Parc Natural de Mondragó

mondrago naturpark og strand i santanyi mallorca
Om

Mondragó er et lille mini-paradis beliggende i Mallorcas sydøstlige hjørne, i kommunen, Santanyí

Parc Natural de Mondragó blev erklæret naturreservat i 1992 af den baleariske regering. Parkens 785 hektar areal, hovedsageligt bestående af to bugter, indeholder hver både strand, klippekyster, klitter, laguner, fascinerende stenformationer og stenruter, fyrreskove, samt et meget rigt dyreliv.

Det er havet der udgør den vigtigste faktor for dette eksemplariske naturreservat og økosystem, som Mondragó naturligvis er. Du får som besøgende en enestående mulighed for, at komme helt tæt på de mange konkylie dyr, krabber og søpindsvin, der indtager stenene i vandoverfladen.

Mondragó byder desuden på specielle plantearter, blandt andet den sjældne marinefennikel, samt fugle som den røde måge eller skarven, begge hyppige besøgende i Mondragó.

Mondragó har to strande; s’Amarador og Fonts n’Alis. Rene hvide silkeagtige sandstrækninger, som fremhæver det krystalklare tyrkisblå vand som kontrast.

Du kan tage bussen direkte ned til stranden i Mondragó, eller du kan kørehertil i bil og benytte den store parkeringsplads ca. 5 minutters gågang fra selve parken. parkering koster ca. 5 euro og du kan holde der hele dagen. Ved parkeringspladsen finder du også et informationscenter, hvor du kan få vejledning og information om parkens vandreruter og dyreliv.

Hvor

Santanyí

Santanyí er en kommune der dækker Mallorcas mest sydøstlige hjørne. Santanyí er bla. hjemsted for populære rejsemål som Cala d’Or, Portopetro Cala Figuera, Cala Llombards og Cala Santanyí, kendt og elsket for deres smukke kyster. Santanyí by er charmerende og intim, og er over årene blevet et slags kunstnerisk mekka hvor flere gallerier er åbnet. Særligt på den centrale torveplads ved byens kirke er der altid god stemning pga. de mange barer og restauranter. Hver onsdag og lørdag kan du glæde dig til det store marked i byen, der altid tiltrækker sig tusindvis af mennesker der kommer for at gøre en god handel. I Santanyí kan du virkelig gøre brug af de vekslende forhold i landskabet, det er særligt populært blandt cyklister, vandrere og sejlere. Leder du efter ophold i Santanyí kan du glæde dig til forkælelse på et af områdets charmerende finca-hoteller, hvor romantik og forkælelse er i højsædet.

Santanyí ophold, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Santanyí

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere naturparker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?