Rejse til Port d'Alcúdia - Oplev familiens yndlings sommerferiedestination, Port d'Alcúdia

Port d’Alcúdia er Mallorcas – måske endda Europas – mest populære charterferie-destination.

Den næsten 14 km lange hvide sandstrand, der løber langs den azurblå klare kyst, har siden 60’erne været synonym med sommerferie og evige familieminder. Port d’Alcúdia er et sted hvor både børn og voksne er sikre på både afslapning og underholdning i selvvalgt tempo.

Langs den fantastiske Alcúdia-bugt, der strækker sig fra Port d’Alcúdia i vest, til Ca’n Picafort mod øst, ligger hundredvis af lækre hoteller og lejlighedskomplekser med udsigt til havet, der tilbyder alt fra budgetferier til topklasse luksus.

Port d’Alcúdia er derfor det rette sted for dig, der virkelig vil have ægte all-inclusive på ferien!Bedste hoteller i Port d'Alcúdia

Hotel i Port d’Alcúdia

Du finder over 100 indkvarteringsmuligheder, alene i Port d’Alcúdia – alt fra adults only hoteller til børnehoteller og lejligheder. Du finder ofte rigtig gode tilbud på hotellerne i Port d’Alcúdia, da der er stor konkurrence iblandt dem. Støstedelen af hotellerne tilbyder både halvpension og all-inclusive. Find det bedste tilbud på hotel for dig

Seværdigheder og udflugtsmål nær Port d’Alcúdia

Der er masser at se og opleve nær Port d’Alcúdia.

Tag på såfart med glasbåds-katamaranen fra havnen, der sejler dig rundt om kysten, hvor du på tæt hold oplever livet over, under og omkring havoverfladen. Undervejs er der mulighed for badning i én af de små krystalklare laguner.

Selve Alcúdia med dens enorme bymure og porte, tyrefægtnings-arenaen og mange hyggelige gader, er absolut også en seværdighed, ikke mindst tirsdag og lørdag, hvor et kæmpe marked finder sted.Strandene i  Port d’Alcúdia

Strandene i Alcúdia er uden tvivl de suverænt bedste på hele Mallorca. Den 14 km lange strækning i Alcúdiabugten byder på hvidt silkeblødt sand, kart og lavt middelhavsvand langt ud samt et væld af aktiviteter for børn og voksne.

Stranden starter ved marinaen i Puerto Alcúdia og strækker sig hele vejen til Playa de Muro og Can Picafort længere øst på. Du kan gå hele vejen til Can Picafort langs stranden. Der er kun lige et sted hvor du skal ud på vejen og over en lille bro.

Hvad der gør Alcudias strande så populære er blandt andet, at de i gennemsnit er svimlende 80 meter brede og du skal ligeledes lige så langt ud i vandet før du ikke kan bunde. Der er så eget plads, at selvom der er mange legende børn og mange mennesker, vil du ikke blive påvirket af det. Du kan stort alle steder leje solvogne og der er opsat parasoller flere steder, så du kan slappe af mens du lytter til lydene af glade børn, de blide bølger der bruser i vandkanten og mærker følelsen af ferie og afslapning der får dig til at glemme alt andet.

Langs stranden er der fyrretræer, der adskiller stranden fra hotellerne og hovedvejen, der løber gennem Alcúdia.  Her er anlagt særlige træbroer, der gør det bekvemt for handicappede og jer med barnevogne, at passere for at komme ned på stranden.

Uanset hvilken del du vælger er der ingen tvivl om, at du kommer til at nyde den mest fantastiske strand. Hvis der er én ting, som alle besøgende i Alcúdia er enige om, er det kvaliteten af stranden.

 

Det første strandområde er tæt på havnen i Alcudia, denne del kaldes ofte “Xara” og har ikke det bedste sand, det kan til tider være lidt mørkt og mudret. Det er stadig et dejligt stykke strand, dog mere velegnet til ikke-børnefamilier. Her finder du også en lang række caféer og restauranter, hvilket er ideelt, hvis man ikke er typen der vil ligge hele dagen på en solvogn, så er du tættere på bylivet.

Vi bevæger os længere øst på og kommer nu til Ciudad Blanca, bedre kendt som “Bellevue”. Dette er nok et af de mest populære områder i Alcúdia. Her finder du det hvide silkebløde sand, lavvandet badevand, men stadig tæt på restauranter og shopping. Ideelt for børnefamilier, og de fleste hoteller i dette område tilbyder børneklubber og andre aktiviteter for børn og unge. Her finder du windsurfing, vandcykler, bananen, gliding og vandscootere – alle ingredienser til en perfekt ferie for hele familien.

Videre igen kommer vi til Playa de Muro. Et mere roligt og stilfærdigt område i Alcúdiabugten, stadig børnevenligt, men mere rustikke omgivelser præger området.Xara: Stranden Xara ligger tættest på selve havnen i Port d’Alcúdia og strækker sig små 150 meter. Bag stranden løber strandpromenaden fyldt med butikker og caféer og gør stykket ekstra ‘livligt’. Sandet her kan være lidt mørkt, men vandet er stadig lavt og mildt.

Ciudad Blanca: Stykket der strækker sig godt 3.500 meter langs bugten, indtil Playa de Muro overtager. Sandet på stykket her er fint hvidt, vandet er lyseblåt og fuldstændigt krystalklart, perfekt til dig med mindre børn. Her er rigeligt med solvogne, parasoller beach-barer og brusere, der gør det bekvemt at nyde dagen ved stranden.


Aktiviteter i Port d’Alcúdia

Aktiviteter i/ved vandet: Langs stranden er der masser muligheder for, at spille spil og boltre sig i sandet, stranden er mere end 80 meter dyb. Ved stranden kan du også leje vandscootere, tage tur med bananbåden, få luft under vingerne med paragliding, surfing og kite-surfing, snorkle, dykke eller endda tage på fisketur med båd fra Port d’Alcúdia.

Aktiviteter på land: Nyd kyststrækningen på hesteryg, spil golf på én af Mallorcas flotteste golfbaner, tag på eventyr på cykel eller til fods i den smukke natur, hold formen ved lige til en gang fitness eller sving ketsjeren i et sæt tennis eller squash – mulighederne er nærmest uendelige i Port d’Alcúdia.

Hvilken type restauranter og mad finder jeg i Port d’Alcúdia?

Du finder alt lige fra traditionelle mallorcinske restauranter, til orientalske tungebrændere i Port d’Alcúdia – herunder naturligvis masser af pizzariaer og andre fastfood restauranter.

Langs havnefronten i Port d’Alcúdia, finder du et pulserende restaurationsliv, der byder på fantastisk udsigt over havnen og havet.Aktiviteter særligt for børn i Port d’Alcúdia

For de helt små er der legepladser omkring i byen, go-kart baner, minigolf og spilleautomater en masse.

I det nærliggende ferieområde, Playa de Muro, finder du den sjove eventyrlabyrint, El Laborinto Maze – et sikkert hit hos børnene.

I udkanten af Port d’Alcúdia finder du også det store vandland, Hidropark. Her kan hele familien finde det indre legebarn frem, når det kilder i maven på ned ad en af parkens 27 vandrutsjebaner.
Indkøb og shopping i Port d’Alcúdia

Gaderne i Port d’Alcúdia er fyldt med alt fra velkendte minisupermarkeder til luksusbutikker med internationale brands. Du finder tøjforretninger, parfumerier, lædervarer, elektronik og souvenirs i byen.

Hver tirsdag og søndag fra morgenstuden, skal du tage til selve Alcúdia, hvor et af øens bedste markeder afholdes.

Barer og natteliv i Port d’Alcúdia

Port d’Alcúdia er centrum for det meste af nattelivet på Mallorcas nordvestlige kappe. Omkring marinaen finder du et væld af barer og caféer med forskellige temaer. I gaderne bag marinaen gemmer der sig nogle fede diskoteker og klubber, der holder natten ung med pulserende rytmer, lasershows og farvede drinks.
Hvor ligger Alcúdia på Mallorca?

Andre nærliggende destinationer i området er, Ca’n Picafort, Playa de Muro og Port de Pollenca. Port de Alcúdia er langt den største af de fire populære destinationer heroppe på nordkysten, men samtidig byder de alle på forskellige ting.

Flere spænde rejsemål i Raiguer regionen

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?