Søg
Close this search box.

Sencelles

Sencelles rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Sencelles er et typisk ruralt område beliggende i hjertet af Mallorca, i den centrale del kaldet Pla de Mallorca.

Herude på landet kan du opleve typisk mallorcinsk arkitektur, en varme og gæstfrihed fra nysgerrige lokale, samt en masse fysiske aktiviteter.

Den centrale beliggenhed af Sencelles gør området populært blandt cykelryttere især, der har gode vilkår for at køre mange forskellige ruter i al slags terræn.

I denne guide

Vælg Sencelles for

Her ligger Sencelles

Sencelles by markeret på kort over øen Mallorca.

Bedste hoteller i Sencelles

Her får du i fuldstændig ro og afsondrethed i luksusfaciliteter. Herude styrer du selv dagens tempo, du lejer en bil eller cykel, og planlægger selv hvordan ferien skal bruges, uden indblanding fra udefrakommende elementer.

sencelles-mallorca-hotel-spanien-roligt-stille

Finca Hotel Son Miranda

sencelles-mallorca-hotel-spanien-finca-petit-cykel

Petit Hotel Rural Son Jordá

sencelles-ferielejligheder-mallorca-landsted

Can Mavi

Seværdigheder og oplevelser omkring Sencelles

Herude på landet vil temaet næsten altid være religion og historie, når vi taler om seværdigheder. Meget af hvad du kan se her, er forhistoriske bosættelser (nogle af dem ganske imponerende), religiøse institutioner og regional arkitektur, der fortæller historien om et samfund og dets udvikling.

DEN ARKÆOLOGISKE RUTE

Mellem Sencelles og Costitx finder du en række forhistoriske konstruktioner – eller resterne af dem – som er værd at opleve.

Megalitkonstruktionerne tilhørte nemlig den særlige Talaiotkultur, en kultur der var unik for Balearerne, og var karakteriseret ved deres tårn-lignende forme der tillod at bruge dem som udkigsposter. For at brede budskabet og læringen om Talaiotkulturen, har man bl.a. kortlagt denne arkæologiske rute forbi nogle af de bedste bevarede talaioter i området.

ESGLÉSIA DE SANT PERE

Dette er sognekirken i Sencelles, med sin barokke arkitektur. Indenfor finder du en ganske unik altertavle lavet af Albert Borguny Castelló, der forestiller Sankt Peter siddende på en trone.

Til venstre for kirken ligger byens præstegård, som genkendes ved den smukke facade med sit buede galleri.

CONVENTO DE LES GERMANES DE LA CARITAT

Vi bliver ved Francinaina Cirer lidt endnu, for her er én af grundene til at hun var så elsket. Bygningen tilhørte hendes fader, men efter hans død renoverede hun hele ejendommen og transformerede den til et sted hvor pilgrimme kunne komme og bede og få logi. Ordet spredte sig hastigt over øen, og godt 30 år senere etablerede hun en lille kloster der direkte oversat fik navnet, ‘Klosteret af Søstrene af Omsorg‘. Hun donerede senere klosteret til sognet og kirken.

PLACA SON MOREY

Gemt i de smalle gader i Sencelles et sted bag kirken finder du den lille plads Placa Son Morey.

Det antages, at husene omkring denne lille plads var en del af den oprindelige gård, hvorfra bykernen udvidede sig i sin tid. Også fundet på Placa Son Morey, er restauranten Celler Can Ramis, der serverer lækre måltider lavet af lokale produkter og med sin egen vin.

MONUMENT TIL ÆRE FOR SØSTER FRANCINAINA CIRER

Francinaina Cirer var en af Sencelles’ døtre, som blev beatificeret af pave John Paul II, den 1. oktober, 1989. Francinaina Cirer var kendt og elsket over hele Mallorca for hendes hjerte af guld. Foran sognekirken står en skulptur af hende.

senseless kunstgalleri

I hjertet af byen finder du senseless kunstgalleri, der udstiller en masse spændende samtidskunst. senseless giver en skøn kontrast til den ellers så eligitære og stille landsby, men komplimenterer samtidig den baleariske kultur.

Du finder galleriet på Carrer de Sor Francinaina Cirer, 51

RUBERTS

Navnet Ruberts stammer formentlig fra familien Ruberts af Tarragona, som deltog under erobringen af Mallorca, i 1229. Familien menes at have ejet flere større gårde i både Ruberts samt i den nærliggende Pina. Den største grund de dog har ejet, er Son Jordà, der i dag menes at være den oprindelige gård opkaldt efter Ruberts.

Af arkitektoniske eksempler, finder du Can Tià, Son Durí, Can Pintat, s’Aigovés, sa Creu, og s’Hostal. Kirken i Ruberts, Mare de Deu del Carme, blev bygget i anden halvdel af det 18. århundrede på grunden hvor også Son Jordà ligger. På initiativ af byens religiøse overhoved, Bartomeu Verd i Falcó, blev den første sten lagt i 1768 og kirken indviet og velsignet i 1770.

Biniali

Biniali er den største af landsbyerne i kommunen, udover naturligvis Sencelles selv. Biniali er også den eneste af de fire små landsbyer, der kan byde på en lille café, et godt tip når du er på gennemrejse. Byen er centreret omkring hovedgaden, der løber hele vejen tværs igennem og hvor du kan finde kirken Sant Cristòfol fra det 16. århundrede samt de flotte bygninger Can Grau, Sa Clastra og Son Raió,

Biniali er et fredet område og beskyttet som værende et sted af særlig kulturel interesse, derfor er det meget svært at få tilladelse til at bygge huse, udvidelser eller annekser i byen. På vejen mellem Biniali og Santa Eugènia, finder du Cova Monja, som engang har været et begravelsessted i talaiotkulturen. Andre kulturskatte i Biniali omfatter brønden i byen, monumentet for ‘den rene undfangelse’ samt de nedlagte møller Can Xisco og Cas Moliner.

CAS CANAR

De forhistoriske bosættelser omkring Cas Canar er blevet bekræftet i hulerne Can Garau, talaioterne Ses Talaies de Can Xim samt den romerske begravelsesplads, bedre kendt som ‘Den Mauriske Kirkegård’. Op gennem det 14. århundrede er der registreringer om landbrugsaktiviteter i Cas Canar med både vinstokke, korn, figner og svineavl.

Ligesom Sencelles, gennemlevede Cas Canar hårde prøvelser i form af tørker og den berygtede vinpest, derfor har området også ligget ganske øde i lange årrækker gennem de sidste par århundreder og først omkring 1980’erne, blev Cas Canar igen for alvor beboet og flere ejendomme renoveret.

Der er særligt 3 huse der er vigtige at lægge mærke til i Cas Canar – Can Romanyà, Can Garau og Can Riera, som alle er velbevarede eksempler på 16 og 1700 tallets arkitektur.

Flere skønne aktiviteter omkring Sencelles

Den centrale beliggenhed af Sencelles, gør det let at komme rundt til andre skønne områder, hvor endnu flere oplevelser venter. Et god start er at besøge et par af de andre små landsbyer i kommunen, som Jornets, Biniali og Ruberts, alle med hver deres charme.

Udenfor kommunegrænserne finder du områder som Santa Eugenia, Costitx og Inca, som er værd at besøge.

Cykelferie i Sencelles

Sencelles er et megapopulært område for cykelturisme, navnlig fordi området ligger så centralt på Mallorca.

Det er let at komme til at køre ruter både på landet, langs kysterne og i bjerge fra Sencelles, alt er inden for en times kørsel.

Besøg en vingård

Sencelles ligger i den traditionelt set mest vinproducerende region af Mallorca, hvor størstedelen af øens vingårde er at finde.

Her i Sencelles ligger bl.a. gården Son Prim, der har vundet adskillelige internationale priser for deres rosé -og hvidvine. Son Prim arrangerer guidede ture og vinsmagning på den skønne gård, hvor du lærer om vindyrkning og produktion på øen, samtidig med parring af mallorcinske vine med mad.

Mallorcas vine er i stor fremgang på det internationale vinmarked, og har faktisk været det en del år nu.

Reserver vinsmagning på Son Prims hjemmeside

Tag på golfbanen i Santa Eugènia

Lige syd for Santa Eugènia landsby finder du T Golf Palma, en sjov og flot designet 18-hullers par-71 bane, udstyret med masser af bunkers og udfordringer.

Til golfklubben hører også en lækker restaurant, der forener alle middelhavsregionens mange karakterer i lækre anretninger.

Tag på shoppingtur i Inca

Sencelles ligger i kort afstand fra Mallorcas trejdestørste by, Inca. Inca er en stor shoppingby, med masser af butikker. Samtidig er Inca kendt for sine mange lædervarefabrikker og outlets, så du kan altid finde kvalitets-lædervarer her.

I Inca ligger også masser af delikatesser, bagerier og restauranter, der lokker med smagfulde oplevelser.

Hvor skal du spise i Sencelles

Der ligger flere gode spisesteder i Sencelles – og hyggelige.

En af mine favoritrestauranter på disse kanter er Sa Cuina de n’Aina, der ligger gaden Carrer des Rafal. Restauranten har hjemme i et gammelt byhus, med tilhørende charmerende patio, der sætter en skøn autentisk ramme om familierestauranten. Her serveres en blanding af traditionelle egnsretter og middelhavsklassikere.

Mange af spisestederne her i Sencelles er ret gennemsnitlige, det er mest af alt små barer der sørger for at holde arbejderne mætte. Dermed ikke sagt at det ikke er godt, og det er jo altid hyggeligt med lidt lokal atmosfære.

Indkøb og marked i Sencelles

Helt ærligt, så ligger der ikke mange butikker i Sencelles, jeg tror faktisk de kan tælles på én hånd. Du finder selvfølgelig det mest nødvendige, og ellers skal du besøge det lokale marked onsdag morgen.

Markedspladsen afholdes midt i byen, hvor der handles friske frugter, grøntsager, kød og masser smagfulde mandler, søde figner og andre lokale specialiteter.

Find alle markeder på øen

Årlige Begivenheder i Sencelles

Der afholdes hvert år en række festlige begivenheder i Sencelles, allerede den 5. februar fejres Santa Agueda, med bål i gaderne hvor folk griller pølser, der underholdes med sang og dans samt en række konkurrencer for børn og voksne. Igen den 27. februar kan du opleve ‘Beata Sor Francinaina’ (Francinaina Cirer), hvor byens børn i et stort optog bringer blomster til statuen af den fromme kvinde på kirkepladsen, en meget smuk begivenhed.

Maj

Fira de Sencelles

Den årlige forårsmesse afholdes i maj i Sencelles og er dedikeret til gastronomiens verden. I løbet af messen kan du opleve en bred vifte af sjove og interessante aktiviteter, såsom udstillinger, smagninger, madlavningsshows, koncerter, danseforestillinger, taler, marked og lege. Under messen bliver typiske produkter fra Sencelles fremhævet og brugt i vid udstrækning i madlavningen. Der er normalt en tapasrute, hvor mange af de lokale barer deltager ved at lave specielle tapas med lokale produkter og tilbyde dem for kun 1 euro.

Juni

Fira de jocs tradicionals mallorquins a Biniali

Dette er en fantastisk mulighed for at opdage den lille landsby Biniali og mærke nogle lokale traditioner. Under denne messe vil du se traditionelle lege, mallorcinsk musik og danse, samt traditionel mallorcinsk mad.

Juli

Festes de Sant Cristòfol a Biniali

Den lille landsby Biniali fejrer Saint Cristofol den 10. juli med en bred vifte af lege, børneaktiviteter, musik, dans og mad. Desuden er udstillinger af biler, motorcykler og andre køretøjer unikke for denne festival.

August

Festes de la Mare de Déu d’agost

Sommeren fejres i Sencelles med to ugers byfest i august måned. En række populære aktiviteter og traditioner kommer i spil i løbet af de to uger, hvor man også gør meget for at gøre festen interessant for de unge.

Ofte Stillede Spørgsmål

Sencelles ligger små 30 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 25 euro, og tager en lille halv times tid at køre.

Hvis du foretrækker en mere komfortabel transport, så overvej en privat minibustransfer med aircondition. Se mere og book her

Der er marked hver lørdag morgen i centrum af Sencelles landsby.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 304

Flere lignende rejsemål på Mallorca