Søg
Close this search box.

Port d'Alcúdia

I denne guide

Vælg Port d'Alcúdia for

Her ligger Port d'Alcúdia

Byen Alcúdia markeret på et kort over øen Mallorca.

Port d'Alcúdia - Rejseguide til Mallorcas største ferieparadis

Port d’Alcudia er Mallorcas største og mest populære rejsemål for solferier.

Kort om Port d'Alcúdia

Port d’Alcúdia er et populært rejsemål på Mallorcas lange nordkyst.

Ca. 2 km inde finder du Alcúdias gamle bydel, fyldt med charme og autenticitet, altså får du det bedste fra Spanien og Mallorca samlet her.

Hvad der gør Alcúdia og Port d’Alcúdia så populært et område, skyldes i høj grad de mere end 3,5 km lange hvide sandstrande, det lave rene vand, samt de utallige aktivitetstilbud for både børn og voksne.

I denne rejseguide vil jeg forsøge at give dig inspiration til din ferie i Port d’Alcúdia, komme med nogle bud på aktiviteter, fortælle dig om de lokale seværdigheder, samt forhåbentlig lidt tips til ferien.

Mallorca Pass

Kombiner seværdigheder og aktiviteter med Mallorca Pass, der giver adgang til 14 forskellige seværdigheder, bl.a. La Seu katedralen, Bellver og Palma Aquarium.

Hvad skal man opleve i Port d'Alcúdia?

Port d’Alcúdia

Nyd den fantastiske strand i Port d’Alcúdia

Glæd dig til at slappe af og have det sjovt ved den 3,5 km lange hvide sandstrand i Port d’Alcúdia. Ikke nok med at stranden er stor, så har den også optjent en pris som Blåt Flag-strand for dens renlighed og bæredygtighed.

Stranden i Port d’Alcúdia er ekstremt familievenlig, og det er i høj grad grunden til at Port d’Alcúdia er så populært et rejsemål. Langs stranden finder du alle tænkelige faciliteter, som brusere, toiletter, omklædningsrum, beach barer, volleyballnet, samt legepladser. Du kan også leje solvogn og parasol for en dag, så du er sikret en god plads.

Stranden er desuden handicapvenlig, ligesom du også finder turistkontor og livreddere.

Tag i HidroPark med børnene

HidroPark er et af Mallorcas største vandland, der ligger lige i udkanten af Alcúdia. Her får børn og barnlige sjæle tilfredsstillet deres trang til leg, når de mange vandrutsjebaner, trampoliner, gummiringe og bølgebassin afprøves. HidroPark har også legeland, mini-vandland og minigolf, så der er rigeligt at tage sig til. Der er mulighed for afslapning på solterrasserne, og restauranterne og barerne serverer frokost, snacks og kolde forfriskninger.

HidroPark Alcúdia en en herlig familieaktivitet, der sikrer en sjov dag for ungerne. 

Tag en sejltur omkring Mallorcas smukke kyst

Fra havnen i Port d’Alcúdia afgår der dagligt mange bådture, hvor du kommer med rundt om den smukke kyst, stopper ved små skjulte bugter og laguner, bader i det krystalklare vand og soler dig på dækket som du svæver over havoverfladen. Flere både har glasbund, så du kan observere havbundens farverige liv.

Sejlture omkring kysterne

Oplev Mallorcas kyster fra stavnen af en sejlbåd eller fra dækket på en katamaran med glasbund, en dejlig oplevelse for alle.

Mærk kicket på jetski

Jetski er som motorcykler på vandet, så snart du drejer lidt på håndtaget kan du mærke vilddyret under dig brumme og trække. Går dig klar til kildren i maven og vind i håret, når du flyver afsted over bølgerne med 60 km/t på jetski fra Port d’Alcúdia. Der er flere fede ture, bl.a. til nogle af de blå grotter eller ud til den smukke skjulte Coll Baix bugt.

Jet Ski

Der er flere jetski operatører i Port d’Alcúdia, der arrangerer forskellige ture til smukke stedeer omkring kysten. 

Tag på delfinsafari på vandet

Hvis du kan komme tidligt op, så afgår der delfinture fra havnen i Port d’Alcúdia. Oplev delfinerne danse og lege i vandet, mens de nysgerrigt nærmer sig båden og fører an. Turen foregår ved solopgang, der går det ekstra sanseligt og værd at stå tidligt op for.

Delfintur

Glæd dig til en smuk og sjov oplevelse, når du møder Mallorcas delfiner mensa de danser og synger morgensang for dig. 

Oplev the deep blue udfor Alcúdias kyster

Har du nogensinde været nysgerrig på hvad der sker under havets overflade, eller kan du heller ikke kigge væk når der er naturprogrammer i TV’et om havet? Det særligt klare og rene vand ved Alcúdias kyster gør det til et unikt eventyr at dykke under og opdage livet på havets bund. Smut ned til et af de mange dykkercentre i Alcúdia eller Port d’Alcúdia, få kyndig instruktion og så er det ellers afsted mod båden. Udforsk undersøiske dale, rev, grotter og hundredvis af forskellige arter af dyr og planter, der alle lever i perfekt harmoni.

Mallorcas rene vande er perfekte til både dykning og snorkeling, og der er flere af dykkercentre i Port d’Alcúdia og inde i Alcúdia by.

Snup en forfriskning på én af Port d’Alcúdias chiringuitos

Chiringuitos er beach barer, og der er rigeligt af dem langs stranden i Port d’Alcúdia. Her får du den klassiske beach bar oplevelse, med hamburgers, fritter, tapas og kolde drinks. Sæt dig og chill, mens du bare nyder udsigten og stemningen.

På hesteryg langs stranden

Der er en grund til at der er noget der hedder ‘hesteterapi’, det er fordi der bare er noget healende og afslappende ved at være i nærheden af disse menneskeelskende dyr. Ranxo Ses Roques arrangerer 1-times og 2-timers ekskursioner, samt særlige ture med vinsmagning og tapas. Ranxo Ses Roques har også en pony-fold til det yngre publikum, samt en børne-zoo med grise, geder, æsler og andre dyr der elsker at blive klappet og fodret.

Rideture

Der er flere muligheder for rideture omkring Port d’Alcúdia, en herlig og afslappende aktivitet, som både voksne og børn kan nyde.

Tilfredstil din adrenalin-junkie på gokartbanen

Ved siden af Bellevue Club hotellet ligger den store gokartbane i Port d’Alcúdia, der har gokarts til alle niveauer og aldre. Hos Kartingmania kan du konkurrere om at slå rekorder, køre mod venner og familie, og endda deltage i det ugentlige Grand Prix, hvor der er fine præmier på spil. Kartingmania laver også særlige runder kun for børn, så der er sikkerhed og sjov for hele familien. Har du erfaring med gokarts, kan du tilmed prøve banen pro-karts, der kan toppe 85 km/t.

Kartingmania

Kartingmanias gokartbane er designet af en tidligere Formel 1 racerkører, og her er der virkelig mulighed for at få en vild og sjov oplevelse.

Surfs up, dude

Er du en surfer dude eller surfer girl, så glæd dig til den brede åbne bugt, der er som skabt til surfing. Særligt over middag begynder havvindene at komme ind, de såkaldte embats, der nok skal give fart. I Port d’Alcúdia kan du prøve flere former for surfing, bl.a. kite surfing, wind surfing, wing surfing og almindelig surfing. Særligt wing surfing er et sport der er blevet populær, da den er væsentligt lettere at komme i gang med.

Kom ud på board

Hvad end du er til paddleboard, SUP eller paddle yoga, så vil du finde Port d’Alcúdia perfekt til at komme ud på et board. Særligt dagens tidlige timer og formiddag er helt perfekte til disse afslappende aktiviteter, inden vindene kommer midt på dagen.

Besøg Sa Bassa Blanca

Sa Bassa Blanca er et kunstmuseum beliggende på Aucanada-odden nord for Alcúdia by, der henvender sig til hele familien. På Sa Bassa Blanca finder du en masse nytænkende kunst der gør det både sjovt og interessant at besøge stedet. Nogle af de fremhævede udstillinger inkluderer els Nins, en imponerende samling af portrætmalerier af kongelige børn, SoKRaTES -udstillingsrummet for samtidskunst, skulpturparken, rosenhaverne og selve den imponerende finca med en unik og legende kombination af forskellige arkitektoniske stilarter.

Kunstmuseet Sa Bassa Blanca imponerer både børn og voksne, med legesyge udstillinger, skulpturer af dyr og fabler, unikke samler og en sanselig rosenhave. 

Shop amok

Port d’ Alcúdia har virkelig udviklet sig til et større shoppingområde, med hundredvis af butikker, saloner og barer mm. der flanker hovedvejen der skær igennem byen. Hvis du har hang til en god shoppingtur, så kan du sagtens få tiden til at gå med at udforske de mange butikker i Port de Alcúdia. Du finder alt fra lokalt håndværk til high-end designervarer. Er du til endnu mere shopping, så tag ind til Alcúdias gamle bydel tirsdag eller søndag, og oplev et af Mallorcas største og mest populære markeder, hvor hele byen er tæt pakket med boder og handlende i et herligt virvar.

Spil golf på én af Spaniens bedste golfbaner

Alcanada Golf er en rimelig udfordrende bane, som flere gange har været fremhævet som én af Spaniens bedste baner. Det kuperede terræn på bakkerne over Port d’Alcúdias kyster er designet af Robert Trent Jones Snr. & Jnr , som har lagt vægt på udfordrende greens, velplacerede bunkers og tees der kræver opmærksomhed.

Tee times på ca. 15 minutter giver et godt flow i spillet på Alcanada Golf, men stiller samtidig krav til dit handicap.

Efter endt spil kan du se frem til klubbens gourmetrestaurant, der ligger med udsigt over banen og bugten.

Alcanada Golf har flere gange været vært for større turneringer, bl.a. Rolex Challenge Tour Grand Final to gange.

Mallorca er et golfparadis, med over 20 flotte veldesignede baner, der varirer i sværhedsgrad og terræn. 

Opdag naturreservatet s’Albufera

S’Albufera er ét af Mallorcas største og mest interessante naturområder, med over 250 forskellige arter af dyre -og planteliv, der lever i det mere end 2.700 ht store areal. I s’Albufera er der 4 ruter, du kan gå eller cykle ad, hver med sine egne karakteristika. Naturparken er også kendt for sin tiltrækningskraft af fuglespottere, så hvis du elsker fugle kan du ikke misse en tur i s’Albufera.

Bag Port d’Alcúdias og Playa de Muros brede sandstrande ligger Mallorcas største vådområde, kendt for dets store biodiversitet og mange fuglearter. 

Cykling og cykelferie i Port d’Alcúdia

Det milde middelhavsklima, den smukke natur og det eminente vejnet har gjort Mallorca til én af Europas største cykelferiedestinationer, og Port d’Alcúdia til et af de mest populære områder for sporten.

Beliggenheden gør det let at komme rundt til alle de bedste cykelsteder på Mallorca, bl.a. til Serra de Tramuntana, hvor snoede bjergveje og skarpe hårnålesving sætter benene under pres.Særligt nedstigningen til den berømte sa Calobra bugt er noget cykelryttere glæder sig til at prøve kræfter med på øen.

Centralt på øen dominerer de rurale landbrugsområder, fyldt med marker, sletter og lange rolige landeveje. Her kommer du gennem det ægte Mallorca, blandt smukke herregårde, mandel -og olivenplantager, langt fra masseturismen. Inde på øen er der også bjerge, der er populære at cykel til toppen af, hvor panoramiske udsyn venter over hele øen.

I Port d’Alcúdia finder du også en række cykelvenlige hoteller, der har faciliteter som cykelkælder, værksted, fysioterapeut og cykeludlejning.

For at toppe hele pointen, er det også i Port d’Alcúdia at Mallorcas største Ironman konkurrence starter og stopper, Ironman 365. Desuden øens længste cykelløb, Mallorca 312.

Vandring omkring Alcúdia

Har du bentøjet i orden, så kan du virkelig glæde dig til at vandre i Alcúdia. Her er nemlig masser af populære vandreruter for alle niveauer.

Bag Alcúdia ligger bjerget Puig de Sant Martí, som du (let) kan vandre til toppen af i 125 meters højde. Turen går ad anlagte jævne stier, uden for voldsomme hældninger, så det ikke kræver for meget fysik at komme herop. Fra toppen kan du nyde de magiske udsyn over hele den turkisblå kystlinje.

Er du mere erfaren i vandring, så skal du tage ud på Aucanada-halvøen nord for Port d’Alcúdia. Aucanada er særligt kendt for sit bjergede terræn og sine ældgamle vagttårne på bjergsiderne, som er populære udflugtsmål.Desuden finder du den gamle eremitage Ermita de la Victoria, der ligger med smukt udsyn over Pollenca-bugten på den modsatte side.

Endelig er Aucanada hjemsted for den smukke Coll Baix bugt og strand, der udelukkende kan nås til fods eller fra søsiden.

Området omkring Alcúdia har rigeligt at byde på for vandrere og for dig, der bare elsker at gå ture i den smukke natur.

Andre aktiviteter og oplevelser omkring Port d'Alcúdia

Alcúdia er rig på historie, faktisk lå Mallorcas første egentlige by her, den romerske Pollen-tia. I middelalderen  overtog de mauriske stammer Mallorca og gav byen sit navn, inden catalanerne erobrede øen og byggede byen som du ser den i dag.

De gamle bymure fra Middelalderen

Du kan ikke undgå at lægge mærke til dem, de massive bymure der omslutter Alcúdias gamle bykerne. Alcúdias bymure er et vartegn for hele området, og endda fredet som nationalt monument grundet deres stand. Det er fuldstændig som at rejse tilbage i tiden, når du går rundt på dem og spotter over byen. Læg også mærke til hullerne i tårnene, disse brugte man til at hælde varmt vand og olie i hovedet på fjender der forsøgte at trænge igennem.

Bag Port d’Alcúdias og Playa de Muros brede sandstrande ligger Mallorcas største vådområde, kendt for dets store biodiversitet og mange fuglearter. 

Pollen-tia

Pollen-tia er navnet på den tidligere romerske hovedstad, der blev grundlagt 123 f.Kr. på Mallorca. I Pollen-tia kan du bl.a. se det imponerende amfiteater, gravstederne, det gamle forum og templerne. Velforklarende infotavler fortæller dig alt om, hvordan livet i byen var på det tidspunkt. Efter en dejlig tur rundt i Pollen-tia kan du krydse vejen og besøge det monografiske museum for at lære mere om romertidens Mallorca.

Pollen-tia var Mallorcas første store by, skabt af romerne omkring 123 f.Kr. Bevæg dig rundt i ruinerne og nyd de imponerende udgravninger.

Església de Sant Jaume

Sognekirken i Alcúdia er bygget direkte ind i middelalder-bymuren som en del af byens forsvarssystem der flere gange gennem historien har været på prøve. Inde i kirken finder du et væld af smukke skatte og kunstværker værd at kigge på.

Alcúdias flotte gamle gotiske sognekirke er bygget ind i bymuren, og indgik i Middelalderen som en del af byens forsvarssystem. 

Ermita de Victoria

Turen til Victoria-eremitagen er både smuk og sanselig, og kan klares i bil, på cykel og til fods. Ermita de Victoria nyder en privilegeret beliggenhed højt på klipperne på Aucanada-odden, med udsigt over Pollenca-bugten. Ermita de Victoria blev for nogle år siden omdannet til hostel, som er populært blandt vandrere. Du finder desuden en restaurant heroppe, hvor du kan nyde et godt måltid med enestående udsigt.

Den gamle eremitage Ermita de la Victoria er et populært besøgsmål, navnlig grundet restauranten heroppe, med terrasse med udsigt over Pollenca-bugten. 

Torre Major

Torre Major blev bygget som et led i Alcúdias forsvarssystem, i en tid hvor øen var hårdt plaget af piratangreb. Forsvarstårnet havde 4 kanoner og vogtede havnen fra sin skjulte position.

Torre Major vogtede Port d’Alcúdia fra sin skjulte position mellem havnen og Aucanada.

Plaça de Toros

Den gamle tyrefægtningsarena i Alcúdia er ikke længere aktiv, det har den ikke været i mange år. Dog bruges den hvert år i juli, når byen fejrer en af sine mange traditioner. Plaça de Toros blev oprindeligt bygget oven på en tidligere bastion, der lå i forlængelse af bymurene. Det bedste sted at opleve tyrefægtningsarenaen, er oppe fra bymuren.

Plaça de Toros – tyrearenaen – i Alcúdia var bygget ind i den gamle bymur, og var i funktion helt frem til midten af det 20. århundrede.

Santa Anna oratoriet

Det lille oratorie lige udenfor byen er et af Mallorcas bedst bevarede kapeller fra middelalderen. Det blev bygget umiddelbart efter den katalanske erobring af øen i 1231, med sten fundet i ruinerne af Pollentia. Santa Anna er værd at passere forbi og tage et billede af.

Det lille kapel Santa Anna stammer helt tilbage til fra omkring midten af 1200-tallet, og er et af de ældste og bedst-bevarede på Mallorca.

Plaça Carles V

I hjertet af Alcúdias gamle bydel finder du en skulptur af en ørn der sidder på en sten. Dette monument repræsenterer enden på en mørk tid i Mallorcas historie, da hundredvis af noble måtte søge tilflugt i Alcúdia under det største oprør i øens historie. Alcúdias bymure holdt oprørerne sikre til kongens tropper nåede kysterne og kunne nedkæmpe oprørerne. Som belønning for Alcúdias indsats blev byen givet titlen ‘Trofast By’, som bla. kom med en række privilegier som nedsat eller ingen skat.

Plaça Carles V

Ørnen på Plaça Carles V markerer Alcúdias udnævnelse som trofast og pålidelig by, da man under et voldsomt oprør beskyttede adelige på øen.

Penya des Migdia

Penya des Migdia er et gammelt vagttårn der tilbyder himmelsk panoramaudsigt over både Alcúdiabugten og Pollencabugten. På klare dage kan du se hele vejen til naboøen, Menorca. Penya des Migdia er et fantastisk besøgsmål for vandrere, her bliver du belønnet på hele turen.

Snør vandreskoene og tag turen til Penya des Migdia, hvor de smukkeste udsyn venter, sammen med en vigtig del af øens historie.

Sa Talaia

Sa Talaia – eller Talaia de Victoria – er resterne af et gammelt vagttårn der står 446 meter over havets overflade, på Aucanada. Turen hertil kan kun klares til fods, og du kan virkelig glæde dig til nogle fantastiske oplevelser på vejen.

Vandr højt over Alcúdias og Pollencas bygter, og nyd et stykke historie sammen med en enestående panoramisk udsigt. 

Sejlture omkring Mallorca

Lad dig fascinere af hundredvis af dyrearter, der lever i verdenshavene, sammen med Europas største hajtank og masser af sjove aktiviteter.

Hvor er det bedste sted at bo i Port d'Alcúdia?

Om du er til Spa & Wellness på en Adults Only hotel, eller kæmpe familiehotel med legeland og rutsjebaner, så finder du det hele i Port d’Alcúdia og Alcúdia.

Vælger du Port d’Alcúdia, kan du se frem til havudsigt fra altanen, underholdning på hotellet, store poolområder, samt en masse faciliteter og services.

Hotel Condesa

Booking.com

Hotel Ivory Playa Sports & Spa

Booking.com

Grupotel Maritimo

Booking.com
Se alle hoteller på kort

Spisestederne i Alcúdia og Port d'Alcúdia

Du kommer ikke til at mangle spisesteder at vælge mellem i hverken Alcúdias gamle by eller i Port d’Alcúdia, så om du er til prisvindende gourmet, eller små tapasbarer, de lokale kommer i, så finder du det hele her.

Nede omkring havnefronten ligger Ramons Bar, en elsket tapasbar, som de lokale gerne kommer og spise ved efter arbejde, hen ad 10-tiden.

Længere ude finder du Maca de Castro, en Michelin-restaurant, der har chefkok Macarena de Castro bag roret, som sætter en ære i at forkæle dine smagsløg med innovative anretninger af lokale råvarer. Konceptet er “fra frø til tallerken”, idet størstedelen af råvarerne i retterne kommer fra egen avl, og reflekterer øens rige madtraditioner.

I den gamle bydel i Alcúdia, finder du Restaurant Can Costa, der i årevis har høstet priser som publikumsfavorit, et sted der giver de traditionelle mallorcinske retter et moderne touch. Restauranten holder til i et gammel bypalæ i en sidegade, hvor du både kan sidde i selve gaden, i stuen eller i den charmerende patio. Mere autentisk fås det simpelthen ikke.

Michelin-restauranter på Mallorca

Lad sanserne forføres på én af Mallorcas 11 Michelin-stjerne restauranter, heriblandt Ben d’Avall i Port de Sóller.

Hvornår er der marked i Alcúdia?

De to ugentlige markeder i Alcúdia tirsdag og søndag, er en stor turistattraktion på Mallorca. Her kommer gæster fra flere rejsemål i området, og der plejer at være flere hundredtusinde mennesker i løbet af dagen.

Markedet foregår i Alcúdias gamle middelalderby, som giver en ekstra dimension af autenticitet til oplevelsen. 

På markedet i Alcúdia finder du stort set alt, det er som et udendørs indkøbscenter, bare med flere forskellige ting. Det er et godt sted at smage lokale specialiteter, finde et stykke lækkert tøj eller en ny flot lædertaske.

Et godt råd: Mange af sælgerne på markedet kan være aggressive, så hav is i maven, hvis du finder noget du gerne vil have. Du skal komme tilbage til sælgeren et par gange, men vær smilende og imødekommende.

Indkøb og shopping i Port d'Alcúdia

I såvel Alcúdias gamle bydel som i Port d’Alcúdia, er der et vibrerende og meget aktivt butiks- og handelsliv.

I den gamle bydel finder du mindre kendte mærker, men mange sjove butikker der mixer forskellige varekategorier. I Port d’Alcúdia er der flere kendte mærker på hylderne, og du kan sagtens spare lidt penge på designervarer her.

Shopping i Palma

Tag på opdagelse i Palmas mange små shoppinggader og stræder i den magiske storby. 

Årlige begivenheder i Port d'Alcúdia

Port d’Alcúdia fejrer flere herlige begivenheder gennem året, både kulturelle og kommercielle, som er værd at besøge.

April

Fira Nàutica i de la Sípia

Hvert år i april afholdes den årlige nautiske messe i Port d’Alcúdia for, at fejre det lokale arv og fiskeritraditioner. Du kan nyde et stort udvalg af udstillinger relateret til det maritime tema, samt salg af forskellige produkter. Her er også et godt repertoire af underholdningsindslag, som skaber en god atmosfære.

Én af de bedste ting ved den nautiske messe er, at de fleste barer og restauranter laver specielle retter af fisk fanget i Alcúdia-bugten, som kun er tilgængelige under messen.

Hvor: Port d’Alcúdia

Hvornår: Begyndelsen af april

Street Food Festival

Street food-festivalen fejres i slutningen af april ved promenaden i Port d’Alcúdia. Kom og prøv en verden af innovative streetfoods og nyd de mange musikalske optrædener.

Hvor: Port d’Alcúdia

Hvornår: Slutningen af april

Juni

Festes de Sant Pere

I slutningen af juni er det tid til at fejre fiskernes skytshelgen, Sant Pere (Skt. Peter) i Port d’Alcúdia. Der venter en hel uge med sjove og interessante begivenheder i havneområdet, inden selve dagen, den 29. melder sig. Her kan du opleve et stort optog på havet.

Hvor: Havneområde

Hvornår: Ugen frem til den 29. juni

Alcúdias historie

Da Romerne erobrede Mallorca 123 f.k, gik de i land langs strandene i Alcúdia som ligger på nordkysten af øen. Herfra drog de sydpå og byggede byen, Palma og siden Pollentia. Herfra kunne de etablere udkigsposter, for at holde øje med pirater og andre der forsøgte at gå i land på strækningen.

Rom tabte som bekendt store dele terræn, heriblandt dens dominans på de Baleariske øer. Pollentia var nu et svagt og sårbart område og blev flere gange angrebet af pirater og vandaler. Efterhånden som området blev hærget og plyndret, forsvandt store dele af befolkningen også, de flyttede mod syd hvor Palmas havne dannede bedre beskyttelse. Men en lille gruppering forblev, for at opbygge en ny by, denne by kom til at hedde, Pollenca og lå mere sikkert tæt på bjergene. Pollenca oversættes i almen tale til “power”.

Efter maurernes invasion, blev en stor gård bygget, i det tidligere Pollentia. Gården kaldte man Al-cúdia som på arabisk betyder, “på bakken”. Maurerne taber Mallorca til Jaime den 1. af Aragon i 1229 og Jaime den 2. køber siden denne gård. I 1298 bygger han således en kirke, gravplads, præstebolig samt starter byggeriet af den store bymur rundt om Alcúdia, som er færdigbygget i år 1362. Det er de oprindelige bytegninger fra dengang der stadig er gældende for Alcúdia, hvilket går det endnu mere fascinerende at gå rundt i den gamle bydel.

Først i 1700 tallet beslutter man at bygge Port d’Alcúdia, nemlig havnen, der endeligt skulle beskytte Alcúdia fra at blive angrebet af pirater.

Alcúdia blev første gang i 1920’erne brugt som turistmål, men oppe i 70’erne tager det fat i denne lille ellers fattige landsby, da europas turister får øjnene op for de smukke strande og afslappende atmosfære. I 1990’erne hvor charterturismen virkelig havde gyldne dage, var Alcúdia pludselig blevet til en af de stærkeste økonomier på Mallorca.

Ofte Stillede Spørgsmål

Port d’Alcúdia ligger godt 60 km fra Palmas lufthavn.

En taxa fra lufthavnen vil koste omkring 80 euro og tager ca. 40 minutter.

Det ugentlige marked i Alcúdias gamle bydel afholdes tirsdag og søndag morgen/formiddag.

Vigtige telefonnumre

Nationalt politi: 091
Nærpoliti: 092
Civilgarden: 062
Brand: 080
Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

Offentlig transport

Buslinje: 302, 315, 322, 324, 334, A32 (lufthavnsbus)

Flere skønne rejsemål du skal opleve på Mallorca