Alcúdias massive bymure er en spændende seværdighed for både børn og voksne

Den strategiske placering af Alcúdia var anerkendt i den romerske periode på Mallorca, men byen var dog stadig særdeles udsat og sårbar overfor angreb fra søsiden. Da Kong Jaume II kom til magten, besluttede han at bygge et forsvarssystem og samtidig en fæstning rundt om byen, der skulle beskytte borgerne mod pirater og vandaler.

bymurene i alcudia er en seværdighed i alcudia

Byggeperioden spændte fra slutningen af ​​det 13. århundrede (1298) til midten af ​​det 14. århundrede (1360). Bymurene bestod af en armeret firkantet struktur med en gennemsnitlig højde på 6m med 26 tårne ​​fordelt langs 1,5 km omkreds, samt en voldgrav der har overlevet tidens gang. Dog kollapsede flere af murene i slutningen af det 19. århundrede og murene der omgiver centrum af byen, blev i 1974 erklæret fredet som kulturarv.

Der blev bygget tre byporte; La Porta del Moll (eller Xara), La Porta de Mallorca (eller Sant Sebastià) og La Porta de la Vila Roja.

Porta de Mallorca var porten der forbandt Alcúdia til den kongelige vej til Palma. Mellem de to tårne blev der bygget et forsvarssystem i loftet, der gjorde at man kunne kaste sten eller kogende vand ned på fjender der forsøgte at angribe. Porten blev lukket ved hjælp af et faldgitter og nedenfor adskilte en voldgrav byporten fra hovedvejen.

Porta del Moll (Xara), var porten der forbandt Alcúdia til havnen. Du kan se det oprindelige faldgitter i portåbningen. Her starter desuden det store marked hver tirsdag og søndag morgen.

Porta de Vila Roja, førte ind til centrum af byen ved hjælp af en lille bro.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?