Søg
Close this search box.

Castell de Capdepera

Castell de Capdepera, en borg fra Middelalderen i Capdepera by på Mallorca.

Castell de Capdepera er en vigtig del af Mallorcas historiske monumenter- og et imponerende eksempel på middelalderens borge og landsbysamfund

Castell de Capdepera er beliggende i 160 meter højde, med en enestående panoramisk udsigt over hele Mallorcas nordøstlige kyststrækning. Slottet er et besøg værd for dig, der sætter pris på noget storartet.

Historien bag Castell de Capdepera

Helt tilbage fra romernes tid på Mallorca (ca. 123 f.Kr. – 400 e.Kr.), har bjerget hvor Castell de Capdepera ligger, været kendt som et særligt strategisk sted.

I Mallorcas historiebøger hører man første gang om Capdepera, i dokumentsamlingen “Libre del Repartiment”, der blev skrevet under opdelingen af Mallorcas lande, efter reconquestaen af øen i 1229. Her refereres stedet til, som Cap del Apera, da det nævnes i forbindelse med rejsen mellem naboøen, Menorca og Mallorca.

Langsomt op gennem sidste halvdel af det 13. århundrede, formede et landsbysamfund sig på skråningerne og langs kysten omkring Capdepera. Det var dog ikke før år 1300, da Kong Jaume II overtog tronen, at han besluttede at lade Castell de Capdepera bygge, af hensyn til de lokale indbyggeres sikkerhed.

Den oprindelige fæstningskonstruktion var i typisk gotisk militærstil, med skydeskår på toppen af de massive fæstningsmure, der omsluttede kirken som var blevet bygget i forbindelse med den kristne overtagelse.

Fæstningsmurene blev bygget i en trekanten form, da man i den tidlige middelalder mente, at den trekantede form symboliserede treenigheden.

I midten 1600-tallet, bestod den befæstede landsby af mere end 165 husstande.

Først langt oppe i 1800-tallet, vendte udviklingen i Castell de Capdepera, som nu mere var en militærforanstaltning end en beskyttet landsby.

Capdepera-slottet er en fantastisk oplevelse for alle aldre, som skal besøges. Oplagt seværdighed og besøgsmål for rejsende i Capdepera, Cala Ratjada, Canyamel, Font de sa Cala, Son Servera, Cala Bona og Cala Millor.

Adresse og kontaktinfo

Mandag 10:00 - 20:30
Tirsdag 10:00 - 20:30
Onsdag 10:00 - 20:30
Torsdag 10:00 - 20:30
Fredag 10:00 - 20:30
Lørdag 10:00 - 20:30
Søndag 10:00 - 20:30
 

Flere gamle borge du skal opleve på Mallorca