PALAU MARCH

udstilling af kunst på march museum i palma mallorca
Om

Palau March og Fundación Bartolomé March er et museum med huse i det imponerende palads Palau March, der blev bygget og beboet af Juan March (1880-1962) – stifteren af Banca March.

Palau March og Fundación Bartolomé March er beliggende lige bag den imponerende Sa Seu katedral, i Palmas historiske centrum. Det er en seværdighed der er vigtig at få med på turen gennem Palma, både for bygnings smukke arkitektur, men også på på grund af historien.

Palau March

Palau March blev tegnet af arkitekten Luis Gutierrez Soto fra Madrid og bygget i perioden 1939-1945. Allerede efter blot en dekade i bankverdenen, havde Juan March skabt sig så stort et imperium, at han var blandt Spaniens og Europas mest velhavende mænd.

Luis Gutierrez Soto planlagde Palau March med inspiration fra den mallorcinske arkitektur, blandet med Italiens ædle designtraditioner indenfor barokke paladser.

Nogle af de arkitektoniske højdepunkter ved Palau March er, de smukke søjlegange, den ornamenterede facade samt den imponerende æres-gårdhave.

Fundación Bartolomé March

Fundación Bartolomé March blev stiftet i 1975 af Bartolomé March (1917-1998) – søn af Juan March.

Bartolomé March blev allerede i en ung alder, betaget af kunstens verden. Hans begejstring og lyst til at udforske dette univers, blev bakket op af hans forældre, som sikrede, at han modtog læring indenfor kunst.

March kastede sin kærlighed på samtidskunsten og stiftede museet i familiens tidligere palads, til ære for hans forældre og for de mange kulturer han under sine rejser til udlandet havde mødt og ladet sig betage af.

 

 

Museum 

Inde i Palau March – som er et palads i ordets sande forstand – vil du opleve den luksuriøse atmosfære der dannede ramme om familien Marchs dagligdag.

Skulpturer af nogle af det 20. århundredes helt store navne, som Henry Moore, Auguste Rodin, Barbara Hepworth og Eduardo Chillida, pryder den store udendørs terrasse.

Indenfor finder du mere end 20 enestående litografiske værker af Salvador Dalí.

På øverste etage i Palau March, mødes du af 2 storslåede vægmalerier af den spanske kunstner, Josep Maria Sert (1874-1945). Hvælvingerne i loftet er desuden også malet af Josep Maria Sert og er opdelt i 4 dele. De første tre repræsenterer dyderne dristighed, inspiration og fornuft – den sidste sammenslutter hele værket i en afbildning af husets ejer, Juan March.

I et andet værelse finder du også en udstilling af sjældne kartografer over Middelhavet og Mallorca, fra middelalderen.

Information:

Palau March & Museum de Fundación Bartolomé March
Carrer del Palau Reial, 18
07001 Palma de Mallorca
Tlf. +34 971 711 122
Mail: secretaria@fundacionbmarch.es

Åbningstider:

Man – fre10:00 – 18:30
Lørdag10:00 – 14:00

Priser:

Voksen4,50 €
Børn (til 12 år)Gratis
Hvor

Find vej til Palau March

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma hotel, sightseeing, seværdigheder og guide

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?