Castell de Capdepera

castell de capdepera på mallorca er en borg fra middelalderen og seværdighed
Om

Castell de Capdepera er en vigtig del af Mallorcas historiske monumenter- og et imponerende eksempel på middelalderens borge og landsbysamfund

Castell de Capdepera er beliggende i 160 meter højde, med en enestående panoramisk udsigt over hele Mallorcas nordøstlige kyststrækning. Slottet er et besøg værd for dig, der sætter pris på noget storartet.

Historien bag Castell de Capdepera

Helt tilbage fra romernes tid på Mallorca (ca. 123 f.Kr. – 400 e.Kr.), har bjerget hvor Castell de Capdepera ligger, været kendt som et særligt strategisk sted.

I Mallorcas historiebøger hører man første gang om Capdepera, i dokumentsamlingen “Libre del Repartiment”, der blev skrevet under opdelingen af Mallorcas lande, efter reconquestaen af øen i 1229. Her refereres stedet til, som Cap del Apera, da det nævnes i forbindelse med rejsen mellem naboøen, Menorca og Mallorca.

Langsomt op gennem sidste halvdel af det 13. århundrede, formede et landsbysamfund sig på skråningerne og langs kysten omkring Capdepera. Det var dog ikke før år 1300, da Kong Jaume II overtog tronen, at han besluttede at lade Castell de Capdepera bygge, af hensyn til de lokale indbyggeres sikkerhed.

Den oprindelige fæstningskonstruktion var i typisk gotisk militærstil, med skydeskår på toppen af de massive fæstningsmure, der omsluttede kirken som var blevet bygget i forbindelse med den kristne overtagelse.

Fæstningsmurene blev bygget i en trekanten form, da man i den tidlige middelalder mente, at den trekantede form symboliserede treenigheden.

I midten 1600-tallet, bestod den befæstede landsby af mere end 165 husstande.

Først langt oppe i 1800-tallet, vendte udviklingen i Castell de Capdepera, som nu mere var en militærforanstaltning end en beskyttet landsby.

Capdepera-slottet er en fantastisk oplevelse for alle aldre, som skal besøges. Oplagt seværdighed og besøgsmål for rejsende i Capdepera, Cala Ratjada, Canyamel, Font de sa Cala, Son Servera, Cala Bona og Cala Millor.

Information & kontakt

Castell de Capdepera
Carrer Castell, 7
07580 Capdepera
Tlf: +34 971 55 64 79


Åbningstider & entré

Man – søn9:00 – 20:00
Entré5 €
Hvor

Capdepera

Capdepera er en historisk by der har udviklet sig ud fra fæstningen, Castell de Capdepera, der kroner hele området fra sin beliggenhed på den højeste bakketop. Capdepera byder på en charmerende by, hvor de små barer sikrer en altid hyggelig og intim stemning i de små skrå gader. Foruden Castell de Capdepera kan du også glæde dig til et besøg i familien Marchs (Banco March) tidligere sommerpalæ i Cala Ratjada, hvor en eminent skulpturpark venter og kunstudstillinger venter. Capdepera er særligt værd at besøge om onsdagen hvor det lokale marked løber af stablen, eller i maj måned hvor det store middelaldermarked afholdes på Castell de Capdepera.

Capdepera seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Capdepera

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere borge og fæstninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?