Søg
Close this search box.

Port de Pollença

I denne guide

Vælg Port de Pollença for

Hvor ligger Port de Pollença?

Port de pollenca markeret på kort over Mallorca.

Port de Pollença - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Port de Pollença er et kendt og elsket rejsemål på Mallorcas nordkyst, der ligger i en smuk bugt for foden af bjergene.

Introduktion til Port de Pollença

Port de Pollença er placeret for foden af de smukke Serra de Tramuntana-bjerge, hvor byen nyder en afslappet atmosfære i den brede bugt.

Byen er bygget op omkring den gamle fiskerihavn, omgivet af to brede strande, med en bagvedliggende promenade der samler livet i byen.

Port de Pollença tiltrækker sig et bredt publikum, et alsidigt rejsemål, med masser af muligheder for sport og andre udendørs aktiviteter.

Skulle du lyste mere kultur, så er du blot få kilometer fra Pollença by, hvor masser af seværdigheder, gode spisesteder og lokal charme dominerer.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Port de Pollença

Hvad skal man opleve i Port de Pollença?

Port de Pollenças største tiltrækningskraft, er det enorme udbud af aktiviteter, der venter lige for døren. Aktiviteterne består blandt andet af vandring, cykling, mountainbiking, golf, surfing og dykning. Flere af hotellerne i Port de Pollença er specialiserede i sportsudøvere og serverer udelukkende sund kost og tilbyder samtidig de helt rette faciliteter til optimal restitution.

Nyd 3 km lækker strand

Pollença-bugten byder på flere kilometer vidunderlig strand, som du kan nyde godt af. Der er en række sjove og afslappende aktiviteter ved strandene, såsom paddleboards, surfing, jetski eller blot slappe af under middelhavssolen med en god bog eller podcast. Der er to fantastiske strande; Platja de Port de Pollença og Platja d’Albercuitx, begge rummelige, og tilsammen giver de næsten 3 km lækker strand.

Tag på sejltur omkring kysten

Fra den lille havn i Port of Pollença afgår der både og katamaraner dagligt, der tager dig med på tur rundt om den smukke nordvestkyst. På sejlturene får du et enestående syn på Mallorcas helt unikke maritime landskaber, med grotter, små skjulte bugter og krystalklart vand. Du kan sole dig på dækket, hoppe i og bade eller opdage livet på havbunden fra glasbunden af katamaranen.

Sejl omkring Mallorcas kyster og opdag små skjulte bugter, naturstrande og charmerende gamle fiskerihavne, en dejlig afslappende og sanselig oplevelse for hele familien.

Opdag livet under havets overflade

Om du er erfaren PADI dykker eller nybegynder, så har du en helt unik mulighed for at komme med på undervandsekskursion fra Port de Pollença, hvor der ligger flere dykkercentre klar til at tage dig med ud. Mallorcas nordvestkyst er kendt og elsket blandt dykkere, grundet det varierede undervandsterræn, de flotte rev og mange grotter. Er du mere til snorkel og svømning, så er arrangeres der også ture til det.

Dykning på Mallorca

Kom med ned under havets overflade, og svøm på opdagelse i skjulte grotter, smukke enge af neptungræs og se masser af kulørte skabninger.

Dyrk alverdens typer vandsport

Den brede bugt giver masser af muligheder for vandsport af forskellig art, her er virkelig noget for alle.

Prøv bl.a. flyboarding, SUP, wing surfing, bananbåden, paragliding, speedbåde, jetski, vandski og meget andet.

Fugleobservation i La Gola

La Gola er et lille og meget charmerende vådområde fundet i Port of Pollença, kendt for sin tiltrækningskraft af forskellige fuglearter. Dette lille stykke paradis er den perfekte flugt fra masseturismen.

La Gola

La Gola er et vådområde i Port de Pollenca, kendt for sin tiltrækningskraft af forskellige fuglearter. Desuden bare et dejligt sted at spadsere gennem.

Tag på golfbanen

Du har to strålende golfbaner inden for en kort afstand af Port de Pollença, både i udkanten af Pollença og i Alcúdia. golfbanen i  Pollença har 9 huller og tilbyder en flot udsigt over bjergdalene fra sine kuperede fairways.

I Alcúdia finder du Golf Alcanada, der er kendt som én af Spaniens bedste golfbaner, med sin beliggenhed lige ud til bugten og mange sjove udfordringer.

Lej en cykel og kør op i Tramuntana

Mallorca er et cykelparadis, og Port de Pollença er det perfekte sted at starte cykelruterne. Byen ligger lige ved opkørslen til de smukke Tramuntana-bjerge, der byder på stejle bjergpas, hårnålesving og fantastiske udsigtspunkter, alt hvad du kunne drømme om.

Flere af hotellerne i Port de Pollença tilbyder særlige faciliteter og services til cykelister, som fysioterapeut, cykelopbevaring, værksted og cykeludlejning.

Mallorca er blandt Europas bedste destinationer for cykelsporten, der blomstrer hvert forår og efterår på øen.

Vandreture i Port de Pollença

I Port de Pollença kan du glæde dig til såvel vandreture som almindelige spadsereture. Byen er kendt for en længere strækning kaldet The Pina Walk, som at enormt hyggelig at slentre of og ned ad.

Er du til reel vandring, kan du glæde dig til det omkringliggende områder. Du kan tage en eller flere etaper af Mallorca berømte GR221 vandrerute i Tramuntana-bjergene, eller du kan vandre den sanselige vej ind til Pollenças gamle by.

På klipperne over Cap de Formentor kan du nå til nogle af øens smukkeste udsigtspunkter, bl.a. Mirador de es Colomer, eller det ældgamle vagttårn Talaia d’Albercutx. Formentor er også kendt for sine mange små skjulte bugter, som du vil kunne nå.

Andre herlige aktiviteter i og nær Port de Pollença

Pollença ligger i et område der er rigt på historie, og derfor finder du også en del deværdigheder inden for en relativ kort afstand.

Tag de små med i badeland

I Alcúdia ligger et af Mallorcas største og mest populære badeland, Hidropark. I HidroPark kan du se frem til en dag med sjov og afslapning for hele familien. Her er mavekildrende oplevelser, bølgebassin, minigolf, legeland, solterrasser, restauranter og meget mere.

Hidropark

HidroPark Alcúdia er et af Mallorcas 3 sjove vandland, der ligger blot en kort køretur fra Port de Pollenca.

Kom med på delfinsafari

Fra havnen i Port d’Alcúdia, ca. 10 minutters kørsel fra Port de Pollença, kan du komme med på delfinsafari fra de tidlige morgentimer. På havet møder du de nysgerrige og intelligente delfiner, der synger morgensang og danser i den smukke orange sol på den glimtende havoverflade.

Du skal booke på forhånd, og du bliver hentet.

Delfinsafari ved solopgang

Bliv hentet tæt på dit hotel, kørt direkte til båden og så afsted ud på det blå, mens solen rejser sig over den glitrende havoverflade. Snart møder du de nysgerrige delfiner, der kommer helt tæt på. 

El Calvario

Ét af Pollenças største vartegn, er den 365 trins lange stentrappe hamret ind i bjergvæggen, kendt som el Calvario (Golgata). El Calvario fører op til byens gamle middelalderkapel på toppen, hvor du også finder et panoramapunkt hvorfra du kan se over hele kysten og ud til naboøen Menorca.

El Calvario er en kendt seværdighed i Pollencas gamle bydel. De 365 trin fører til byens smukkeste udsigtspunkt og det gamle kapel af samme navn.

Sant Domingo-klosteret og lokalmuseet

I hjertet af Pollença ligger den gamle dominikanske kloster, Sant Domingo. Sant Domingo er, udover at være en flot seværdighed, også hjemsted for Pollenças lokalhistoriske museum. Her lærer du om områdets spændende historie, helt tilbage fra Talaiotkulturen og frem til turismens indtog, gennem flotte udstillinger og billedfortællinger.

ERMITA DE LA VICTORIA

På den anden side af Pollenças bugt, på klippeodden Aucanada, finder du det gamle Victoria-kapel og tidligere eremitbolig. Det er et magisk sted, som kan nås til fods, på cykel og endda i bil. Her møder du den vilde men fredelige baleariske natur, bla. fritgående geder, farverige blomster og uspolerede rå klippelandskaber. Ved Victoria ligger en restaurant, hvor du kan nyde en forfriskning mens du indtager udsigten over Pollençabugten, utroligt smukt.

MUSEU DE MARTI VICENC

En af Pollenças sønner, væveren Marti Vicenc, blev kendt over hele Spanien for hans ‘llengües’ teknik, hvor der leges med farver og mønstre på tekstilerne. Der er mulighed for at besøge såvel kunstnerens hjem og tidligere værksted som tekstilfabrikken, hvor du kan få guidede ture.

ERMITA DE PUIG DE MARIA

Bestig Puig de Maria-bjerget via den milde anlagte stensti, og glæd dig til nogle af de mest fortryllende panoramaudsyn over Pollença og Alcúdia. På toppen finder du det gamle kapel og eremitbolig, der oprindeligt blev bygget tilbage i 1348 for at undslippe pesten der hærgede. I en lang periode fra 1362 og helt frem til 1986, boede der nonner heroppe, men nu er det lille kloster omdannet til hostel hvor vandrere kan få en god nats søvn til en fair pris, og stå op til de mest velsignede blikke.

Santuari de Puig de Maria er et gammelt kapel og senere kloster, der blev opført for at undslippe pesten i det 14. århundrede. Udsigten heroppefra er helt magisk.

Pont Roma

Et af de bedst bevarede levn fra romernes tid på Mallorca er den gamle bro i udkanten af Pollença by, Pont Roma. Broen var en vigtig del af den infrastruktur der forbandt den romerske hovedstad, Pollen-tia, med de omkringliggende områder.

Església de Nostra Senyora dels Ángels

Pollenças sognekirke på byens centrale torv er ikke til at komme udenom med sine enorme dimensioner. Kirken er udsmykket med flot barok arkitektur, efter at den i 1600-tallet måtte delvist destrueres efter at over 200 kvinder og børn var blevet dræbt herinde under Mallorcas værste oprør gennem historien.

Casa Museu Dionis Bennassar

Pollenças sognekirke p byens centrale torv er ikke til at komme udenom med sine enorme dimensioner. Kirken er udsmykket med flot barok arkitektur, efter at den i 1600-tallet måtte delvist destrueres efter at over 200 kvinder og børn var blevet dræbt herinde under Mallorcas værste oprør gennem historien.

Dionis Bennassar var en af Pollenças mest feterede malere, og anerkendt på hele Mallorca, i Madrid og i Valencia. Nu kan du besøge hans tidligere hjem i byen, hvor flere af hans mesterværker er udstillet. Bennassar var særligt kendt og elsket for hans tilgang og inspiration af naturen, som han formidlede på en særligt levende måde i hans oliemalerier. Hvis du sætter pris på kunst og natur, så snyd ikke dig selv for et besøg her.

Besøg Dionis Bennassar museet

Vagttårnet Talaia d’Albercutx

Den gamle udkigspost blev konstrueret i 1629, som et respons på de mange piratangreb der fandt sted mellem det 15. og 17. århundrede på Mallorca. Nu kan du vandre herop, 380 meter over havets overflade, og nyde de utrolige blik over bugten sammen med den uspolerede natur.

Et af Mallorcas bedst bevarede levn fra en gruson tid står stadig vagt på klipperne over Pollenca og Cap de Formentor, og kan besøges af alle.

Hvor skal du bo i Port de Pollença?

Du finder en bred vifte af hoteller i Port de Pollença, der har enestående udsigt over bugten. Kvaliteten af hotellerne i området er overordnet god, desuden et dejligt bredt udvalg.

Foruden de mange hoteller, er her også mange ferielejligheder og feriehuse der udlejes.

Nedenfor er de bedste hoteller i Port de Pollença.

Hotel med SPA i Port de Pollenca, Mallorca.

MarSenses Hotel & Spa

Booking.com
Havudsigt fra altan på hotel i Port de Pollenca, Mallorca.

Hotel Illa d’Or & Club Apts 4* Sup

Booking.com
Hotel ved stranden i Port de Pollenca, Mallorca, om sommeren.

La Goleta Hotel de Mar

Booking.com

Spisestederne i Port de Pollença

De mest populære restauranter i Port de Pollença ligger langs den lange strandpromenade, hvor synet af den oplyste marina og det glitrende aftenhav indtages i det gode selskab. Du finder et bredt udvalg af restauranter, og menukortene varierer meget, da Port de Pollença tiltrækker mange forskellige nationaliteter.

Hvis du leder efter mere autentiske spisesteder i Port de Pollença, så vil anbefalingerne falde på henholdsvis Celler la Parra og Restaurante BrisaMarina. Særligt førstnævnte er virkelig lækker, og et sted hvor også de lokale kommer og spiser. Bordbestilling er ofte nødvendig, særligt i højsæsonen.

Barer og natteliv i Port de Pollença

Der ligger en god håndfuld barer og puibs i Port de Pollença, men ikke nogen deciderede natklubber og diskoteker. 

Shopping i Port de Pollença

Du finder et udvalg af souvenirshops, mini-supermarkeder, skohandlere og tøjbutikker i Port de Pollença. Nabobyen Alcúdia har en del mere hvad dette angår, men vil du på rigtig shoppingtur, så brug en dag i hovedstaden Palma de Mallorca.

Marked i Port de Pollença

Hver onsdag mellem ca. 9:00 og 13:00, afholdes det ugentlige marked i Port de Pollença, hvor du kan snuse rundt mellem boderne, mens du nyder stemningen.

Find alle markeder her

Begivenheder i Port de Pollença

Særligt i sommermånederne er der mange byfester og traditionelle fejringer på Mallorca. I Port de Pollença er det ikke anderledes.

Juni

Festes de Sant Pere (fejring af Sankt Peter)

Tidligere skytshelgen for Port de Pollença, Sankt Peter, fejres i dagene omkring den 29. juni med en række kulturelle aktiviteter og happenings. Fejringen fandt sted for første gang tilbage i begyndelsen af det 20. århundrede, da byudviklingen af Port de Pollença begyndte at tage form.

I disse dage kan du se frem til udstillinger, koncerter med traditionelle mallorcinske sækkepiber og danse.

Hvornår: Dagene op til den 29. juni

Hvor: Port de Pollença

Juli

Festes de la Mare de Deú del Carme (fejring af Jomfruen af Karmelbjerget)

Nutidens skytshelgen for fiskerne, Jomfruen af Karmelbjerget, fejres den 16. juli. På denne dag kan du nyde en bred vifte af kulturelle begivenheder, såsom traditionelle danse, koncerter og taler. Desuden er der bådture i Pollença-bugten.

Hvornår: 16. juli

Hvor: Port de Pollença

Ofte Stillede Spørgsmål

Port de Pollença ligger godt 45 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 55 euro og tager ca. 30 minutter.

Det ugentlige marked i Port de Pollenca afholdes onsdag morgen/formiddag centralt i byen.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 301, 321, 322, 334

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca