Søg
Close this search box.

Tilføj din overskrift her

Det gamle fort Castell de sa Punta Amer nær badebyen Cala Millor på Mallorca.

Castell de Sa Punta de n’Amer er en tidligere fæstning mellem Cala Millor og Sa Coma

Allerede i 1500-tallet, opstod behovet for vagttårne omkring Mallorcas kyster, da piratangreb konstant blev hyppigere. Det var dog ikke før efter et større angreb på østkysten i 1611, at Manacors byråd vedtog at bygge Castell de Sa Punta de n’Amer. Sa Punta de n’Amer tilhørte på dette tidspunkt Manacor sogn, men økonomiske trængsler i Manacor gjorde imidlertid, at byggeriet ikke kunne begynde før i 1693.

Castell de Sa Punta de n’Amer stod færdigt i 1696, til stor lettelse for indbyggerne i såvel Manacor, som i de omkringliggende by- og landområder.

Tårnet står 35 meter over havets overflade. I tjenestetid, var Castell de Sa Punta de n’Amer bemandet af 2-3 vagter, udstyret med sabler, musketter og langløbede pistoler. På øverste dæk af tårnet stod 2 bronzekanoner, der kunne forhindre fjen i at gå i land med det samme, mens man ventede på forstærkninger. Den ene af de to bronzekanoner står stadig tilbage.

Castell de Sa Punta de n’Amer er, i modsætning til mange andre vagttårne omkring Mallorcas kyster, bygget kvadratisk og ikke rundt. Uddybningerne i tårnmurene, forhindrede fjenden i at klatre op langs siderne under angreb, desuden blev en vindebro installeret ved tårnets indgang, over den dybe grøft rundt om tårnet.

Op gennem det 19. århundrede stagnerede antallet af angreb omkring Mallorca og tårnet blev overladt til sig selv. Først igen under Den Spanske Borgerkrig (1936-1939), kom tårnet i brug igen, som kommunikationspost for nationalisterne. For foden af Castell de Sa Punta de n’Amer, blev et anneks bygget af soldaterne i denne periode, hvor de kunne spise og sove. I dag er netop dette anneks lavet om til restaurant/cafeteria, hvor du kan nyde en forfriskning, mens du iagttager det imponerende tårn samt den smukke udsigt over bugterne og strandene ved Cala Millor og Sa Coma.

Inde i Castell de Sa Punta de n’Amer kan du se en mindre udstilling (udstillingsmontre), af de våben og redskaber som vagterne i 1700-tallet havde til rådighed.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere borge og fæstninger du skal opleve på Mallorca