Søg
Close this search box.

S'Albufera naturpark

s'Albufera naturpark mellem Port de Alcudia og Playa de Muro på øen Mallorca.

Lige syd for de populære ferieområder, Port d’Alcúdia og Playa de Muro, finder du det skønne natur- og vådområde, Parc Naturel de S’Albufera.

Navnet stammer tilbage fra maurernes tid hvor ‘albufera’ betyder ‘lagune’. Men allerede tilbage fra romertiden på øen, findes der beretninger om det rige fugleliv i Parc Naturel de S’Albufera. Området blev endeligt erklæret fredet i 1985, da man begyndte at frygte, at masseturismen i de nærliggende områder, Port d’Alcúdia, Playa de Muro og Ca’n Picafort, ville skade den i forvejen skrøbelige økologi på Mallorca.

Gennem det meste af 1800 tallet, ejede et britisk selskab de mange kanaler, som du ser i reservatet, men efter en konkurs blev de lagt øde og tomme hen. Dyrelivet i s’Albufera er dog ikke tomt, her findes en væld af fisk, fugle og diverse mosedyr som frøer.

Der skal ikke lægges skjul på, at dette ikke er et typisk besøgsmål for børnefamilier, men en naturelsker vil være vild med det 2.580 hektar store naturreservat, hvor frisk luft og duften af natur er overlegen. Hele parken er udstyret med nyttige informationstavler, der fortæller om området.

Vandreruter i s’Albufera, er markeret med rødmalede sten, det samme for cykelruter, begge meget populære aktiviteter omkring Playa de Muro, Ca’n Picafort og Port d’Alcúdia.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 9:00 - 17:00
Tirsdag 9:00 - 17:00
Onsdag 9:00 - 17:00
Torsdag 9:00 - 17:00
Fredag 9:00 - 17:00
Lørdag 9:00 - 17:00
Søndag 9:00 - 17:00

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere smukke naturområder du skal opleve på Mallorca