Søg
Close this search box.

Playa de Muro

I denne guide

Vælg Playa de Muro for

Her ligger Playa de Muro

Playa de Muro markeret på kort over Mallorca.

Playa de Muro, Mallorca - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Sóller er et smukt og autentisk område, der er værd at bruge en dag eller to på at udforske. 

Om Playa de Muro

Playa de Muro er en moderne ferieby, beliggende på Mallorcas blå nordkyst og en meget attraktiv feriedestination for børnefamilier i alle størrelser.

Playa de Muro er en del af den mere end 14 km lange kyststrækning i Alcúdia-bugten, kendt for sine særlige børnevenlige forhold.

I Playa de Muro kommer du og din familie ikke til at mangle noget, byen er spækket med butikker, lækre restauranter og underholdningstilbud til alle aldre – alt til at skabe en uforglemmelig familieferie.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Playa de Muro

Hvad skal man opleve i Playa de Muro?

Playa de Muro er et kæmpe familieparadis, med plads til alle aldre og interesser.

Nyd nogle af Spaniens bedste strande

Playa de Muro er flere gange kåret til at have nogle af Spaniens suverænt bedste strande, og dem kan du glæde dig til. Her får hele familien plads til både leg og afslapning, med en bred blød sandstrand og krystalklart lavt turkisblåt vand at boltre sig i.

Alle tænkelige faciliteter er til rådighed på strandene i Playa de Muro, så du kan nyde den perfekte dag på stranden, hver dag.

Tag på dykkereventyr

Vandet omkring Mallorcas kyster er perfekt til dykning, grundet dets klarhed. Der ligger dykkerskoler i Alcúdia, hvor du får grundig vejledning, inden du tager springet i det blå hav.

Surfers Paradise

Om du er til kite surfing, wind surfing, wing surfing eller bare almindelig surfing, så har du tæt på optimale betingelser i Playa de Muro. Den brede åbne Alcúdia bugt er som skabt til surfing, særligt midt på dagen, hvor der kommer søbriser kendt som Embats. Der ligger flere surfingskoler i Playa de Muro, så hvis du ikke er så erfaren kan det anbefales at starte her.

Tag i HidroPark vandland

Dine børn vil elske dig for en tur i et af Mallorcas største vandland, HidroPark. HidroPark ligger i udkanten af Alcúdia, og byder på de sjoveste vandrutsjebaner, bølgebassin, gummiringe, legeland, minigolf og et mini-vandland til de mindste. Her er selvfølgelig også solterrasser og cafeteria.

Plasken og sjasken, sjov og kildren i maven. Brug en dag med de små i det store badeland HidroPark i Alcúdia, hvor der venter masser af rutsjebaner, bølgebassiner, minigolf, soldæk, gummiringe og meget mere.

Nyd en afslappende dag på vandet

Sejl ud fra Port d’Alcúdia til små gemte jomfrubugter og laguner, gemt mellem de dramatiske klippevægge omkring Mallorcas smukke nordkyst. Du kan tage med på en bådtur med glasbund, hvor du kan sole dig, bade og se på dyrelivet fra bunden.

Sejlture omkring kysterne

Tag turen ind til Port d’Alcúdia, hvor du fra havnen kan komme med på masser af vidunderlige sejlture om de smukke kyster. Du finder alt fra romantiske sejlture, til katamaraner med glasbund til delfinsafari.

Slip din indre adrenalinjunkie løs på Kartingmania gokartbanen

Lidt længere inde mod Alcúdia ligger Kartingmania, en fed gokartbane for alle aldre. Her kan du give den fuld gas, og én gang om ugen kan du også vinde præmier ved deres Grand Prix.

Læs mere på deres hjemmeside

Oplev Mallorca på hesteryg

Der er noget særligt ved at ride afsted på eventyr på en hest, det er som at være ét med naturen. Der er rigeligt med muligheder for at komme med på guidede rideture omkring Playa de Muro, og de skovområder der ligger bag. For børn er der også ponyridning, og mulighed for at klappe og fodre dyrene.

Paddleboarding, SUP og Paddle Yoga

Hvad end du er er mest til, så glæd dig til at komme ud på vandet på paddleboard. Særligt morgen og formiddag er helt perfekt til paddleboarding i Alcúdiabugten, hvor vinden er ganske vag. Du finder også paddle yoga her i Playa de Muro, der lader dig starte dagen på en mindful måde.

Katamaran-sejlads med fuld fart

Som at køre hestevogn på vandet. Sådan kan man beskrive katamaran-sejlads, en sjov og udfordrende sport som du skal prøve her i Playa de Muro. Lad vinden tage fat i sejlet på katamaranen, og så afsted over de blide bølger.

Gå en tur i s’Albufera naturparken

Lige bag de hvide strandkanter, på den anden side af den tværgående hovedvej, ligger Mallorcas smukkeste vådområde s’Albufera. Vådområdet dækker et areal på mere end 2.700 hk, og er hjemsted for mere end 200 forskellige arter. Der er hele 4 forskellige ruter i s’Albufera, der hver især viser dig noget unikt fra den baleariske natur.

Lad de mindste slå sig løs på legepladserne

Mange af hotellerne i Playa de Muro er meget børnevenlige, og har selv legepladser, vandrutsjebaner, spillemaskiner mm., desuden børneklubber og underholdning for børn.

Men også rundt om i Playa de Muro by ligger der legeland, med gynger, rutsjebaner, oppustelige hoppeborge og minibiler.

Andre skønne aktiviteter omkring Playa de Muro

Tag på sightseeing i Alcúdias gamle bydel

Alcúdia er en kendt og historisk by på Mallorca. Faktisk lå Mallorcas første hovedstad hvor Alcúdia i dag ligger, nemlig den romerske by Pollen-tia. Den blev grundlagt allerede 123 f.Kr., og kan besøges hver dag.

Omkring 1300-tallet blev den nuværende Alcúdia by så etableret, som en vigtig havne og handelsby på øen. Af samme årsag opsatte kongen høje bymure til at beskytte bykernen, som i dag stadig står flot og er blevet fredet som nationalt monument.

Lige uden for bymurene finder du bl.a. middelalderkapellet Santa Anna, et af øens ældste, samt den gamle tyrefægterarena.

Den gamle bykerne er utrolig charmerende, med den små snoede gader, plazas og rustikke facader. Her ligger en række flotte gamle palæer, den store nygotiske sognekirke, samt rådhuset med sit flotte tårn. Bykernen er oplagt til en shoppingtur og et måltid.

Alcúdias gamle by

Alcúdia er en historisk by på Mallorca, rig på kulturarv og autenticitet. 

Opdag ét af Mallorcas bedste kunstmuseer

På klippeskråningerne over halvøen Aucanada, ca. 10 minutters kørsel fra Playa de Muro, finder du museet Sa Bassa Blanca. Her får både børn og voksne en god oplevelse, når de mange pudsige skulpturer og unikke malerier lader fantasien få frit spil. Sa Bassa Blanca er også kendt for deres kæmpe samling af portrætter af adelige børn, der går helt tilbage til 1400-tallet. Her er desuden en utrolig smuk rosenhave, som er hyggelig og sanselig at snuse rundt i.

Oplev det storslåede kunstmuseum Sa Bassa Blanca, fyldt med imponerende samtidskunst. Et af de få kunstmuseer som også børn synes er sjovt.

Læs mere

Vandreture omkring Playa de Muro

Den suverænt bedste måde at vandre på i playa de Muro, er i s’albufera naturparken, lige bag hovedvejen. Her er ruter der fører dig gennem den enestående uspolerede natur, så alle sanser aktiveres.

Er du til flotte udsigtspunkter, så kan du glæde dig til bjerget, Puig de Sant Martí, der ligger mellem Playa de Muro og Alcúdia. Turen går gennem et smukt skovområde, og er relativt let at gennemføre. Du få nogle vildt smukke udsyn over Alcúdiabugten og de bagomliggende områder. Du kan også se ind mod den centrale del af Mallorca. På klare dage kan du også se Menorca.

Er du til mere udfordring, så tag ud på Aucanada-halvøen, hvor du kan komme op i 400 meters højde, til ældgamle vagttårne og smukke udsigtspunkter. Her kan du også vandre til én af Mallorcas smukkeste naturstrande, Coll Baix, der kun kan nås til fods eller med båd.

Tag på golfbanen

Ganske kort fra Playa de muro finder du én af Mallorcas smukkeste golfbaner; Golf Alcanada. Her spiller du på en medium-svær 18-hullers bane, der ligger direkte på bakkerne ud til Alcúdiabugten. Banen har flere gange været vært for større turneringer, bl.a. Rolex Challenge Tour Grand Final.

Du kan glæde dig til mere end 20 fantastiske golfbaner, når du besøger Mallorca. Her er masser af udfordringer, smukke omgivelser og gennemtænke designs.

Cykelferie i Playa de Muro

Playa de Muro er én af de mest populære destinationer for cykelferie på Mallorca, særligt i foråret og efteråret.

Det milde middelhavsklima og det fantastiske vejnet på øen, gør Mallorca til et cykelparadis. Playa de Muro ligger virkelig godt placeret, for det er let at nå til mange af de bedste cykelområder på øen, inden for en kort tid. Af samme årsag finder du mange cykelcamps netop i dette område.

Mod vest kan du særligt glæde dig til de legendariske Serra de Tramuntana-bjerge, kategoriseret som UNESCO verdensarv. Her udfordrer snoede bjergveje, sejle hældninger og hårnålesving dine ben til det yderste, men belønner samtidig med enestående udsigt og nogle vilde ture nedad. I Tramuntana kan du også glæde dig til turen til naturskønne sa Calobra, med en hældning på 7%.

Øst for playa de Muro kører du mod Mallorcas anden bjergkæde, Serra de Llevant, hvor du også møder enestående natur, kuperet terræn og masser udfordringer. Du kan også køre ud mod mallorcas østkyst, med sine mange små gyldne bugter, hvor du får lidt vind i håret.

Midt på Mallorca er det de rurale landskaber der dominerer, med marker og sletter, enormt idyllisk. Dog finder du også bjerge herinde, som du kan cykle til toppen af og nyde de vilde panoramiske udsyn over øen.

Udover klimaet og det gode vejnet, er Playa de Muro som sagt også et sted, hvor mange cykelcamps holder til. Desuden mange hoteller her der tilbyder særlige services til cyklister, som garage, værksted, fysioterapeut, cykeludlejning mm.

Mallorca er et cykelparadis i Europa, med utallinge muligheder for udfordring og hyggekørsel. 

Sejlture omkring Mallorca

Lad dig fascinere af hundredvis af dyrearter, der lever i verdenshavene, sammen med Europas største hajtank og masser af sjove aktiviteter.

Hvor skal du bo i Playa de Muro?

Playa de Muro byder på en gennemsnitlig høj hotelstandard, da området er meget populært blandt turister. Du kan desuden glæde dig til, at mange af Playa de Muros hoteller ligger direkte ud til Mallorcas bedste strande, så du kan gå direkte fra dit værelse til den hvide sandstrand på få øjeblikke.

Playa de Muro Village

 

Booking.com

Playa Esperanza Resort

Booking.com

Iberostar Alcudia Park

Booking.com

Spisestederne i Playa de Muro

Som et stort og populært rejsemål er der masser af restauranter og spisesteder at vælge mellem i Playa de Muro – til alle budgetter og præferencer.

Marked i Playa de Muro

Playa de Muro har ikke sit eget marked, da området ligger i kort afstand fra både Ca’n Picafort og Alcúdia der hver har marked (Alcúdia det strørste og bedste).

Dog er der under den årlige festuge i byen, ugen mellem juli og august, et aftenmarked der varer frem til midnat.

Shopping i Playa de Muro

Der er masser af butikker at ose rundt i i Playa de Muro, desuden et indkøbscenter og flere supermarkeder.

Årlige begivenheder i Playa de Muro

Der er masser af begivenheder at se frem til i løbet af året, i Valldemossa. 

April

Routes of Mallorca

Hvert år i april måned afholdes ét af de længste cykelløb på Mallorca, som starter og slutter i Playa de Muro. Routes of Mallorca 312 har kørt i over 13 år, og er et traditionsrigt cykelløb, der er kommer ret stor opmærksomhed omkring. Der er liv og god stemning hele dagen, med underholdning, konkurrencer og meget mere.

Juli

Festes i fira nocturna de la Playa de Muro

I ugen mellem juli og august fejres de årlige strandfester i Playa de Muro. En uge med sjove aktiviteter for børn og voksne, samt koncerter og midnatsmarkeder. Dette er en sjov begivenhed, der samler både lokale og turister, gå ikke glip af det.

August

Festes de ses Casetes des Capellans

I nabolaget kaldet ses Casetes des Capellans, fejrer man hvert år sin skytshelgen Sant Llorenç (Skt. Laurentius), med en byfest der løbert af stablen i løbet af de første 14 dage af august. Her vil være en masse aktioviteter for børn og voksne, samt fællesspisning hvor flere tusind mennesker samles i gaderne.

Ofte Stillede Spørgsmål

Playa de Muro ligger godt 65 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 75 euro og tager ca. 40 minutter.

Der er masser af barer der holder aftenen ung i Playa de Muro, og mange af hotellerne byder også på aftenunderholdning og cocktailbarer.

Leder du efter natklubber og lidt mere gang i gaden, så tag ind til Alcúdia, hvor der er et mere livligt aften -og natteliv.

Der er mere end 5,5 km strande i Playa de Muro, der byder på krystalklart lavt vand, som gør strandende ekstremt sikre og perfekte til børn.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 302, 315, 324, A32 (lufthavnsbus)

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca