CASAL SOLLERIC

Casal Solleric i Palma er en udstillingshal og palæ

Casal Solleric er ét af Palmas flotteste – og samtidig sidste – barokke palæer fra det 18. århundrede.

Casal Solleric byder på forskellige midlertidige udstillinger indenfor stort set alle genrer.

Fra sin opførsel i 1764, tilhørte Casal Solleric, Miquel Vallès Orlandis, markis af Solleric. Efter Orlandos død i 1790, blev det overtaget af hans nevø, Pere Joan Morell de Pastoritx i Vallès, da han selv aldrig fik børn.

Casal Solleric blev skabt af arkitekten Gaspar Palmer, mens de mange smukke smedninger samt skulpturelle udsmykninger kan tilskrives den italienske kunstner, Antonio Soldati. Den italienske indflydelse ses særligt på gavlen og i den eminente gårdhave, som ærkehertug Ludwig Salvator har kaldt én af Mallorcas smukkeste.

Casal Sollerics særlige kulturelle betydning, førte i 1932 til en fredning af ejendommen. Familien Morell boede der frem til 1968, og i 1975 blev den opkøbt af Palma de Mallorcas byråd.

Casal Solleric er en autentisk og inspirerende udstillingsramme, hvor store kunstnere som, Joan Miró, Josep Guinovart, Robert Motherwell og Antoni Gelabert Massot.

I stueetagen finder du bibliotek samt kaffebar.

Information:

Casal Solleric
Passeig d’es Born, 27
07012 Palma de Mallorca

åBNINGSTIDER

Tirs – lør 11:00 – 14:00 15:30 – 20:30
Søndag 11:00 – 14:30
Mandag Lukket
Entré Gratis

Find vej til Casal Solleric

Palma

Palma er Mallorcas og Balearenes hovedstad. Byen blev grundlagt af romerne omkring 123 f.kr., men først hovedstad efter den mauriske erobring af øen omkring 903, hvor den fik navnet Madina Mayurqua. Palma byder på et væld af spændende seværdigheder, der alle repræsenterer en del af byens mageårige kulturarv og farverige historie, bla. den utrolige katedral, Almudaina-paladset, Bellver-slottet og Sant Francesc klostret. Palma har et livligt shopping og restaurationsliv, der er altid tusinder af mennesker på gaden og stemningen ebber af hektisk storby-charme. Palma er en af Europas førende turistdestinationer, byen egner sig til både endagsture, weekendophold og heler uger, du løber ikke tør for ting at lave eller se.

Palma guide
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?