Søg
Close this search box.

Cala Sant Vicenç

I denne guide

Vælg Cala Sant Vicenç for

Hvor ligger Cala Sant Vicenç?

Cala Sant Vicenç by markeret på kort over Mallorca ø.

Cala Sant Vicenç - Rejseguide til aktiviteter og ophold

Cala Sant Vicenç er et mindre og mere roligt rejsemål, beliggende på den helt nordvestlige kyst af Mallorcas bjergkappe.

Introduktion til Cala Sant Vicenç

Cala Sant Vicenç tilbyder perfekte forhold til dig der søger fred og naturoplevelser, men ikke vil undvære feriedestinationernes sædvanlige faciliteter.

Cala Sant Vicenç er et relativt uspoleret område, det er naturen der sætter rammerne om feriebasen, perfekt til aktive feriegæster.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Aktiviteter og oplevelser omkring Cala Sant Vicenç

Hvad skal man opleve i Cala Sant Vicenç?

Den afsides beliggenhed af Cala Sant Vicenç, gør at du skal ud af byen for at opleve nogle af Mallorcas ikoniske seværdigheder.

Foruden udstillingen af klassiske cabriolet-biler ved hotel La Moraleja, er her som sådan ikke seværdigheder. Naturinteresserede vil naturligvis finde rigeligt at forskønne øjnene med, men er du på udkig efter rigtige seværdigheder, skal du tage til Pollença by. Her finder du et historisk epicenter fyldt med imponerende bygninger og nogle af Mallorcas mest ikoniske udsigtspunkter.

Fra hotellerne kan du ofte købe arrangerede guideture rundt til forskellige seværdigheder på Mallorca. Det bedste er dog at leje en bil for nogle dage og komme rundt i eget tempo og opleve.

Nyd de dejlige strande

Du finder tre strande i Cala Sant Vicenç – Cala Barques, Cala Molins og Cala Clara, der ligger i hver deres bugt, delt af klippespidser, hvorfra du får nogle usammenlignelige billeder af havet og bjergene.

Ved Cala Barques og Cala Molins finder du rette faciliteter til den perfekte strandtur, med solvogne, brusere, barer og restauranter og selvfølgelig silkeblødt sand.

Strandene er til dels børnevenlige, men ingen faresignaler foruden sten som kan være glatte eller skarpe.

Nyd et forfriskende cruise rundt om kysten

Kystlinjen i den nordlige del af Mallorca er en af ​​de mest dramatiske på øen. De massive klippevægge, der rejser sig højt over dig, kan virke skræmmende, men samtidig beskyttende. Når du sejler på det åbne hav, kan du virkelig få en fornemmelse af, hvor imponerende Tramuntana er. Der er en katamaran, der afgår fra molen i Cala Sant Vicenc flere gange om dagen, som vil tage dig til nogle af de smukkeste steder og bugter rundt om kysten. Katamaranen stopper flere steder undervejs, og giver dig mulighed for at svømme i det krystalklare vand.

Tag på en magisk undervandsudflugt

Dykning er en virkelig magisk oplevelse, som de fleste finder fascinerende og interessant, og derfor er en af ​​de mest populære ting at kaste sig over i kystområderne på Mallorca. Fra Cala Sant Vicenc kan du også opdage det magiske dybblå hav ved at besøge det lokale dykkercenter, der vil tage dig med på et fantastisk eventyr under overfladen af ​​Det Baleariske Hav. Oplev middelhavsarter af vegetation og mystiske skabninger, der lever i perfekt harmoni i de smukke rev, dale og huler.

Tag ud til det ikoniske fyrtårn ved Formentor

Formentor er kendt for sin smukke natur, men også for sit ikoniske fyrtårn, der står på vel nok det smukkeste udkigspunkt heroppe. Turen herud er blevet så populær, at der er kommet restriktioner i forhold til kørsel hertil. Fyrtårnet ved Formentor er de senere år blevet verdenskendt, særligt efter flere bilmærker har brugt det til deres reklamefilm. Bilmærket Cupra har endda navngivet en model efter Formentor.

Formentor fyrtårnet

Fyrtårnet ved Cap de Formentor er et af verdens mest kendte af sin slags, takket være den unikke position yderst på de dramatiske klippeformationer.

Cykling fra Cala Sant Vicenç

Tramuntana er det perfekte sted til mountainbiking og cykling, så uanset om du foretrækker grusstierne gennem træer og skove eller de asfalterede veje, der slanger sig i hårnålesving op og ned af bjergvæggene, så er du sikker på den fedeste oplevelse her. Oplev de mange maleriske udsigtspunkter langs kystlinjerne, de charmerende landsbyer og det baleariske vildt.

Ikke langt fra Cala Sant Vicenc ligger bla. sa Calobra. en utrolig malerisk bugt, som er kendt for sin nedstigtigt/opstigning der med sine 7% stigninger og 45 graders hårnålesving sætter selv professionelle på prøve.

Du kan også let køre ud på Formentor halvøen, hvor et smukt og dramatisk landskab venter, sammen med nogle vanvittigt smukke udsigtspunkter.

Andre forslag til aktiviteter i og nær Cala Sant Vicenç

Kig på fugle i La Gola reservatet

La Gola er et lille og meget charmerende vådområde der ligger i Port of Pollença. I La Gola-reservatet kan du se arter som cettisanger, grønfinke, kvæghejre, gråand, skovdue og forskellige arter hejrer. Dette lille stykke paradis er den perfekte flugt fra masseturismen, der fylder det meste af området.

La Gola

La Gola er et unikt og meget smukt vådområde i Port of Pollença, særligt elsket for sin store tiltrækningskraft af forskellige fuglearter.

Spil golf nær Cala Sant Vicenç

Kører du ind til pollenca, ca. 15 minutter fra Cala Sant Vicenç, finder du en 9-hullers golfbane, som lægger gode rammer til en afslappende formiddag/eftermiddag. Golfbanen er medium i sværhedsgrad, hvilket gør den spiselig og sjov for alle handicap.

En smule længere væk, i Alcúdia, finder du Golf de Alcanada, en 18-hullers udfordrende og meget smuk bane.

Kryds den romerske bro, Pont Roma

En af de mest velbevarede rester af romersk tilstedeværelse på Mallorca, er Pont Roma (den romerske bro), beliggende i den vestlige del af Pollença by. Den romerske hær, ledet af Quintus Caecilius Metellus, erobrede Mallorca i 123 f.Kr. efter at have kæmpet i de puniske krige i mere end hundrede år. De etablerede hovedstaden Pollen-tia (Alcúdia), og denne bro var en vigtig del af den infrastruktur, der førte til byen.

Tag turen til toppen af Puig de Maria

Er du ikke bange for at få luft under benene, så tag turen til toppen Puig de Maria, et bjerg lige i udkanten af Pollenca. På toppen kan du hvile dig ved det gamle kloster, mens du nyder den betagende udsigt over bugterne Pollença og Alcúdia samt Tramuntana-bjergene mod vest. Helligdommen blev bygget tilbage i det 14. århundrede, da det var almindeligt antaget, at jo højere du kom, jo ​​bedre ville du være beskyttet mod pesten.

Det gamle kloster og kapel på toppen af Puig de Maria-bjerget tilbyder de mest magiske udsyn over Mallorcas nordkyst.

Vandr til det ældgamle udkigstårn, Talaia d’Albercutx

På bjergsiderne finder du det gamle middelalderlige vagttårn Talaia d’Albercutx, hvorfra du kan nyde en forfriskning, mens du nyder den betagende panoramaudsigt over Pollença-bugten og Formentor. Turen kræver rimelig kondition, men er utroligt smuk og meget populær.

Besøg det verdenskendte Lluc-kloster

Lluc er et af de største klostre og religiøse institutioner i Europa. Det blev grundlagt tilbage i det 16. århundrede, og er blevet berømt for sin korskole. Hver søndag morgen ved messen klokken 11, kan du opleve en koncert fremført af korskolens børn, en smuk lyd af det rene og uskyldige. Men koret er ikke den eneste grund til at besøge Lluc, der er også det enorme etnologiske museum, der udstiller livet på øen tilbage fra den romerske besættelse, der er selve klostret, som er fantastisk og overvældende i sig selv, og så er der kirken og den hellige Madonna. Dette er en stor attraktion for hele familien, gå ikke glip af det!

Lluc-klosteret er en kæmpe seværdighed og oplevelse på Mallorca.Her finder du Europas ældste korskole, en sort madonna, et museum om øens historie, og de smukkeste botaniske haver.

Hvor skal man bo i Cala Sant Vicenç?

Hvad kendetegner egentlig hotellerne i Cala Sant Vicenç? Overordnet set, er området meget møntet på et voksent publikum, og par der rejser uden børn, eller med helt små som ikke kræver for meget underholdning. Cala Sant Vicenç er et mere stille område, hvor den bagerste del er et stort villakvarter og den forreste del ved kysten, er hjemsted for de fleste af områdets hoteller.

Hotel ved stranden i Cala Sant Vicent på Mallorca med udsigt til kyst og bjerge.

Grupotel Molins

Booking.com
Adults Only design hotel med havudsigt i Cala Sant Vicent på Mallorca.

El Vicenç de la Mar

Booking.com
Cala Sant VicençHotel med havudsigt ved stranden i byen Cala Sant Vicenç på øen Mallorca i Spanien.

Globales Don Pedro

Booking.com

Spisestederne i Cala Sant Vicenç

Med et omfattende udvalg af lokale vine og råvarer, kan du forvente dig høj kvalitet, når du spiser i Cala Sant Vicenç.

Særligt fisk og skaldyr er noget man bryster sig af her i Cala Sant Vicenç, de ædle traditioner for fiskeri lever stadig i bedste velgående.

Barer og natteliv i Cala Sant Vicenç

Cala Sant Vicenç er et temmeligt roligt og afslappet sted, med meget få værtshuse og intet rigtigt natteliv.

Hvis du vil have lidt mere liv i aftentimerne, skal du tage til Port de Pollenca, som har en del barer og pubs. Er du til fest og gang i gaden, eller måske de (voksne) børn er, så er det Port de Alcúdia der har nordkystens bedste og sjoveste natteliv.

Shopping i Cala Sant Vicenç

Der er ikke mange butikker i Cala Sant Vicenç, dog finder du det mest nødvendig plus lidt ekstra. 

Årlige begivenheder i Cala Sant Vicenç

Der afholdes årligt tre større events i Cala Sant Vicenc; Forhistoriske Dage, Ølfestivalen og sommerfestivalen i august.

Juni

Forhistoriske Dage

De forhistoriske dage i Cala Sant Vicenc er en relativ ny happening, som har vokset sig mere populær hvert år.

Over en hel weekend i juni kan du møde Mallorcas rige forhistoriske arv, gennem workshops, udstillinger og et stort marked med redskaber fra forhistorisk tid og til nutidens.

På workshops og ved informationsstande, kan børn og voksne lære om Mallorcas fascinerende forhistorie, bla. talaiotkulturen.

Det plejer at være en sjov og lærerig oplevelse at deltage i, som tiltrækker mange turister.

 

Tastiu

Tastiu er en mindre men herlig ølfestival i Cala Sant Vicenç, som løber af stablen om sommeren. På ølfestivalen kan du smage et væld af craft beer, nyde tonerne fra koncerterne og spise ved madvognene.

August

Festes de Cala Sant Vicenç

I midten af august fejrer Cala Sant Vicenç sommeren. Festen varer typsik en uges tid, hvor du kan opleve et væld af sjove aktiviteter og indslag der er arrangeret for at inkluderer turister i de lokale skikke. Der vil typisk være koncerter, danse, udstillinger, udendørs middage, lege, konkurrencer mm.

Et andet højdepunkt her er en havaneras koncert, der sætter fokus på Cala Sant Vicençs maritime kulturarv.

Ofte Stillede Spørgsmål

Cala Sant Vicenç ligger i den nordvestlige del af Mallorca, ca. 63 km fra Palma lufthavn.

Overførslen fra Palma lufthavn til Cala Sant Vicenç vil tage omkring 45 minutter i bil eller taxa. Taxa vil koste dig noget mellem 70 og 80 euro.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 321

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca