Sencelles (es Pla) rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Sencelles en søvnig landsby, hvor siestaen stadig lever i bedste velgående og hvor man ikke har mere travlt, end at tingene kan nås senere. Enhver eventyrer eller historieinteresseret bør overveje området omkring Sencelles nøje. Det smukke område omkring Sencelles har mange smukke og vigtige attraktioner at tilbyde for besøgende der har en smule tid til at udforske dem.

Ud over historiske monumenter og smuk natur, er der også vindmøllerne Can Picapebre, Can Cinto, d’En Ferrero og Son Pelea, som bestemt også er et besøg værd.

Selve byen Sencelles er rolig og charmerende, med mange små caféer i gaderne, som de lokale elsker at sidde og hygge sig ved.

Om efteråret og vinteren springer blomsterne på mandeltræerne ud og danner den smukkeste hvide silkedyne over markerne og efterlader luften i Sencelles med en særlig duft.

Bedste overnatningstilbud i Sencelles

Herregårdsferie i Finca i Sencelles i es Pla regionen

Petit Hotel Rural Son Jordá ****

Petit Hotel Rural Son Jordá ligger på en gammel ejendom i den maleriske, lille mallorcanske landsby Ruberts, lige i hjertet af es Pla regionen. Herregårdens bygninger stammer fra det 16. århundrede, og har bla. tilhørt flere generationer af adelsmænd. Herregården er direkte forbundet med en kirke fra 1700-tallet, og har desuden selv 4 kapeller, hvilket bidrager til den rolige og autentiske atmosfære. Omkring ejendommen finder I smukke fyrretræer, palmer, oliventræer og bougainvillea, altsammen med til at fuldende oplevelsen af et romantisk og tidløst middelhavslandsted.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorcafind hoteller paa Mallorca

Charmerende finca hotel på landet i Sencelles

Finca Bonita Sencelles

Nyd et afbræk fra masseturisme og hektiske strandområder, og træk stikket ud for en tid. På dette lille finca hotel midt ude på landet i Sencelles, kan I slappe helt af i rustikke og charmerende rammer. Beliggenheden er ideel til vandre og cykelture i de harmoniske rurale landskaber.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Ferie på landet overnatningstilbud i Sencelles

Can Campaner Xerret

Nyd følelsen af at have jeres eget sted på landet på Mallorca, lige i hjertet af Sencelles. Dette rustikke og moderniserede hus har alt I har behov for for at få en ferie med frihed, afslapning og eventyr.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Seværdigheder i Sencelles

Herude på landet vil temaet næsten altid være religion og historie, når vi taler om seværdigheder. Meget af hvad du kan se her, er forhistoriske bosættelser (nogle af dem ganske imponerende), religiøse institutioner og regional arkitektur, der fortæller historien om et samfund og dets udvikling.

Cascanar

De forhistoriske bosættelser omkring Cascanar er blevet bekræftet i hulerne Can Garau, talaioterne Ses Talaies de Can Xim samt den romerske begravelsesplads, bedre kendt som ‘Den Mauriske Kirkegård’. Op gennem det 14. århundrede er der registreringer om landbrugsaktiviteter i Cascanar med både vinstokke, korn, figner og svineavl.

Ligesom Sencelles, gennemlevede Cascanar hårde prøvelser i form af tørker og den berygtede vinpest, derfor har området også ligget ganske øde i lange årrækker gennem de sidste par århundreder og først omkring 1980’erne, blev Cascanar igen for alvor beboet og flere ejendomme renoveret. Der er særligt 3 huse der er vigtige at lægge mærke til i Cascanar – Can Romanyà, Can Garau og Can Riera, som alle er velbevarede eksempler på 16 og 1700 tallets arkitektur.

Ruberts

Navnet Ruberts stammer formentlig fra familien Roberts eller Ruberts af Tarragona, som deltog under erobringen af Mallorca i 1229. Familien menes at have ejet flere større gårde i både Ruberts samt i den nærliggende Pina. Den største grund de dog har ejet, er Son Jordà, der i dag menes at være den oprindelige gård opkaldt efter Ruberts.

Af arkitektoniske eksempler, finder du Can Tià, Son Durí, Can Pintat, s’Aigovés, sa Creu, og s’Hostal. Kirken i Ruberts, Mare de Deu del Carme, blev bygget i anden halvdel af det 18. århundrede på grunden hvor også Son Jordà ligger. På initiativ af byens religiøse overhoved, Bartomeu Verd i Falcó, blev den første sten lagt i 1768 og kirken indviet og velsignet i 1770.

Hvert år den 16. juli afholdes der byfest i Ruberts; Verge del Carme, hvor indbyggerne fejrer med musik, dans og picnic.

Ruberts ligger helt sydøstligt i kommunen og herfra kan du, hvis du har friske ben eller rigeligt tid, fortsætte mod Pina eller længere endnu til Algaida (ca. 14 km fra Ruberts) og nyde frokost eller middag på én af de mange berømte restauranter her.

Biniali

Biniali er den største af landsbyerne i kommunen, udover naturligvis Sencelles selv. Biniali er også den eneste af de fire små landsbyer, der kan byde på en lille café, et godt tip når du er på gennemrejse. Byen er centreret omkring hovedgaden, der løber hele vejen tværs igennem og hvor du kan finde kirken Sant Cristòfol fra det 16. århundrede samt de flotte bygninger Can Grau, Sa Clastra og Son Raió,

Biniali er et fredet område og beskyttet som værende et sted af særlig kulturel interesse, derfor er det meget svært at få tilladelse til at bygge huse, udvidelser eller annekser i byen. På vejen mellem Biniali og Santa Eugènia, finder du Cova Monja, som engang har været et begravelsessted i talaiotkulturen. Andre kulturskatte i Biniali omfatter brønden i byen, monumentet for ‘den rene undfangelse’ samt de nedlagte møller Can Xisco og Cas Moliner.

Aktiviteter og udflugter omkring Sencelles

Den centrale beliggenhed af Sencelles gør, at du på kort tid kan nå andre spændende byer i nærheden på ganske kort tid og med både bil, cykel og på gåben. Sydvest har du Santa Eugénia med dens tilhørende Ses Coves, hvor du finder en af Mallorcas største samlinger af menneskebyggede huler fra forhistorisk tid.

Lejebil er nødvendig i Sencelles, til gengæld er du placeret i hjertet af Mallorca og kan nå alle afkroge af øen.

Marked i Sencelles

Onsdag fra morgenstunden og frem til eftermiddagstimerne, kan du tage på markedspladsen midt i byen, hvor der handles friske frugter, grøntsager, kød og masser smagfulde mandler og søde figner.

 

Begivenheder i Sencelles

Der afholdes hvert år en række festlige begivenheder i Sencelles, allerede den 5. februar fejres Santa Agueda, med bål i gaderne hvor folk griller pølser, der underholdes med sang og dans samt en række konkurrencer for børn og voksne afholdes. Igen den 27. februar kan du opleve ‘Beata Sor Francinaina’ (Francinaina Cirer), hvor byens børn i et stort optog bringer blomster til statuen af den fromme kvinde på kirkepladsen, en meget smuk begivenhed.

Den 2. Søndag i maj er der ‘Pilgrimage de Sa Casa Blanca’. En pilgrimsfærd foregår til fods, på hesteryg, i hestevogn eller med traktoren. Tredje søndag i maj er den store messe for landbrugs- og bilindustrien.
Den 15. August er der ‘Fira de Mare Deu de Agosto’. Sports-og musikarrangementer, teater og altid et storslået fyrværkeri om aftenen.

Hvor ligger Sencelles?

Sencelles ligger i hjertet af Mallorca og es Pla regionen, i den mest flade del af øen. Sencelles er noby til Costitx, Santa Eugènia, Lloret de Vistalegre, Consell og Binissalem.

Du kan læse meget mere om Es Pla regionen her

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

Ariany er et roligt område i Mallorcas es Pla regionAriany

Ariany er en søvnig lille landsby beliggende højt med smuk udsigt over den nordlige del af es Pla regionen. Ferie i Ariany byder på afsondrede omgivelser, hvor I kan nyde privatlivets fred i uforstyrrede rammer, hvor I kan høre græsset gro. Læs om ferie og ophold i Ariany her.

 

 

Finca ferie på landet i Costitx i Es Pla regionen på MallorcaCostitx

Costitx ligger i hjertet af es Pla regionen og Mallorca, et område præget af historie og landbrug. Costitx byder på facinerende monumenter og seværdigheder, et landskab skabt til aktiviteter og en feriebase hvor I kan nyde hinandens selskab i uforstyrrede rammer. Læs guiden til ferie og ophold i Costitx.

 

 

Algaida i Es Pla regionen på MallorcaAlgaida

Algaida er byder på et alsidigt område, fyldt med kultur, historie og skøn natur. Ferie og ophold i Algaida byder på fincas og agroturismo, hvor I er dus med mallorcas sjæl i smukke afslappende rammer. Området er meget populært blandt cyklister og vandrere, da landskabet byder på både bjerge og landeveje. Ferie og ophold i Algaida.

 

 

Agroturismo ferie i Petra i es Pla regionen på MallorcaPetra

Petra er en pastoral landsby der hylder de traditionelle mallorcinske dyder i form af landbrug og religion. Ophold i Petra byder på afslappende ferie på agroturismo, aktive landbrug, hvor I kan trække stikket og falde naturligt ind i de harmoniske rammer i livet på landet. Læs guide til ferie og ophold i Petra.

 

 

Sineu er en by i Es Pla regionen på MallorcaSineu

Sineu byder på ferie tæt på kultur og med central beliggenhed når I skal på eventyr. Ophold i Sineu foregår i charmerende byhoteller i de gamle gader i middelalderbyen, tæt på traditionelle mallorcinske cellers, seværdigheder og aktviteter, en destination som skabt til voksenferie. Læs om Sineu og se overnatningstilbud

 

 

Porreres ligger i Es Pla regionen på MallorcaPorreres

Porreres byder på afslappende ferie på agroturismo og finca hotel på landet, i harmoniske naturlige rammer, hvor hverken stress eller støj eksisterer. Ferie i Porreres er afslapning for sjælen og et godt sted at restituere på landet efter en dag med sport og eventyr. Porreres ophold og overnatningstilbud.

 

 

Feriehus i Santa Margalida i es Pla regionen på MallorcaSanta Margalida

Santa Margalida er den nordligste kommune i es Pla regionen, og omfatter foruden de landlige omgivelser, også den populære sommerferiedestination, Ca’n Picafort. Santa Margalida byder på finca ferie og herregårdsferie i rustikke landlige omgivelser, med mulighed for afveksling ved kysten. Læs guide til ferie og overnatning i Santa Margalida 

 

 

Ferie og villa i Muro es pla regionen MallorcaMuro

Muro byder på en smuk og skøn gammel bydel, fyldt med lokal kultur og historie. Ferie og ophold i Muro består af fincas og private villaer på landet, samt et skønt boutique hotel i hjertet af den gamle by med jacuzzi på tagterrassen. Ferie i Muro henvender sig primært til jer, der nyder en rolig base på landet. Læs om Muro.

 

 

Ferie ophold i Llubi es Pla de MallorcaLlubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

 

Herregårdsferie i Santa Eugenia i es Pla på MallorcaSanta Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

 

Sant Joan er et landligt rejsemål i es Pla regionen på MallorcaSant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

 

Finca ferie i Montuïri, Es Pla de MallorcaMontuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

 

Ophold i Maria de la Salut i Es Pla de MallorcaMaria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

 

Vilafranca de Bonany er en landlig feriedestination i Es Pla regionen på MallorcaVilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre i Es Pla regionen på MallorcaLloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

 

Ferie i Playa de Muro i Es Pla regionen på MallorcaPlaya de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

 

Ophold i Can Picafort i Es Pla regionen på MallorcaCa’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

 

 

Vejrudsigt for den kommende uge i Sencelles

SENCELLES Vejrudsigt

Vejret og gennemsnitsvejr på Mallorca

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?