Opdag den smukke naturpark s’Albufera og dens 200 arter

[su_button url=”https://goo.gl/maps/X7mx1P8iqkA2″ target=”blank” style=”soft” background=”#0de2ab” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: location-arrow” icon_color=”#ecebeb” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″ rel=”nofollow”]Rutevejledning[/su_button]
Lige syd for de populære ferieområder, Port d’Alcúdia og Playa de Muro, finder du det skønne natur- og vådområde, Parc Naturel de S’Albufera.

Navnet stammer tilbage fra maurernes tid hvor ‘albufera’ betyder ‘lagune’. Men allerede tilbage fra romertiden på øen, findes der beretninger om det rige fugleliv i Parc Naturel de S’Albufera. Området blev endeligt erklæret fredet i 1985, da man begyndte at frygte, at masseturismen i de nærliggende områder, Port d’Alcúdia, Playa de Muro og Ca’n Picafort, ville skade den i forvejen skrøbelige økologi på Mallorca.

Gennem det meste af 1800 tallet, ejede et britisk selskab de mange kanaler, som du ser i reservatet, men efter en konkurs blev de lagt øde og tomme hen. Dyrelivet i s’Albufera er dog ikke tomt, her findes en væld af fisk, fugle og diverse mosedyr som frøer.

Der skal ikke lægges skjul på, at dette ikke er et typisk besøgsmål for børnefamilier, men en naturelsker vil være vild med det 2.580 hektar store naturreservat, hvor frisk luft og duften af natur er overlegen. Hele parken er udstyret med nyttige informationstavler, der fortæller om området.

Vandreruter i s’Albufera, er markeret med rødmalede sten, det samme for cykelruter, begge meget populære aktiviteter omkring Playa de Muro, Ca’n Picafort og Port d’Alcúdia.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?