Esglèsia de Santa Eulàlia – Palmas sognekirke

Santa Eulalia kirke seværdighed i Palma Mallorca

Santa Eulàlia-kirken har sit navn efter Eulàlia af Barcelona, og blev bygget i 1236 ovenpå en tidligere moske, blot få år efter den katalanske erobring af Mallorca. Santa Eulàlia står på et charmerende lille torv, blot få minutter fra katedralen Sa Seu, i Palmas historiske gamle bydel.

De enorme dimenssioner af Santa Eulàlia, bevidner dens vigtighed i middelalderen. Det var bla. her i kirken, at Kong Jaume II blev taget i ed da han skulle krones konge af Mallorca.

 

Santa Eulàlias arkitektur

Størstedelen af byggeriet blev færdiggjort mellem det 15. og 16. århundrede, med undtagelse af den nygotiske hovedfacade som stammer fra det 19. århundrede. Rosenvinduet er eneste element tilbage fra den oprindelige kirkebygning i facaden.

På siden der vender ud mod gaden Carrer Santa Eulàlia, kan I se en afbildning Herrens bebudelse eller Mariæ bebbudelsesdag, hvor englen Gabriel kommer til jomfru Maria og bebuder Jesu fødsel.

På siden der vender ud til gaden Carrer del Sant Christ, kan I se afbildning af åbenbaringen.

Begge sider er prydet med smukke gotiske buer og søjler.

Kig op under kirkens tag og læg mærke til de mange detaljerede gargoiler formet som makabre væsner, der tjener 2 formål. 1. At aflede regnvand fra taget så det ikke løber ned ad væggen og ødelægger murværket. 2. At beskytte kirken mod onde ånder.

 

Af særlig interesse i Santa Eulàlia

  1. Sant Eligiu-kapellet (dansk, Sankt Loye. latin Elegius), som er skytshelgen for smede, guldsmede og sølvsmede, og hvis kendetegn er en sølvvase, som af afbildet i alterstykket og i en marmorplade i gulvet.
  2. Prædikestolen som den berømte helgen fra Valencia, Sant Vincenc Ferrer, prædkede fra. Hans portræt er afbildet i en erindringsplade, hvor årstallet 1413 er indgraveret, hvilket indikerer året for hans prædken her.
  3. Det berokke alterstykke af dominikanske præst, Albert Burgunya.

Find vej til Santa Eulàlia

Palma

Palma er Mallorcas og Balearenes hovedstad. Byen blev grundlagt af romerne omkring 123 f.kr., men først hovedstad efter den mauriske erobring af øen omkring 903, hvor den fik navnet Madina Mayurqua. Palma byder på et væld af spændende seværdigheder, der alle repræsenterer en del af byens mageårige kulturarv og farverige historie, bla. den utrolige katedral, Almudaina-paladset, Bellver-slottet og Sant Francesc klostret. Palma har et livligt shopping og restaurationsliv, der er altid tusinder af mennesker på gaden og stemningen ebber af hektisk storby-charme. Palma er en af Europas førende turistdestinationer, byen egner sig til både endagsture, weekendophold og heler uger, du løber ikke tør for ting at lave eller se.

Guide til Palma
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?