Església de Nostra Senyora dels Dolors

den smukke neogotiske kirke i manacor esglesia de nostra senyora dels dolors
Om

Manacors flotte sognekirke og hovedseværdighed med sit imponerende klokketårn

 

Kirken er samtidig højeste bygning, med sit majestætiske tårn, der rejser sig over resten af byens hustage.

Església de Nostra Senyora dels Dolors, er bygget på to tidligere bygninger – den første stammer helt tilbage fra den arabiske æra på Mallorca (ca. 711 – 1229), hvor den har været moske.

Kirken blev oprindeligt opført umiddelbart, efter den catalanske erobring af Mallorca i 1229, men har siden da gennemgået større udvidelser.

Kirken blev beordret bygget af sognepræsten Rubí, der bad marine-ingeniøren José Barceló Runggaldier om at tegne kirken. Det var konstruktøren Gaspar Bennàssar, som stod for selve udførelsen af kirken – særligt huskes han dog for det imponerende klokketårn, kendt som Torre Rubí, som er blevet kirkens varemærke og særlige kendetegn.

Den nuværende konstruktion, blev fuldført i slutningen af 1800 tallet, hvor store dele af den tidligere konstruktion blev revet ned i samme forbindelse, men rekonstrueret i samme arkitektoniske stil, blot i bedre fatning.

Hvor

Manacor

Manacor er Mallorcas andenstørste kommune, og beliggende på øens østlige side.Manacor er et historisk område med masser af lokale seværdigheder og aktiviteter at give sig til. Særligt er Manacors imponerende sognekirke og dens smukke klokketårn en populær attraktion. I Manacor finder du også en masse typiske mallorcinske restauranter, barer og cellers, hvor du kan smage lokale egnsretter lavet til perfektion og serveret med lokale vine. En af Manacors største eksportvarer er Majorica-perler, kunstige perler der ligner fuldstændig. De mest populære seværdigheder og turistattraktioner finder du dog ved kysten, hvor de fascinerende drypstenshuler, Cuevas del Drach og Cuevas dels Hams er beliggende under jorden.

Manacor seværdigheder, marked og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Manacor

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere smukke kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?