PALAU MARCH

March paladset i Palma Mallorca

Palau March og Fundación Bartolomé March er et museum med huse i det imponerende palads Palau March, der blev bygget og beboet af Juan March (1880-1962) – stifteren af Banca March.

Palau March og Fundación Bartolomé March er beliggende lige bag den imponerende Sa Seu katedral, i Palmas historiske centrum. Det er en seværdighed der er vigtig at få med på turen gennem Palma, både for bygnings smukke arkitektur, men også på på grund af historien.

Palau March

Palau March blev tegnet af arkitekten Luis Gutierrez Soto fra Madrid og bygget i perioden 1939-1945. Allerede efter blot en dekade i bankverdenen, havde Juan March skabt sig så stort et imperium, at han var blandt Spaniens og Europas mest velhavende mænd.

Luis Gutierrez Soto planlagde Palau March med inspiration fra den mallorcinske arkitektur, blandet med Italiens ædle designtraditioner indenfor barokke paladser.

Nogle af de arkitektoniske højdepunkter ved Palau March er, de smukke søjlegange, den ornamenterede facade samt den imponerende æres-gårdhave.

Fundación Bartolomé March

Fundación Bartolomé March blev stiftet i 1975 af Bartolomé March (1917-1998) – søn af Juan March.

Bartolomé March blev allerede i en ung alder, betaget af kunstens verden. Hans begejstring og lyst til at udforske dette univers, blev bakket op af hans forældre, som sikrede, at han modtog læring indenfor kunst.

March kastede sin kærlighed på samtidskunsten og stiftede museet i familiens tidligere palads, til ære for hans forældre og for de mange kulturer han under sine rejser til udlandet havde mødt og ladet sig betage af.

 

 

Museum 

Inde i Palau March – som er et palads i ordets sande forstand – vil du opleve den luksuriøse atmosfære der dannede ramme om familien Marchs dagligdag.

Skulpturer af nogle af det 20. århundredes helt store navne, som Henry Moore, Auguste Rodin, Barbara Hepworth og Eduardo Chillida, pryder den store udendørs terrasse.

Indenfor finder du mere end 20 enestående litografiske værker af Salvador Dalí.

På øverste etage i Palau March, mødes du af 2 storslåede vægmalerier af den spanske kunstner, Josep Maria Sert (1874-1945). Hvælvingerne i loftet er desuden også malet af Josep Maria Sert og er opdelt i 4 dele. De første tre repræsenterer dyderne dristighed, inspiration og fornuft – den sidste sammenslutter hele værket i en afbildning af husets ejer, Juan March.

I et andet værelse finder du også en udstilling af sjældne kartografer over Middelhavet og Mallorca, fra middelalderen.

Information:

Palau March & Museum de Fundación Bartolomé March
Carrer del Palau Reial, 18
07001 Palma de Mallorca
Tlf. +34 971 711 122
Mail: secretaria@fundacionbmarch.es

Åbningstider:

Man – fre 10:00 – 18:30
Lørdag 10:00 – 14:00

Priser:

Voksen 4,50 €
Børn (til 12 år) Gratis

Find vej til Palau March

Palma

Palma er Mallorcas og Balearenes hovedstad. Byen blev grundlagt af romerne omkring 123 f.kr., men først hovedstad efter den mauriske erobring af øen omkring 903, hvor den fik navnet Madina Mayurqua. Palma byder på et væld af spændende seværdigheder, der alle repræsenterer en del af byens mageårige kulturarv og farverige historie, bla. den utrolige katedral, Almudaina-paladset, Bellver-slottet og Sant Francesc klostret. Palma har et livligt shopping og restaurationsliv, der er altid tusinder af mennesker på gaden og stemningen ebber af hektisk storby-charme. Palma er en af Europas førende turistdestinationer, byen egner sig til både endagsture, weekendophold og heler uger, du løber ikke tør for ting at lave eller se.

Palma guide
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?