Søg
Close this search box.

Casal Solleric

Casal Solleric museum i Palma centrum på Mallorca.

Casal Solleric – og kendt som Can Morell – er vel nok et af Palmas smukkeste og bedst bevarede palæer fra 1700-tallet. Det er prydet med smukke barokke ornamenter, og så byder det på én af Palmas mest ikoniske gårdhaver.

Palæet blev tegnet af Gaspar Palmer, en kendt spansk arkitekt, for markisen af Sollerich, Miquel Vallès Orlandis.

Orlandis brød med traditionerne om at renovere på huse; han ønskede et nyt og prangende palæ bygget af kun de fineste materialer, men med respekt for byens øvrige artitektur og traditioner. Mure og trapper blev skabt med sten fra Santanyí, søjler og buer med marmor fra Sencelles og jern til gelændre blev hentet hele vejen fra Holland.

De smukke smedejernsgelændre blev skabt af den italienske skulptør, Antonio Soldati, som også stod for den smukke buegang der pryder facaden ud mod Passeig de Born.

Efter barnløse Orlandis’ pludselige død i 1790, skulle arvingen findes i hans nevø, Pedro Morell, som han aldrig var faldet i hak med. Der blev afholdt en retsag mellem enken og Morell, som faldt til Morells fordel, hvorfor palæet blev omdøbt til Can Morell.

Værd at lægge mærke til, er l’Adrià-sengen, et af de eneste originale møbler der er tilbage i palæet.

Casal Solleric er en autentisk og inspirerende udstillingsramme, hvor store kunstnere som Joan Miró, Josep Guinovart, Robert Motherwell og Antoni Gelabert Massot har ladet sig hylde af et bredt publikum.

I stueetagen finder du bibliotek samt kaffebar.

Adresse og kontaktinfo

Mandag Lukket
Tirsdag 10:00 - 20:00
Onsdag 10:00 - 20:00
Torsdag 10:00 - 20:00
Fredag 10:00 - 20:00
Lørdag 10:00 - 20:00
Søndag 11:00 - 14:30

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere interessante udstillinger du skal opleve på Mallorca