Castell de Sa Punta de n’Amer er et tidligere vagttårn og borg fra middelalderen, på toppen af halvøen Sa Punta de n’Amer, mellem Cala Millor og Sa Coma, på Mallorcas østkyst.

seværdighed mallorca punta-amer-cala
Middelalder-fæstningen sa Punta de n'Amer vogter halvøen mellem Cala Millor og Sa Coma.

Allerede i 1500-tallet, opstod behovet for vagttårne omkring Mallorcas kyster, da piratangreb konstant blev hyppigere. Det var dog ikke før efter et større angreb på østkysten i 1611, at Manacors byråd vedtog at bygge Castell de Sa Punta de n’Amer. Sa Punta de n’Amer tilhørte på dette tidspunkt Manacor sogn, men økonomiske trængsler i Manacor gjorde imidlertid, at byggeriet ikke kunne begynde før i 1693.

Castell de Sa Punta de n’Amer stod færdigt i 1696, til stor lettelse for indbyggerne i såvel Manacor, som i de omkringliggende by- og landområder.

Tårnet står 35 meter over havets overflade. I tjenestetid, var Castell de Sa Punta de n’Amer bemandet af 2-3 vagter, udstyret med sabler, musketter og langløbede pistoler. På øverste dæk af tårnet stod 2 bronzekanoner, der kunne forhindre fjen i at gå i land med det samme, mens man ventede på forstærkninger. Den ene af de to bronzekanoner står stadig tilbage.

Castell de Sa Punta de n’Amer er, i modsætning til mange andre vagttårne omkring Mallorcas kyster, bygget kvadratisk og ikke rundt. Uddybningerne i tårnmurene, forhindrede fjenden i at klatre op langs siderne under angreb, desuden blev en vindebro installeret ved tårnets indgang, over den dybe grøft rundt om tårnet.

Op gennem det 19. århundrede stagnerede antallet af angreb omkring Mallorca og tårnet blev overladt til sig selv. Først igen under den spanske borgerkrig (1936-1939), kom tårnet i brug igen, som kommunikationspost for nationalisterne. For foden af Castell de Sa Punta de n’Amer, blev et anneks bygget af soldaterne i denne periode, hvor de kunne spise og sove. I dag er netop dette anneks lavet om til restaurant/cafeteria, hvor du kan nyde en forfriskning, mens du iagttager det imponerende tårn samt den smukke udsigt over bugterne og strandene ved Cala Millor og Sa Coma.

Inde i Castell de Sa Punta de n’Amer kan du se en mindre udstilling (udstillingsmontre), af de våben og redskaber som vagterne i 1700-tallet havde til rådighed.

kanon paa toppen af gamle fæstning ved calaa millor og sa coma
Original kanon fra middelalderen på toppen af Punta de n'Amer fæstningen, mellem Cala Millor og Sa Coma
forsyningsvogn æsel træk
Æsel trækker vogn med forsyninger på vej til halvøen ved Punta de n'Amer.
Cala Millor strand hoteller udsigt
Fra toppen af borgen på halvøen Punta de n'Amer, kan du nyde den imponerende udsigt over Cala Millor stranden og de mange hoteller langs stranden.
Sa Coma udsigt over strand hoteller
Sa Coma strand og hoteller set fra udsigtsposten
Opdag Mallorcas vilde natur halvøen Punta Amer rigt planteliv dyreliv fugle
På Punta de n'Amer halvøen mellem Cala Millor og Sa Coma kan du gå på opdagelse i den vilde natur, hvor et rigt dyre og planteliv holder til, desuden et godt sted at spotte fugle.
Borgen Punta Amer besøges via grusvej sti fra parkeringspladsen
Fra parkeringspladsen fører en grusvej dig helt til toppen af halvøen hvor borgen Punta de n'Amer befinder sig
officielt flag Mallorca
Mallorcas oficielle flag blafrer i vinden på toppen af Punta de n'Amer borger mellem Sa Coma og Cala Millor
Udkigsplatformen vagttårnet Punta Amer tilgås via stentrappe indbygget i selve tårnet
Du kommer op på toppen af Punta de n'Amer borgen og dens udkigsplatform med kanonen via en indbygget meget smal stentrappe.
Udsigt over bugten ved Cala Millor Cala Bona Canyamel fra Mallorcas gamle forsvarstårn med kanon
Oppe fra udkigsposten på det gamle forsvarstårn kan du nyde udsigten over bugten ved Cala Millor, Cala Bona og se hen til klippen ved Canyamel.
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?