Alcúdias middelalder bymure og byporte

middelalder bymure i alcudia mallorca
Om

Alcúdias massive bymure er en spændende seværdighed for både børn og voksne

Den strategiske placering af Alcúdia var anerkendt i den romerske periode på Mallorca, men byen var dog stadig særdeles udsat og sårbar overfor angreb fra søsiden. Da Kong Jaume II kom til magten, besluttede han at bygge et forsvarssystem og samtidig en fæstning rundt om byen, der skulle beskytte borgerne mod pirater og vandaler.

 

Byggeperioden spændte fra slutningen af ​​det 13. århundrede (1298) til midten af ​​det 14. århundrede (1360). Bymurene bestod af en armeret firkantet struktur med en gennemsnitlig højde på 6m med 26 tårne ​​fordelt langs 1,5 km omkreds, samt en voldgrav der har overlevet tidens gang. Dog kollapsede flere af murene i slutningen af det 19. århundrede og murene der omgiver centrum af byen, blev i 1974 erklæret fredet som kulturarv.

Der blev bygget tre byporte; La Porta del Moll (eller Xara), La Porta de Mallorca (eller Sant Sebastià) og La Porta de la Vila Roja.

Porta de Mallorca var porten der forbandt Alcúdia til den kongelige vej til Palma. Mellem de to tårne blev der bygget et forsvarssystem i loftet, der gjorde at man kunne kaste sten eller kogende vand ned på fjender der forsøgte at angribe. Porten blev lukket ved hjælp af et faldgitter og nedenfor adskilte en voldgrav byporten fra hovedvejen.

Porta del Moll (Xara), var porten der forbandt Alcúdia til havnen. Du kan se det oprindelige faldgitter i portåbningen. Her starter desuden det store marked hver tirsdag og søndag morgen.

Porta de Vila Roja, førte ind til centrum af byen ved hjælp af en lille bro.

Hvor

Alcúdia

Alcúdia er vel sagtens det mest populære rejsemål på Mallorca, især blandt danskerne. Alcúdia er særligt kendt og elsket for sine lækre strande og kæmpe udvalg af hoteller der ligge flot med direkte adgang til de hvide sandstrande. Alcúdia er et spændende sted at gå på opdagelse, her er et væld af seværdigheder og en intim og samtidig vibrerende atmosfære i den gamle bydel. Besøg f.eks. den tidligere romerske hovedstad, Pollentia, middelalderkapellet Santa Anna, det monografiske museum og oplev de gamle bymure der gjorde Alcúdia til en fæstning i gamle tider. Hver tirsdag og søndag løber et af Mallorcas største og mest populære turistmarkeder af stablen i den gamle bydel, hvor du kan nyde en summen af tusindvis af handlende, smage lokale delikatesser og handle dig til gode priser på kvalitetsvarer.¨

Alcúdia hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alcúdia

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere monumenter og vartegn på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?