PALMAS KATEDRAL – SA SEU

sa seu katedral i palma er den største seværdighed på mallorca
Om

Sa Seu skiller sig markant ud fra sine omgivelser, en ren demonstration af magt fra Mallorcas kristne erobrere til alle, der ankom ad søvejen. Med sine flotte gyldne sider, der hæver sig over bymuren er Sa Seu uden tvivl Palmas stolthed og noget du ikke må gå glip af når du besøger byen.

Sa Seu katedralen, et tegn på dominans

Sa Seu katedralen i Palmas historiske centrum, er en must-see seværdighed, og et varemærke på hele Mallorca.

Sa Seu katedralen, blev bygget som symbol på den kristne overtagelse af Mallorca, efter den catalanske erobring af Mallorca i 1231.

Sa Seu katedralen er en seværdighed du ikke må snyde dig selv for i Palma!

Nede ved havnen, starter den gamle gotiske del af Palma de Mallorca, bedre kendt som det historiske centrum af Palma. Her finder du Sa Seu katedralen, der kroner hele bugten. Katedralen blev beordret bygget af Jaume I, i 1229 efter generobringen af Mallorca fra maurerne. Katedralen blev først færdigbygget i 1601, og er bygget oven på en tidligere arabisk moské, som symbol på den kristne dominans.

Når du kommer ind i katedralen, passerer du et lille museum inden du fortsætter ned af de lange gange. Læg mærke til hvordan lyset kommer ind gennem det unikke rosevindue, der er et af verdens største af sin slags, det er ikke mindre end 12 meter bredt og sammensat af mere end 1200 stykker farvet glas.

De høje søjler indenfor er dekoreret med jern-kandelabre, designet af den berømte catalanske arkitekt, Antoní Gaudi. Ligeledes skal du nyde hans ufærdige værk, Crown of Thorns, som hænger over alteret.

Oplev “Guds Øje” i Sa Seu katedralen

To gange om året, 2. februar og 11. november, kan du møde op i Palmas katedral og opleve det religiøse vidunder kaldet Guds Øje. Kort fortalt, sker dette når solen stiger op om morgene og stråler gennem det ene rosenvindue i gavlen og dermed kaster en flot reflektion over på modsatte gavl. Når reflektionen befinder sig under det modsatte rosenvindue ligner det et ottetal, som kaldes Guds Øje.

I den kristne tro er otte et symbolsk tal, der forbindes med evighed og ny begyndelse. Læg mærke til at i mange kirker, har døbefonden f.eks. otte kanter.

Billeder
Hvor

Find vej til Palmas katedral

Det er ikke svært at finde den storslåede katedral i Palma, den ligger nemlig lige ud til vandet, og med sine enorme dimensioner er den ikke til at undgå. Langt de fleste busser stopper desuden næsten lige foran den.

Skal du parkere selv ved katedralen, er der en stor parkeringskælder lige ved siden af som linket nedenfor giver dig rutevejledning til. Fra parkeringskælderen tager det omkring 3 minutter at gå op til katedralen.

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma hotel, sightseeing, seværdigheder og guide

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere kirker på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?