fra ca. 600 f.Kr. Talaioten ligger nordøst for landsbyen, Sencelles, på vejen mod Inca, på højre side lidt inde. Man mener at netop Son Fred har været brugt som et religiøst tempel eller et andet betydningsfuldt sted, hvor vigtige beslutninger skulle træffes. I Son Fred blev også fundet en såkaldt ‘labrys’, en form for bronzeøkse der sammen med lignende fund omkring Sencelles, vidner om et krigerisk samfund.

Hvor

Sencelles

Sencelles er et mellemstort området beliggende i Mallorcas centrale del, i Pla de Mallorca regionen. Sencelles er et typisk landbrugsområde, med enestående forhold for cyklister og vandrere der vil på opdagelse i de rurale landdistrikter. Sencelles som en af de eneste byer på Mallorca en årlig økologifestival, hvor der en hel weekend sættes fokus på økologi og bæredygtighed, en festival der er blevet meget populære blandt både lokalbefolkningen og turister. Ønsker du at bo i Sencelles, kan du glæde dig til ophold i skønne rammer på finca eller i en udlejningsvilla.

Sencelles guide til ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Sencelles

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere talioter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?