Søg
Close this search box.

De Bedste Museer og udstillinger på Mallorca

Museer og udskillinger på Mallorca.

I denne artikel

Her på siden finder du en masse spændende udstillinger og museer, som er værd at besøge på Mallorca. Her er alt fra små lokalehistoriske museer, som vi kender dem fra vort eget lille land, til større turistattraktioner.

Kunstudstillinger og kunstmuseer

Her på siden finder du en masse spændende udstillinger og museer, som er værd at besøge på Mallorca. 

March-stiftelsen

Få steder på Mallorca indgyder så meget af stil og storhed, som familien Marchs gamle hjem i Palma. Joan March var stifter af Banco March, og én af Spaniens mest velhavende. Hans søn, Bartolomé March, var ophavsmand til March-stiftelsen, som nu er blevet én af Mallorcas største kulturelle scener. Gå på opdagelse i det overdådige univers, og oplev unikke samlinger af bl.a. skulpturer fra nyere tid og samtid, utrolige vægmalerier af selveste Josep M. Sert, sjældne samlinger af navigationskort, samt en særlig samling af napolitanske figurer. 

I Palmas nok flotteste palæ finder du værker af nogle af Europas største kunstnere. Desuden en verden af det fineste interiør. Besøg det tidligere hjem for én af Spanien mest velhavende familier.

Køb indgang her

Sa Bassa Blanca

Med udsigt over Alcúdia-bugten på Mallorcas nordlige kappe finder du Yannick og Ben Jakober stiftelsen, der holder til i den storstilede finca Sa Bassa Blanca. Sa Bassa Blanca byder på en fantastisk kunstoplevelse for både voksne og børn. Den enorme skulpturpark, samlingen af portrætmalerier af adelige børn, rosenhaven, samt de mange samtidskunstværker.

Sa Bassa Blanca byder på en stor oplevelse for hele familien, med stor kunstnerisk diversitet spredt over skulpturer af dyr, malerier og legende samtidskunst. 

Køb adgang her

Ca’n Prunera

Ca’n Prunera er beliggende i smukke Sóller, og dedikeret til modernisme. Ca’n Prunera er i høj grad en manifestation af historien om den catalanske modernismes og den franske Art Nouveaus indtræden på den mallorcinske scene. Her finder du både skiftende og permanente udstillinger af forskellige værker inden for modernisme. Selve palæet hvor museet holder til, er desuden ét af Mallorcas flotteste eksempler på Art Nouveau arkitektur. 

Ca’n Prunera er et fængslende univers af modernisme, pakket ind i autentiske rammer, i smukke Sóller by. Enhver med interesse i modernisme og Art Nouveau bør besøge museet. 

Joan Miró-stiftelsen

Den catalanske surrealist Joan Miró var endnu en kunstner, der forelskede sig i Mallorcas lys og smukke landskaber. Nu kan du besøge hans studie, som står fuldstændig som han efterlod det efter sin død i 1983, sammen med over 7.000 værker. Ikke alene er samlingen og studioet fascinerende, men også bygningerne, som blev designet af bl.a. Rafael Moneo og Josep Lluís Sert. Du finder Joan Mirós studio i Cala Major, lige vest for Palma.

 

Indgang til Mirós studio og udstilling
Hos GetYourGuide

CaixaForum

CaixaForum er én af Mallorcas største udstillingshaller, som har til huse i det tidligere Gran Hotel, i Palma centrum. Bygningen er én af de få eksempler på Art Nouveau arkitektur på Mallorca, som skabt til kunst. CaixaForum skifter løbende udstillingerne, som typisk er aktuelle kunstnere, men byder også på permanente udstillinger, samt kulturelle aktiviteter og uddannelsesprojekter. CaixaForum overses ofte af turister til trods for den centrale beliggenhed, men er du kunstinteresseret skal du besøge. 

CaixaForum i det gamle Gran Hotel byder på et 5-etagers kulturelt univers af samtidskunst og events. 

Es Baluard

Es Baluard er et kunstmuseum beliggende i den gamle bastion Sant Pere, som var en del af Palmas tidligere bymur og forsvar. Es Baluard præsenterer kunst fra det 19. århundrede og frem til samtiden, udstillet via skulpturer, fotos, malerier og multimedia, fra såvel lokale som internationale kunstnere, bl.a. Miquel Barceló, som har designet et helt kapel i Palmas katedral. Fra terrasserne får du en enestående panoramisk udsigt over Palmas havnefront og smukke bugt, og Sa Seu katedralen som kronen på værket. 

Es Baluard byder på et forrygende sammensurium af kunst fra det 19. århundrede og frem, præsenteret på innovativ vis gennem fotografier, malerier, skulpturer, multimedia mv. 

Pelaires

I det gamle bypalæ Ca’n Verí, i hjertet af Palmas historiske centrum, finder du Pelaires, et kulturelt og kunstnerisk hotspot på Mallorca. Pelaires har alle dage været et sted, hvor de hotteste kunstnere er blevet udstillet, og gæstelisterne til stedets begivenheder tæller mange prominente navne, herunder kongelige.

Pelaires er et kunstnerisk hotspot, hvor mange prominente gæster gennem tiden har ladet sig fotografere. Pelaires udstiller nogle af tidens hotteste kunstnere.

Casal Solleric

Et af Palmas smukkeste gamle bypalæer ligger i gaden Passeig Born, nemlig Casal Solleric. Den smukke barokke bygning, med sin kendte indre gårdhave, er et symbol på den rigdom der engang herskede i storbyen. 

I dag er hele bygningen omdannet til en fin blanding af et museum og et kunstgalleri. Her finder du permanente udstillinger, med originalt møblement og effekter, samt skiftende udstillinger af samtidskunst.

Besøg et af Palmas smukkeste palæer, og nyd en forfriskende gratis kunstudstilling i de mest autentiske rammer.

Sa Torre Cega

I den charmerende og populære badeby Cala Ratjada, på Mallorcas nordøstkyst, finder du endnu en af familien Marchs ejendomme, Torre Cega. Denne herskabelige finca, som var familiens sommerresidens, er omdannet til kunstmuseum, hvor særligt de botaniske haver og skulpturparken tiltrækker sig opmærksomhed. 

Torre Cega byder på smukke botaniske haver og en eminent samling af skulpturer. Torre Cega er flere gange brugt i forbindelse med TV-optagelser, bl.a. til The Night Manager. 

Museer om Mallorcas historie og kultur

Interesseret i at vide, hvad der gemmer sig bag de smukke sandstrande og lækre hoteller, der har gjort Mallorca til Europas førende rejsemål? Her er en række forslag til museer der fortæller om Mallorcas udvikling gennem tiden, så du kan lære om kulturen og historien. 

Els Calderers

Midt på øen, i udkanten af den rurale by Sant Joan, finder du els Calderers, en mægtig gammel herregård, der nu er omdannet til museum. Du passerer gennem den gamle herregård, som fint udstiller tilværelsen for såvel familie som tjenestefolk, hvor originalt møblement og personlige genstande er bevaret. 

Tag på tidsrejse, og opdag hvordan Mallorcas landbrug blev revolutioneret gennem 1800-tallet. Els Calderers viser dig livet på øen i de mest autentiske rammer, en fascinerende oplevelse for alle. 

Santuari de Lluc

Lluc-klosteret er én af Mallorcas store seværdigheder, der kombinerer kunst, museum og religion. På Lluc finder du et stort etnologisk museum, med samlinger helt tilbage fra romertiden, der fortæller om udviklingen på Mallorca. På Lluc kan du også nyde de smukke haver, samt besøge kirken som Gaudí har haft designet dele af.

Lluc-klosteret er et af balearernes største religiøse samlingspunkter, særligt kendt for sin korskole, som er blandt Europas ældste. Lluc er et sagnomspundet sted, og en stor seværdighed for alle aldre.

Det royale Almudaina-palads

Store dele af Mallorcas historie er knyttet til Almudaina-paladset, der ligger ved siden af katedralen i Palma. Almudaina blev rejst under maurernes tid som hovedsæde for øens øverste leder, og var den første bygning i Palma som vi kender byen i dag. Turen gennem Almudaina-paladset byder på imponerende gamle gobelliner, originalt interiør fra Middelalderen, malerier af Mallorcas konger, samt interessant arkitektur. 

Almudaina-paladset er den officielle kongelige residens på Mallorca, og grundstenen i Palma by. Almudaina er et af Mallorcas mest besøgte steder, der giver god indsigt i øens historie. 

Bellver-slottet

Bellver i sig selv er et unikt og flot byggeri, et af Europas få runde gotiske slotte. Det ligger på en bakketop over Palma, med storslået udsigt over by og bugt, hvorfra det også tager sit navn. I Bellver-slottet finder du Palmas byhistoriske museum, der tager dig på rejse tilbage til romernes tid på Mallorca og frem til den by du oplever i dag. 

Bellver er ét af Europas få runde gotiske slotte, der har sit navn efter den smukke udsigt du kan nyde over Palma og bugten. 

Museer der knytter sig til prominente navne

Mallorca har siden 1800-tallet

Chopin-museet

I vinteren 1837/38 drog Chopin sammen med sin elskerinde, George Sand, til Mallorca, i søgen efter helbredelse på hans lungesygdom. Her fandt de en lejlighed på det berømte karteuserkloster i Valldemossa, hvor han skrev nogle af sine mest kendte værker. I dag er lejligheden omdannet til museum, hvor alle deres personlige genstande og møbler er udstillet, inklusiv hans klaver og flere værker. 

På karteuserklosteret finder du også Valldemossas lokalhistoriske museum, der også er et visit værd.

Chopins gamle lejlighed på karteuserklosteret Real Cartuja, står med originale møbler, hans klaver og personlige ejendele, hvilken giver en særtlig autenticitet og følelse af at han stadig er til stede. 

Son Marroig

Én af Mallorcas første og vigtigste gæster og senere beboere, var ærkehertug af Østrig, Ludwig Salvador, som forelskede sig i Mallorca, i midten af 1800-tallet. Ærkehertugen opkøbte grunde på øen, og afsøgte hver en afkrog af den for, at finde de smukkeste og mest interessante steder. Fra sin bolig i Deià skrev han sit livs store værk, Die Balearen, som vandt guldmedalje ved verdensudstillingen i Paris, i 1879.

I hans hjem Son Marroig, kan du lære om den farverige ærkehertug og opdagelsesrejsende, der mere end nogen anden har bidraget til, at Mallorca er blevet så værdsat. Her kan du også opleve den ikoniske pavillon, støbt i marmor og fragtet fra Italien.

Opdag én af Mallorcas flotteste ejendomme, Son Marroig i Deià. 

Santuari de Nostra Senyora de Cura

Én af Mallorcas gennem tiden mest markante karakterer, var filosofen Ramon Llull, som fik sin åbenbaring på Mallorcas hellige bjerg, Randa. Her kan du bl.a. besøge Mallorcas første grammatikskole, samt lære om Llulls visioner for en bedre verden. 

I folkemunde kendt som ‘Cura’, finder du på toppen af Mallorcas hellige bjerg, Randa, én af Mallorcas mest betydningsfulde helligdomme.