Església de Sant Miguel

trappe og facade med Churrigueresque arkitektur på kirke i felanitx mallorca
Om

Església de Sant Miguel er den storslåede sognekirke i Felanitx

 

Kirken blev bygget mellem det 16. og 17. århundrede, med et bemærkelsesværdigt sammensurium af arkitektoniske stilarter. Hovedskibet er dog stærkt domineret af en neogotisk stil, mens hovedindgangen er et eminent eksempel på den berømte spanske churriguerastil fra senbarokken, med dens udtryksfulde detaljer i stuckornamentationen.

 

Sant Miguel har store dimensioner, den er 44 meter lang, 13 meter bred og 17 meter høj. Dens oprindelige størrelse var dog langt fra så storslået som den nuværende form, men hvad der gør den mere interessant er, at man i stedet for at hæve loftet på kirken, har valgt at sænke gulvet.

Inde i kirken finder du også en række skatte, blandt andet en smuk gotisk altertavle forestillende Jomfru Marias ubesmittede undfangelse og vinduet der gengiver scener fra de fire evangelier, når lyset trænger igennem. De brede trappetrin foran kirken, betragtes også som et arkitektonisk monument. Samtlige sidekapeller i kirken er utroligt smukt dekoreret og udsmykketmed religiøse værdigenstande og skulpturer, som gør kirken til et sandt kunstmuseum.

 

På kirkens højre væg, ser du en mindeplade, sat op til ære for de 416 personer der påskesøndag 1869, på tragisk vis omkom da kirkevæggen styrtede og begravede over 400 mennesker.

Hvor

Felanitx

Felanitx er en by og kommune beliggende på Mallorcas østlige side. Foruden selve byen består Felanitx også af den populære lystbådehavn Portocolom, der over årene har udviklet sig til et populært rejsemål med masser af restauranter og muligheder for ophold. Felanitx byder på masser af kultur og historie der kommer til udtryk i de mange årlige begivenheder og seværdigheder der er værd at kigge forbi. Særligt i forhold til seværdigheder kan Felanitx prale af at være hjemsted for et af Spaniens 10 mest unikke borge, nemlig Castell de Santueri. Men også det imponerende bjergtop-kloster Santuari de Sant Salvador, sognekirken Sant Miquel, augustin-klosteret og den gamle enologiske station er værd at svinge forbi på turen.

Felanitx seværdigheder, marked og ophold

Flere seværdigheder omkring Felanitx

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere flotte kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?