Søg
Close this search box.

Illa sa Cabrera

Vild natur ved Sa Cabrera øgruppen syd for Mallorca, Spanien.

Illa de Cabrera er en lille, men utrolig smuk ø- og øgruppe – beliggende ca. 10 km syd for Mallorcas sydkyst.

Sa Cabrera er blandt de bedst bevarede havområder på de spanske kyster. Øen er et fredet naturreservat og der er strenge regler for at komme til øen. Blandt andet må du ikke bare selv sejle derud, det er forbudt at fiske og der findes en række restriktioner for færden i naturen derude.

Sa Cabrera skuffer aldrig – enhver naturelsker vil, med garanti, blive imponeret over besøget her. Herude finder upoleret natur, pyntet med middelhavets smukkeste vegetation, et rigt fugle- og dyreliv, mystikfyldte grotter, panoramiske udsigtspunkter, samt den gamle befæstning, Castell de Cabrera.

Sa Cabrera er den største af de mange små øgrupper, der ligger ud for Mallorcas sydkyst og omfatter også Estells de Fora, L’Imperial, Illa de ses Bledes, Na Redona, Conillera, L’Esponja, Na Plana, Illot Pla, Na Pobra samt Na Foradada.

Sa Cabrera har en lang historie bag sig og har været brugt som blandt andet fængselsø tilbage under Napoleonskrigene. Indtil 1980’erne fungerede Sa Cabrera som militært område og øen har samtidig haft en rolle i den spanske borgerkrig. I 1991 blev øen og resten af øgrupperne så erklæret fredet naturreservat.

Øgruppen har stor naturværdi, hvorfor den også er fredet som naturreservat. Grundet sin isolation gennem historien, har landskabet været forholdsvis uændret, de kystnære landskaber på Cabrera, er ofte betragtet som blandt ​​de bedst bevarede i hele Spanien og faktisk i hele Middelhavet.

Øerne er tæt beboet af kolonier af særlige havfugle og andre fredede arter. På grund af sin biotiske rigdom og overflod af variation af fugle, er parken også blevet erklæret et særligt beskyttet område (SPA) for fugle.

Sa Platgeta er en dejlig lille strand med krystalklart vand. Du kan bare nyde din dag på stranden og slappe af, hvis du ikke lyst til at gå rundt på øen så sæt dig og ånd den idylliske udsigt ind i stedet.

Sa Cabrera Nature Park kan besøges med båd fra havnen i feriebyen, Colònia de Sant Jordi. For private bådture, har du brug for tilladelse fra Park myndighederne og det er udelukkende tilladt at lægge til i de dertil indrettede havne.

 

Sådan kommer du til Sa Cabrera

Excursions a Cabrera, er et firma, der tilbyder guidede ture til øen. Udflugterne begynder hver morgen fra havnen i Colonia Sant Jordi. Prisen for udflugten er 31 euro og en frokost om bord koster ca. 10 €. Du kan bestille billetter på havnen i Colonia Sant Jordi. Det er en god idé, at bestille billetter til turen et par dage før.

Krydstogtet starter fra havnen kl. 9:30 om morgenen og vender tilbage omkring kl. 17.00 om eftermiddagen. Her er nogle nyttige tips og informationer om udflugten :

  • Der er en gratis parkeringsplads i havnen, hvor du kan efterlade din bil for hele dagen.
  • Sejltiden til Sa Cabrera er på ca. 1 time, hvorefter du har 4 timer på selve øen.
  • Rygning er ikke tilladt på skibet og også meget begrænset under besøget på øen.
  • Der er kun en lille cafe og få toiletter på øen.
  • Hvis du ikke har bestilt frokost, er der et fantastisk picnic areal ved stranden på Sa Cabrera.
  • Der er mulighed for at svømme i det krystalklare vand, når skibet sejler forbi den fascinerende hule, Cueva Blava.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere maleriske naturområder du skal opleve på Mallorca