Casal Solleric

Casal Solleric er ét af Palmas flotteste – og samtidig sidste – barokke palæer fra det 18. århundrede.

Casal Solleric byder på forskellige midlertidige udstillinger indenfor stort set alle genrer.

Fra sin opførsel i 1764, tilhørte Casal Solleric, Miquel Vallès Orlandis, markis af Solleric. Efter Orlandos død i 1790, blev det overtaget af hans nevø, Pere Joan Morell de Pastoritx i Vallès, da han selv aldrig fik børn.

Casal Solleric blev skabt af arkitekten Gaspar Palmer, mens de mange smukke smedninger samt skulpturelle udsmykninger kan tilskrives den italienske kunstner, Antonio Soldati. Den italienske indflydelse ses særligt på gavlen og i den eminente gårdhave, som ærkehertug Ludwig Salvator har kaldt én af Mallorcas smukkeste.

Casal Sollerics særlige kulturelle betydning, førte i 1932 til en fredning af ejendommen. Familien Morell boede der frem til 1968, og i 1975 blev den opkøbt af Palma de Mallorcas byråd.

Casal Solleric er en autentisk og inspirerende udstillingsramme, hvor store kunstnere som, Joan Miró, Josep Guinovart, Robert Motherwell og Antoni Gelabert Massot.

I stueetagen finder du bibliotek samt kaffebar.

Information:

Casal Solleric
Passeig d’es Born, 27
07012 Palma de Mallorca
Web: Casal Solleric

åBNINGSTIDER

Tirs – lør 11:00 – 14:00 15:30 – 20:30
Søndag 11:00 – 14:30
Mandag Lukket
Entré Gratis
[wpgmza id=”128″]
0 Comments

Skriv en hilsen eller råd

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2020 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?