Sencelles rejseguide, aktiviteter og overnatningstilbud

Sencelles en søvnig landsby, hvor siestaen stadig lever i bedste velgående og hvor man ikke har mere travlt, end at tingene kan nås senere. Enhver eventyrer eller historieinteresseret bør overveje området omkring Sencelles nøje. Det smukke område omkring Sencelles har mange smukke og vigtige attraktioner at tilbyde for besøgende der har en smule tid til at udforske dem.

Ud over historiske monumenter og smuk natur, er der også vindmøllerne Can Picapebre, Can Cinto, d’En Ferrero og Son Pelea, som bestemt også er et besøg værd.

Selve byen Sencelles er rolig og charmerende, med mange små caféer i gaderne, som de lokale elsker at sidde og hygge sig ved.

Om efteråret og vinteren springer blomsterne på mandeltræerne ud og danner den smukkeste hvide silkedyne over markerne og efterlader luften i Sencelles med en særlig duft.

sencelles på kort over mallorca
Overnatning

Bedste overnatningstilbud i Sencelles

charmerende finca hotel i sencelles mallorca med pool

Petit Hotel Rural Son Jordá ****

Petit Hotel Rural Son Jordá ligger på en gammel ejendom i den maleriske, lille mallorcanske landsby Ruberts, lige i hjertet af es Pla regionen. Herregårdens bygninger stammer fra det 16. århundrede, og har bla. tilhørt flere generationer af adelsmænd. Herregården er direkte forbundet med en kirke fra 1700-tallet, og har desuden selv 4 kapeller, hvilket bidrager til den rolige og autentiske atmosfære. Omkring ejendommen finder I smukke fyrretræer, palmer, oliventræer og bougainvillea, altsammen med til at fuldende oplevelsen af et romantisk og tidløst middelhavslandsted.

Se tilbud

book overnatning mallorca

finca hotel i sencelles mallorca omgivet af olivenlunde og marker

Finca Son Miranda – Hotel LA Organic

Finca Son Miranda er smukt beliggende blandt olivenlunde og uspoleret natur, der sikrer fredelige og idylliske rammer. Overnatningsstedet bliver særligt rost for værten, Rebecca, som står klar med uovertruffen service.

Se tilbud

book overnatning mallorca

ferievilla i sencelles mallorca med egen have og pool

Finca Sa Cova de Mallorca

Finca Sa Cova er en privat feriebolig, der giver dig maksimal fleksibilitet under dit ophold i Sencelles. Ferieboligen er hyggeligt indrettet, og tilbyder en mere hjemlig følelse af varme og intimitet. Der er tilhørende have med skøn swimmingpool, perfekt til afslapning efter en dag i sadlen eller på fødderne.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Aktiviteter & Seværdigheder

Seværdigheder i Sencelles

Herude på landet vil temaet næsten altid være religion og historie, når vi taler om seværdigheder. Meget af hvad du kan se her, er forhistoriske bosættelser (nogle af dem ganske imponerende), religiøse institutioner og regional arkitektur, der fortæller historien om et samfund og dets udvikling.

arkæologiske udgravninger af talaioter i sencelles mallorca

DEN ARKÆOLOGISKE RUTE

Mellem Sencelles og Costitx finder du en række forhistoriske konstruktioner – eller resterne af dem – som er værd at opleve. Megalitkonstruktionerne tilhørte nemlig den særlige Talaiotkultur, en kultur der var unik for Balearerne, og var karakteriseret ved deres tårn-lignende forme der tillod at bruge dem som udkigsposter. For at brede budskabet og læringen om Talaiotkulturen, har man bla. kortlagt denne arkæologiske rute forbi nogle af de bedste bevarede talaioter i området.

sant pere kirke i sencelles mallorca

ESGLÉSIA DE SANT PERE

Dette er sognekirken i Sencelles, med sin barokke arkitektur. Indenfor finder du en ganske unik altertavle lavet af Albert Borguny Castelló, der forestiller Sankt Peter siddende på en trone.

statue af Francinaina Cirer foran kirken i sencelles mallorca

MONUMENT TIL ÆRE FOR FRANCINAINA CIRER

Francinaina Cirer var en af Sencelles’ døtre, som blev beatificeret af pave John Paul II, den 1. oktober, 1989. Francinaina Cirer var kendt og elsket over hele Mallorca for hendes hjerte af guld. Foran sognekirken står en skulptur af hende.

lille kloster convento de les germanes de la caritat i sencelles mallorca

CONVENTO DE LES GERMANES DE LA CARITAT

Vi bliver ved Francinaina Cirer lidt endnu, for her er én af grundene til at hun var så elsket. Bygningen tilhørte hendes fader, men efter hans død renoverede hun hele ejendommen og transformerede den til et sted hvor pilgrimme kunne komme og bede og få logi. Ordet spredte sig hastigt over øen, og godt 30 år senere etablerede hun en lille kloster der direkte oversat fik navnet, ‘Klosteret af Søstrene af Omsorg‘. Hun donerede senere klosteret til sognet og kirken.

landsbyen ruberts i sencelles på mallorca

RUBERTS

Navnet Ruberts stammer formentlig fra familien Ruberts af Tarragona, som deltog under erobringen af Mallorca, i 1229. Familien menes at have ejet flere større gårde i både Ruberts samt i den nærliggende Pina. Den største grund de dog har ejet, er Son Jordà, der i dag menes at være den oprindelige gård opkaldt efter Ruberts.

Af arkitektoniske eksempler, finder du Can Tià, Son Durí, Can Pintat, s’Aigovés, sa Creu, og s’Hostal. Kirken i Ruberts, Mare de Deu del Carme, blev bygget i anden halvdel af det 18. århundrede på grunden hvor også Son Jordà ligger. På initiativ af byens religiøse overhoved, Bartomeu Verd i Falcó, blev den første sten lagt i 1768 og kirken indviet og velsignet i 1770.

Landsbyen biniali i nsencelles på mallorca

BINIALI

Biniali er den største af landsbyerne i kommunen, udover naturligvis Sencelles selv. Biniali er også den eneste af de fire små landsbyer, der kan byde på en lille café, et godt tip når du er på gennemrejse. Byen er centreret omkring hovedgaden, der løber hele vejen tværs igennem og hvor du kan finde kirken Sant Cristòfol fra det 16. århundrede samt de flotte bygninger Can Grau, Sa Clastra og Son Raió,

Biniali er et fredet område og beskyttet som værende et sted af særlig kulturel interesse, derfor er det meget svært at få tilladelse til at bygge huse, udvidelser eller annekser i byen. På vejen mellem Biniali og Santa Eugènia, finder du Cova Monja, som engang har været et begravelsessted i talaiotkulturen. Andre kulturskatte i Biniali omfatter brønden i byen, monumentet for ‘den rene undfangelse’ samt de nedlagte møller Can Xisco og Cas Moliner.

cas canar er en lille landsby i sencelles på mallorca

CAS CANAR

De forhistoriske bosættelser omkring Cas Canar er blevet bekræftet i hulerne Can Garau, talaioterne Ses Talaies de Can Xim samt den romerske begravelsesplads, bedre kendt som ‘Den Mauriske Kirkegård’. Op gennem det 14. århundrede er der registreringer om landbrugsaktiviteter i Cas Canar med både vinstokke, korn, figner og svineavl.

Ligesom Sencelles, gennemlevede Cas Canar hårde prøvelser i form af tørker og den berygtede vinpest, derfor har området også ligget ganske øde i lange årrækker gennem de sidste par århundreder og først omkring 1980’erne, blev Cas Canar igen for alvor beboet og flere ejendomme renoveret. Der er særligt 3 huse der er vigtige at lægge mærke til i Cas Canar – Can Romanyà, Can Garau og Can Riera, som alle er velbevarede eksempler på 16 og 1700 tallets arkitektur.

Aktiviteter og udflugter omkring Sencelles

Den centrale beliggenhed af Sencelles gør, at du på kort tid kan nå andre spændende byer i nærheden på ganske kort tid og med både bil, cykel og på gåben. Sydvest har du Santa Eugénia med dens tilhørende Ses Coves, hvor du finder en af Mallorcas største samlinger af menneskebyggede huler fra forhistorisk tid.

Lejebil er nødvendig i Sencelles, til gengæld er du placeret i hjertet af Mallorca og kan nå alle afkroge af øen.

Marked & Events

Marked i Sencelles

Onsdag fra morgenstunden og frem til eftermiddagstimerne, kan du tage på markedspladsen midt i byen, hvor der handles friske frugter, grøntsager, kød og masser smagfulde mandler og søde figner.

Find alle markeder på øen

 

Begivenheder i Sencelles

Der afholdes hvert år en række festlige begivenheder i Sencelles, allerede den 5. februar fejres Santa Agueda, med bål i gaderne hvor folk griller pølser, der underholdes med sang og dans samt en række konkurrencer for børn og voksne. Igen den 27. februar kan du opleve ‘Beata Sor Francinaina’ (Francinaina Cirer), hvor byens børn i et stort optog bringer blomster til statuen af den fromme kvinde på kirkepladsen, en meget smuk begivenhed.

Maj

Fira de Sencelles

Den årlige forårsmesse afholdes i maj i Sencelles og er dedikeret til gastronomiens verden. I løbet af messen kan du opleve en bred vifte af sjove og interessante aktiviteter, såsom udstillinger, smagninger, madlavningsshows, koncerter, danseforestillinger, taler, marked og lege. Under messen bliver typiske produkter fra Sencelles fremhævet og brugt i vid udstrækning i madlavningen. Der er normalt en tapasrute, hvor mange af de lokale barer deltager ved at lave specielle tapas med lokale produkter og tilbyde dem for kun 1 euro.

Juni

Fira de jocs tradicionals mallorquins a Biniali

Dette er en fantastisk mulighed for at opdage den lille landsby Biniali og mærke nogle lokale traditioner. Under denne messe vil du se traditionelle lege, mallorcinsk musik og danse, samt traditionel mallorcinsk mad.

Juli

Festes de Sant Cristòfol a Biniali

Den lille landsby Biniali fejrer Saint Cristofol den 10. juli med en bred vifte af lege, børneaktiviteter, musik, dans og mad. Desuden er udstillinger af biler, motorcykler og andre køretøjer unikke for denne festival.

August

Festes de la Mare de Déu d’agost

Sommeren fejres i Sencelles med to ugers byfest i august måned. En række populære aktiviteter og traditioner kommer i spil i løbet af de to uger, hvor man også gør meget for at gøre festen interessant for de unge.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for den kommende uge i Sencelles

SENCELLES Vejrudsigt

Vejret og gennemsnitsvejr på Mallorca

Spisesteder & Barer
Indkøb & Shopping
Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Buslinje 304

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300 busser

 

Rådhus

Plaça Ca’N Bril, 0

Tel. +34 971 87 20 16

Hvor ligger Sencelles?

Sencelles ligger i hjertet af Mallorca og es Pla regionen, i den mest flade del af øen. Sencelles er noby til Costitx, Santa Eugènia, Lloret de Vistalegre, Consell og Binissalem.

Du kan læse meget mere om Es Pla regionen her

Flere dejlige landlige destinationer i es Pla regionen

 

Ariany

Ariany er en søvnig lille landsby beliggende højt med smuk udsigt over den nordlige del af es Pla regionen. Ferie i Ariany byder på afsondrede omgivelser, hvor I kan nyde privatlivets fred i uforstyrrede rammer, hvor I kan høre græsset gro. Læs om ferie og ophold i Ariany her.

 

Costitx

Costitx ligger i hjertet af es Pla regionen og Mallorca, et område præget af historie og landbrug. Costitx byder på facinerende monumenter og seværdigheder, et landskab skabt til aktiviteter og en feriebase hvor I kan nyde hinandens selskab i uforstyrrede rammer. Læs guiden til ferie og ophold i Costitx.

 

Algaida

Algaida er byder på et alsidigt område, fyldt med kultur, historie og skøn natur. Ferie og ophold i Algaida byder på fincas og agroturismo, hvor I er dus med mallorcas sjæl i smukke afslappende rammer. Området er meget populært blandt cyklister og vandrere, da landskabet byder på både bjerge og landeveje. Ferie og ophold i Algaida.

 

Petra

Petra er en pastoral landsby der hylder de traditionelle mallorcinske dyder i form af landbrug og religion. Ophold i Petra byder på afslappende ferie på agroturismo, aktive landbrug, hvor I kan trække stikket og falde naturligt ind i de harmoniske rammer i livet på landet. Læs guide til ferie og ophold i Petra.

 

Sineu

Sineu byder på ferie tæt på kultur og med central beliggenhed når I skal på eventyr. Ophold i Sineu foregår i charmerende byhoteller i de gamle gader i middelalderbyen, tæt på traditionelle mallorcinske cellers, seværdigheder og aktviteter, en destination som skabt til voksenferie. Læs om Sineu og se overnatningstilbud

 

Porreres

Porreres byder på afslappende ferie på agroturismo og finca hotel på landet, i harmoniske naturlige rammer, hvor hverken stress eller støj eksisterer. Ferie i Porreres er afslapning for sjælen og et godt sted at restituere på landet efter en dag med sport og eventyr. Porreres ophold og overnatningstilbud.

 

Santa Margalida

Santa Margalida er den nordligste kommune i es Pla regionen, og omfatter foruden de landlige omgivelser, også den populære sommerferiedestination, Ca’n Picafort. Santa Margalida byder på finca ferie og herregårdsferie i rustikke landlige omgivelser, med mulighed for afveksling ved kysten. Læs guide til ferie og overnatning i Santa Margalida 

 

Muro

Muro byder på en smuk og skøn gammel bydel, fyldt med lokal kultur og historie. Ferie og ophold i Muro består af fincas og private villaer på landet, samt et skønt boutique hotel i hjertet af den gamle by med jacuzzi på tagterrassen. Ferie i Muro henvender sig primært til jer, der nyder en rolig base på landet. Læs om Muro.

 

Llubí

Llubí er en søvning men dybt charmerende lille landsby ude på landet i es Pla regionen. Llubí er kendt på Mallorca som Honningbyen, idet honning og biavl altid har været en stor del af områdets landbrug. Llubí er oplagt til en ferie pålandet i privat feriehus i uforstyrrede rammer. Læs guide til ferie og overnatning i Llubí.

 

Santa Eugènia

Santa Eugènia er et ideelt valg til en ferie hvor både naturskønne oplevelser, sport og landlig charme kombineres. Området ligger blot 10 minutters kørsel fra Palma, derfor har I en fantastisk placering i forhold til aktiviteter og oplevelser. Sant Eugènia byder indenfor på finca hotel og petit hotel i smukke historiske palæer. Læs om Santa Eugènia her.

 

Sant Joan

Sant Joan er synonym med Mallorcas landbrug, faktisk er det et af de største landbrygsområder på øen. Sant Joan har ingen hoteller, blot en enkelt agroturismo (gård), hvilket gør ophold og ferie her ekstra autentisk og smukt. Resten af overnatningstilbuddene i Sant Joan består af leje af private feriehuse og fincas. Læs om Sant Joan her.

 

Montuïri 

Montuïri nyder en priviligeret beliggenhed på toppen af et bjerg centralt i Es Pla regionen. Selve landsbyen har bevaret sit middelalderlige udtryk og charme, mens de landlige omgivelser har givet plads til herregårde og finca hoteller, hvor I kan nyde den rurale charme, friske luft og afsondrenhed. Montuïri overnatningstilbud og ophold.

 

Maria de la Salut

Maria de la Salut tilbyder ferie i rustikke og charmerende landlige omgivelser. Overnatningstilbuddene består af tidligere herregårde og landsteder samt et lille petit hotel i hjertet af landsbyen. Maria de la Salut er ideel til cykelferie og anden aktiv ferie på landet. Læs om Maria de la Salut her.

 

Vilafranca de Bonany

Vilafranca er et typisk landbrugsområde på Mallorca beliggende i den østlige del af es Pla regionen. Vilafranca har en ideel beliggenhed for cyklister der vil have let adgang til både flade landeveje og kuperede terræner. Tæt på vilafranca begynder desuden Mallorcas Via Verde rute. I Vilafranca består overnatningstilbuddene af herregårdsferie og rustikke fincas på landet. Læs om ferie i Vilafranca de Bonany.

 

Lloret de Vistalegre

Lloret de Vistalegre ligger i hjertet af Es Pla regionen, omsluttet af rolige rurale landskaber. Selve landsbyen er stille og området kender ikke meget til turisme, hvilket gør ophold til en autentisk og indlevende oplevelse. Lloret de Vistalegre har meget smukke og sanselige naturområder, som er spændende at vandre og cykle i. Læs mere om Lloret de Vistalegre.

 

Playa de Muro

Playa de Muro er lillesøster til Muro, dog en dimentral modsætning. Playa de Muro er en del af den 14 km lange kyststrækning i Alcúdiabugten, og et populært rejsemål for børnefamilier og par der vil have en moderne feriebase, men stadig let adgang til masser naturskønne områder og aktiviteter i det fri. Læs om ferie i Playa de Muro her.

 

Ca’n Picafort

Ca’n Picafort er en populær sommerferiedestination i Alcúdiabugten, med to vidunderlige sandstrande. Ca’n Picafort byder på typiske strandhoteller, men også på en række charmerende ophold på finca og landsteder, hvilket gør det til et alsidigt rejsemål. Læs om ophold og ferie i Ca’n Picafort her.

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?