Søg
Close this search box.

Museu Martí Vicenç

Marti Vicenc museum i byen Pollenca på øen Mallorca.

Museu Martí Vicenç er dedikeret til maleren og væveren af samme navn og ligger i en smuk ejendom i Pollença

Martí Vicenç Alemany blev født i Pollença i 1926, i en familie med lange traditioner indenfor håndværket vævning.

Hans far, Martí Vicenç i Vilanova, var også væver og eksperimenterede særligt med det såkaldte ‘llengües’ – en stoftype, der kombineres af enten grønt og rødt eller hvidt og blåt og formet som tunger.

Hans far nåede desværre aldrig at videregive sin viden og teknikker til sønnen, da han døde i en tidlig alder, under Den Spanske Borgerkrig.

Martí Vicenç selv, begyndte at eksperimentere med llengües efter faren død, hvor han videreførte mange af farens idéer og mønstre i et lille værksted i gaden, Pou del Verger.

Martí Vicenç fandt sit livs kærlighed i Antònia Capllonch, med hvem han fandt den ideelle partner til at udkomme som kunstner.

I 1945, efter mange års recession i Pollença, kunne Martí Vicenç så endelig åbne sin første rigtige tekstilforretning, Galeries Vicenç. Herfra eksperimenterede han med forskellige farver, mønstre og innovative idéer og kom hurtigt på folks læber, da intet tidligere havde været set.

Siden flyttede parret fabrikken til den smukke Ca’n Sionet bygning, der ligger omkring Pollenças kendte Calvari Pollencí – 365 trin op ad en stejl bakke, der fører til kapellet af samme navn. Herfra blomstrede også hans malerkarriere.

Efter Martí Vicençs død i 1995, besluttede Antònia, at udstille hans mange værker i selv samme Ca’n Sionet, som i dag kan besøges under navnet Museu Martí Vicenç.

Martí Vicenç blev kendt for hans eksperimenterende tilgang til håndværket, med hans innovative design, der alligevel aldrig mistede jordforbindelse til de mallorcinske rødder.

Museet består af 5 værelser, der hver især repræsenterer en kreativ periode i Martí Vicenç liv.

Rundt i værelserne, introduceres du også til teknikker, instrumenter og symbolisme.

Adresse og kontaktinfo

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante museer du skal besøge på Mallorca