Søg
Close this search box.

Palau de l'Almudaina (Almudaina-paladset)

Palau de Almudaina, royalt palads i Palma by, på øen Mallorca i Spanien.

I denne artikel

Palau de l'Almudaina -

Køb billet til Palmas royale Almudaina-palads til reduceret pris online. 

Almudaina-paladsets historie og arkitektur

Selvom det meste af det nuværende palads er et resultat af flere renoveringer og modifikationer, kan dele af den oprindelige konstruktion stadig ses i det højeste tårn, som kaldes “Engletårnet”. På toppen af tårnet, som oprindeligt blev kaldt Hommagetårnet eller Hyldelsttårnet, kan du se en bronzeskulptur af ærkeenglen Gabriel der vogter over Palma.

Efter den aragonsk-catalanske erobring af øen, i 1229, blev det meste af paladset renoveret. Mellem 1305 og 1313 skete de første større renoveringer, i henhold til ønsker fra kong Jaume II, som omdannede Engletårnet til hans personlige gemakker.

Den mauriske fæstning blev nu transformeret til et kristent palads, selvom det bevarede sit oprindelige arabiske fundament. Jaume II forstørrede desuden paladset, i trit med tidens gotiske stilretninger inspireret fra det franske og levantiske, som bl.a. også ses i La Seu katedralen ved siden af paladset.

I 1337 blev Mirador-kapellet tilføjet til det nu kongelige palads.

Et af Almudaina-paladsets mest betydningsfulde kendetegn, er den sydlige facade, ud mod Palmas havnefront, med sine firkantede sidetårne og gotiske buer. På denne side af paladset finder du også hovedgården kaldet “kongens gård”, prydet med mange smukke gotiske elementer, samt en fontæne med en smuk skulptur af en løve.

Fronten af det royale Almudaina palads i Palma by på øen Mallorca i Spanien.
Sydfacaden af Almudaina-paladset, der vender mod havnefronten i Palma.
Skulptur og fontæne i Kongens Gård, indeni Almudaina-paladset i Palma by på Mallorca.
Løvefontæne i “Kongens Gård” i Almudaina-paladset

Her finder du også portalen til det kongelige Santa Anna,-kapel, som har en tympanon med skulpturer fra det 14. århundrede. Af særlig interesse i Santa Anna-kapellet er, at det mere eller mindre er en replika af kapellet af  Hellige Kors, i Perpignan (det sted, hvor kongerne af Mallorca boede og regerede fra).

Altertavlen er et værk af den berømte catalanske maler , Ramon Destorrents.

Første sal blev tilføjet efter anmodning fra kong Carlos I af Spanien, i første halvdel af det 16. århundrede. På førstesalen venter kongens og dronningens gemakker, samt den kongelige spisestue, med prangende udsmykning og møbler, der skiller sig ud i stor kontrast til væggenes mere spartanske profil.

En af de seneste og vigtigste restaureringer af Almudaina-paladset var den af den sydlige facade, som blev udført af arkitekten Gaspar Bennazar i begyndelsen af det 20. århundrede. Bennazar var også ansvarlig for den smukke Paseo Maritimo, den tidligere Born-biograf (nu Zara-butik) og Casa Caubet overfor den.

Indenfor venter dig også smukke gobeliner, møbler og malerier af majestætiske personer, der skildrer forskellige konger og historiske epoker, en virkelig interessant samling af genstande og artefakter.

I dag bruges Almudaina-paladset hovedsageligt til politiske formål, begivenheder og turisme. Når den spanske kongefamilie besøger Mallorca, bruger de Almudaina til møder, mens de selv bor på Marivent-paladset nær Cala Major.

Vagtskifte ved Almudaina-paladset

Skulle du være i Palma den sidste lørdag i måneden, bør du tage hen og se Æresvagtens skifte ved Almudaina-paladset.

Her oplever du 20 soldater fra det 47. lette infanteriregiment, alle klædt i periodiske uniformer fra 1808, gennemføre et traditionelt vagtskifte, lidt á la hvad du (måske) kender fra vagtskiftet ved Amalienborg. Soldaterne marcherer til lyden af trommer og marchfløjter, kommanderet af vagtchefen.

Jeg anbefaler at du kommer i god til til opvisningen, da der som regel kommer ret mange mennesker. 

Vagtskiftet sker som sagt den sidste lørdag i måneden, kl. 12:00, foran Almudaina-paladset.

 

Besøg Almudaina-paladset

Du kan besøge Almudaina-paladset mandag til søndag fra 10.00 til 18.00. I vinterhalvåret er der typisk lukket om mandagen, og åbningstiden er reduceret til kl. 17:00.

Dele af paladset er lukket for offentligheden, da dette er en officiel kongelig ejendom, der bruges til politiske formål. Det er dog stadig meget værd at besøge paladset.

Udsigten fra terrasserne er simpelthen spektakulær, du kan se en god del af Parc de la Mar og havet.

Der er også adgang for personer med handicap.

Ofte Stillede Spørgsmål

Du kan parkere i den store 2-etagers underjordiske parkeringskælder ved Parc e la Mar, under katedralen.

Der er ikke faciliteter for kørestolsbrugere i paladset. 

Adresse og kontaktinfo

Mandag 10:00 - 18:00
Tirsdag 10:00 - 18:00
Onsdag 10:00 - 18:00
Torsdag 10:00 - 18:00
Fredag 10:00 - 18:00
Lørdag 10:00 - 18:00
Søndag 10:00 - 18:00

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Andre spændende seværdigheder i Palma