Søg
Close this search box.

PALAU MARCH

Udstilling i March paladset i Palma, Mallorca.

Palau March og Fundación Bartolomé March er et museum med huse i det imponerende palads Palau March, der blev bygget og beboet af Juan March (1880-1962) – stifteren af Banca March.

Palau March og Fundación Bartolomé March er beliggende lige bag den imponerende Sa Seu katedral, i Palmas historiske centrum. Det er en seværdighed der er vigtig at få med på turen gennem Palma, både for bygnings smukke arkitektur, men også på på grund af historien.

Palau March

Palau March blev tegnet af arkitekten Luis Gutierrez Soto fra Madrid og bygget i perioden 1939-1945. Allerede efter blot en dekade i bankverdenen, havde Juan March skabt sig så stort et imperium, at han var blandt Spaniens og Europas mest velhavende mænd.

Luis Gutierrez Soto planlagde byggeriet Palau March, med inspiration fra den mallorcinske arkitektur, blandet med Italiens ædle designtraditioner inden for barokke paladser.

Nogle af de arkitektoniske højdepunkter ved Palau March er de smukke søjlegange, den ornamenterede facade samt den imponerende æres-gårdhave.

Kunstmuseet

Inde i Palau March – som er et palads i ordets sande forstand – vil du opleve den luksuriøse atmosfære der dannede ramme om familien Marchs dagligdag.

Skulpturer af nogle af det 20. århundredes helt store navne, som Henry Moore, Auguste Rodin, Barbara Hepworth og Eduardo Chillida, pryder den store udendørs terrasse.

Indenfor finder du mere end 20 enestående litografiske værker af Salvador Dalí.

På øverste etage i Palau March, mødes du af 2 storslåede vægmalerier af den spanske kunstner, Josep Maria Sert (1874-1945). Hvælvingerne i loftet er desuden også malet af Josep Maria Sert og er opdelt i 4 dele. De første tre repræsenterer dyderne dristighed, inspiration og fornuft – den sidste sammenslutter hele værket i en afbildning af husets ejer, Juan March.

I et andet værelse finder du også en udstilling af sjældne kartografer over Middelhavet og Mallorca, fra middelalderen.

Fundación Bartolomé March

Fundación Bartolomé March blev stiftet i 1975 af Bartolomé March (1917-1998) – søn af Juan March.

Bartolomé March blev allerede i en ung alder, betaget af kunstens verden. Hans begejstring og lyst til at udforske dette univers, blev bakket op af hans forældre, som sikrede, at han modtog læring indenfor kunst.

March kastede sin kærlighed på samtidskunsten og stiftede museet i familiens tidligere palads, til ære for hans forældre og for de mange kulturer han under sine rejser til udlandet havde mødt og ladet sig betage af.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 10:00 - 17:00
Tirsdag 10:00 - 17:00
Onsdag 10:00 - 17:00
Torsdag 10:00 - 17:00
Fredag 10:00 - 17:00
Lørdag 10:00 - 17:00
Søndag Lukket
 

Flere kunstudstillinger du skal opleve på Mallorca