Søg
Close this search box.

Sa Punta de n’Amer

Halvøen Punta Amer der stikker ud mellem kysterne ved Cala Millor og Sa Coma på øen Mallorca.

Sa Punta de n’Amer det en lille halvø og naturreservat, beliggende mellem Cala Millor og Sa Coma, på Mallorcas bugtede østkyst.

Det godt 200 hektar store Sa Punta de n’Amer, blev erklæret fredet naturreservat tilbage i 1985 og er ét af de eneste steder på østkysten, der står fuldstændigt som moder natur ønsker det.

 

Plante- og dyreliv på Sa Punta de n’Amer

Sa Punta de n’Amer er domineret af et klippet landskab, med en naturligt stenet kyststrækning. Vegetationen i klitterne består primært af mastikstræer, gyveltræer, rosmarin samt føniske enebærbuske. Disse varianter, udgør tilsammen en meget særlig duft, som Sa Punta de n’Amer er kendt for.

Dyrelivet på Sa Punta de n’Amer, består primært af fugle, da den begrænsede mængde vegetation på halvøen, ikke udgør en stor nok fødekilde for pattedyr. Du kan opleve havmåger, topskarv, blåtrast og agerhøner herude. Du vil, hvis du er heldig, kunne observere pindsvin omkring på Sa Punta de n’Amer.

Sydligst på halvøen, nær det dejlige feriested og badeby, Sa Coma, går heste og andre “almindelige” husdyr frit i et større område, der dog tilhører Rancho de Sa Coma.

 

Seværdigheder på Sa Punta de n’Amer

På toppen af Sa Punta de n’Amer, finder du – efter en friske vandretur – det tidligere vagttårn, Castell de Sa Punta de n’Amer. Tårnet blev bygget i 1696, som et værn mod angreb af Mallorcas østkyst, fra søsiden. På toppen af Castell de Sa Punta de n’Amer, står nordøstkystens sidste kanon, den oprindelige kanon der blev brugt fra tårnet. Selvsagt har du også en fabelagtigt panoramaudsigt over kysten, at glæde dig til heroppe fra toppen.

Længere syd på Sa Punta de n’Amer, finder du ruinerne af den gård, der skabte grundlaget for hele Sa Coma, Sa Caseta des Moix.

Langs kysten på Sa Punta de n’Amer, finder du også enkelte nedlagte bunkere, der stammer tilbage fra Den Spanske Borgerkrig (1936-1939).

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere smukke steder du skal opleve på Mallorca