ALMUDAINA PALADSET I PALMA

almudaina palads og museum i palma mallorca
Om

Besøg det imponerende Almudaina-palads ved siden af katedralen i Palma

Palau de l’Almudaina er som navnet indikerer, et palads og en flot seværdighed ved siden af Sa Seu katedralen i Palmas gotiske bydel

Oprindeligt bygget som et fort af muslimske guvernører i det 10. århundrede, er Palau de l’Almudaina en af Palmas mest seværdige og velbevarede bygninger.

Paladset stammer sandsynligvis helt tilbage fra romernes tid på Mallorca, men sikkert er det, at det stod under maurernes dominans. Det var nemlig direkte efter Jaume Is sejr over maurerne i 1229, at Palau de l’Almudaina blev ombygget første gang, som symbol på maurernes fald. På samme måde blev katedralen Sa Seu til.

Paladset blev under maurernes tid, anvendt af højtstående officerer der havde til huse her.

Palau de l’Almudaina blev ombygget under Jaume II i år 1300, hvor det fik sin nuværende gotiske stil, mens elementer af islamisk arkitektur er forblevet – også den mægtige sfinks på gårdspladsen er et levn fra maurernes tid.

Ligesom eksteriøret af paladset er storslået, er interiøret fascinerende. Her finder du gobeliner, malerier og møbler fra forskellige tidsperioder gennem hele paladsets historie.

Nyd også den smukke have, hvor du kan sidde under springvandene og de flot plantede palmetræer, mens du mærker Palmas atmosfæriske byliv omkring paladset.

Palau de l’Almudaina paladset ligger ved siden af katedralen Sa Seu, lige i Palmas historiske centrum ved havnefronten.

Åbningstiderne er 10:00 – 14:00 og igen kl. 14:00 – 18:30. Det koster ca. 9 € at komme ind i paladset.

Hvor

Find vej til Almudaina paladset

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma hotel, sightseeing, seværdigheder og guide

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere borge og fæstninger på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?