Port d'Alcúdia - Rejseguide til oplevelser og overnatningstilbud

Hotel og overnatningstilbud i Port d’Alcúdia

Du finder over 100 indkvarteringsmuligheder, alene i Port d’Alcúdia – alt fra adults only hoteller til børnehoteller og lejligheder. Du finder ofte rigtig gode tilbud på hotellerne i Port d’Alcúdia, da der er stor konkurrence iblandt dem. Støstedelen af hotellerne tilbyder både halvpension og all-inclusive.Booking.com

Overnatning på Hotel Ivory Playa Sport & SPA i Port de Alcudia

Hotel Ivory Playa Sport & Spa ***

Hotel Ivory Playa Sport & Spa er et rigtig fint og alsidigt hotel med en lækker beliggenhed, for dig der skal på eventyr. Lejlighedshotellet har velindrettede lejligheder med soveværelse, opholdsstue/køkken, badeværelse samt stor balkon, oplagt til par eller små familier. Hotellet tilbyder en række ekstraservices, som massage, cykeludlejning og underholdning.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Bedste all-inclusive hotel i Port Alcudia, Mallorca

Viva Eden Lago – All-Inclusive ****

All-inclusive skal vitterligt være ALL-INCLUSIVE, og det er lige hvad Viva Eden Lago kan give dig! Hotellet har en fantastisk beliggenhed mellem Port d’Alcúdia og Playa de Muro, med den berømte strand lige på modsatte side af vejen. Hotellet er et oplagt valg hvis du rejser med børn, eller er afsted på aktiv ferie pga. faciliteterne og den herlige beliggenhed. Fra hotellet har du nem adgang til alle områdets seværdigheder og udendørs aktivitetstilbud.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

JS Sol Alcudia hoteltilbud

JS Sol Alcúdia ****

JS Sol de Alcudia, som ligger 450 m fra stranden i smukke Port d’Alcudia, byder på fantastisk udsigt over søen Lago Menor og Tramuntanabjergene. Hotellet ligger i nærheden af butikker og natteliv og har både stor udendørs swimmingpool og børnepool. Der er gratis liggestole og parasoller. På træterrassen er der boblebad, sauna og højtryksbruser. Hotellets buffetrestaurant serverer egnsretter og international mad. Derudover tilbydes der show-køkken og en ugentlig temaaften. Der er også en bar på terrassen ved swimmingpoolen, hvor der er levende musik hver aften.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Adults Only hotel i Port Alcudia

Hotel Astoria Playa Adults Only 4* Sup ****

Det moderne Hotel Astoria Playa er forbeholdt voksne og ligger i hjertet af det populære resort Alcudia, blot 150 m fra stranden. Det byder på gratis WiFi samt 2 udendørs swimmingpools, herunder 1 med et afslapningsområde. Hotellet er omkranset af en en have på 4.000 m², og omfatter rummelige solterrasser med 3 udendørs spabade og en snackbar ved poolen. Der tilbydes desuden minigolf samt billard- og bordtennisborde. Restauranten har show-køkken. Astoria Playa Hotel byder på daglig underholdning, som varierer med årstiden og omfatter dart, sjov i poolen og aerobic samt aftenunderholdning med levende musik, kabaret og andre professionelle shows flere gange om ugen. Hotel Astoria Playa Audlts Only er udstyret til at indkvartere atleter. Hotellet tilbyder særlige menuer samt behandlinger og massage. Der findes desuden et cykelværksted.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

stort hotel i Port Alcudia med børneklub

Grupotel Maritimo ****

Grupotel Maritimo ligger kun 150 m fra Alcudia-stranden og tilbyder 2 udendørs swimmingpools og en tennisbane. Relax-afdelingen omfatter indendørs swimmingpool, boblebad og massage. Alle de airconditionerede værelser på Grupotel Maritimo har egen balkon. Samtlige værelser har satellit-tv og minibar. Der serveres en varieret morgenbuffet i hotellets restaurant. Middagsbuffeten omfatter en bred vifte af internationale retter og typiske retter fra Mallorca. Der er desuden loungebar og terrasse. Du kan nyde aftenunderholdning, herunder levende musik og dans på Grupotel Maritimo. Der er miniklub og en legeplads for børn.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Godt golfhotel i Port Alcudia

Vanity Hotel Golf – Adults Only ****

Et ideelt hotel til golfere og aktive gæster i Port d’Alcudia, er det dette eksklusive hotel, som kun er for voksne. Hotellet er bekvemt beliggende direkte ved stranden, men stadigvæk i centrum af byen.Udnyt de mange sportslige aktiviteter der er til rådighed, spa og fitness-faciliteterne og den udendørs swimmingpool, der giver dig masser af muligheder for en aktiv fritid. Gæster kan glæde sig over 2 restauranter, en serverer mad i buffetstil og den anden, som serverer snacks med havet som smuk baggrundskulisse. Dette elegante og moderne hotel har også en afslappet og rolig atmosfære takket være de store haver, der omgiver bygningerne.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

lej ferielejlighed med havudsigt havnepromenaden i Port Alcudia

Ferielejlighed med havudsigt i Port d’Alcúdia

Hvis du er til leben, menneskekiggeri og skøn udsigt, så er ferielejligheden lige hvad du leder efter! Lejligheden er beliggende direkte på havnepromenaden i Port d’Alcúdia, over de mange restauranter og butikker der trækker tusindvis af glade feriegæster forbi hver dag. Både solopgang og solnedgang fra balkonen over bugten er et syn for guder, næsten ubeskriveligt smukt. Om aftenen, er du lige i smørhullet når der skal vælges mellem de hundredvis af lækre restauranter.

sammenlign-priser-bedste-hoteller-paa-mallorca

Sport & Aktiviteter i Port d’Alcúdia

Aktiviteter i/ved vandet: Langs stranden er der masser muligheder for, at spille spil og boltre sig i sandet, stranden er mere end 80 meter dyb. Ved stranden kan du også leje vandscootere, tage tur med bananbåden, få luft under vingerne med paragliding, surfing og kite-surfing, snorkle, dykke eller endda tage på fisketur med båd fra Port d’Alcúdia.

Aktiviteter på land: Nyd kyststrækningen på hesteryg, spil golf på én af Mallorcas flotteste golfbaner, tag på eventyr på cykel eller til fods i den smukke natur, hold formen ved lige til en gang fitness eller sving ketsjeren i et sæt tennis eller squash – mulighederne er nærmest uendelige i Port d’Alcúdia.

Seværdigheder og udflugtsmål nær Port d’Alcúdia

Der er masser at se og opleve nær Port d’Alcúdia.

Tag på såfart med glasbåds-katamaranen fra havnen, der sejler dig rundt om kysten, hvor du på tæt hold oplever livet over, under og omkring havoverfladen. Undervejs er der mulighed for badning i én af de små krystalklare laguner.

Selve Alcúdia med dens enorme bymure og porte, tyrefægtnings-arenaen og mange hyggelige gader, er absolut også en seværdighed, ikke mindst tirsdag og lørdag, hvor et kæmpe marked finder sted.

Alcúdias gamle by

Som tidligere nævnt, er det de oprindelige plantegninger over byen, der den dag i dag, stadig er gældende for Alcúdia. Men det er ikke det eneste, mange af byens første bygninger, står stadig flot i landskabet og er med til at danne ramme om denne historiske by.

Selve Alcúdia by ligger ca. 2 km inde på øen fra havnen og Port d’Alcúdia. Byen er en perfekt kontrast til det mere turistede område ved havnen og langs bugten, med sin middelalderlige stil, små hyggelige gader og rester fra Romernes tid i området.

Med et væld af historie og charme, byder Alcúdia de besøgende en mere autentisk mallorcansk oplevelse. Traditionelle byfester og markeder glider sammen med klassiske musikfestivaler og skaber en perfekt kulturramme. Byen har endvidere en af ​​de bedste markeder på Mallorca (tirsdag og søndag).

Når du går rundt i de små stræder, der nærmest minder om en labyrint, læg mærke til hvordan stilen kan skifte. Den ene gade er typisk romersk, mens den næste er arabisk. Prøv at finde Carrer d’en Serra, som er udpræget arabisk.

Væggene du ser i dag, blev bygget efter den spanske erobring i det 14. århundrede . Du går ind i byen gennem en af ​​de to byporte, Portal de Moll (Xara), med to firkantede tårne ​​og to massive palmer stående vagt foran, der er et symbol eller varemærke for Alcudia. Kig efter det klassiske 14. århundredes arkitektoniske Ca’n Torro bibliotek, på Carrer d’en Serra 15. Det åbnede i 1990 i et tidligere palæ og vært for mange udstillinger og koncerter.

Alcudia har også en arena, som er vært for tyrefægtning to gange om året – 25. juli samt 15. august. Mallorca er ikke en væsentlig aktør indenfor tyrefægtning, men har stadig en lang tradition og de to årlige kampe er velbesøgte.

Talaia de Albercutx

Indtag udsigten over Pollenca, Port de Pollenca og Cap de Formentor Talaia de Albercutx - også kendt som Atalaya de Aubercuix - er et tidligere vagt- og udkigstårn bygget på klippetoppene over Cap de Formentor, nord for Pollença, 380 meter over havets overflade. Talaia de Albercutx blev opført i 1629, som et led i det store netværk af tårne langs [...]

Sa Bassa Blanca og Yannick y Ben Jakober kunstmuseum

Kulturel aktivitet for hele familien i Port d'Alcúdia Fundación Yannick y Ben Jakober er et fascinerende kunstmuseum for hele familien, skabt på initiativ af ægteparret af samme navn. Fundación Yannick y Ben Jakober har til huse i det imponerende finca, Sa Bassa Blanca, beliggende på klippeskråningerne ned til vandet, på halvøen og feriedestinationen, Aucanada, nord for Alcúdia. På Fundación Yannick [...]

Plaça de Toros

Tyrefægtningsarenaen i Alcúdia er en vigtig del af byens hsitoriske monumenter og Mallorcas kulturarv Rutevejledning I Alcúdias historiske bydel finder du byens gamle tyrefægtningsarena. Tyrefægtning er en ældgammel tradition, som for mange er synonym med spansk kultur. Selvom tyrefægtning startede i Spanien, er tyren faktisk et dyr, der siden oldtiden er knyttet til den baleariske kultur, hvor den har været [...]

Torre Major

Besøg det middelalderlige forsvarstårn der vogter over Alcúdiabugten Turen fra Alcúdia til Torre Major, fører dig gennem det dejlige havneområde med alle restauranterne og lystbådene, og videre mod Aucanda (Alcanada), hvor du finder Torre Major.   Rutevejledning Torre Major blev beordret bygget af kong Felipe II i 1598, som en forbedring af Alcúdias forsvarssystem. 15 og 1600 tallets Mallorca var [...]

Fundació Biblioteca Can Torró

Fundació Biblioteca d’Alcúdia Can Torró er kendt som det mest kreative og innovative bibliotek på de baleariske øer Rutevejledning Can Torró er navnet på selve bygning og blev opkøbt af én af de mest markante profiler i Alcúdia, tyske Reinhard Mohn, som efterfølgende etablerede Fundació Biblioteca d’Alcúdia Can Torró. For ikke så mange år tilbage, blev den tilhørende bygning, Can [...]

Museo Monografico

Besøg det etnologiske museum i Alcúdia og kom tæt på romertidens mytiske tilværelse Rutevejledning Museo Monografico de Pollentia Ciudad, viser dig gennem tegninger, rekonstruktioner og arkæologiske fund, hvordan livet 123 år f.Kr. tog sig ud i den første romerske by på Mallorca, Pollentia. Pollentia blev blev grundlagt af Caecilius Metellus, da han med sine romerske soldater tog herredømmet over Mallorca, [...]

Penya des Migdia – Panoramaudsigt for de eventyrlystne

Penya des Migdia er et gammelt udkigs- og vagttårn med panoramaudsigt over Alcúdia og Pollença-bugterne Rutevejledning På toppen af Penya des Migdia finder du en over 100 år gammel kanon, der i tidligere tider, var en del af Alcúdias forsvarssystem. Herfra kan du også nyde nogle eventyrlige panoramiske udsyn over Pollençabugten, Alcúdiabugten, Alcúdia by og på klare dage, helt over [...]

Ermita de Victòria

Nyd en sanselig vandretur (eller køretur) til det gamle kapel, Ermita de Victòria på Aucanada-halvøen Santuari de la Victòria er dokumenteret helt tilbage til begyndelsen af det 14. århundrede, hvor de første eremitter i området skulle have bosat sig. Den nuværende konstruktion af Santuari de la Victòria, stammer fra 1679, og har lige siden været benyttet af lokale beboere fra […]

Sa Talaia

Sa Talaia - også kendt som Sa Talaia de La Victòria - er navnet på både klippebjerget samt et tidligere vagttårn der vogtede over bugterne udfor Alcúdia og Pollença. Rutevejledning Sa Talaia er placeret mellem de to bugter, i en højde af 446 meter over havets overflade og giver dermed et enestående panoramisk overblik, over de to bugter. Sa Talaia [...]

Santa Anna oratoriet

Santa Anna er beliggende lige udenfor Alcúdias bymure, blot 400 meter fra byens centrum og et af Mallorcas mest velbevarede kapeller.   Rutevejledning Kapellet er blandt Mallorcas absolut ældste kirker - måske endda Mallorcas ældste stadig fungerende kirke - og blev bygget i første halvdel af det 13. århundrede, umiddelbart efter den katalanske erobring af Mallorca. L'Oratori de Santa Anna [...]

Església de Sant Jaume

Den romersk-katolske kirke, Església de Sant Jaume - eller Església de Alcúdia i folkemunde - er bygget ind i den gamle bymur. Rutevejledning Església Parroquia de Alcúdia er beliggende i forlængelse af de ikoniske middelalder bymure, på præcis samme sted hvor den oprindelige kirke blev bygget tilbage i det 14. århundrede. Kirken havde gennem middelalderen, en central rolle i Alcúdia, hvor [...]

Pollentia – romerske ruiner

Lige udenfor Alcúdias historiske gamle by, ligger ruinerne Pollentia, den første etablerede urbanisering på Mallorcas nordkyst, bygget af romerne. Rutevejledning Under udgravninger har man gjort store arkæologiske fund som f.eks. mønter, rekvisitter og skeletter, altsammen vidner om en velhavende by.Alle fund fra udgravningerne opbevares på Alcúdias monografiske museum, Museu Monograficó, der ligger inde i byen nær kirken. Udgravningerne af Pollentia [...]

Middelalder bymurene og byportene

Alcúdias massive bymure er en spændende seværdighed for både børn og voksne Den strategiske placering af Alcúdia var anerkendt i den romerske periode på Mallorca, men byen var dog stadig særdeles udsat og sårbar overfor angreb fra søsiden. Da Kong Jaume II kom til magten, besluttede han at bygge et forsvarssystem og samtidig en fæstning rundt om byen, der skulle [...]

Ermita del Puig de Maria

Nyd en fantastisk vandretur til toppen af Puig de Maria, hvor klostret af samme navn venter med enestående panoramaudsigt over Pollenca og Port de Pollenca Bjerget Puig de Maria set fra Calvario trappen i Pollenca. På billedet kan man ane klostret på toppen af bjerget, hvor du får den skønneste udsigt over Pollenca og Port de pollenca Rutevejledning L'Ermita del [...]

Strandene i  Port d’Alcúdia

holiday alcudia majorca

Strandene i Alcúdia er uden tvivl de suverænt bedste på hele Mallorca. Den 14 km lange strækning i Alcúdiabugten byder på hvidt silkeblødt sand, kart og lavt middelhavsvand langt ud samt et væld af aktiviteter for børn og voksne.

Stranden starter ved marinaen i Puerto Alcúdia og strækker sig hele vejen til Playa de Muro og Can Picafort længere øst på. Du kan gå hele vejen til Can Picafort langs stranden. Der er kun lige et sted hvor du skal ud på vejen og over en lille bro.

Hvad der gør Alcudias strande så populære er blandt andet, at de i gennemsnit er svimlende 80 meter brede og du skal ligeledes lige så langt ud i vandet før du ikke kan bunde. Der er så eget plads, at selvom der er mange legende børn og mange mennesker, vil du ikke blive påvirket af det. Du kan stort alle steder leje solvogne og der er opsat parasoller flere steder, så du kan slappe af mens du lytter til lydene af glade børn, de blide bølger der bruser i vandkanten og mærker følelsen af ferie og afslapning der får dig til at glemme alt andet.

Langs stranden er der fyrretræer, der adskiller stranden fra hotellerne og hovedvejen, der løber gennem Alcúdia.  Her er anlagt særlige træbroer, der gør det bekvemt for handicappede og jer med barnevogne, at passere for at komme ned på stranden.

Uanset hvilken del du vælger er der ingen tvivl om, at du kommer til at nyde den mest fantastiske strand. Hvis der er én ting, som alle besøgende i Alcúdia er enige om, er det kvaliteten af stranden.

 

Det første strandområde er tæt på havnen i Alcudia, denne del kaldes ofte “Xara” og har ikke det bedste sand, det kan til tider være lidt mørkt og mudret. Det er stadig et dejligt stykke strand, dog mere velegnet til ikke-børnefamilier. Her finder du også en lang række caféer og restauranter, hvilket er ideelt, hvis man ikke er typen der vil ligge hele dagen på en solvogn, så er du tættere på bylivet.

Vi bevæger os længere øst på og kommer nu til Ciudad Blanca, bedre kendt som “Bellevue”. Dette er nok et af de mest populære områder i Alcúdia. Her finder du det hvide silkebløde sand, lavvandet badevand, men stadig tæt på restauranter og shopping. Ideelt for børnefamilier, og de fleste hoteller i dette område tilbyder børneklubber og andre aktiviteter for børn og unge. Her finder du windsurfing, vandcykler, bananen, gliding og vandscootere – alle ingredienser til en perfekt ferie for hele familien.

Videre igen kommer vi til Playa de Muro. Et mere roligt og stilfærdigt område i Alcúdiabugten, stadig børnevenligt, men mere rustikke omgivelser præger området.Xara: Stranden Xara ligger tættest på selve havnen i Port d’Alcúdia og strækker sig små 150 meter. Bag stranden løber strandpromenaden fyldt med butikker og caféer og gør stykket ekstra ‘livligt’. Sandet her kan være lidt mørkt, men vandet er stadig lavt og mildt.

Ciudad Blanca: Stykket der strækker sig godt 3.500 meter langs bugten, indtil Playa de Muro overtager. Sandet på stykket her er fint hvidt, vandet er lyseblåt og fuldstændigt krystalklart, perfekt til dig med mindre børn. Her er rigeligt med solvogne, parasoller beach-barer og brusere, der gør det bekvemt at nyde dagen ved stranden.

Hvilken type restauranter og mad finder jeg i Port d’Alcúdia?

Du finder alt lige fra traditionelle mallorcinske restauranter, til orientalske tungebrændere i Port d’Alcúdia – herunder naturligvis masser af pizzariaer og andre fastfood restauranter.

Langs havnefronten i Port d’Alcúdia, finder du et pulserende restaurationsliv, der byder på fantastisk udsigt over havnen og havet.

Et par anbefalinger til restauranter:

anbefalinger til børnevenlig restaurant i Port Alcudia

Como en Casa

Como en Casa er en børnevenlig restaurant, der vokser sig mere populær blandt børnefamilier år for år i Port d’Alcúdia. Stedet byder på et børnevenligt og alsidigt menukort, samt en unik indretning der emmer af kreativitet og børnevenlig sjæl.

Can Puyetes autentisk mallorcinsk restaurant i Port Alcudia

Ca’n Puyetes

Ca’n Puyetes er en stor tapasrestaurant, der overordnet får rigtig fine anmeldelser. Restauranten ligger i en af sidegaderne i Port d’Alcúdia og har faktisk to huse på hver side af gaden, hvor I som gæster sidder mellem de to huse, det skaber en helt særlig og intim atmosfære der gør restauranten til en oplevelse.

Ramon's Bar i Port Alcudia klassisk spansk tapasbar

Ramon’s Bar

Ramon’s Bar er en ægte Spansk tapasbar, der tiltrækker stamgæster og folk der ønsker en mere afslappet og uformel atmosfære. I kan meget vel ende med at vente på bord i over en halv time her, og servicen er hverken personlig eller smilende, tilgengæld autentisk! Her er stort set altid fyldt op, hvilket vidner om et godt køkken.

Indkøb og shopping i Port d’Alcúdia

Gaderne i Port d’Alcúdia er fyldt med alt fra velkendte minisupermarkeder til luksusbutikker med internationale brands. Du finder tøjforretninger, parfumerier, lædervarer, elektronik og souvenirs i byen.

Hver tirsdag og søndag fra morgenstuden, skal du tage til selve Alcúdia, hvor et af øens bedste markeder afholdes.

By -og natteliv i Port d’Alcúdia

Port d’Alcúdia er centrum for det meste af nattelivet på Mallorcas nordvestlige kappe. Omkring marinaen finder du et væld af barer og caféer med forskellige temaer. I gaderne bag marinaen gemmer der sig nogle fede diskoteker og klubber, der holder natten ung med pulserende rytmer, lasershows og farvede drinks.

Hvor ligger Alcúdia på Mallorca?

Andre nærliggende destinationer i området er, Ca’n Picafort, Playa de Muro og Port de Pollenca. Port de Alcúdia er langt den største af de fire populære destinationer heroppe på nordkysten, men samtidig byder de alle på forskellige ting.

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaro et rejsemål i Raiguer, MallorcaAlaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Aucanada et rejsemål i Raiguer regionen på MallorcaAucanada

Aucanada er halvøen mellem Alcúdia og Pollenca, der byder på flere helt utrolige besøgsmål for både vandrere, kulturinteresserede og golfspillere. Aucanada er et oplagt rejsemål i Raiguer for jer der søger fred og ro i naturen, men ikke vil isoleres fra bylivets mange tilbud. Snyd ikke jer selv for Victoria-ermitagen og Sa Bassa Blanca kunstgalleriet, mens vandrere kan nyde den uberørte bugt ved Coll Baix. Aucanada rejseguide og ophold

 

Biniamar rejsemål Raiguer regionen MallorcaBiniamar

Biniamar er et af de mindste rejsemål i Raiguer-regionen. Den lille landsby er kendt for sine mange gamle kalkovne som en del af den kultuirelle arv fra det tidligere mineområdet, men også for sin ufærdige kirke midt i byen. Ophold i Biniamar byder på rolige omgivelser i naturens ånd, hvor overnatningstilbud består af feriehuse i området omkring landsbyen. Læs om Biniamar

 

Binibona dejligt rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinibona

Binibona er vel nok et af de mest romantiske og idylleriske rejsemål i hele Raiguer-regionen. Beliggenheden på Tramuntanas grønne bjergskråninger med udsigt over dale fyldt med oliven og mandeltræer, tillader kroppen at slappe helt naturligt af. Binibona har til trods af sin lille størelse, hele 4 skønne og charmerende hoteller beliggende i rustikke fincas der med deres udseende hylder de mallorcinske traditioner. Binibona hotel og guide

 

Binissalem rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBinissalem

Binissalem er bedst kendt som Mallorcas største vindistrikt, men som et af de mindste rejsemål for turister. Selve Binissalem by er ganske stille og afslappet, undtagen fredag formiddag hvor det store marked åbner i hjertet af byen, så er der leben og hyggelig atmosfære mellem de mange boder. Det er i høj grad tanken om det landlige idyl der trækker turister til Binissalem, herude hvor fuglene synger, hvor der fredeligt overalt i de rurale omgivelser med bjergene som baggrundsbillede. Binissalem guide og feriehus

 

Buger rejsemål i Raiguer regionen MallorcaBúger

Búger er en mindre landsby beliggende på grænsen til es Pla regionen, herude på landet mellem gamle vindmøller og plantager. Búger byder blot på enkelte overnatningssteder, hvilket giver en mere eksklusiv og isoleret følelse, som netop er rar når man søger på landet. Det enorme område i hjertet af Mallorca, giver adgang til både skove, marker, bjerge og kyster. Desuden ligger Búger som sagt ikke langt fra større handelsbyer som Inca og Sa Pobla. Búger ophold og guide

 

Caimari i Raiguer regionen MallorcaCaimari

Caimari er en mindre og ganske søvnig landsby beliggende for foden af de majestætiske Tramuntanabjerge, i et smukt område omgivet af olivenplantager. Caimari er kendt for produktion af olivenolie og andre olivenprodukter, hvorfor der hver november måned afholdes verdens største oliven-festival i byen. Caimari byder på et enkelt lille hotel, hvor der er mulighed for at slappe godt af og restituere i charmerende rammer, inden eventyrerne fortsætter. Læs om ophold i Caimari

 

Campanet rejsemål Raiguer regionen MallorcaCampanet

Campanet er en hyggelig lille by med et stort hjerte og venlig sjæl, beliggende for foden af Tramuntanas skråninger. Campanet er bla. kendt for sit naturreservat, Ses Fonts Ufanes, sine mystikfyldte drypstensgrotter samt den store teater -og kulturfestival i efteråret. Campanet byder på skøn herregårdsferie i smukke rammer, hvor fokus er på afslapning i naturens rammer. Campanet er et oplagt rejsemål i Raiguer til cykelferie og vandreferie, hvor der skal kombineres luksus og god mad. Campanet rejseguide

 

Consell rejsemål Raiguer MallorcaConsell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Consell ophold og guide

 

Inca rejsemål Raiguer MallorcaInca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

Lloseta rejsemål i Raiguer MallorcaLloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

Mancor de la Vall i Raiguer region MallorcaMancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

 

Moscari rejsemål Raiguer regionen MallorcaMoscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

 

Sa Pobla rejsemål Raiguer regionen MallorcaSa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami rejsemål Raiguer regionen MallorcaSanta Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

 

Selva rejsemål Raiguer regionen MallorcaSelva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Vejrudsigt for Port d’Alcúdia

ALCÚDIA Vejrudsigt

Alcúdias spændende historie fra romersk imperie til populær turistdestination

Da Romerne erobrede Mallorca 123 f.k, gik de i land langs strandene i Alcúdia som ligger på nordkysten af øen. Herfra drog de sydpå og byggede byen, Palma og siden Pollentia. Herfra kunne de etablere udkigsposter, for at holde øje med pirater og andre der forsøgte at gå i land på strækningen.

Rom tabte som bekendt store dele terræn, heriblandt dens dominans på de Baleariske øer. Pollentia var nu et svagt og sårbart område og blev flere gange angrebet af pirater og vandaler. Efterhånden som området blev hærget og plyndret, forsvandt store dele af befolkningen også, de flyttede mod syd hvor Palmas havne dannede bedre beskyttelse. Men en lille gruppering forblev, for at opbygge en ny by, denne by kom til at hedde, Pollenca og lå mere sikkert tæt på bjergene. Pollenca oversættes i almen tale til “power”.

Efter maurernes invasion, blev en stor gård bygget, i det tidligere Pollentia. Gården kaldte man Al-cúdia som på arabisk betyder, “på bakken”. Maurerne taber Mallorca til Jaime den 1. af Aragon i 1229 og Jaime den 2. køber siden denne gård. I 1298 bygger han således en kirke, gravplads, præstebolig samt starter byggeriet af den store bymur rundt om Alcúdia, som er færdigbygget i år 1362. Det er de oprindelige bytegninger fra dengang der stadig er gældende for Alcúdia, hvilket går det endnu mere fascinerende at gå rundt i den gamle bydel.

Først i 1700 tallet beslutter man at bygge Port d’Alcúdia, nemlig havnen, der endeligt skulle beskytte Alcúdia fra at blive angrebet af pirater.

 

Alcúdia og Port d’Alcúdia bliver populære turistdestinationer

Alcúdia blev første gang i 1920’erne brugt som turistmål, men oppe i 70’erne tager det fat i denne lille ellers fattige landsby, da europas turister får øjnene op for de smukke strande og afslappende atmosfære. I 1990’erne hvor charterturismen virkelig havde gyldne dage, var Alcúdia pludselig blevet til en af de stærkeste økonomier på Mallorca.

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?