Søg
Close this search box.

Església de Sant Miguel

Kirke i Felanitx by på Mallorca, med facade af churriguera arkitektur.

Església de Sant Miguel er den storslåede sognekirke i Felanitx

Kirken blev bygget mellem det 16. og 17. århundrede, med et bemærkelsesværdigt sammensurium af arkitektoniske stilarter. Hovedskibet er dog stærkt domineret af en neogotisk stil, mens hovedindgangen er et eminent eksempel på den berømte spanske churriguerastil fra senbarokken, med dens udtryksfulde detaljer i stuckornamentationen.

Sant Miguel har store dimensioner, den er 44 meter lang, 13 meter bred og 17 meter høj. Dens oprindelige størrelse var dog langt fra så storslået som den nuværende form, men hvad der gør den mere interessant er, at man i stedet for at hæve loftet på kirken, har valgt at sænke gulvet.

Inde i kirken finder du også en række skatte, blandt andet en smuk gotisk altertavle forestillende Jomfru Marias ubesmittede undfangelse og vinduet der gengiver scener fra de fire evangelier, når lyset trænger igennem. De brede trappetrin foran kirken, betragtes også som et arkitektonisk monument.

Samtlige sidekapeller i kirken er utroligt smukt dekoreret og udsmykket med religiøse værdigenstande og skulpturer, som gør kirken til et sandt kunstmuseum.

På kirkens højre væg ser du en mindeplade, sat op til ære for de 416 personer der påskesøndag 1869, på tragisk vis, omkom da kirkevæggen styrtede og begravede over 400 mennesker.

Mindeplade på væggen af Sant Miguel kirken i Felanitx.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere kirker du skal opleve på Mallorca