Søg
Close this search box.

Torre Cega

Torre Cega og March udstilling, i byen Cala Ratjada på Mallorca.

Torre Cega er ikke alene et smukt arvestykke fra Mallorcas arkitektur, men også en inddragende og autentisk scene for kunst og musikelskere.

Historien bag Torre Cega

I middelalderen fik Torre Cega sit navn efter dets beliggenhed, gemt mellem træerne i Cala Ratjada – ‘Cega’ betyder nemlig blind.

Arkitekten bag omdannelsen af Torre Cega var den berømte catalanske Guillem Reynés i Font, en nær ven af Joan March, og kendt for sin dedikation til fusionen af stilarterne modernisme og regionalisme.

Op gennem 1960’erne og 70’erne, gennemgik Torre Cega adskillelige ændringer som følge af arveskift til Bartolomé March Servera, søn af Joan March (stifter af Banca March), som ønskede ændringer af interiøret, samt anlægning af ejendommens smukke haver og skulpturpark.

Bartolomé March Servera var en særligt engageret kunstsamler, med hang til samtidskunsten. Efter mange år som bosiddende i Paris og London, stiftede han Fundación Bartolomé March, i 1975, og bragte de mange kunstværker, både malerier og skulpturer, til Mallorca, og gjorde familiens to ejendomme, Palacio March i Palma og Torre Cega her i Cala Ratjada, til udstillingsscener.

Bartolomé March Servera døde i sit hjem i Paris, i 1998.

Den botaniske have i Torre Cega

De fortryllende haver omkring Torre Cega blev skabt allerede da March-familien købte ejendommen, i 1915.

Leonor March Servera – som i øvrigt kom fra Capdepera – brugte sommermånederne i Torre Cega, hvor hun nød at gå og hygge i haven. Hun var desuden hjernen og initiativtageren bag ændringerne i landskabsarkitekturen, som blev udført af arkitekten Guillem Forteza Piña, i 1930’erne.

Da Bartolomé March overtog ejendommen, blev også haverne reformeret, i samme omfang som interiøret i Torre Cega. Bartolomé March havde arvet hans mors interesse for botanik, og fandt blomster som naturens egne kunstværker.

Til projektet hyrede han landskabsarkitekt Gabriel Alomar Esteve, som havde speciale i italiensk botanik. De botaniske haver i Torre Cega fik nu deres helt eget særpræg, med æstetiske kontraster mellem botanik og skulpturer.

Skulpturparken

Skulpturparken omfatter mere end 40 skulpturer, indsamlet af Bartolomé March, mellem 1960’erne og 80’erne, alle fra det 20. århundrede.

Bartolomé March var forud for sin tid, i forhold til at skabe et så stort udendørs udstillingsvindue. Endnu mere iøjnefaldende ved udstillingen, er dens harmoni med resten af den botaniske have omkring Torre Cega.

Skulptursamlingen fortæller måske lige så meget om personligheden bag samlingen, Bartolomé March, som selve skulpturerne – Et moderne, kultiveret og kosmopolitisk individ, altid på jagt efter inspiration og fascination.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 10:00 - 17:00
Tirsdag 10:00 - 17:00
Onsdag 10:00 - 17:00
Torsdag 10:00 - 17:00
Fredag 10:00 - 17:00
Lørdag 10:00 - 14:00
Søndag Lukket

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere kunstudstillinger du skal opleve på Mallorca