Castell de Sa Punta de n’Amer er en tidligere fæstning på toppen af halvøen Punta de n’Amer, mellem Cala Millor og Sa Coma, som du skal besøge

fæstningen castell de sa punta de amer mellem cala millor og sa coma på mallorca

Allerede i 1500-tallet, opstod behovet for vagttårne omkring Mallorcas kyster, da piratangreb konstant blev hyppigere. Det var dog ikke før efter et større angreb på østkysten i 1611, at Manacors byråd vedtog at bygge Castell de Sa Punta de n’Amer. Sa Punta de n’Amer tilhørte på dette tidspunkt Manacor sogn, men økonomiske trængsler i Manacor gjorde imidlertid, at byggeriet ikke kunne begynde før i 1693.

Castell de Sa Punta de n’Amer stod færdigt i 1696, til stor lettelse for indbyggerne i såvel Manacor, som i de omkringliggende by- og landområder.

Tårnet står 35 meter over havets overflade. I tjenestetid, var Castell de Sa Punta de n’Amer bemandet af 2-3 vagter, udstyret med sabler, musketter og langløbede pistoler. På øverste dæk af tårnet stod 2 bronzekanoner, der kunne forhindre fjen i at gå i land med det samme, mens man ventede på forstærkninger. Den ene af de to bronzekanoner står stadig tilbage.

Castell de Sa Punta de n’Amer er, i modsætning til mange andre vagttårne omkring Mallorcas kyster, bygget kvadratisk og ikke rundt. Uddybningerne i tårnmurene, forhindrede fjenden i at klatre op langs siderne under angreb, desuden blev en vindebro installeret ved tårnets indgang, over den dybe grøft rundt om tårnet.

Op gennem det 19. århundrede stagnerede antallet af angreb omkring Mallorca og tårnet blev overladt til sig selv. Først igen under den spanske borgerkrig (1936-1939), kom tårnet i brug igen, som kommunikationspost for nationalisterne. For foden af Castell de Sa Punta de n’Amer, blev et anneks bygget af soldaterne i denne periode, hvor de kunne spise og sove. I dag er netop dette anneks lavet om til restaurant/cafeteria, hvor du kan nyde en forfriskning, mens du iagttager det imponerende tårn samt den smukke udsigt over bugterne og strandene ved Cala Millor og Sa Coma.

Inde i Castell de Sa Punta de n’Amer kan du se en mindre udstilling (udstillingsmontre), af de våben og redskaber som vagterne i 1700-tallet havde til rådighed.

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?