Port d’Alcúdia – Rejseguide til oplevelser og hotel

Port d’Alcúdia er et af Europas mest populære rejsemål, i hvert fald når vi taler sommerferie og badeferie.

port de alcudia på kort over mallorca
Hotel

Hotel og overnatningstilbud i Port d’Alcúdia

Du finder over 100 indkvarteringsmuligheder, alene i Port d’Alcúdia – alt fra adults only hoteller til børnehoteller og lejligheder. Du finder ofte rigtig gode tilbud på hotellerne i Port d’Alcúdia, da der er stor konkurrence iblandt dem. Støstedelen af hotellerne tilbyder både halvpension og all-inclusive.

hotel ved strand og bugt i port alcudia mallorca

Hotel Ivory Playa Sport & Spa ***

Hotel Ivory Playa Sport & Spa er et rigtig fint og alsidigt hotel med en lækker beliggenhed, for dig der skal på eventyr. Lejlighedshotellet har velindrettede lejligheder med soveværelse, opholdsstue/køkken, badeværelse samt stor balkon, oplagt til par eller små familier. Hotellet tilbyder en række ekstraservices, som massage, cykeludlejning og underholdning.

Se tilbud

book overnatning mallorca

all-inclusive hotel i port de alcudia mallorca

Viva Eden Lago – All-Inclusive ****

All-inclusive skal vitterligt være ALL-INCLUSIVE, og det er lige hvad Viva Eden Lago kan give dig! Hotellet har en fantastisk beliggenhed mellem Port d’Alcúdia og Playa de Muro, med den berømte strand lige på modsatte side af vejen. Hotellet er et oplagt valg hvis du rejser med børn, eller er afsted på aktiv ferie pga. faciliteterne og den herlige beliggenhed. Fra hotellet har du nem adgang til alle områdets seværdigheder og udendørs aktivitetstilbud.

Se tilbud

book overnatning mallorca

tilbud på rejse med hotel til alcudia mallorca

JS Sol Alcúdia ****

JS Sol de Alcudia, som ligger 450 m fra stranden i smukke Port d’Alcudia, byder på fantastisk udsigt over søen Lago Menor og Tramuntanabjergene. Hotellet ligger i nærheden af butikker og natteliv og har både stor udendørs swimmingpool og børnepool. Der er gratis liggestole og parasoller. På træterrassen er der boblebad, sauna og højtryksbruser. Hotellets buffetrestaurant serverer egnsretter og international mad. Derudover tilbydes der show-køkken og en ugentlig temaaften. Der er også en bar på terrassen ved swimmingpoolen, hvor der er levende musik hver aften.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Lækkert Adults Only Hotel i Port d'Alcúdia

Hotel Astoria Playa Adults Only 4* Sup ****

Det moderne Hotel Astoria Playa er forbeholdt voksne og ligger i hjertet af det populære resort Alcudia, blot 150 m fra stranden. Det byder på gratis WiFi samt 2 udendørs swimmingpools, herunder 1 med et afslapningsområde. Hotellet er omkranset af en en have på 4.000 m², og omfatter rummelige solterrasser med 3 udendørs spabade og en snackbar ved poolen. Der tilbydes desuden minigolf samt billard- og bordtennisborde. Restauranten har show-køkken. Astoria Playa Hotel byder på daglig underholdning, som varierer med årstiden og omfatter dart, sjov i poolen og aerobic samt aftenunderholdning med levende musik, kabaret og andre professionelle shows flere gange om ugen. Hotel Astoria Playa Audlts Only er udstyret til at indkvartere atleter. Hotellet tilbyder særlige menuer samt behandlinger og massage. Der findes desuden et cykelværksted.

Se tilbud

book overnatning mallorca

hotel med stor pool tæt på strand i port de alcudia mallorca

Grupotel Maritimo ****

Grupotel Maritimo ligger kun 150 m fra Alcudia-stranden og tilbyder 2 udendørs swimmingpools og en tennisbane. Relax-afdelingen omfatter indendørs swimmingpool, boblebad og massage. Alle de airconditionerede værelser på Grupotel Maritimo har egen balkon. Samtlige værelser har satellit-tv og minibar. Der serveres en varieret morgenbuffet i hotellets restaurant. Middagsbuffeten omfatter en bred vifte af internationale retter og typiske retter fra Mallorca. Der er desuden loungebar og terrasse. Du kan nyde aftenunderholdning, herunder levende musik og dans på Grupotel Maritimo. Der er miniklub og en legeplads for børn.

Se tilbud

book overnatning mallorca

Seværdigheder & Aktiviteter

Aktiviteter i Alcúdia

En af grundene til at Port d’Alcúdia er så populært et rejsemål er, at her er så mange aktiviteter til alle aldre og interesser.

hotel og strand i alcudia på mallorca

Sikr dig en plads på nogle af Mallorcas bedste strande

Alcúdias 14 km lange bugt er hjemsted for nogle af Mallorcas absolut bedste og bredeste/dybeste strande, så hvis du er en ægte strandløve eller løvinde, så kan du glæde dig til en fantastisk oplevelse. På strandene i Alcúdia kan du leje solvogne med parasoller, der er brusere, kiosker, beach bars og hvad du ellers måtte have behov for. I vandet er der også et væld af sjove aktiviteter for alle aldre, bla. vandcykler, bananen, vandscooter, paraglidig, surfing og meget mere. En af de ting der gør Alcúdias strande så perfekte for børnefamilier er, at man kan gå næsten 100 meter ud, uden at blive våd over navlen.

vandlandet hidropark i alcudia på mallorca

Tag med ungerne i Hidropark

Hidropark Alcúdia er et af Mallorcas fire badeland, og det eneste der ligger på den nordlige side af øen. Hidropark er fyldt med mavekildrende vandrutsjebaner og sjove aktiviteter for hele familien. Hidropark er særligt elsket for dens store appel til de yngste, her er bygget et helt mini-badeland indeni parken, kun til de mindste. Glæd jer til masser af vandrutsjebaner, bølgebassinet, legepladser, gummiringe, minigolf og meget mere når I besøger det sjove Hidropark i udkanten af Alcúdias gamle bydel.

cykelferie på mallorca

Lej en cykel og tag på eventyr

Port d’Alcúdia er kendt som et populært cykelområde hele året rundt, her afholdes bla. en masse events og der findes et utal af cykeludlejningsfirmaer. Fra Port ‘Alcúdia har du let adgang til både landeveje og bjergetaper, den fantastiske infrastruktur på øen gør det let at nå alle hjørner. Er du i rigtig god form, så skal du selvfølgelig prøve kræfter med Cap de Formentor klippehalvøen, hvor du virkelig kommer på arbejde, men belønnes af de mest utrolige syn. Er du mere til landevejene og skovstierne, så rul sydpå mod de rurale landdistrikter væk fra turismen. Du kan også cykle i et af Mallorcas mest forunderlige naturområder, s’Albufera vådområdet, der er Mallorcas største.

gokart bane i alcudia på mallorca

Slip din indre adrenalinjunkie løs på Kartingmania gokartbanen

Hvis du nogensinde har haft foden på speederen i en gokart, så ved du hvor sjov og vild en følelse det er når den lille raket sætter afsted. Ved siden af Bellevue-hotellet i Port d’Alcúdia finder du gokartbanen Kartingmania, en bane designet til sjov og adrenalin. Her kan du konkurrere om at slå rekorder, race mod venner og familie, og endda deltage i det ugentlige Grand Prix, hvor der er fine præmier på spil. Kartingmania laver også særlige runder kun for børn, så der er sikkerhed og sjov for hele familien.

dykkertur fra kysten i port alcudia mallorca

Oplev the deep blue udfor Alcúdias kyster

Har du nogensinde været nysgerrig på hvad der sker under havets overflade, eller kan du heller ikke kigge væk når der er naturprogrammer i TV’et om havet? Det særligt klare og rene vand ved Alcúdias kyster gør det til et unikt eventyr at dykke under og opdage livet på havets bund. Smut ned til et af de mange dykkercentre i Alcúdia eller Port d’Alcúdia, få kyndig instruktion af instruktøren og så er det ellers afsted mod båden. Udforsk undersøiske dale, rev, grotter og hundredvis af forskellige arter af dyr og planter, der alle lever i perfekt harmoni.

udflugt med sejlbåd med frokost fra port alcudia på mallorca

Nyd en afslappende heldags eller halvdagstur på havet

Nyd en afslappende dag på havet, på en af de mange bådture der starter fra havnen i Port d’Alcúdia. På bådturene kommer du rundt om de imponerende klippekyster langs Mallorcas nordkyst, og ligger til i små laguner og grotter, hvor der er mulighed for at hoppe i det krystalklare vand. En af de mest populære ture går til den smukke Formentor strand.

s'albufera naturpark og vådområde på mallorca

S’Albufera

En af de største naturparker på Mallorca er vådområderne s’Albufera, der ligger syd for Alcúdia. Vådområdet strækker sig over et område på omkring 2.700 hektar, og er hjemsted for mere end 200 forskellige arter af balearisk dyreliv, der lever i perfekt harmoni. S’Albufera er det perfekte sted at se på fugle, vandre og cykle. De mange stier og broer gør det nemt at bevæge sig mellem den smukke vegetation og mange små laguner.

Opdag s’Albufera vådområderne

ridning på heste på mallorca

På hesteryg langs stranden

Der er en grund til at der er noget der hedder ‘hesteterapi’, det er fordi der bare er noget healende og afslappende ved at være i nærheden af disse menneskeelskende dyr. Er du i Alcúdia mellem november og marts kan du glæde dig til at opleve de smukkeste områder omkring Alcúdia, på hesteryg. Ranxo Ses Roques arrangerer 1-times og 2-timers ekskursioner, samt særlige ture med vinsmagning og tapas. Ranxo Ses Roques har også en pony-fold til det yngre publikum, samt en børn zoo med grise, geder, æsler og andre dyr der elsker at blive klappet.

Besøg Ranxo Ses Roques

alcanada golfbane i port alcudia på mallorca

Spil op til dit handicap på golfbanen

Er du golfbanens skræk, eller er du Tiger Woods i nye klæder? Hvad end dit niveau er, så kan du glæde dig til at komme en tur på en af Mallorcas smukkeste golfbaner, Golf de Alcanada. Den store 18-hullers golfbane ligger nemlig på klippeskråningerne direkte ud til kysten på Aucanada/Alcanada, 5 minutter fra Port d’Alcúdia.

Shop amok

Port d’ Alcúdia har virkelig udviklet sig til et større shoppingområde, med hundredvis af butikker, saloner og barer mm. der flanker hovedvejen der skær igennem byen. Hvis du har hang til en god shoppingtur, så kan du sagtens få tiden til at gå med at udforske de mange butikker i Port de Alcúdia. Du finder alt fra lokalt håndværk til top designervarer. Er du til endnu mere shopping, så tag ind til Alcúdias gamle bydel tirsdag eller søndag og oplev et af Mallorcas største og mest populære markeder, hvor hele byen er tæt pakket med boder og handlende i et herligt virvar.

vandreruter i port alcudia på mallorca

Snør skoene og afsted i rask trav

Har du taget vandreskoene eller støvlerne med i kufferten, så venter der dig helt unikke oplevelser tæt ved Port de Alcúdia. På Aucanada-odden kan du se frem til nogle helt særlige eventyr, f.eks. turene til de ældgamle udkigspunkter næsten 500 meter over havets overflade, Penya des Migdia og Sa Talaia. Du kan også glæde dig til at besøge naturområdet Coll Baix, et isoleret og uspoleret strandområde der udelukkende kan nås til fods eller i båd.

Seværdigheder

Seværdigheder og udflugtsmål nær Port d’Alcúdia

Alcúdia er en historisk by med en stor kulturarv at leve sig ind i.

ruiner af pollentia romersk by i alcudia mallorca er en stor seværdighed

Pollentia

Pollentia er navnet på den tidligere romerske hovedstad der blev grundlagt 123 f.Kr. på Mallorca, og du kan besøge de utrolige udgravninger af den her i Alcúdia. I Pollentia kan du bla. se det imponerende amfiteater, gravstederne, det gamle forum og templerne, velforklarende infotavler fortæller dig alt om hvordan livet i byen var på det tidspunkt. Efter en dejlig tur rundt i Pollentia kan du krydse vejen og besøge det monografiske museum ofr at lære mere om romertidens Mallorca.

Besøg Pollentia

middelalder bymure og byporte i Alcudia Mallorca

Alcúdias bymure og porte

Du kan ikke undgå at lægge mærke til dem, de massive gamle bymure der omslutter den gamle bydel. Alcúdias bymure er et vartegn for hele området, og endda fredet som nationalt monument.

Læs mere om bymurene

besøg på sa bassa blanca kunstmuseum er en populær aktivitet på aucanada

Sa Bassa Blanca

Sa Bassa Blanca er et kunstmuseum beliggende på Aucanada-odden nord for Alcúdia by, der henvender sig til hele familien. På Sa Bassa Blanca finder du en masse nytænkende kunst der gør det både sjovt og interessant at besøge stedet. Nogle af de fremhævede udstillinger inkluderer els Nins, en imponerende samling af portrætmalerier af kongelige børn, SoKRaTES -udstillingsrummet for samtidskunst, skulpturparken, rosenhaverne og selve den imponerende finca med en unik og legende kombination af forskellige arkitektoniske stilarter.

Besøg Sa Bassa Blanca

Det monografiske museum

Dette lille museum udstiller en række artefakter fundet i ruinerne af den romerske by, Pollentia. Du finder også tegninger og modeller der giver et unikt indblik i hvordan byen har set ud.

Besøg det monografiske museum

sant jaume kirke i alcudia

Església de Sant Jaume

Sognekirken i Alcúdia er bygget direkte ind i middelalder-bymuren som en del af byens forsvarssystem der flere gange gennem historien har været på prøve. Inde i kirken finder du et væld af smukke skatte og kunstværker værd at kigge på.

Besøg Sant Jaume kirken

det gamle kapel fra middelalderen santa anna i alcudia

Santa Anna oratoriet

Det lille oratorie lige udenfor byen er et af Mallorcas bedst bevarede kapeller fra middelalderen. Det blev bygget umiddelbart efter den katalanske erobring af øen i 1231, med sten fundet i ruinerne af Pollentia. Santa Anna er værd at passere forbi og tage et billede af.

Besøg Santa Anna oratoriet

det gamle victoria kapel på aucanada

Ermita de Victoria

Turen til Victoria-eremitagen er både smuk og sanselig, og kan klares i bil, på cykel og til fods. Ermita de Victoria nyder en privilegeret beliggenhed højt på klipperne på Aucanada-odden, med udsigt over Pollenca-bugten. Ermita de Victoria blev for nogle år siden omdannet til hostel, som er populært blandt vandrere. Du finder desuden en restaurant heroppe, hvor du kan nyde et godt måltid med enestående udsigt.

Besøg Ermita de Victoria

skulptur af ørn på placa carles v i alcudia mallorca

Plaça Carles V

I hjertet af Alcúdias gamle bydel finder du en skulptur af en ørn der sidder på en sten. Dette monument repræsenterer enden på en mørk tid i Mallorcas historie, da hundredvis af noble måtte søge tilflugt i Alcúdia under det største oprør i øens historie. Alcúdias bymure holdt oprørerne sikre til kongens tropper nåede kysterne og kunne nedkæmpe oprørerne. Som belønning for Alcúdias indsats blev byen givet titlen ‘Trofast By’, som bla. kom med en række privilegier som nedsat eller ingen skat.

tyrefægterarena placa de toros i alcudia mallorca

Plaça de Toros

Den gamle tyrefægtningsarena i Alcúdia er ikke længere aktiv, det har den ikke været i mange år. Dog bruges den hvert år i juli, når byen fejrer en af sine mange traditioner. Plaça de Toros blev oprindeligt bygget ovenpå en tidligere bastion der lå i forlængelse af bymurene.

Læs mere om Placa de Toros

vandretur til penya des migdia på aucanada ved alcudia

Penya des Migdia

Penya des Migdia er et gammelt vagttårn der tilbyder himmelsk panoramaudsigt over både Alcúdiabugten og Pollencabugten. På klare dage kan du se hele vejen til naboøen, Menorca. Penya des Migdia er et fantastisk besøgsmål for vandrere, her bliver du belønnet på hele turen.

Læs mere om Penya des Migdia

sa talaia udsigtspunkt på aucanada ved alcudia

Sa Talaia

Sa Talaia – eller Talaia de Victoria – er resterne af et gammelt vagttårn der står 446 meter over havets overflade, på Aucanada. Turen hertil kan kun klares til fods, og du kan virkelig glæde dig til nogle fantastiske oplevelser på vejen.

Læs mere om sa Talaia

gammelt vagttårn mellem alcudia og aucanada

Torre Major

Torre Major blev bygget som et led i Alcúdias forsvarssystem, i en tid hvor øen var hårdt plaget af piratangreb. Forsvarstårnet havde 4 kanoner og vogtede havnen fra sin skjulte position.

Læs mere om Torre Major

Strande

Strandene i Alcúdia er uden tvivl de suverænt bedste på hele Mallorca. Den 14 km lange strækning i Alcúdiabugten byder på hvidt silkeblødt sand, kart og lavt middelhavsvand langt ud samt et væld af aktiviteter for børn og voksne.

Stranden starter ved marinaen i Puerto Alcúdia og strækker sig hele vejen til Playa de Muro og Can Picafort længere øst på. Du kan gå hele vejen til Can Picafort langs stranden. Der er kun lige et sted hvor du skal ud på vejen og over en lille bro.

Hvad der gør Alcudias strande så populære er blandt andet, at de i gennemsnit er svimlende 80 meter brede og du skal ligeledes lige så langt ud i vandet før du ikke kan bunde. Der er så eget plads, at selvom der er mange legende børn og mange mennesker, vil du ikke blive påvirket af det. Du kan stort alle steder leje solvogne og der er opsat parasoller flere steder, så du kan slappe af mens du lytter til lydene af glade børn, de blide bølger der bruser i vandkanten og mærker følelsen af ferie og afslapning der får dig til at glemme alt andet.

Langs stranden er der fyrretræer, der adskiller stranden fra hotellerne og hovedvejen, der løber gennem Alcúdia.  Her er anlagt særlige træbroer, der gør det bekvemt for handicappede og jer med barnevogne, at passere for at komme ned på stranden.

Uanset hvilken del du vælger er der ingen tvivl om, at du kommer til at nyde den mest fantastiske strand. Hvis der er én ting, som alle besøgende i Alcúdia er enige om, er det kvaliteten af stranden.

 

Det første strandområde er tæt på havnen i Alcudia, denne del kaldes ofte “Xara” og har ikke det bedste sand, det kan til tider være lidt mørkt og mudret. Det er stadig et dejligt stykke strand, dog mere velegnet til ikke-børnefamilier. Her finder du også en lang række caféer og restauranter, hvilket er ideelt, hvis man ikke er typen der vil ligge hele dagen på en solvogn, så er du tættere på bylivet.

Vi bevæger os længere øst på og kommer nu til Ciudad Blanca, bedre kendt som “Bellevue”. Dette er nok et af de mest populære områder i Alcúdia. Her finder du det hvide silkebløde sand, lavvandet badevand, men stadig tæt på restauranter og shopping. Ideelt for børnefamilier, og de fleste hoteller i dette område tilbyder børneklubber og andre aktiviteter for børn og unge. Her finder du windsurfing, vandcykler, bananen, gliding og vandscootere – alle ingredienser til en perfekt ferie for hele familien.

Videre igen kommer vi til Playa de Muro. Et mere roligt og stilfærdigt område i Alcúdiabugten, stadig børnevenligt, men mere rustikke omgivelser præger området.Xara: Stranden Xara ligger tættest på selve havnen i Port d’Alcúdia og strækker sig små 150 meter. Bag stranden løber strandpromenaden fyldt med butikker og caféer og gør stykket ekstra ‘livligt’. Sandet her kan være lidt mørkt, men vandet er stadig lavt og mildt.

Ciudad Blanca: Stykket der strækker sig godt 3.500 meter langs bugten, indtil Playa de Muro overtager. Sandet på stykket her er fint hvidt, vandet er lyseblåt og fuldstændigt krystalklart, perfekt til dig med mindre børn. Her er rigeligt med solvogne, parasoller beach-barer og brusere, der gør det bekvemt at nyde dagen ved stranden.

Vejrudsigt

Vejrudsigt for Port d’Alcúdia

Spisesteder & Barer

Hvilken type restauranter og mad finder jeg i Port d’Alcúdia?

Du finder alt lige fra traditionelle mallorcinske restauranter, til orientalske tungebrændere i Port d’Alcúdia – herunder naturligvis masser af pizzariaer og andre fastfood restauranter.

Langs havnefronten i Port d’Alcúdia, finder du et pulserende restaurationsliv, der byder på fantastisk udsigt over havnen og havet.

Et par anbefalinger til restauranter:

Ramon’s Bar

Ramon’s Bar er en ægte Spansk tapasbar, der tiltrækker stamgæster og folk der ønsker en mere afslappet og uformel atmosfære. I kan meget vel ende med at vente på bord i over en halv time her, og servicen er hverken personlig eller smilende, tilgengæld autentisk! Her er stort set altid fyldt op, hvilket vidner om et godt køkken.

Como en Casa

Como en Casa er en børnevenlig restaurant, der vokser sig mere populær blandt børnefamilier år for år i Port d’Alcúdia. Stedet byder på et børnevenligt og alsidigt menukort, samt en unik indretning der emmer af kreativitet og børnevenlig sjæl.

Ca’n Puyetes

Ca’n Puyetes er en stor tapasrestaurant, der overordnet får rigtig fine anmeldelser. Restauranten ligger i en af sidegaderne i Port d’Alcúdia og har faktisk to huse på hver side af gaden, hvor I som gæster sidder mellem de to huse, det skaber en helt særlig og intim atmosfære der gør restauranten til en oplevelse.

By -og natteliv i Port d’Alcúdia

Port d’Alcúdia er centrum for det meste af nattelivet på Mallorcas nordvestlige kappe. Omkring marinaen finder du et væld af barer og caféer med forskellige temaer. I gaderne bag marinaen gemmer der sig nogle fede diskoteker og klubber, der holder natten ung med pulserende rytmer, lasershows og farvede drinks.

Indkøb & Shopping

Indkøb og shopping i Port d’Alcúdia

Gaderne i Port d’Alcúdia er fyldt med alt fra velkendte minisupermarkeder til luksusbutikker med internationale brands. Du finder tøjforretninger, parfumerier, lædervarer, elektronik og souvenirs i byen.

Hver tirsdag og søndag fra morgenstuden, skal du tage til selve Alcúdia, hvor et af øens bedste markeder afholdes.

Marked & Events

Marked i Alcúdia

Alcúdia afholder ugentligt marked to gange om ugen; tirsdag og søndag. Markederne i Alcúdia er blandt de største og mest populære på Mallorca, og tiltrækker titusindvis af besøgende hver eneste uge.

 

Årlige events i Alcúdia

Historie

Alcúdias spændende historie fra romersk imperie til populær turistdestination

Da Romerne erobrede Mallorca 123 f.k, gik de i land langs strandene i Alcúdia som ligger på nordkysten af øen. Herfra drog de sydpå og byggede byen, Palma og siden Pollentia. Herfra kunne de etablere udkigsposter, for at holde øje med pirater og andre der forsøgte at gå i land på strækningen.

Rom tabte som bekendt store dele terræn, heriblandt dens dominans på de Baleariske øer. Pollentia var nu et svagt og sårbart område og blev flere gange angrebet af pirater og vandaler. Efterhånden som området blev hærget og plyndret, forsvandt store dele af befolkningen også, de flyttede mod syd hvor Palmas havne dannede bedre beskyttelse. Men en lille gruppering forblev, for at opbygge en ny by, denne by kom til at hedde, Pollenca og lå mere sikkert tæt på bjergene. Pollenca oversættes i almen tale til “power”.

Efter maurernes invasion, blev en stor gård bygget, i det tidligere Pollentia. Gården kaldte man Al-cúdia som på arabisk betyder, “på bakken”. Maurerne taber Mallorca til Jaime den 1. af Aragon i 1229 og Jaime den 2. køber siden denne gård. I 1298 bygger han således en kirke, gravplads, præstebolig samt starter byggeriet af den store bymur rundt om Alcúdia, som er færdigbygget i år 1362. Det er de oprindelige bytegninger fra dengang der stadig er gældende for Alcúdia, hvilket går det endnu mere fascinerende at gå rundt i den gamle bydel.

Først i 1700 tallet beslutter man at bygge Port d’Alcúdia, nemlig havnen, der endeligt skulle beskytte Alcúdia fra at blive angrebet af pirater.

 

Alcúdia og Port d’Alcúdia bliver populære turistdestinationer

Alcúdia blev første gang i 1920’erne brugt som turistmål, men oppe i 70’erne tager det fat i denne lille ellers fattige landsby, da europas turister får øjnene op for de smukke strande og afslappende atmosfære. I 1990’erne hvor charterturismen virkelig havde gyldne dage, var Alcúdia pludselig blevet til en af de stærkeste økonomier på Mallorca.

Praktisk Info

Vigtige telefonnumre

  • Nationalt politi: 091
  • Nærpoliti: 092
  • Civilgarden: 062
  • Brand: 080
  • Maritime nødstilfælde: +34 900 202 202

 

Apoteker

Find et åbent apotek på Mallorca

Stort set alle byer på Mallorca har et apotek, dog varierer åbningstiderne.

For at finde et åbent apotek, eller åbningstider for et apotek, kan du klikke på linket nedenfor som tager dig til en ny side på spansk.

Når du lander på siden, vælg da ‘Mallorca’ fra listen i højre side. Ved siden af kan du nu vælge by fra en rullemenu.

Klik her for at finde et åbent apotek

 

Turistinformation

Port d’Alcúdia turistkontor

Tirsdag til fredag: 8:30 – 20:00
Lørdag og mandag: 8:30 – 14:30
Søndag: Lukket

Adresse: Passeig Marítim s/n
Telefon: (+34) 971 547 257
Mail: turismepm@alcudia.net

 

Buslinje 302, 315, 322, 324, 334, A32

Bus A32 er lufthavnsbus mellem Palma lufthavn og Alcúdia. Bussen stopper både i Alcúdias gamle by, i Port d’Alcúdia og Platja d’Alcúdia.

Klik her for at se alle busstoppesteder og ruter på linje 300 busser

 

Rådhus

Adresse: Carrer Major, 9

Tlf: (+34) 971 897 100

Flere skønne destinationer i Raiguer regionen

Raiguer er kendt som en alsidig region på Mallorca, der både byder på rural landlig charme og Tramuntanabjergenes smukke sanselige natur. Rejsemål i Raiguer regionen er oplagte til aktive feriegæster, heriblandt vandrere og cyklister, som nyder godt af den gode beliggenhed. Læs om Raiguer-regionen her

 

Alaró

Alaró er på mange måder porten til Tramuntana, den smukke by ligger for foden af to bjerge, der sammen åbner ind til dalen. Alaró selv er en historisk by fyldt med en masse charme og sjæl, særligt omkring byens centrale torveplads, Placa de Vila, som er hjemsted for en masse hyggelige restauranter og barer. Alaró er et oplagt rejsemål for aktive feriegæster, som vil være dus med Mallorcas sjæl og hjerte. Alaró ophold og guide

 

Aucanada

Aucanada er halvøen mellem Alcúdia og Pollenca, der byder på flere helt utrolige besøgsmål for både vandrere, kulturinteresserede og golfspillere. Aucanada er et oplagt rejsemål i Raiguer for jer der søger fred og ro i naturen, men ikke vil isoleres fra bylivets mange tilbud. Snyd ikke jer selv for Victoria-ermitagen og Sa Bassa Blanca kunstgalleriet, mens vandrere kan nyde den uberørte bugt ved Coll Baix. Aucanada rejseguide og ophold

 

Biniamar

Biniamar er et af de mindste rejsemål i Raiguer-regionen. Den lille landsby er kendt for sine mange gamle kalkovne som en del af den kultuirelle arv fra det tidligere mineområdet, men også for sin ufærdige kirke midt i byen. Ophold i Biniamar byder på rolige omgivelser i naturens ånd, hvor overnatningstilbud består af feriehuse i området omkring landsbyen. Læs om Biniamar

 

Binibona

Binibona er vel nok et af de mest romantiske og idylleriske rejsemål i hele Raiguer-regionen. Beliggenheden på Tramuntanas grønne bjergskråninger med udsigt over dale fyldt med oliven og mandeltræer, tillader kroppen at slappe helt naturligt af. Binibona har til trods af sin lille størelse, hele 4 skønne og charmerende hoteller beliggende i rustikke fincas der med deres udseende hylder de mallorcinske traditioner. Binibona hotel og guide

 

Binissalem

Binissalem er bedst kendt som Mallorcas største vindistrikt, men som et af de mindste rejsemål for turister. Selve Binissalem by er ganske stille og afslappet, undtagen fredag formiddag hvor det store marked åbner i hjertet af byen, så er der leben og hyggelig atmosfære mellem de mange boder. Det er i høj grad tanken om det landlige idyl der trækker turister til Binissalem, herude hvor fuglene synger, hvor der fredeligt overalt i de rurale omgivelser med bjergene som baggrundsbillede. Binissalem guide og feriehus

 

 

Búger

Búger er en mindre landsby beliggende på grænsen til es Pla regionen, herude på landet mellem gamle vindmøller og plantager. Búger byder blot på enkelte overnatningssteder, hvilket giver en mere eksklusiv og isoleret følelse, som netop er rar når man søger på landet. Det enorme område i hjertet af Mallorca, giver adgang til både skove, marker, bjerge og kyster. Desuden ligger Búger som sagt ikke langt fra større handelsbyer som Inca og Sa Pobla. Búger ophold og guide

 

Caimari

Caimari er en mindre og ganske søvnig landsby beliggende for foden af de majestætiske Tramuntanabjerge, i et smukt område omgivet af olivenplantager. Caimari er kendt for produktion af olivenolie og andre olivenprodukter, hvorfor der hver november måned afholdes verdens største oliven-festival i byen. Caimari byder på et enkelt lille hotel, hvor der er mulighed for at slappe godt af og restituere i charmerende rammer, inden eventyrerne fortsætter. Læs om ophold i Caimari

 

Campanet

Campanet er en hyggelig lille by med et stort hjerte og venlig sjæl, beliggende for foden af Tramuntanas skråninger. Campanet er bla. kendt for sit naturreservat, Ses Fonts Ufanes, sine mystikfyldte drypstensgrotter samt den store teater -og kulturfestival i efteråret. Campanet byder på skøn herregårdsferie i smukke rammer, hvor fokus er på afslapning i naturens rammer. Campanet er et oplagt rejsemål i Raiguer til cykelferie og vandreferie, hvor der skal kombineres luksus og god mad. Campanet rejseguide

 

 

Consell

Consell er et oplagt rejsemål til en ægte herregårdsferie på Mallorca. Consell nyder en fantastisk beliggenhed i Raiguer regionen, blot 10 minutters kørsel fra Palma og med bjerge på den ene side og rurale landdistrikter på den anden. I hjertet af byen ligger en række lækre spisesteder, hvor I kan smage traditionelle mallorcinske og spanske delikatesser samt nyde lokale vine. Consell ophold og guide

 

Inca

Inca er blandt turister blevet kendt som Læderbyen, pga. de mange lædervare -og skofabrikker i byen. Inca ligger centralt placertet på Mallorca, med adgang til både bjerge, landdistrikter, motorvej og byliv, et alsidigt rejsemål i Raiguer. Inca byder på en stemningsfyldt by, hvor nogle af Mallorcas bedste restauranter ligger bla. Celler Can Ripoll og Celler Ca’n Amer, samt en række hyggelige cafeer og tapasbarer. Inca rejseguide og ophold

 

Lloseta

Lloseta er en hyggelig landsby beliggende direkte på bjergskråningerne, og deler dermed Tramuntana og Raiguer regionerne. Lloseta har en lang og spændende historie bag sig, som har efterladt en stor kulturarv af seværdigheder, smukke bygningsværker og monumenter. I hjertet af Lloseta kan I nyde et romantisk ophold på det lækre Cas Comte Suites & Spa voksenhotel, som har til huse i et af byens historiske palæer, en utrolig autentisk og eksklusiv oplevelse, som fuldender et afslappende ophold i byen. Lloseta ophold og guide

 

 

Mancor de la Vall

Mancor de la Vall er en søvnig og rolig lille bjerglandsby beliggende på de grønne bjergskråninger af Tramuntana, hvor fred og ro troner atmosfæren. Mancor de la Vall byder på skønt og romantisk ophold på det dejlige Hotel Turixant, der har til huse i en charmerende finca med udsigt over de smukke bjerge. Mancor de la Vall hotelophold 

 

Moscari

Moscari er en lille søvnig landsby beliggende for foden af Tramuntanabjergenes stedsegrønne skråninger, mellem tusindvis af mandeltræer og olivenplantager. Moscari byder på et varieret landskab, hvor både cyklister og vandrere kan udfolde sig frit i den smukke sanselige natur. Moscari hotel og ophold

 

Sa Pobla

Sa Pobla er et område beliggende i den nordlige del af Raiguer regionen, nogle kilometer syd for Alcúdia. Sa Pobla er endnu forholdsvist ukendt af turismen, selvom flere Bed & Breakfasts og udlejningsbureauer er begyndt at få øjnene op for den stigende interesse for ferie i naturens ånd, hvor personlige interesser spiller hovedrollen på ferien og hvor tempoet selv bestemmes. Sa Pobla ophold og guide

 

Santa Maria del Cami

anta Maria del Cami – eller blot Santa Maria – ligger i Raiguers sydlige del mellem Consell og Binissalem, i et af Mallorcas største vindistrikter. Santa Maria er et oplagt valg til en finca-ferie på landet, hvor alt emmer fred og hvile, og med områdets unikke beliggenhed gør det det let at nå øens mange aktivitetstilbud. Santa Maria ophold og guide

 

Selva

Selva ligger nordvestligt i Raiguer-regionen, ikke langt fra Campanet, for foden af Tramuntana. Selva byder på ophold i charmerende finca-hoteller, hvor atmosfæren er præget af afslapning og autenticitet, i tro stil med Mallorcas sjæl. Selva er et oplagt rejsemål til aktiv ferie, særligt cykelferie er populært i Selva. Selva guide og ophold

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?