Søg
Close this search box.

Borge, fæstninger og slotte på Mallorca

Borge og slotte fra Middelalderen på øen Mallorca i Spanien.

I denne artikel

Oplev Mallorcas mange militærkonstruktioner

Mallorca har en turbulent historie bag sig, navnlig grundet sin centrale beliggenhed i Middelhavet. Der ligger masser af gamle  små og store fæstninger langs kysterne på Mallorca, ikke alle er tilgængelige for offentligheden, men fortæller om nødvendigheden for sikkerhed med den udsatte beliggenhed. 

Castell de Bellver

Bellver-slottet blev bygget i begyndelsen af det 14. århundrede, som en kongelig residens. Bellver nyder Palmas smukkeste beliggenhed, 112 meter over havets overflade, med fantastisk udsigt over Palma by og bugt

Bellver har gennem årene fungeret som fængsel, hvor flere kendte mennesker har siddet indespærret. 

I slottets stueplan finder du desuden Palma byhistoriske museum, der viser dig udviklingen af balearernes hovedstad fra forhistoriske tider og frem til 1960’erne. 

Castell de Bellver er et unikt slot, bygget højt over Palma by, med rundt grundplan, som kun få slotte i Europa. Bellver byder på interessant arkitektur, masser af historie, smuk udsigt og Palmas byhistoriske museum. 

Palau de l’Almudaina

Det royale Almudaina-palads ved siden af Sa Seu katedralen i Palma, var grundstenen i den Palma vi ser i dag. Almudaina udgjorde en del af byens originale indramning og fæstningsmur, som blev bygget af maurerne under deres tid på øen (902-1229).

Almudaina-paladset er grundstenen i Palma, den første bygning af den nuværende by. Paladset er officiel royal residens på Mallorca, og én af de mest besøgte seværdigheder i byen. 

Castell de Alaró

For foden af Tramuntana finder du byen Alaró, med sit berømte Alaró-slot. Castell de Alaró ligger på en bjergtop, 850 meter oppe, med enestående udsigt. Borgen har en lang historie bag sig, fyldt med sagn og myter og blodige kampe, der understreger dens betydning for øen. 

Castell de Alaró er ruinerne en sagomspundet gammel borg beliggende på toppen af et bjerg, i 850 meters højde. Borgen er et populært vandremål, der kan klares af de fleste med nogenlunde kondition. 

Castell de Capdepera

I år 1300 besluttede kongen af Mallorca, at bygge en borg på øens nordøstlige tip, så han kunne overvåge sundet til Menorca, som stadig var besat af maurere. Borgen udvidede sig over årene, og endte med at forme byen Capdepera

Castell de Capdepera er en flot og velbevaret middelalderborg, der ligger med udsigt over sundet mellem Mallorca og Menorca. Borgen er særligt elsket for sit årlige middelaldermarked i maj.

Castell de sa Punta de n’Amer

Mellem Cala Millor og Sa Coma, står en gammel fæstning, som blev rejst som følge af utallige voldsomme piratangreb. På platformen på toppen står en af de gamle kanoner tilbage, ligesom du kan se en lille udstilling der fortæller om fæstningens funktion og vagtmandens hverdag.

Castell de sa Punta de n’Amer blev senest taget i brug under Den Spanske Borgerkrig, da republikanske tropper landede her for at kæmpe mod nationalisterne. I nærheden af fæstningen finder du desuden flere gamle bunkers fra den tid. 

Castell de sa Punta de n’Amer er en fin seværdighed at besøge hvis du holder ferie i Cala Millor eller på østkysten. 

Castell de Sant Carles

Ved Porto Pi i Cala Major, øst for Palma, står det gamle Sant Carles fort, som nu huser Mallorcas militærmuseum. Fortet blev bygget i begyndelsen af det 17. århundrede for, at beskytte de mange handelsskibe der benyttede Porto Pi, der var Palmas vigtigste havn på det tidspunkt. 

I dag kan du opleve Mallorca militærhistoriske museum på Castell de Sant Carles-fortet, som giver en god forståelse for, hvilke udfordringer øen har stået overfor, og hvordan man har organiseret sig militært. 

Castell de Sant Carles er en gammel fæstning i Cala Major, som huser Mallorcas militærhistoriske museum, en god og anderledes oplevelser, der viser en anden side af øen. 

Alcúdias bymure

Jeg bliver nødt til at tage Alcúdias gamle bymure med her, da de går helt tilbage til år 1300, og i høj grad har haft betydning for øens sikkerhed. Murene står næsten fuldstændig som da de blev rejst, og endda fredet som national kulturarv.

Når du bevæger dig rundt på toppen af murene, kan du bl.a. gå ind i tårnene, hvor du kan læse om hvordan man eksempelvis brugte sluser til at hælde kogende vand og olie i hovedet på fjender der forsøgte at kravle op. 

Murene går næsten hele vejen rundt om Alcúdias historiske gamle by, og du kan nyde fantastiske syn helt ud til kysten ved Port Pollenca.

De gamle bymure fra Middelalderen gjorde Alcúdias by til et uindtageligt fort, der gang på gang har bevist sit værd. Gå en tur på murene mellem de gamle tårne, og nyd udsigten og følelsen.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »