Søg
Close this search box.

Monumenter og vartegn på Mallorca

Finca els Calderers, gammel herregård lavet om til etnologisk museum, i Sant Joan, Mallorca.

I denne artikel

Tilføj din overskrift her

Når du rejser rundt på Mallorca – og hvilket som helst andet sted i verden – støder du sandsynligvis på masser af statuer, skulpturer og andre monumenter, store som små. Alle disse monumenter fortæller, at der er historie til stede.

Her på siden har jeg fundet en mængde af Mallorcas mange monumenter frem, som jeg synes fortæller om øens rige historie. 

Kong Jaume I

På Placa d’Espanya, i hjertet af Palma, står statuen af kong Jaume I, i folkemunde Jaume Erobreren. Tilnavnet er kommet efter erobringen af Mallorca, i 1229, fra maurerne. Det var en del af den store reconquista, der fandt sted i Middelalderen. Statuen forestiller kongen på sin hest, med den slagne mauriske walí (guvernør) Abú Yahya under sig. 

Statue af Jaume Erobreren, på Placa Espanya, i Palma city på Mallorca.

Legenden fortæller at kong Jaume kidnappede Abú Yahyas søn og sendte ham til fastlandet og fik ham døbt kristent.Det siges endvidere, at drengen blev den første baron af Gotor, i Catalonien. 

Alcúdias mægtige bymure

Middelalder bymure og vagttårne i Alcudia, Mallorca.

På nordsiden af Mallorca ligger den historisk vigtige by Alcúdia, omgivet af sine gamle bymure, der står tilbage fra begyndelsen af det 14. århundrede. Bymurene er på mange måder blevet et symbol på øens uindtagelighed, da de flere gange har stået deres prøve mod indtrængere. 

Du kan gå oppe på den gamle bymur, mellem de mange tårne og platformer, hvorfra du kan nyde den magiske udsigt over den gamle bydel og området omkring.

El Calvarió

Højt over byen Pollença ligger Calvario-kapellet på en bakketop, med skøn udsigt. Det er imidlertid ikke så meget selve kapellet, men den 365-trins stentrappe, der fører til kapellet, hvor hver trin symboliserer en ny dag i året.  

Berømt vartegn El Calvario trapper op af bjergskråning i byen Pollenca på Mallorca.
Den 365-trins lange stentrappe, der fører fra Pollença by til det gamle Calvarió-kapel på toppen.

Calvario-kapellet selv er en fin barok bygning, konstrueret i det 18. århundrede, på et sted, hvor der tidligere lå et kapel fra Middelalderen.

Glæd dig til at gå turen, trin for trin, til du når kapellet og det nærliggende panoramapunkt, der giver magisk udsigt over Port de Pollença.

Tren de Sóller

Det gamle veterantog mellem Palma og Sóller kan jeg ikke udelade her, selvom det er svært at kategorisere det som hverken monument eller vartegn, men jeg synes det hører til. 

Veterantog kører i bjergene mellem byern Palma og Soller, på øen Mallorca.

Togbanen blev en historisk udvikling for Mallorca, da den blev indviet i 1921, da man nu kunne fragte både varer og passagerer mellem de to byen, der begge havde stor kommerciel værdi for øen. 

Det er stadig de originale togvogne, der hver dag kører i pendulfart gennem nogle af Mallorcas smukkeste landskaber, og som du kan komme med ombord i. Det er en skøn og utrolig flot rejse, der tager en god times tid.

Fra Sóller kan du endvidere tage den gamle veteransporvogn ned til havnebyen Port de Sóller, der er beliggende i en smuk beskyttet bugt, hvor du finder rigeligt af gode spisesteder og masser indkøbsmuligheder. 

Læs om veterantoget her

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »