Torre Cega er ikke alene et smukt arvestykke fra Mallorcas middelalderarkitektur, men også en inddragende og autentisk scene for kunst og musikelskere.

 

Torre Cega er en seværdighed i Cala Ratjada

Historien bag Torre Cega

I middelalderen fik Torre Cega sit navn efter dets beliggenhed, gemt mellem træerne i Cala Ratjada – ‘Cega’ betyder nemlig blind.

Arkitekten bag omdannelsen af Torre Cega, var den berømte catalanske Guillem Reynés i Font, en nær ven af Juan March og kendt for sin dedikation til blandingen af modernismen og regionalismen.

Opgennem 1960’erne og 70’erne, gennemgik Torre Cega adskillelige ændringer som følge af arveskift til Bartolomé March Servera, søn af Juan March (stifter af Banca March), som ønskede ændringer af interiøret samt anlægning af egendommens smukke haver og skulpturpark.

Bartolomé March Servera var en særligt engageret kunstsamler, med hang til samtidskunsten. Efter mange år som bosiddende i Paris og London, stiftede han Fundación Bartolomé March´i 1975 og bragte de mange kunstværker, både malerier og skulpturer, til Mallorca og gjorde familien to ejendomme, Palacio March i Palma og Torre Cega i Cala Ratjada, til udstillingsscener. Bartolomé March Servera døde i sit hjem i Paris i 1998.

Turistattraktionen Torre Cega i Cala RatjadaDen botaniske have i Torre Cega

De fortryllende haver omkring Torre Cega, blev skabt allerede da March-familien købte ejendommen i 1915.

Leonor March Servera – som i øvrigt kom fra Capdepera – brugte sommermånederne i Torre Cega, hvor hun nød at gå og hygge omkring haven. Hun var desuden hjernen og initiativtageren bag ændringerne i landskabsarkitekturen, som blev udført af arkitekten, Guillem Forteza Piña i 1930’erne.

Da Bartolomé March Servera overtog ejendommen, blev også haverne reformeret, i samme omfang som interiøret i Torre Cega. Bartolomé March Servera havde arvet hans mors interesse for botanik og fandt blomster som naturens egne kunstværker.

Til projektet hyrede han landskabsarkitekt, Gabriel Alomar Esteve, som havde speciale i italiensk botanik. De botaniske have i Torre Cega fik nu sit helt eget særpræg, med æstetiske kontraster mellem botanik og skulpturer.

Skulpturparken

Skulpturparken omfatter mere end 40 skulpturer, indsamlet af Bartolomé March Servera mellem 1960’erne og 80’erne, alle fra det 20. århundrede.

Bartolomé March var forud for sin tid, i forhold til at skabe et så stort udendørs udstillingsvindue. Endnu mere iøjnefaldende ved udstillingen, er dens harmoni med resten af den botaniske have omkring Torre Cega.

Skulptursamlingen fortæller måske lige så meget om personligheden bag samlingen, Bartolomé March, som selve skulpturerne – Et moderne, kultiveret og kosmopolitisk individ, altid på jagt efter inspiration og fascination.

Information:

Sa Torre Cega
Carrer Juan March, 2
07590 Capdepera, Cala Ratjada
Tlf: +34 971 819 467
Web: Sa Torre Cega Cala Ratjada

Åbningstider & entré

Februar – april Onsdag & lørdag 11:00 – 12:30
Maj – november Onsdag, torsdag og fredag 10:30 – 12:00 Lørdag & søndag 10:00 – 18:00
Voksen 5 € Børn under 12 år Gratis

OBS: Kun guidede ture på ovenstående kontaktinformationer!

Billig ferie Cala Ratjada

Canyamel hotel og aktiviteter

Font sa Cala hotel og aktiviteter

Capdepera finca ophold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?