Sa Punta de n’Amer det en lille halvø og naturreservat, beliggende mellem Cala Millor og Sa Coma, på Mallorcas bugtede østkyst.

Det godt 200 hektar store Sa Punta de n’Amer, blev erklæret fredet naturreservat tilbage i 1985 og er ét af de eneste steder på østkysten, der står fuldstændigt som moder natur ønsker det.

Plante- og dyreliv på Sa Punta de n’Amer

Sa Punta de n’Amer er domineret af et klippet landskab, med en naturligt stenet kyststrækning. Vegetationen i klitterne består primært af mastikstræer, gyveltræer, rosmarin samt føniske enebærbuske. Disse varianter, udgør tilsammen en meget særlig duft, som Sa Punta de n’Amer er kendt for.

Dyrelivet på Sa Punta de n’Amer, består primært af fugle, da den begrænsede mængde vegetation på halvøen, ikke udgør en stor nok fødekilde for pattedyr. Du kan opleve havmåger, topskarv, blåtrast og agerhøner herude. Du vil, hvis du er heldig, kunne observere pindsvin omkring på Sa Punta de n’Amer.

Sydligst på halvøen, nær det dejlige feriested og badeby, Sa Coma, går heste og andre “almindelige” husdyr frit i et større område, der dog tilhører Rancho de Sa Coma.

 

Seværdigheder på Sa Punta de n’Amer

På toppen af Sa Punta de n’Amer, finder du – efter en friske vandretur – det tidligere vagttårn, Castell de Sa Punta de n’Amer (se billede øverst i artiklen). Tårnet blev bygget i 1696, som et værn mod angreb af Mallorcas østkyst, fra søsiden. På toppen af Castell de Sa Punta de n’Amer, står nordøstkystens sidste kanon, den oprindelige kanon der blev brugt fra tårnet. Selvsagt har du også en fabelagtigt panoramaudsigt over kysten, at glæde dig til heroppe fra toppen. Få alt af vide om Castell de Sa Punte de n’Amer ved at klikke på linket nedenfor:

Seværdighed: Castell de Sa Punta de n’Amer

Længere syd på Sa Punta de n’Amer, finder du ruinerne af den gård, der skabte grundlaget for hele Sa Coma, Sa Caseta des Moix.

Langs kysten på Sa Punta de n’Amer, finder du også enkelte nedlagte bunkere, der stammer tilbage fra den spanske borgerkrig (1936-1939).

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?