CASAL SOLLERIC

casal solleric museum og udstilling i palma på mallorca
Om

Casal Solleric – og kendt som Can Morell – er vel nok et af Palmas smukkeste og bedst bevarede palæer fra 1700-tallet. Det er prydet med smukke barokke attributter, og så byder det på en af Palmas mest ikoniske gårdhaver.

Palæet blev tegnet af Gaspar Palmer, en kendt spansk arkitekt, for markisen af Sollerich, Miquel Vallès Orlandis.

Orlandis brød med traditionerne om at renovere på huse, han øsnkede et nyt og prangende hus bygget af kun de fineste materialer, men med respekt for byens øvrige artitektur og traditioner. Mure og trapper blev skabt med sten fra Santanyí, søjler og buer med marmor fra Sencelles og jern til gelændre blev hentet hele vejen fra Holland.

De smukke smedejernsgelændre blev skabt af den italienske skulptør, Antonio Soldati, som også stod for den smukke buegang der pryder facaden ud mod Passeig de Born.

Efter barnløse Orlandis’ pludselige død i 1790, skulle arvingen findes i hans nevø, Pedro Morell, som han aldrig var faldet i hak med. Der blev afholdt en retsag mellem enken og Morell, som faldt til Morells fordel, hvorfor palæet blem omdøbt til Can Morell.

Værd at lægge mærke til, er l’Adrià-sengen, et af de eneste originale møbler der er tilbage i palæet.

Casal Solleric er en autentisk og inspirerende udstillingsramme, hvor store kunstnere som Joan Miró, Josep Guinovart, Robert Motherwell og Antoni Gelabert Massot har ladet sig hylde af et bredt publikum.

I stueetagen finder du bibliotek samt kaffebar.

Information:

Casal Solleric
Passeig d’es Born, 27
07012 Palma de Mallorca

åBNINGSTIDER

Tirs – lør11:00 – 14:0015:30 – 20:30
Søndag11:00 – 14:30
MandagLukket
EntréGratis
Billeder
Hvor

Find vej til Casal Solleric

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere museer og udstillinger Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?